7877
-
#5074 De nincs, fizetsz vagy nem. Érted?
Oda mész a fagyishoz, és elkezded lökni a morális problémáidat, hogy miért nem akarsz fizetni, hanem inkább ingyen akarod, hát röhögve elküld a picsába. És nincs mellé duma. Tök mindegy, hogy mennyire finom vagy rossz az a fagylalt.
Ne akard már megmagyarázni a warez tényét. -
#5073 én meg továbbra is azt hiszem, hogy filozófiai kérdést próbáltok csinálni abból a tényből, hogy nem akartok a játékért fizetni. és már eléggé unalmas a téma. -
#5072 Ezzel az a gond, hogy van morális, és van gazdasági háttere a dolognak. Ha nem beszélünk, ugyan úgy halálra ítéljük a játékipart. Ugyanis az van ÉRTÜNK, nem mi ÉRTÜK. Viszont, amíg emberek tapsikolnak, mert kapnak 3 tombot a szerverleállásokért cserében, addig ez nem így tűnik.... Annak ugyanis természetesnek kellene lennie! És (sajnos) nem az! Itt kezdődnek a probléma gyökerei. De ez AC2 topik, úgyhogy szerintem beszéljetek inkább a játékról... -
pauly #5071 Attól hogy nem lenne warez még nem biztos hogy sokkal többen megvennék a játékokat pc-re...Biztos sokan lennének akik többet nem is fejlesztenének inkább,míg másik részük meg inkább konzolt venne ha már muszáj lenne megvenni a játékokat,legalább gépre nem kellene annyit költeni... -
#5070 Pont ezért írtam az előbb, h kicsit szűk látókörben nézed a dolgot. A problémához igenis hozzátartozik leginkább a gazdasági, de a morális háttér is. Ha ez téged nem érdekel, az egy dolog, de attól még szerintem fontos. Így valószínűleg itt ütközik a véleményünk. -
bgabor #5069 Játszogattama játékkal, és valamit nem értek. Van egy olyan küldetés, hogy a város legmagasabb tornyának tetején lévő embert kell megölni, de hiába mentem fel rá, nem volt ott. Ezekután a videóban hallottak miatt három órán keresztül tököltem azzal, hogy az öszes torony tetején megöljem az őröket, hátha majd akkor megjelenik a célszemély. Hát nem.
Azt kérdezném, hogy milyen idióta küldetés már ez? És mit kell csinálni végre, hogy a torony tetején megjelenjen a célszemély?
A másik, hogy hogyan kell megölni a csatabárdos tankokat(sárga páncélos faszi, bárdal)? Védekezni nem tudok az ütéseik elől, a kardom nem sebzi őket(illetve kivédik az ütéseket), counter attackolni nem lehet őket, ahogy a torkukat elvágni sem. Atombombával kéne próbálkoznom? -
#5068 Ahogy már írtam, konkrét adatok hiányában csak feltételezem... de itt a bevételhez viszonyíts, h ők mennyit kapnak belőle, ne ahhoz, h szted az sok pénz e, amit ők keresnek. -
#5067 Nem kötekedés, csak apró megjegyzés. Színpatikus = szimpatikus. -
#5066 Hát egyáltalán nem bagóért dolgoztatják. Programozónak lenni azért nagyon jó manapság, mert még nem telített a szakma. Könnyen el lehet helyezkedni és elég jól lehet keresni vele. Külföldön meg még jobban főleg az UBI-nál. Azért nem fogom megsajnálni a fejlesztőket.
"Nyilván nincsenek konkrét adataim, de mégis úgy érzem, hogy nagyon kevés ember húz hasznot több millióból és nem azért, mert az ő munkájuk van benne."
Üdv a kapitalizmusban! Ez szerintem sem helyes! De sajnos ez így müködik, mert a rendszer lehetővé teszi. És mivel tökéletes rendszer nincs, gondok mindig lesznek. -
#5065 miért most annyira földhöz vágna az a 6-700ft? -
#5064 Bárcsak ugy lenne ! :D
És ha tényleg ugy lenne akkor azonnal le is adom a rendelést !!
