Milyen OP rendszert válasszak?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valóban nincs értelme... amikor vista-t feltettem a legelsõ magyar RTM verziot, akkor tényleg játékra nem volt jo, feltettem mellé az XP-t. és a végén már csak az XP-t használtam... mert lusta voltam mindig rebootolni ha játszani akarok vagy ha dolgozni a gépen

Hülyeség,csak foglalná a helyet a Vista mellett.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

nagy hülyeség
Hülyeség, mert az xp-nek semmi haszna nem lesz a vistával szemben, és úgyis mindig azt fogod indítani. Az XP csak feleslegesen fogja foglalni a helyet ott.
<#eljen>

-tRs-Landor

És az hülyeség, hogy csinálok 3 partíciót, egyikre xp-t, másikra vistát telepítek, a harmadik nagyra pedig programokat? És onnan futtatom a játékokt, ahonnan jobban megy.

zomgzerg
az ati az elmúlt fél évben nagyon összekapta magát driverek terén, végre semmi gond nincs vistán, bátran tessék felrakni. csak ne 1g rammal :P

Többen a játékot hozták fel elõnyként az XP-nél,mára az miatt sincsen értelme xp-t választani,tehát egyértelmû a válasz.
De,ahogy írtad...ízlések és pofonok.
Én azt javasolnám próbálja ki a Vistát,és ha nem jönne be neki (kétlem)akkor mehet a jó öreg XP <#vigyor0>

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

ízlések és pofonok. attól függ mire akarja használni

Semmi bajom azon kívül,hogy nem értek veled egyet.Vett egy relatív jó gépet,Te meg egy régi oprendszert ajánlasz neki.Jobban jár a Vistával fõképpen a 64-sel.

most nem értem mi a gondod. a másik tesztnek is pont ugyan ez volt a következtetése. ott is van ahol a Vista szerepelt jobban és a játékok nagy részénél is csak néhány százalék a különbség. én csak segíteni akartam, hogy könnyebben tudjon dönteni.

Huh azta esetenként -2fps ez ám a nagy veszteség.Valahol fordított volt a helyzet.

Mint látható az elmúlt másfél évben a Vista-hoz készült meghajtók óriásit fejlõdtek. Bár a legtöbb esetben jobb eredményeket értünk el XP alatt, ezek annyira parányiak voltak, hogy nem igazán érdemes velük foglalkozni.

aki xp-t mondja játékra, az még valszeg nem találkozott a dx10-zel...
amikor kijött mo-n a vista, akkor feltettem... félévig birta... visszaváltottam XP-re. sokáig azon voltam, majd feltettem immáron a legfrissebb SP1-es vistát... azóta is az van, tökéletesen mûködik, sose fagyott le, rendesen frissit is, sokkal kényelmesebb használni...
+ pár hónap mulva érkezik az SP2, szóval azt mondom érdemesebb Vistát feltenned...

mintha az sokat változtatna

nem csak 400W-ot többet is

szerinted mi a mai dátum? megsúgom 2008.november 29. azóta kijött kb 1000 javitás + egy Service Pack hozzá,ezeken kívûl semmi.Ezekt után vond le magad mennyire hiteles a teszt.

ezzel az érvvel nehéz vitatkozni:)

és...?<#idiota>

davidka003
"a lényeg, hogy egy alulméretezett táp sokkal jobban ki lesz hajtva és hamarabb eldobja a gitárt, mint egy nagyobb teljesítményû, ami csak félgõzzel megy és 3x tovább bírja élettartamban"

Egy márkás 400W-os táp azért 400W-os, mert igény esetén le is tud annyit adni. Érdekes is lenne, ha meghalna egy ilyen géptõl.
Az a baj, hogy nem márkás a tápja és bármikor szétéghet a gépe. Ajánlott lenne egy FSP/Corsair/Seasonic/Chieftec vétele.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Akkor próbáld ki a SP1-est is,mondjuk nekem azelõtt sem volt bajom a Vistával. XP-t kb 2éve nem használom,és nem is hiányzik.Nálam gyorsabb a Vista bármennyire is hihetetlen, az a -2-3fps meg valahogy nem érdekel.
Szerintem Vista 64bit vagy 32bit

davidka003
250W-nál nem fogyaszt többet a gépe. Nem az a baj, hogy kevés a táp, hanem az, hogy Codegen és az egy rakás sz*r.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Az a gép amit vett kb 230W-ot eszik.Hova a kell 550W-os táp?

