124
Milyen OP rendszert válasszak?
  • Palinko
    szerintem nem olyan bonyolult a választás, ha játkra akkor xp, ha munkára, netezésre stb akkor vista, viszont, ha felfedezőbb vágyú valaki és meg akar lepődni, hogy nem a windows a legjobb op rendszer és nincs túl nagy játék igénye az mindenképpen próbáljon ki egy Ubuntut. Kipróbálható még az osx nekem még azzal nincsenek tapasztalataim ezért rövidre zárom a mondatot majd más talán leírja milyen osx et telepíteni egy nem mac gépre.

op rendszer függetlenül a te procidra ki kéne próbálni előbb a 64 és ha azzal bármiféle problémád van akkor a 32 bites verzió lesz a nyerő.
  • Narxis
    XP
  • stp4trick
    ez kb. olyan mint a Skoda Octaviaba 1,4-es motor, leeszi a hajadat is, míg az 1,6-os vígan elszaladgál kevesebb üzemanyaggal, de írhatnám a gázkazánt is példának

a lényeg, hogy egy alulméretezett táp sokkal jobban ki lesz hajtva és hamarabb eldobja a gitárt, mint egy nagyobb teljesítményű, ami csak félgőzzel megy és 3x tovább bírja élettartamban

ide, ha nem is 800-as, de egy 550-es simán kéne, nálam az élettartam fontos dolog
  • tom235
    Nekem a fél éves notimon, ami 4 giga rammal van, core 2 duoval vista volt eredetileg, downgradeltem xp-re és érezhetően goyrsabb lett az egész.
    akinek nem fontos a dx10, az mindenképp xp-t használjon.
  • 12346
    sőt, vadabbakhoz is bőven elég.
  • desigo
    Vista SP1...
  • 12346
    belefér. azért az se normális, aki 800-asokat vesz hasonló vasakhoz:) általában 450-eket szoktam ilyesmikhez eröltetni, aztán vígan elvannak.
  • toto2700
    mi az, hogy kevés?? a normális tápegységek a névleges teljesítmény fölött is képesek nagyobb teljesítményt leadni. Míg a szar olcsó nevenincs tápegységek még a névleges teljesítmény elérése előtt lekapcsolnak.
  • Count Adyn
    Egy ilyen gépre már Vista-t mondanék inkább, ezen a hardverszinten már nem jobb az xp szvsz. .)
  • 12346
    vagy 32 bites xp, vagy 64 bites pista. vagy inkább mind2. 750-en elfér. aztán válogatsz, mikor mi nem akar menni egyiken-másikon^^
  • stp4trick
    hát elég keves az a 400 W-os táp
  • toto2700
    nekem lassabban bootolt be mint az XP ez nem tetszett. de az XP sem vmi szélvész
  • Vortodox
    Akkor XP Sp3-mal és x86-os verzió jó ehhez a procihoz vagy másikat kellene?
  • toto2700
    azért nem kell ennyire fikázni. jó gép az, mondjunk én is másik video karit vettem volna, na meg másik tápegységet, de ez részlet kérdés.
  • davidka003
    Pedig semmivel nem lassabb, mint az XP. Az lehet, hogy valami ezer éves konfigon lassabb, de egy mostani gépen észre sem lehet venni a különbséget.
  • davidka003
    Vista. A megjelenés óta használom és semmi gond vele.

