7877
  • enlightened
    Hmmm benéztem ide és látom még mindig megy a téma.

Javaslom, hogy a topik címét változtassuk: Assassin's Creed 2 és a PC-s ipar gondjai -ra. És akkor mindenki témában lesz.
  • tommygear
    ilyen modik mellett akik ok nélkül osztogatnak sajnos igen :\
    (tisztelet a kivételnek)
  • syberia2
    már 3 büntipont?:)
  • tommygear
    látom itt ugyanaz megy
  • MerlinW
    Pedig igaza van. A játékosok a PC-s ipar 20%-át ha kiteszik.
  • Dante73
    Menjünk visszafelé;
    "mutass már erre egy példát, minek négyszereződött meg mostanában az ára? mert a válság miatt mindenre csökken ám az igény ..."
    Semminek. Csak több millióan munkanélküliek lettek, RENGETEG ország államadóssága megnőtt drasztikus mértékben, hogy NE legyen elviselhetetlen a munkanélküliség, kormányok tesznek meg mindent, hogy megállítsák a dolgot. És (leegyszerűsítve) annyi volt az ok, hogy egyetlen bank csődbe ment...

A PC biznisz nem a gémerek körül forog. Ők, (azaz MI) csak az alapját szolgáltatjuk, azaz a pénz nagy részét. Vagy szerinten egy lapon lehet említeni a 150000Ft-os laptopot, a 150000-es videókártyával? Elárulom; a 150000-es videókártya teremti meg a pénzügyi, és fejlődési alapot ami aztán leszivárog....
    stb,
    stb,
    stb...
  • Sharks
    Ok, elfogadom, h te máshogy gondolod. Végül is csak egy feltevésről volt szó, nem jövőt akartam jósolni, de annyit azért hozzátennék, h jóval nagyobb távlatokban gondolkoztam, mint, amiket leírtál. Időben is 50 év volt a legkevesebb, amit említettem a témában. Rövid távon nyilván megnövekedne az eladás (itt a következő 10 évre gondolok úgy kb.), tehát érvényes, amit mondasz abszolút, először biztos növekednének az eladások. Ha szerinted pedig már bekövetkezett a minőség romlása, vagy stagnálása a fejlesztés terén így, h azért folyamatosan jönnek az új hardwerfejlesztések (egyre több magos proci, DX11-es vga-k, DDR3 memóri stb...), akkor képzeld el azt, ha itt most megállnának és nem jönne az ég világon semmi újítás a következő 10 évben vagy, ha jönne, akkor ezek töredéke és jóval drágábban (ez alatt azt értem, h 100 helyett nem 120 lenne egy normális pc, hanem 400)?
    A konzolos fejlesztésekkel kapcsolatban pedig valószínűleg teljesen igazad van (ehhez nincs meg az alap háttértudásom sem, annyit tudok, h az xbox-ban ATI kártya van és más véleményére alapoztam).
  • arty
    Senki sem mondta, hogy így lenne. De sokan azért játszanak, mert ez a hobbijuk, nem azért mert ez van "ingyen".
  • arty
    komolyan hiszed, hogy a pécé biznisz a gémerek körül forog? :)

hint: kurvára nem. lásd a játékra szinte alkalmatlan átlag laptopok. és mégis forog a föld! :)

"20 elmegy konzol irányba"

tehát a konzolos eladások 20%-ot bővülnek! ez durva emelkedés lenne, sokkal rentábilisebb lenne konzolt gyártani, következő generáciot kifejlesztetni, stb

"20 nekiáll vásárolni"

tehát megtriplázódna a pécés játékospiac, érdemes lenne pécére fejleszteni, optimalizálni - hopp, nem kellene kórájhetet meg fermit venni, hiszen a régi vason is menne a game!

"Ez azt jelenti, hogy a hardver eladások nagyjából 70%-ot zuhannak egy éven belül."

mert köztudott, hogy pécét CSAK játékra vesznek az emberek :D vagy nem?

"Erre válaszul az árak megnégyszereződnek, hiszen a fejlesztés nem két fillér, az alapanyagokra pedig kisebb nagybani kedvezmény társul, hiszen kevesebbet rendelnek."

mutass már erre egy példát, minek négyszereződött meg mostanában az ára? mert a válság miatt mindenre csökken ám az igény ...

