7877
  • himpike
    Egyébként szerintem minimum a magyar felirat. Megértem angolul, de akkor is. A fórumozók minimum 50%a képes volna lefordítani a textet, ha adnának bármelyiknek ezer eurot örömmel megcsinálná. Az az igazság hogy leszarják, majd valamelyik honosítóteam megcsinálja ingyen, mert ők 1 eurocentért megb*sznák az annyukat kiadóstól.
  • himpike
    Nicsak, Gyurcsány is assacreedezik? :P
  • Krisztiam #4632
    azt hiszem kicsit elkanyarodtatok a témától nem? :)
  • Pretorian
    Dolgoztam minimálbérért is jó régen, gyerekem is van (bár nem kettő), úgyhogy most széttárom mind a két kezemet. Gyereket akkor vállaljon az ember, ha képes számára biztosítani mindent úgy anyagilag, mint szociális szempontból. Ha arra nincs pénzem, hogy a zsarukat magamra hívjam, akkor mi az istennek alapítok családot? Hogy a gyerekeim szegénységben, nélkülözésben nőjenek fel? Az empátia pedig nem segít senkin sem: az ember egyedül van, és jobb, ha ehhez minél hamarabb hozzászokik, és akkor nem empátiát fog várni idegenektől nyilvános fórumokon, hanem mondjuk tesz azért, hogy megváltoztassa az életét meghatározó állapotokat.
    De legyen, ha tényleg ez kell, most elmorzsolok egy könnycseppet azokért, akiknek nincs annyi eszük sem, hogy csak picit képesek legyenek távlatokban gondolkodni, 8 gyerekkel élnek együtt egy vályogból épített kunyhóban, munkanélküliek, vagy minimálbérért rabszolgáskodnak valahol mert azt képzelik, nincs más lehetőségük az életben. Ez biztosan segíteni fog rajtuk.

"nyilván könnyű annak nyilatkoznia, aki nem tapasztalta meg az életnek azt az oldalát, de azért ami késik nem múlik"

Ehhez csak annyit, hogy ha nem a harmadik világba születtél (pl. egy igazán szegény afriakai országba, ahol aztán tényleg nem nagyon van lehetőséged a változtatásra), akkor minden eszköz, lehetőség a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy kivakard magad a szarból.
  • Sharks
    nagypite:
    látom kiragadtad a lényeget, de én nem ehhez a témához szóltam hozzá. Amit írsz, az tény, nincs mit beszélni rajta.

Atkamon:
    nem az anyagi helyzeted alapján ítéltem értéktelennek a véleményedet, mivel a két dolognak semmi köze egymáshoz. Nem is ismerem az anyagi helyzetedet és nem is fontos. Amire következtettem az az, hogy nem te kerested meg a pénzt a játékra. Ha tévedek, nyugodtan javíts ki.
    Ahogy már korábban is írtam, leegyszerűsíthetjük a kérdést erre, h tanulj meg angolul, csak még mindig az elvről van szó, ahogy az egész történik, nem pedig az én konkrét példámról. De azért gratulálok a felsőfokúdhoz, amihez kb. egy darab könyvet sem vettél elő...
    Mivel tudsz angolul, nyilván nem fogod a kiadóra, ha nem értesz valamit, de szerintem ha csak oroszul adnának ki egy játékot, mert ott állították elő a terméket (és mondjuk épp nagyon érdekelne a story-ja is), akkor kíváncsi lennék, hogy ugyanígy védenéd e a kiadót...
    Ezt egyébként most pont nem warezolja senki, úgyhogy ez elég rossz indok volt, hogy miért nem csinálnak hozzá az adott országhoz megfelelő feliratot/szinkront, ahol kiadják. Attól meg nem félek, hogy a kiadónak nincs pénze, megszakad értük a szívem. Áttérhetnénk most a warezolás témára, amibe kb. belekényszerítik az embereket szerintem, de ebbe most inkább ne kezdjünk bele. Ezt elsősorban nem is a kiadók hibájának tulajdonítom.