-
#5063 Több millió embert foglalkoztatnak bagóért, nem csak szegény, fejlesztőket. Pont ez az ipar lenne kivétel?! Nem érdekelnek a morális és gazdasági hátterek! Nem arról beszélünk. -
#5062 "A fejlesztőket bagóért dolgoztatják" ezt honnan veszed? -
Newfronter #5061 Most vittem végig csak, de megérte végigvinni a játékot, nagyon jó volt a története, még így is hogy keveset értettem belőle. Zenéje is fantasztikus volt, nálam ez is sokat számít. Jó vétel volt, várom a következő részt!
-
#5060 Hát, most először kezdem komolyan venni, amit írsz, de azért elméletben könnyebb mondani, mint a gyakorlatban megvalósítani, mindenesetre színpatikus, amit írtál, hogy akkor sem warezolnál, ha számodra nem lenne megfizethető egy játék.
És itt van a probléma lényegét rejtő mondat a következő hsz-ben. Valóban vissza kell szorítani a warezt... a probléma az a "Hogyan?" kérdés. Igazából ezen lehetne elgondolkozni, mert itt van a dolog lényege. Amint azt többen írtátok, a warez lopásnak minősül, idáig ok. De mondjuk, amit a vezető szoftvergyártó cégek csinálnak az mi? Mert ezt nem csak egy oldalról kell nézni... Nyilván nincsenek konkrét adataim, de mégis úgy érzem, hogy nagyon kevés ember húz hasznot több millióból és nem azért, mert az ő munkájuk van benne. A fejlesztőket bagóért dolgoztatják és a vásárlókon bezsebelt hasznot simán zsebebre vágják (minimálist részt forgatnak vissza a következő játék elkészítésébe). Számomra pedig ez nem egy korrekt dolog és még büntethető is lehet (csak ez nem biztos konkrét adatok nélkül, amikkel viszont nem rendelkezem). Tehát ezt gondolom én, ami persze nem biztos, hogy így is van, de ez csak egy vélemény, így olvassa mindenki! -
#5059 Teszt. -
#5058 :D:D -
#5057 Egyébként most a játék a zavvinál olyan 4500-4700 forint körül mozog.
Ha lemegy 4 ezer alá, a warez topikot törlöm. -
#5056 Te kezdtél el személyeskedni, én leereszkedek majdnem bármilyen szintre, mert az a tapasztalat, h csak úgy fogja fel a beszélgető partner a dolgokat, ha a saját szintjén magyarázod el neki. Ne érts félre, nem akarlak ezzel ledegradálni, de nem olvastad el rendesen, amit írtam, mert nem egészen arra reagáltál, ezért én is ezt tettem a te hsz-eddel. Ki lehet forgatni egymás mondanivalóját, de azzal nem jutunk előrébb... Nem mondtam egy szóval sem, h 20 eFt egy játék Mo-on, csak ezt sem olvastad el rendesen! De többen is ráugrottak erre, ahogy elnézem Nem mondatokat akarok kiforgatni, hanem az írásod lényegére reagálok (persze lehet minden mondatod számomra olyan fontos, h reagáljak rá) és minden korról beszéltél, de sztem felesleges az őskorig visszavezetni ezt a kérdést, mert egyetértünk benne, h a lopás bűn, csak itt nem ez volt az alapkérdés, hanem az, h a gyakorlatban hogyan működik a törvények betartatása, amelyek a lopást büntetik (mellesleg a szoftverlopás a lopások közül ilyen kis tételben, mint 1 warez nem a legfőbb probléma az igazságszolgáltatás keretén belül jelenleg). -
#5055 Nekem mindegy, hogy hívják a védelmet, DRM, vagy más, egy a lényeg, szoruljon vissza a warez, mert ha így folytatódik a PC játékoknak vége fog lenni, ezt be kell látni. Egyszerűen nem fognak rá fejleszteni, és ez a tendencia folyamatosan erősödik, csak az elvakultak nem látják be. Nem kell félremagyarázni gazdasági és morális problémákkal. -
#5054 20 e forintot azért már nehezményeznék. Sőt, le is szoknék a játékokról és maradnék az öreg hobbimnál: könyv olvasás -
#5053 Én is ezt próbálom kifejteni nekik többek közt . Bár nyilván a Te elméleted is egy feltevés (a jövőt nem lehet megmondani), de azért több értelem van benne, mint 20 átlag hsz-ben együtt. A warez nem helyes, ebben szerintem itt mind egyetértünk, csak sokan annyira védik a kis mondanivalójukat, h oda sem figyelnek, mit ír a másik, annyira félnek, h esetleg nincs igazuk 100%-ban. -
#5052 Hát, azért szerintem abban te is egyet értesz, hogy a gyártók is szeretnék, ha több bevételük lenne. Ezt többek közt úgy is el lehetne érni, hogy kevesebbért árulják és így jóval többen veszik a játékot (most nem kifejezetten az Asssassins creed 2-ről van szó, mielőtt vmelyik csökkent képességű belekötne), persze ez nem törvényszerű és nem biztos, hogy kivitelezhető. Jó lenne valóban, ha úgy lenne, h akinek van pénze a gépre, annak a játékokra is, de sajnos nem így van a gyakorlatban. Nem is állítottam, h 20 eFt lenne egy játék, csak feltételeztem, h Kandurex azt sem nehezményezné. Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a játék nem nálunk 5 eFt, hanem Angliában, ami elég nagy különbség. Ok, viszonylag könnyen beszerezhető, de most magát az elvet mondom (sztem mondjuk sokan nem is ismerik azt a boltot a leendő vásárlók közül).