"Minden, mindennel összefügg. Ennyi."

Kár, hogy te csak az összefüggések egyik irányát látod :(
  • Rodman6
    Majd veszünk a gépbe egy PCIe alapú Playstation 3 kártyát vaze. Kitalálhatnának ilyesmit is. Vagy XBOX kártya mekkora királyság lenne.
  • Rodman6
    Az sem papírforma hogy a warezoló megvenné eredetiben. Ennyi erővel akkor is kárt okozok a kiadónak ha le sem töltöm, de meg sem veszem, vagy esetleg nem is ismerem a játékot.
  • arty
    Jól értetted, de mindenki más is érti, hogy Dante hogyan értette, csak ez abszolut hibás elgondolás és semmi sem támasztja alá :)

"hogy ha nincs warez, akkor az eddig warezolók nem fejlesztik tovább a gépüket"

Mi a valószínűbb:
    - a megrögzött pécés feladja a hobbiját
    - a megrögzött pécés vesz pár játékot
    ?

"esetleg áttérnek konzolra, ha játszani akarnak."

Aki nem megrögzött pécés, az már most is nyomja konzolon IS. Ha megrögzött pécés valaki, az azért lehet mert RTS, MMO, SZIM, WSAD+egér "buzi". Ezek továbbra sem igazán kielégíthető igények konzolon.

"Mivel az új játékokat ebben az esetben nem lehetne igazán magas minőségben fejleszteni "

Bocs, ez már bekövetkezett. Nézd meg, hogy néznek ki a mai "csúcs" szimek... :/

"valamint megszűnne a hardwergyártók támogatása a játékipar felé)"

az nvidia kétségbeesett életbenmaradási kisérleteire gondolsz? mert más nem nagyon önti a pénzt a pécés játékfejlesztésbe ... 1-1 intel vagy amd logo a játék elején ne tévesszen meg :)

"Az árak felszöknének és még kisebb réteg engedhetné meg magának ezt a fajta szórakozást. "

Akinek van százezre a pécé hardverére, annak 120 ezre már nem lesz?

"Mivel a konzol-ban lévő hardwer is a pc-s fejlesztésekből táplálkozik, így ott is stagnálás következne be, tehát minőségben ezen a szinten ragadna a konzol, ahol most van "

a mostani konzolok egyikében sincs "pécés"(x86) processzor
    videokártyát szintén lehet fejlesztetni a pécétől függetlenül, lásd ps2 graf hardvere

másrészt, a két konzolgyártónak is az az érdeke, h a fejlődés lassuljon, eltelik lassan az 5. év és szük ágában sincs következő generációt a piacra dobni - ez a pécétől teljesen fügetlen. drága egy játéko kifejleszteni, egy konzolt is drága kifejleszteni, szeretnék ha megtérülne a befektetésük. erre az eddigi 5 év nem volt elég...
  • wedge31
    Szerintem csak visszaszorult a pc-és játékosok száma gyak csak kelet-europa számit meg esetleg németország igazán a pc fronton persze ez csak a single játékokra vonatkozik mert multiban az MMO-k miatt a legtöbb pénzt még mindig ez a platform hozza.

Nyugaton ha valak játszani akar konzolt vesz nem gamer pc-ét ezért tartunk itt ,meg azért mert most már az gondot okoz hogy drivert frissitsenek vagy patchet telepitsenek az userek ,hülyül a játékos társadalom ez tény.
  • janika1972
    Azért a SIms-et ne keverjük ide,mert az más dolog.Annak megvan a sokmilliós tábora évek óta,ez meg felejtős játék lesz.
  • Dante73
    Jól érted nagyjából. Még egyszer leírom, remélem utoljára.
    Most 10 eladott játékra jut 90 letöltött. Ha holnaptól nincs letöltési lehetőség, a 90 warezosból 20 elmegy konzol irányba, 20 nekiáll vásárolni, 50 pedig max régi játékokkal fog játszani.
    Ez azt jelenti, hogy a hardver eladások nagyjából 70%-ot zuhannak egy éven belül. Erre válaszul az árak megnégyszereződnek, hiszen a fejlesztés nem két fillér, az alapanyagokra pedig kisebb nagybani kedvezmény társul, hiszen kevesebbet rendelnek. Ez oda vezet, hogy azok, akik eddig tudtak játszani, mert volt rá pénzük, már nem biztos, hogy megengedhetik maguknak -> a piac tovább szűkül.
    Ekkor 2012 van, M$ elkezdi tervezni a Xbox720-at szól ATI-nak, nV-nek, árajánlatot kér videókártyára. Megdöbbenve hallja, hogy 80 helyett 800$-ért tud szállítani. A konzol ára felszökik... stb.