A problémám lényegét meg már leírtam 2x kb., meg kiemeltem, ha vki ezek után sem érti, akkor ne reagáljon rá!
  • Atkamon
    Amerikában 60 dollár a játék, ami kb 11-12ezer forint...
    Azt meg úgy szeretem, hogy valaki egy hozzászólást elolvas, és kikövetkezteti mások anyagi helyzetét, és ez alapján 0nak ítéli a véleményét...
    Tanulj meg angolul, azt kész, nem fog fájni... Nekem is sikerült kb csak játékokból megtanulnom, most meg van egy felsőfokúm, és nem a kiadóra fogom, ha valamit nem értek. Nem csak magyaroknak készült a játék, nem magyar cég csinálta, és mivel itthon annyian lewarezolják, felesleges pénzkidobás a kiadónak lefordítani. (btw a Prince of Persia magyar felirattal jött ki)
  • wedge31
    Ubis játék ahhoz nem szokot lenni magyar felirat söt még angol se nagyon /az is igaz hogy nem játszotam az összes gány ubis játékal /
    Az EA szokta honositani a kiadásait.
  • himpike
    Steamon vettem meg de ott nincsenek magyar nyelvi file-ok. Van mód rá hogy magyarítsam valahogy mint mondjuk a Dragon Age-t-?
  • nagypite
    A porsche márkától tényleg elvonatkoztatva: Eddig mindenki lopta magának a porchét, de most ráraktak egy új indításgátlót és az emberek fel vannak háborodva, hogy most nem tudják ellopni, de a mercit meg még jó pár márkát továbbra is lopják amíg azokra is felrakják az új gátlót. És most mindenki arra vár hogy feltörjék a gátlót, hogy megint lehessen porschét lopni.
  • Sharks
    Nagyon ne ragadjunk le ennél a minimálbéres 2 gyerekes témánál, mert általánosságban kéne szemlélni a dolgokat, nem egy konkrét példát keresve. Ha ezt tesszük, akkor nagyon leegyszerűsítjük a kérdést, az ilyen ember, aki minimálbérből él és két gyereke van, az dögöljön éhen..., mert itt ez a normális nem igaz? Le is zárhatjuk a kérdést... minek videojáték a parasztnak. - Egyébként kifejezetten idegesítő volt az a komment, amelyik felhozta ezt a példát és nyilván könnyű annak nyilatkoznia, aki nem tapasztalta meg az életnek azt az oldalát, de azért ami késik nem múlik (sok empátia meg nem szorult a fórumozóba, abban biztos vagyok).
    A túléléshez valóban nem szükséges, de erről szintén nem volt szó. Hogy világos legyen az egész, az a lényeg, hogy a magyar embernek az a jó, ami ingyen van és nincs hozzászokva ahhoz, hogy ha fizet valamiért, akkor elvárja azt a minőséget, ami az árnak megfelel. Még ha van is pénze az embereknek, sokszor igénytelenek. Egyszerű példa a dologra. Az embernek mondjuk van viszonylag sok pénze. Lát egy magazinban egy új porschét, ami gyönyörűen csillog-villog, bombázó az anyósülésen. Azt mondja, hogy nekem ez kell, illik az egyéniségemhez, ez az én márkám. Megveszi a kocsit. Télen mondjuk éppen lusta beállni a garázsba vagy vmi miatt kint marad az autó és leesik rá a hó. Mit csinál az ember? Jobb esetben az ablakokat letakarítja, de láttam már olyat is, h csak az első szélvédőt és úgy közlekedik... Ez nyilván egy elvonatkoztatott példa, de remélem, azért érthető, hogy hova akarok kilyukadni. Igaz, ez már még súlyosabb eset, mint amiről szó van, hiszen ha konkrétan erre vonatkoztatnám, akkor ott kéne elvárni a minőséget, ahogy átadják a porschét. De remélem azzal tisztában vagyunk (a prsche márkától elvonatkoztatva), hogy az itthoni autókba extraként eladott felszereltség java része külföldön az alap kategóriába tartozik...
  • Pretorian
    Nyilván nem reális az árazás, de a videojáték az nem szükséges a túléléshez, a személyes higiéniához, a komfortérzethez, a luxus kategóriába esik (itthon). Aki két gyerekkel él minimálbérből az meg tökre ne azon agyaljon, hogy miből futja majd eredeti játékra, hanem azon, hogy hogyan kereshet többet, hogy eltartsa a feleségét meg a gyerekeit, ha már egyszer megcsinálta őket.
  • Pretorian
    Aki minimálbérből él az mért csinál két gyereket???
  • Sharks
    Hát srácok. Örülök, h mindenki ilyen jól áll anyagilag, h 8 rongyokat dobáltok ki egy játékra. Persze teljesen rendben van. Aki megteheti és ez a hobbyja, az a normális, h nem gond neki ennyit kiadni érte (bár, az első felszólalóknál erősen kétlem, h ők keresték volna meg rá a pénzt, szval a véleményük nekem most 0-val egyenértékű ebben a tekintetben). Én elsősorban nem az árát sokallottam (bár valóban soknak tartom az átlag magyar ember számára, de persze nem feltétlen ők a célközönség, ez is rendben van még), hanem az a problémám, hogy Amerikában piacra dobják a gamet, ahol még talán olcsóbb is a játék, de maximum ugyanennyi és kicsit hasonlítsuk már össze a két országban az átlag életszínvonalat. Szerintetek reális, hogy ugyanannyiba kerül? De mint mondtam, hagyjuk az árat. Nézzük azt, hogy ők kapnak egy (jelen esetben elég jó minőségű) szolgáltatást, amibe beletartozik a szinkron. Itt hungarisztánban meg kapsz ugyanezért a pénzért egy olyan lemezt, amivel egy magyar kézikönyvet vágnak hozzád, de ettől még a story-t nem fogod teljesen érteni, ha nem tudsz angolul. Sztem ez jelentősen csökkenti a játékélményt és a ezzel a szolgáltatás színvonalát. És szerintem egy tetves felirattól sem kell elájulni, ami még messze van az igazi szinkrontól. Egyszerűen csak igénytelenségből fakad az, h a magyar embernek a sz-rt is eladják, mert jó neki... Tehát lényegében itt ár/érték arányról van szó és hiába nagyon jó a játék, korán sem teljes értékű, viszont ugyanannyiért veszitek meg vagy drágábban, mintha az lenne. De ezzel nincs semmi bajom, mindenkinek szíve joga, csak nekem ne akarja senki bemagyarázni, hogy mennyire megéri, mikor fogalma nincs a pénz értékéről sem. Szval maradok annál a verziónál, h ha fizetek vmiért, akkor elvárom az összegnek megfelelő ellenszolgáltatást. Biztos én vagyok sznob, de ez van. Persze leegyszerűsítené az egészet, ha az ember tud angolul, de itt az elvről van szó most, nem egy konkrét esetről és az Ubinak nem a legtöbb játékát kéne lefordítani minden országban, ahol kiadják, hanem az összeset... persze ez a többi cégre is igaz.
  • MerlinW
    ~150k-s középkategóriás masinája van. Az 1600-as memória ugyan felesleges pénzkidobás volt bele, de a többi megfizethető. (Ugyanannyi a DX11-es kártya mint a DX10-es, illetve ~5k a különbség a C2D és C2Q között)