A továbbiakra nézve kérném, h csak az reagáljon, aki felfogta, ami le van írva és el tudja fogadni mások véleményét, érveit és értelmesen reagálni rá. (Atkamon is képes volt erre, szval nem lehetetlen dolgot kértem ) -
#5051 Ezért kellene nem a kiadói hozzáállásról papolni, hanem a fogyasztói hozzáállásról. -
#5050 fejezzétek már be -
#5049 Te beszélsz arról hogy nézzek körül??? Meg nicsn itt keresnivalóm szerinted 20 rongy egy játék MO-n. Neked kéne körül nézni! -
SchmiedPeter #5048 aki inge vegye magára...majd nézz utána mit jelent...igen mindenkit leszólogattam xD
ezt mondom nemérted amit írok -
#5047 Sikeresen kiforgattad a mondanivalóm. Középkort és gyakorlati síkot látod egy mondatban szerepelni? Próbáljunk megmaradni az érvelésnél és nem a másik mondandójának ködösítésénél és kiforgatásánál. Most akkor próbálom megkeresni az érvelést a kis monológodban mert az első 3 soron túl csak az én mondanómat elemezgeted.
Ez lenne?
"lehet, h büntetik a lopást, csak még azok is megszegik a törvényt, akik hozták, addig ez a gyakorlatban nem működik"
"egy szóval sem mondtam, h a lopás nem bűn, azt sem, h a szoftverlopás más, mint ha tárgyat lopsz"
Akkor meg???? Elmagyaráznád, hogy tudnék gyakorlati síkon mozogni? Megvettem a gamet, betartottam a törvényt. Még akkor mit kéne tennem?
-
#5046 Nem is nagyon várta szerintem senki az eladások növekedését ettől a DRM-től... Így talán felfedezik végre, hogy nem a védelemtől függ az, hogy mennyi a warez... -
#5045 Ismét nem ugyan arról beszélünk.
Amit írsz, elméletileg teljesen helyes, és jogos. Azonban gyakorlatilag 1 megvásárolt játékra jut 20 letöltött. Ha ez a warezos réteg kiesik a hardvervásárlói körből, (márpedig warez nélkül kiesik) akkor a hardvervásárlások brutálisan visszaesnek. Ez dráguláshoz vezet, ami a játékosok számának további csökkenéséhez, ami a játékipar kihalásához.
Magyarázhatod, hogy lopni nem jogos, és igazad van. de ha egy lépést hajlandó volnál hátralépni, Te is észrevennéd, hogy akárhogy huszározol, akárhogy élteted a DRM védelmét az UBI-nak, egyrészt eddig nem jött be, ugyanis az eladások nem ugrottak meg, másrészt, mint közgazdaságban jártas ember TUDOM, hogy oda vezet a dolog, ahová mondtam.