LordAdam911
anyád
Készült:
2007. január 29. <#hehe>

Benny04
xp

Balumann
Azt a valamilyen okot tapasztalatnak hívják többnyire, és nem azért mert nem akarnak váltani. Én nagyon szerettem volna váltani, fennt is van a gépemen, és tapasztalatból mondom. (64 bites Vista van most, de volt 32 bites, még nem sp1-el).
Amiket próbáltam játékokat kb. 10 fps különbség is van (és átesik a játszhatatlan kategóriába), programok lassabban indulnak el - van ami el sem indul!
Stabilabbnak tûnik amúgy, de mint itt is írták, elõfordul hogy belassul. Ezzel szemben XP SP3 -at már több mint fél éve használom, és semmit sem lassult, ugyan olyan stabil (SP2 nagyon nem bírta ennyi ideig).
Emellett tényleg az is közrejátszik, hogy nagyon szokatlan is, túl sok minden van benne.

a másik hogy itt nincs anyag fáradás. Egy tápegységek nem kell robbanásokat ki állnia, nincs nagy nyomás és nincsenek mozgóalkatrészek. (normális esetben :))

ez persze meg igaz. Ha túl van méretezve a tápegység a rendszer teljesítményéhez képest, a tápegység alacsonyabb hatásfokkal fog mûködni. Rossz a hasonlat.

Palinko
szerintem nem olyan bonyolult a választás, ha játkra akkor xp, ha munkára, netezésre stb akkor vista, viszont, ha felfedezõbb vágyú valaki és meg akar lepõdni, hogy nem a windows a legjobb op rendszer és nincs túl nagy játék igénye az mindenképpen próbáljon ki egy Ubuntut. Kipróbálható még az osx nekem még azzal nincsenek tapasztalataim ezért rövidre zárom a mondatot majd más talán leírja milyen osx et telepíteni egy nem mac gépre.

op rendszer függetlenül a te procidra ki kéne próbálni elõbb a 64 és ha azzal bármiféle problémád van akkor a 32 bites verzió lesz a nyerõ.
Narxis
XP

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

stp4trick
ez kb. olyan mint a Skoda Octaviaba 1,4-es motor, leeszi a hajadat is, míg az 1,6-os vígan elszaladgál kevesebb üzemanyaggal, de írhatnám a gázkazánt is példának

a lényeg, hogy egy alulméretezett táp sokkal jobban ki lesz hajtva és hamarabb eldobja a gitárt, mint egy nagyobb teljesítményû, ami csak félgõzzel megy és 3x tovább bírja élettartamban

ide, ha nem is 800-as, de egy 550-es simán kéne, nálam az élettartam fontos dolog

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Nekem a fél éves notimon, ami 4 giga rammal van, core 2 duoval vista volt eredetileg, downgradeltem xp-re és érezhetõen goyrsabb lett az egész.
akinek nem fontos a dx10, az mindenképp xp-t használjon.

12346
sõt, vadabbakhoz is bõven elég.

desigo
Vista SP1...
12346
belefér. azért az se normális, aki 800-asokat vesz hasonló vasakhoz:) általában 450-eket szoktam ilyesmikhez eröltetni, aztán vígan elvannak.

mi az, hogy kevés?? a normális tápegységek a névleges teljesítmény fölött is képesek nagyobb teljesítményt leadni. Míg a szar olcsó nevenincs tápegységek még a névleges teljesítmény elérése elõtt lekapcsolnak.

Count Adyn
Egy ilyen gépre már Vista-t mondanék inkább, ezen a hardverszinten már nem jobb az xp szvsz. .)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

12346
vagy 32 bites xp, vagy 64 bites pista. vagy inkább mind2. 750-en elfér. aztán válogatsz, mikor mi nem akar menni egyiken-másikon^^

stp4trick
hát elég keves az a 400 W-os táp

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

nekem lassabban bootolt be mint az XP ez nem tetszett. de az XP sem vmi szélvész

Akkor XP Sp3-mal és x86-os verzió jó ehhez a procihoz vagy másikat kellene?

azért nem kell ennyire fikázni. jó gép az, mondjunk én is másik video karit vettem volna, na meg másik tápegységet, de ez részlet kérdés.

davidka003
Pedig semmivel nem lassabb, mint az XP. Az lehet, hogy valami ezer éves konfigon lassabb, de egy mostani gépen észre sem lehet venni a különbséget.

davidka003
Vista. A megjelenés óta használom és semmi gond vele.

(amúgy meg jó sz*r gépet vettél. 1 GB-os 9800 GT minek? Codegen táp meg bármikor szétégetheti a géped. Az LG író sem a legjobb. Jobb a Pioneer vagy a Samsung)

kipróbáltam nem tetszett. lassabb volt. ennyi. ízlések és pofonok.

w77d
Vista... az Xp sokkal szarabb, kevésbé stabilabb..Sosem értettem azokat akik szarozzák a Vistát, valószínûleg azért teszik mert valamilyen okból õk nem akarnak váltani. Vagy nincs elfogadható gépük Vista alá, vagy türelmük felrakni egy új oprendszert....

Guer
Balumann
Az én tapasztalatom az, hogy Vista stabilabb, XP gyorsabb (nálam pl. 10 fps különbség is van néhány játékban, XP javára (vmennyit nyilván lehet nyerni, de nálam eléggé határon vannak többnyire, és pont átlép a játszhatatlanba)). Persze lehet keresni "tweaker" leírásokat és bütykölgetni, hogy gyorsabb legyen, de sztem nem érdemes. DX10 miatt nem nagyon érdemes, mert igazából egyelõre az csak dx9 néhány bekapcsolható effektel.
Az én javaslatom: Windows XP.