Matek egyenlet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
gyûlöltem a matekot, le is szartam, de ez még nekem is simán ment :D ja mondjuk azért, mert azon ritka témakörbe tartozik, amit az életben is lehet használni valamire :) ellenben a pöcsöm deriválásának a komplexitásának a logaritmusával

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Molnibalage
Határeset. Komplex függvényekkel átvitel számítása. Bevallom, hogy már nem tudnám megcsináli, bár ilyen mélységben nem is tanultam.

Spektrumot hogyan lehet ebbõl felrajzolni? Ahhoz minimum sorba kéne fejteni nem?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hogy jött ki?

qwer74
(8x65)+456-987x(893601-698):45= ????????

www.alregforum.mlap.hu

somdav95
Szerintem 3. Bár nem biztos <#idiota><#bohoc>

greg benz
Az nem lehet:(

4

greg benz
???<#zavart2>

Valaki segítsen pls<#rinya>

iko
De egy kis gyakorlással megint menne, szerettem szöszölni velük, olyanok mint a sudoku...

spam. sry

iko
Fú érettségi matek feladatok a sok gyaksi miatt nagyon mentek, de közgázon 2.évtõl nem volt semmi matek szóval azóta amnézia <#zavart2>

spam. sry

Slayerboy
Ezek a feladatok arra vannak, hogy gyakorolja az ember a megoldóképlet használatát. Ezért is vannak ilyen egyszerû számok a példában. Egy olyan feladatban, ahol tízezres, vagy akár ezres nagyságrendû számok vannak, ott aztán logikázhatsz..

Voltam zárás elõtt. _______________

MaSzKa
ez matek? :D

nekem géptanból voltak ilyen durvák :D

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

tobias88
ebben valaki? <#vigyor> jövõ hét után lesz jelek és rendszerek <#csodalk>

thenksz, király vagy!
Nem elég, hogy a suliban ezeket a szarokat próbálják erõltetni még itt is ezt kell? :S

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Ha nincs mapled:
WMI
Bandee1987
Én már túl vagyok matek szigón :P

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

autoszimulator
és szerinted ezt jobban megérti, mint a képletet, és abba mit hova írjon? :)

Nem véletlenül tanítják azt a megoldóképletet, hogy azok is, akiknek nem sok fogalma és logikája van a matekhoz, azok is meg tudják ezt oldani.
Márpedig a srác kérdésébõl ítélve nem erõssége ez a rész, szóval sokkal egyszerûbb és biztonságosabb neki, ha betolja a képletet, és megtanulja alkalmazni...

Nem mértem le, nem tudom melyik út rövidebb, az, hogy átgondolom, hogy két szám szorzata legyen 18, akkor ennek megfelel 3 számpáros (1,18;2,9;3,6), ezek közül csak egyikre igaz, hogy a két pár különbsége három(3,6). És ugye a feladat szövegébõl kiderül, hogy csak egész lehet.
Hát sztem én is a megoldóképletet választottam volna :)

.: mobilize.hu :.

ZilogR
van egy szám és egy hárommal kisebb szám, amiknek a szorzata 18. Melyik ez a két szám?

ennyi... ÓVASNI IS TUDNI KELL!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

ha elkezded felbontani az egyenletet hogy ne legyen zárojel és törtse legyen, akkor lesz négyzetes X, meg sima X is... ha te ebbõl kiszámolod megoldoképlet nélkül akkor tudsz valamit.

Ja de nem, várjá:D

Erre volt az -1 és 2 vagy 1 és -2

1

ZilogR
az a gond az eddigi összes hozzászólással, hogy nem tudja egyik se szövegesen elmondani, ami ide van írva - és mindenáron másodfokú megoldóképletet akarja használni:

van egy szám és egy hárommal kisebb szám, amiknek a szorzata 18. Melyik ez a két szám?

Persze lehet, hogy NEM CSAK egészek lehetnek a megoldások, de ha igen, akkor a megoldás a 18 osztói között lesz, ez pedig 6 és 3.
Mivel itt az "x"-et keressük, így a megoldás 6.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

bazza
Ha már egyenletek (senki se puskázzon XD):

x^3 - 3x - p = 0

a) Határozzuk meg a p paraméter értékét, ha az egyenlet egyik gyöke 2! Mennyi ekkor a többi gyök értéke?

b) Melyek azok a p értékek, amelyekre egyetlen megoldása van az egyenletnek?