Minden, mindennel összefügg. Ennyi.
  • Sharks
    Ki mondta, h konzolon ugyanúgy warzonának tovább? Egy konzol jóval olcsóbb, így maradna egy induló tőke, amit eredeti játékokra lehet költeni.
    A pc esetében pedig rövid távon valószínűleg biztos többen vennének játékot, de mivel hardwert nem vennének annyian, így a legújabb játékok vagy nem futnának túl szépen sok játékos gépén vagy a fejlesztőknek lenne nehezebb dolguk, ha nem fejlődne a technikai háttér és nem biztos, h tudnának fejlettebb játékokat csinálni, mint amik most vannak úgy, h fussanak is a legtöbb felhasználó gépén. Vagy szerinted megvennék az emberek mondjuk 50 év múlva is a mai színvonalú játékokat? Mert én mondjuk most nem vennék 80-as évek beli játékot az biztos... (igaz, a fejlődés ütemét tekintve ennyire nem lenne éles a különbség, de pl-nak jó). Én nem dobálóztam egyik játék eladásával sem egyébként, hanem globálisan nézve kerestem hosszútávú összefüggéseket a hardwer- és a játékipar között... ill. csak Dante mondandóját próbáltam értelmezni inkább, mert ő már leírta ezt, csak sztem nem sokan értették, h mire akar kilyukadni.
  • MerlinW
    Készíts egy "creator"-t, adj el vele millió terméket. Máris nem fogsz itt panaszkodni.
  • Rodman6
    Ne hullajtsunk már krokodil könnyeket... tele vannak milliárdokkal ígyis. Ott van a Sims, összebasznak valami kiegészítőt 20 perc alatt a Sims3 creator-ukkal aztán milliókat adnak el belőle. A fejlesztőknek meg nem szeret fizetni a kiadó.
  • janika1972
    Meg annak is hogy félkész játékokat dobnak piacra,nemgondolod faszikám? Nem kell mindent a warezra kenni!
  • Skynet
    Köszönhetően a wareznak.:)
    Szomorú.
  • MerlinW
    Maradjunk annyiban, hogy az utóbbi 5-6 évben a játékeladásokat tekintve 10% a PC-s eladás míg 90% a konzolos.
  • Skynet
    Ez így ebben a formában azért hatalmas FAIL,mert PS3-on nincs warez, X360-on pedig online játék mellett nagyon necces a warez,ha buksz akkor vérbebutul a géped és nincs ellenszer.:)
    A legtöbb játéknál ahol megoldják a warez-t sokkal komolyabb számban adnak el pc-n (elég csak a BFBC2-re gondolni). Így az is hatalmas fail hogy kevesebb ember venné a játékokat. Pont ellenkezőleg,aki eddig vette ez után is venné,és jó pár warezos akik csak kényelemből nem vették,vennék...

Ennek a játéknak az eladásaival kár dobálózni,mivel egyáltalán nem annyira toplistás cím,és az első rész elég sok embert el is tántorított ettől a címtől.
  • Sharks
    Sztem Dante olyan összefüggéseket próbált elmagyarázni, hogy ha nincs warez, akkor az eddig warezolók nem fejlesztik tovább a gépüket (mert elsősorban játék miatt veszi meg az ember az új hardweres csodákat), esetleg áttérnek konzolra, ha játszani akarnak. Mivel az új játékokat ebben az esetben nem lehetne igazán magas minőségben fejleszteni (mivel nem hozná vissza az árát az eladásból, mert aki most vesz, azoknak is csökkenne a létszáma előbb utóbb, valamint megszűnne a hardwergyártók támogatása a játékipar felé), ezért a pc-s játékipar megragadna ezen a szinten, ahol most van és elkezdene még jobban visszaszorulni. Az árak felszöknének és még kisebb réteg engedhetné meg magának ezt a fajta szórakozást. Mivel a konzol-ban lévő hardwer is a pc-s fejlesztésekből táplálkozik, így ott is stagnálás következne be, tehát minőségben ezen a szinten ragadna a konzol, ahol most van (bár szerintem ez nem érintené őket olyan érzékenyen). Ha jól értettem, Dante ezt próbálta kifejteni, csak kevésbé részletesen...? Vagy rosszul értelmeztem Dante?
  • arty
    a főszál nem volt unalmas, az pedig nem 3 óra