És ez nem warez-hiszti részemről, évek óta ezt mondom. Sőt. Lehet több eredeti játék van a polcomon, mint Neked... -
#5044 Te is elég rendesen leszólogattál mindenkit... Csak a te stílusod miatt írtunk úgy, ahogy. Először talán megkéne nézni, hogy mit is írsz, és aztán elküldeni:D -
#5043 Aki nem tud értelmezni egy mondatot, annak nincs keresnivalója szerintem egy fórumon sem..., de ahogy érzed... szólásszabadság van! -
#5042 Lehet, h számodra közhelyesen fogalmazok, de még sem tudod felfogni így sem... lol . Ha kicsit elvonatkoztatnál a pc-játékoktól, akkor látnád, h mi folyik az országban, mert elméletileg, lehet, h büntetik a lopást (persze a tisztességtelen piaci magatartást is büntetik, meg még jó pár dolgot... kicsit nézz ki a kocka fejedből légyszi), csak még azok is megszegik a törvényt, akik hozták, addig ez a gyakorlatban nem működik.
Őőőőőőőőőő, egy szóval sem mondtam, h a lopás nem bűn, azt sem, h a szoftverlopás más, mint ha tárgyat lopsz... (sztem próbáld meg újra elolvasni, ami oda van írva és gondolkozz, mielőtt írsz). Csodálatos a jogi tudásod, vagy inkább az általános tudásod, amit jogi nyelven próbálsz leírni. Ha neked meg a középkor a "GYAKORLATI SÍK", akkor sztem ne is folytassuk a társalgást. És ne nézz körbe, mert ha meglátnád, h vége a középkornak, ijedtedben szörnyethalnál... -
SchmiedPeter #5041 áhh nemértik...látom nem értitek hogy "de tévedni emberi dolog"...rögtön beleköt hogy visszaszámláló...aki kicsit is értelmes nem köt bele rögtön hogy "jaj az nemis visszaszámláló..."
és igaz hülye vagyok...mert leállok ilyen színvonalon fekvő emberekkel társalogni...bár nemértem minek gondolom, hogy lesz 1 fórum is a világon ahol nincs olyan ember aki csak a hibákat keresi és azon lovagol...mert nem a hibát kéne észrevenni, hanem a mondanivalót...
aki inge vegye magára, na csá -
#5040 nem ezen múlik, a tartalmas játékokat ugyan ugy lewarezolják, mint az 5-6 órás COD-ot...
ha nem lenne warez, lenne:
- használtpiac
- nem 0day játszanál mindennel, 1-2-4 ezresért rengeteg jó játék kapható -
#5039 milyen 20 rongyért te szerencsétlen? huzzál már el a demagogiáddal egy 5(!!!) ezer forintos játék topikjából ... -
#5038 Hát pedig a PC játékok csak egy bizonyaos réteghez szólnak... De aki meg tud venni egy olyan gépet, amin elmennek a legújabb játékok, az bizony ebbe a rétegbe tartozik, szóval van pénze a játékokra is. Nem 20 rongy egy játék sem, főleg az AC2, amit már 5000-ért megkapsz, aztán most jelent meg. Ha nincs pénzed, nem kötelező az összes új játékot megvenni. -
#5037 egy FPS vásárloinak manapság 10%-át teszik ki a pécések ... (ld. COD, BFBC2 eladások) -
#5036 Lol... én a valóságban, veled ellentétben..., de nem azt mondtam, h az elképzelés rossz, amit írsz, csak kicsit szűk látókörű... Az odáig ok, h te meg tudnád venni esetleg 20 rongyért is a játékokat, de egy országban az átlaghoz kéne szabni az árakat, nem egy bizonyos réteghez. Nekik is jobb lehetne, csak nem merik meglépni (ha csak Mo-ot nézzük). -
#5035 Te meg közhelyesen fogalmazol. "Nem egészen így működik" Miért hogy működik. Attól hogy szegény vagy, még a lopás ugyanúgy bűn. Lehet félrebeszélni meg mentegetőzni. Minden korban büntettnek számított a lopás. És igen ha szoftvert lopsz az ugyanugy az mintha kézzel fogható tárgyat lopnál el. A szoftver termék és mint termék szerzői jogok védik. Ha nincs írásos engedélyed nem terjesztheted és ha nem vetted meg nem birtokolhatod, ebben az esetben a blokk vagy számla a szerződés az eladó és a vevő között. Internetes vásárlás esetében is kapsz visszaigazolást hogy levették a pénzt a kártyádrol stb stb. Ez a GYAKORLATI SÍK!!! Nézz körbe mi történik körülötted és hogy mit ír a törvény.