No ez már nem olyan könnyû :)

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Lolz, el is felejtettem h lehet ilyet :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

baszd, egyszerû logaritmikus egyenleteket már el is felejtettem.
a 11.-es anyag nálam eléggé kiesett :D
(x;y) > 0 a lg miatt

I. lg(x-y) - lg(4) = 1 - lg(x+y)
lg<(x-y)/4)> = lg(10) - lg(x+y)
lg<(x-y)/4)> = lg<10/(x+y)>
A logaritmus függvény szigorú monotonitása miatt
(x-y)/4 = 10/(x+y)
(x-y)(x+y)= 40
x^2 + y^2 =40

II. lg(x) -lg(3) = lg(7) - lg(y)
lg(x/3) = lg(7/y)
A logarimtus függvény szigorú monotonitása miatt
x/3 = 7/y
xy = 21
x = 21/7y

I. (21/7y)^2 - y^2 = 40
441/y^2 - y^2 = 40
441 - y^4 = 40y^2
y^4 + 40y^2 - 441 =0

y^2 := a

a^2 + 40a = 441

innen: a1< 0 nem megoldás

a2= 9
y =+- 3
-3 nem megoldás
y = 3
x =21/3=7

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

BaliBoy
Na jó, de ez már 4. éves matek fõsulin. :)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Így tanuljon az ember tovább...

Ám azért 1. hozzászólásban levõ példa még tök könnyû is pedig :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

trogerzsiger
hehe most tanultam :D leírnám de remélem már megtették :D

úgy érzem ez a topik fontos lesz az emberiségnek, ezért fennmaradása érdekében, h minél több hózzászólással bõvüljön teljesen ÖNZETLEN módon megosztom veletek a házimat, maga a levezetés lenne a fontos XD

lg(x-y)-lg4=1-lg(x+y)
lgx-lg3=lg7-lg y
(ez a 2 összetartozik)

lol
van egyébként matek topik
Ic3 m4n
Ott a pont <#wave>

Bátyámtól.

BaliBoy
Honnan ismered egyébként?

BaliBoy
Ezt nem. ;)

öcsém...hétfõ reggel bemész, és lemásolod a házit egy stréberrõl, ennyi. mi mindig így csináljuk, ha a tanár vmi hülyeséget ad fel, de nem nyitunk egy külön topikot, de ha már nagyon kell az sg-sek segítsége, ak lehetne az a címe a témának: lusta vagyok, vki csinálja meg a házimat!!! (nehogy a szívedre vedd, elhiszem, h próbálkoztál, nem is rád értem, de sztem sokan élnének a lehetõséggel, ha ilyen sokan segítõkészek)
Dr. Baróti megoldotta a táblánál...

Narxis
deriválj

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

én is ma délelöt csináltam meg a matekot. és másodfokú megoldó képlet kellet. de baromi könnyûûû
szombat tanulás, vasárnap játszás.
vagy ha már pénteken megtanuljuk azt ami kell, az jobb.

GAthersw
A #20as hozzászólásban találod a másodfokú egyenlet megoldóképletét, a lényeg, hogy az egyenletet átrendezed, hogy az egyik oldalán 0 legyen, majd a megoldóképletbe az alábbiak alapján helyettesítesz be:
a: A másodfokú tag szorzója (tehát xnégyzetnél 1, 2xnégyzetnél 2, 3xnégyzetnél 3 stb.) b: ugyan ez csak az elsõ fokú tagnál (xnél 1, 2xnél 2, 3xnél 3 stb.) c: a nulladik fokú tag (esetedben pl. a 18)

01110000 01110010 00110000

Aduasz7
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.<#eljen><#lookaround>

CRYSIS

kicsit elcsuszott de sztem érthetõ

most tanultuk... 10 .-es vagyok

X*(X-3)
------- = 9
2

X2-3X
----- = 9 /*2
2

X2-3X= 18 /kivonunk 18-at, hogy az egyenlet jobb oldala 0 legyen.

X2-3X-18=0

most jön a megoldo képlet. a=1 b= -3 c= -18

x 1;2= -b +/- gyök alatt b2-4*a*c
-------------------------------
2*a

behelyettesitünk:

x 1;2= -(-3) +/- gyök alatt (-3)2-4*1*(-18)
------------------------------------
2

x 1;2= +3 +/- gyök alatt 9+72
------------------------
2

x 1;2= 3 +/- gyök alatt 81 (81 gyöke az 9)
------------------------------------
2

x 1;2= 3 +/- 9
---------
2

x 1= 3+9
--- = 6
2

x 2= 3-9
--- = -3
2

remélem segithettem
2

Mi 10.-ben:D
írd le te, ha ennyire zavar :D
Jut eszembe, mi az hogy szombat délelõtt matekozol? Nem mész azonnal játszani!

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

gercse
azt is írd le hogy mi az a, b, meg c karakter

passatgt
akkor 6 lesz, mivel -3 sokszög nincs:)