Tehát manapság "butaság" gyengébb gépet venni ha játszik az ember, illetve lassan nem is kapni sokkal rosszabbat. A többivel egyetértek.

Egyéként elkalandoztunk egy tabu témakörhöz, miszerint rohadtul semmi közünk egymás anyagi helyzetéhez, illetve hogy ki mire költi a pénzét. Ezt még a barátok sem mindig beszélik meg egymással, itt végképp nem. Tehát ez erősen szeméyleskedés kategória, ami tudtommal sérti az SG szabályzatát.
  • BaLeeX
    Az aláírásodat elnézve nem tartozol ebbe a "minimálbéres" kategóriába. Aki meg abba tartozik annak nem az a legnagyobb problémája, hogy fusson a gépén az AC2, mert talán nincs is hozzá olyan gépe.

A legnagyobb baj az, hogy sokan veszik a drága hardvereket néha fölöslegesen pár plusz fpsért vagy parasztvakító dx11 fícsörért de szoftverre nem költünk mert azt letöltjük. Odáig nem jutnak el, hogy ha mindenki így állna hozzá nem lenne mit letölteni, mert senki nem fejlesztene játékot aztán internetezhetne a dx11-es csodakártyájával meg 4 magos procijával...

Ez tipikusan olyan mint aki vesz egy turbós autót mert az menő meg lehet vele vagánykodni, de szívja a fogát ha tankolni kell bele meg alkatrészre is sajnálja a pénzt a végén inkább a garázsba áll.

