120
Matematikai egyenletek
-
#80 én sem tom mi ez... épp a hiányzást pótoltam matekból azt a haverom füzetébe ez vlt! xD -
ágybanalvó #79 őőő ebbe belejavítanék :D mert a c az nem a nulladik fokú tag, mert minden szám nulladik hatványa 1 :D az is elsőfokú csak nincs benne x :D de mind1 szerintem így is értette :D -
#78 Ha már ilyen szépen összegyűltünk. Nem tudja valaki, hogy statisztikában a korrigált tapasztalati szórást, hogy kell kiszámolni? (Sn*) -
#77 :-D -
ba32107 #76 Ez nem egyenlet -
#75 x lehet bármi,ami nem 1...Ha jól sejtem,hogy mindenhonnan lehagytad a zárójelet. -
#74 x-1/x^2-1=?
tess!:D -
ba32107 #73 Pedig ki lehet -
Tmac #72 Én szerdán írok belőle :) -
Cat 02 #71 Google a barátod. -
#70 gyűlöltem a matekot, le is szartam, de ez még nekem is simán ment :D ja mondjuk azért, mert azon ritka témakörbe tartozik, amit az életben is lehet használni valamire :) ellenben a pöcsöm deriválásának a komplexitásának a logaritmusával -
#69 Határeset. Komplex függvényekkel átvitel számítása. Bevallom, hogy már nem tudnám megcsináli, bár ilyen mélységben nem is tanultam.
Spektrumot hogyan lehet ebből felrajzolni? Ahhoz minimum sorba kéne fejteni nem? -
homeless #68 Hogy jött ki? -
#67 (8x65)+456-987x(893601-698):45= ???????? -
#66 Szerintem 3. Bár nem biztos -
#65 Az nem lehet:( -
Dave0092 #64 4 -
#63 ???
Valaki segítsen pls
-
#62 De egy kis gyakorlással megint menne, szerettem szöszölni velük, olyanok mint a sudoku... -
#61 Fú érettségi matek feladatok a sok gyaksi miatt nagyon mentek, de közgázon 2.évtől nem volt semmi matek szóval azóta amnézia -
#60 Ezek a feladatok arra vannak, hogy gyakorolja az ember a megoldóképlet használatát. Ezért is vannak ilyen egyszerű számok a példában. Egy olyan feladatban, ahol tízezres, vagy akár ezres nagyságrendű számok vannak, ott aztán logikázhatsz.. -
#59 ez matek? :D
nekem géptanból voltak ilyen durvák :D -
#58 ebben valaki? jövő hét után lesz jelek és rendszerek
-
Sharkhunter #57 thenksz, király vagy! -
BIZ0906 #56 Nem elég, hogy a suliban ezeket a szarokat próbálják erőltetni még itt is ezt kell? :S -
Jan Ullrich #55 Ha nincs mapled:
WMI -
#54 Én már túl vagyok matek szigón :P -
#53 és szerinted ezt jobban megérti, mint a képletet, és abba mit hova írjon? :)
Nem véletlenül tanítják azt a megoldóképletet, hogy azok is, akiknek nem sok fogalma és logikája van a matekhoz, azok is meg tudják ezt oldani.
Márpedig a srác kérdéséből ítélve nem erőssége ez a rész, szóval sokkal egyszerűbb és biztonságosabb neki, ha betolja a képletet, és megtanulja alkalmazni...
Nem mértem le, nem tudom melyik út rövidebb, az, hogy átgondolom, hogy két szám szorzata legyen 18, akkor ennek megfelel 3 számpáros (1,18;2,9;3,6), ezek közül csak egyikre igaz, hogy a két pár különbsége három(3,6). És ugye a feladat szövegéből kiderül, hogy csak egész lehet.
Hát sztem én is a megoldóképletet választottam volna :) -
#52 van egy szám és egy hárommal kisebb szám, amiknek a szorzata 18. Melyik ez a két szám?
ennyi... ÓVASNI IS TUDNI KELL! -
Dave0092 #51 ha elkezded felbontani az egyenletet hogy ne legyen zárojel és törtse legyen, akkor lesz négyzetes X, meg sima X is... ha te ebből kiszámolod megoldoképlet nélkül akkor tudsz valamit. -
meril #50 Ja de nem, várjá:D -
meril #49 Erre volt az -1 és 2 vagy 1 és -2 -
meril #48 1 -
#47 az a gond az eddigi összes hozzászólással, hogy nem tudja egyik se szövegesen elmondani, ami ide van írva - és mindenáron másodfokú megoldóképletet akarja használni:
van egy szám és egy hárommal kisebb szám, amiknek a szorzata 18. Melyik ez a két szám?
Persze lehet, hogy NEM CSAK egészek lehetnek a megoldások, de ha igen, akkor a megoldás a 18 osztói között lesz, ez pedig 6 és 3.
Mivel itt az "x"-et keressük, így a megoldás 6. -
#46 Ha már egyenletek (senki se puskázzon XD):
x^3 - 3x - p = 0
a) Határozzuk meg a p paraméter értékét, ha az egyenlet egyik gyöke 2! Mennyi ekkor a többi gyök értéke?
b) Melyek azok a p értékek, amelyekre egyetlen megoldása van az egyenletnek?
No ez már nem olyan könnyű :) -
Cat 02 #45 Lolz, el is felejtettem h lehet ilyet :D -
Fbn Lx #44 baszd, egyszerű logaritmikus egyenleteket már el is felejtettem.
a 11.-es anyag nálam eléggé kiesett :D -
gotchaaa #43 (x;y) > 0 a lg miatt
I. lg(x-y) - lg(4) = 1 - lg(x+y)
lg[(x-y)/4)] = lg(10) - lg(x+y)
lg[(x-y)/4)] = lg[10/(x+y)]
A logaritmus függvény szigorú monotonitása miatt
(x-y)/4 = 10/(x+y)
(x-y)(x+y)= 40
x^2 + y^2 =40
II. lg(x) -lg(3) = lg(7) - lg(y)
lg(x/3) = lg(7/y)
A logarimtus függvény szigorú monotonitása miatt
x/3 = 7/y
xy = 21
x = 21/7y
I. (21/7y)^2 - y^2 = 40
441/y^2 - y^2 = 40
441 - y^4 = 40y^2
y^4 + 40y^2 - 441 =0
y^2 := a
a^2 + 40a = 441
innen: a1< 0 nem megoldás
a2= 9
y =+- 3
-3 nem megoldás
y = 3
x =21/3=7
-
#42 Na jó, de ez már 4. éves matek fősulin. :) -
Cat 02 #41 Így tanuljon az ember tovább...
Ám azért 1. hozzászólásban levő példa még tök könnyű is pedig :D