(amúgy meg jó sz*r gépet vettél. 1 GB-os 9800 GT minek? Codegen táp meg bármikor szétégetheti a géped. Az LG író sem a legjobb. Jobb a Pioneer vagy a Samsung)
  • toto2700
    kipróbáltam nem tetszett. lassabb volt. ennyi. ízlések és pofonok.
  • w77d
    Vista... az Xp sokkal szarabb, kevésbé stabilabb..Sosem értettem azokat akik szarozzák a Vistát, valószínűleg azért teszik mert valamilyen okból ők nem akarnak váltani. Vagy nincs elfogadható gépük Vista alá, vagy türelmük felrakni egy új oprendszert....
  • Guer
    ez kell
  • Balumann
    Az én tapasztalatom az, hogy Vista stabilabb, XP gyorsabb (nálam pl. 10 fps különbség is van néhány játékban, XP javára (vmennyit nyilván lehet nyerni, de nálam eléggé határon vannak többnyire, és pont átlép a játszhatatlanba)). Persze lehet keresni "tweaker" leírásokat és bütykölgetni, hogy gyorsabb legyen, de sztem nem érdemes. DX10 miatt nem nagyon érdemes, mert igazából egyelőre az csak dx9 néhány bekapcsolható effektel.
    Az én javaslatom: Windows XP.
  • a_n_d_r_e_w
    Mikor meglett az új vidkari (HD3850) rögtön kipróbáltam a Vistát (mint előtte milliószor is, de most kifejezetten a DX10-10.1 miatt). Akármennyit tesztelgettem, kb 10%-al volt lassabb minden játék amit próbáltam, és mivel a gép többi része nem épp mai gyerek, ezért úgy döntöttem az a 10% nekem baromira fontos, így maradt az XP. Majd talán a windows7.
  • toto2700
    ja és én is az Xp mellett teszem le a voksomat
  • NEOreg3
    vindóz ikszpé
  • chilios
    XP
  • motyodlee
    jó kis aurátok lehet a környéken :D
    én sok olyat olvastam, hogy egy csomó játék nem akar hiba nélkül elindulni vistán, ezért én is XP-t választanám
    (én is azt használom és eddig semmi gond sincs, mindegyik elidul szépen)
  • toto2700
    ne írjunk hülyeséget kérem!!!!

Itt egy cikk, ami segíthet megválaszolni a kérdésedet:Vista vs. XP

(ha meg nem Windows akkor Ubunutu Linux)
  • Narxis
    XP
  • mama 2
    ha játék, akkor xp!!
  • somdav95
    Nálam meg ugyan úgy futnak a játékok xp-n is meg vistan-n is. Csak az xp fagyott, ezért azt többet vissza nem teszem !
  • Rage47
    Nyáron teszteltem a Vista-t. 3 hetet bírt, fogta magát és minden ok nélkül belassult egy idő után. Visszaraktam az XP-t és azóta is azt használom.
  • Dave0092
    nem hülyeség... ami van gépen játék mind jobban fut vistán mint XP... NÁLAM...
  • Solten
    Ezt ide a hardverrészlegbe..? Amúgy ubuntut...
  • tmp
    "én tapasztalatbol mondom hogy vistán jobban futnak a játékok"

Hülyeséget ne írjunk :) 1-2 game ami vistára van optimizálva valóban jobban fut adott esetben ,de a játékok nagyrésze még most is xp-n fut jobban.
  • Tinman #11
    Op. rendszerről van szó, nem szarrendszerről...
  • kemszi2
    hát én most fogok vistáról visszaváltani xp-re...
  • Dave0092
    ha játékra már akkoris Vista... én tapasztalatbol mondom hogy vistán jobban futnak a játékok... több fps. dx10-10.1, és nem egy játéknál hallok oylan problémákat pl cod5 hogy igy nem indul ugy fekete képernyő stb... és mind XP-s... énmeg vistával vigan játszok hibamentesen
  • Dzsini
    ha DirectX 10-es dolgokat ki akarsz használni (meg a 4 giga ramot), akkor Vista 64bit. (de szerintem elég a Home Premium)
  • adeex7
    ha játékra,akkor XP,ha mindennapi használatra(net,zene,film) akkor vista,mert az gyorsabb!!
  • Vortodox
    De játékra kell mindenképpen. Azt mondták, hogy jobban járok ha xp-t teszek rá, mert stabilabb. De jobb a vista akkor? Miért?
  • G_ArchAngel #5
    osx