Előbb utóbb ez lesz a PC-s játékok sorsa is. Egyre több olyan játék jön ki amivel nem lehet tört verzióval normálisan játszani (elsősorban inkább az online játékok voltak ilyenek eddig) szóval eldöntheti az user, hogy megveszi, vagy várja a cracket ami esetleg soha nem jön.
  • Atkamon
    Na hát végigvittem én is:) Picit jó volt:D 32 óra lett végül:D Mondjuk nagyonnagyon sokat járkáltam csak úgy, meg gyűjtögettem, bár még nincs meg az összes toll meg treasure... :D
  • Krisztiam #4618
    én szoktam járni :)
  • Kandurex
    dehogynem, 2 - 3 havi szinten simán be lehet áldozni,....manapság egy mozi a barátnőddel annyiba van...ja vagy nem #4610
  • JethroHUN
    "és nem kértem a véleményed" (javítva)
  • Krisztiam #4615
    szerintem nem sokan engedhetik meg maguknak manapság, hogy eredeti játékot vegyenek.. sajnos
  • JethroHUN
    Te meg hülye vagy ennyi. Nem hinném és kértem a véleményed.
    Te is Merlin... most menő vagy...
  • Kandurex
    Most a becsületes oldalról közelítve kérdeztem, nem mintha nagyon választ várnék rá.
  • MerlinW
    A wareznak hála megengedheti magának, ez még rendben is van, egyébként sem belőlük élnek meg a kiadók, a probléma ott kezdődik, hogy fel vannak háborodva, amihez semmi joguk.
  • Kandurex
    Nem értem a minimálbérből tengődő miért akar olyan hobbit, amit nem engedhet meg magának.
  • MerlinW
    Nem járnak ezek moziba... a filmeket is letöltik:)
  • Kongy
    Nem igaz h 8000 rongy ne lenne erre a játékra... Egyszer egy évben... de most komolyan... Sztem megérte. nagyon is. Eddig 2x végigjátszottam, kb 60 órát töltöttem vele. Ez bőven megérte, ha azt vesszük h 1 mozijegy már 1000 Ft körül mozog, és ez jóval több élmény volt 8 órányi mozinál...
  • MerlinW
    Mivel csak EA-nak van magyarországi kirendeltsége itthon. Cseh és Lengyelországban magasan jobbak az eladási statisztikák, és bizony ez egy fontos tényező a kiadók szemében szupport tekintetében. EA, mint a világ legnagyobb kiadója, minden országban jelen van.
  • wednes
    Lehet nem vagyunk nagy hatalom, de mások se azok. Cseh és lengyel felirat a legtöbb játéknál alapból van.
    Én úgy tudom az EA magyarítja a legtöbb játékot, az UBI-nak meg vannak olyan játékai is, amihez egyáltalán nincs felirat, még angol se.
  • BaziJoe
    Persze ha Apa fizeti,vagy ha olyan sokat keresel biztos de mond ezt egy minimál bérből élőnek akinek legalbb 2 gyereke van???
  • Atkamon
    Teljesen emberi áron van... Simán megéri a 8000ret a játék. Azt mondom, ha 12000 vagy több lenne, mint egykét kiadónál, az tényleg sok lenne, de ez egy teljesen reális és elfogadható ár érte.
  • watto
    Csak akkora kocka vagy hogy itt sírsz mennyire várod, és álmatlan éjszakáidon csak ez jár a fejedben. De nem vagy kocka, nyugalom...
  • elitehun
    Már ne is haragudj de
    1.Magyarország nem egy nagyhatalom hogy magyarítsanak minden játékot.
    2.Sztem a ubisoft magyarította le a legtöbb játékát eddig
    3.Az EA már a demóért is pénzt kérne
    4.Ez a játék megéri azt a 8000Ft-ot
  • Sharks
    Én azt várom, hogy emberi áron adják végre... meg, h kijöjjön hozzá egy magyar felirat legalább. (Mert a pénzt van pofájuk elkérni, de egy rohadt magyarítást luxus csinálni hozzá).
  • MerlinW
    Akkor már ketten vagytok.
  • bgabor
    Mekkora egy paraszt vagy!
  • Atkamon
    Ja, de akkor kocka bezzeg vagy, hogy gépet vegyél:D Gratulálok:D
  • SchmiedPeter
    akkora kocka nem vagyok hogy megvegyem...ez az ucsó amire költeni fogok x)...plusz idővel csak feltörik a védelmet, legalábbis remélem:D
  • JethroHUN
    Várhatsz még úgy 356 napot. És akkor lesz, de tényleg nem hazugság
  • SchmiedPeter
    23 nap 16 óra 50 perc 6 másodperc óta
    de várom már:)
  • elitehun
    És a Spoiler hol marad?? :D

Viccet félretéve a fejlesztők eddigi munkájából ítélve lehet hogy ez lesz a vége bár sztem egy sokkal nagyobb csavar lesz benne