szal :P
  • janika1972
    Ez igaz! Jó volt benne a lovaglás,de másra nem volt jó
  • Sharks
    Kezd egy kicsit a Tele-jósdára hasonlítani a topic... Bár fele annyira ismerném a jövőt, mint itt egyesek... tuti meggazdagodnék
  • grebber
    Az első rész egy 3 óra után megunható otvar szar volt azért!
  • arty
    abból indulsz ki, hogy ha nincs warez, az emberek nem játszanak???

FAIL
  • mcwolf
    Megyek, ne izgulj. Ott legalább magáról a játékokról is tudunk beszélgetni, nem kell leragadni :
    A. Nem műxik a crack :-( mi tegyek???
    B. Szopat a DRM :-( Mit tegyek?
    C. AMD/NVIDIA kártyával bugos,mint az állat :-( Mit tegyek?
    D. X konfogom van. Mit tegyek, hogy elfogadható legyen a framerate?
    E. Ez a köcsög X felhasználó biztos aimbot-ot használ, mert lelőttem 20-szor, de egyszer sem halt meg! Ő meg a hegyen keresztül lelőtt:-( Mit tegyek a sok buzi cheater-rel?

Hirtelen ennyi. Ezekről nagyon tartalmas beszélgetést lehet folytatni. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a PC-s látékoknál a hsz-ek 80 %-a erről szól.
    Na csákány
  • DarkSector
    az összes kiadó ien a sony-t kivéve, meg a nintendo-t.
  • arty
    az első részen nem volt ilyen DRM. az miért nem fogyott?
  • Rodman6
    Igen vannak olyan kiadók, de azok inkább a fajtiszta japán kiadók akiknek csak a sony meg a wii létezik.
  • Skynet
    Nem mondtam hogy megszűnik. Szépen tojni fognak rá és minőség helyett elárasztják konzol portokkal.
    Egy két kiadó viszont szinte biztos hogy be fog mutatni,főleg akik eddig is konzoljátékokból éltek.

Az hogy egyes dolgok kimaradnak csak a minőséget rombolják,idővel benn lesz...Fantasztikus,addig nyomjátok a "BETA-t"...:)

Egyébként mi lenne ha vissza húznál wareztopikba? Min sem járkálunk oda röhögni a SEQ szerencsétlenkedéseteken:)
  • Rodman6
    Idővel meglesznek a mellékágak is. Különben amiről nem tudok, az olyan mintha nem is létezne. Gondolom nem olyan nagyvolumenű mellékágak ezek.
  • Rodman6
    Máskülönben nem szűnik meg a warez miatt a pc játékipar, mert a videokártya/processzor/alaplapgyártók sakkban tartják az illetékes elvtársakat oké? Emiatt ne fájjon a fejed. A többi pedig azért nem jön ki pc-re mert minden platformra kell néhány exkluzív hogy legyen miért választani konzol és konzol és PC között. Neked is mindegy lenne mit választanál ha ugyanúgy kóla lenne a Fantás üvegben is.
  • Skynet
    Sok trükk van a tarsolyomban:DDDDDDDDDDDDDD
    Egy csomó apró mellékág lemaradt a seq-kból..:)
    Torrenten vki összehasonlítást is csinált. FAIL:)
  • Rodman6
    Hallod, vedd be a gyógyszered :) Amúgy mindig a szokásos duma, nem eredetivel erről meg arról maradok le... Más game-nál is volt erről szó, mégsem maradtam le semmiről. Amúgy nem félek hogy kitiltanak mert sok trükk van a tarsolyomban amivel simán visszajöhetek.
  • leviking
    http://gamepod.hu/hir/feltortek_a_ubisoft_drm-jet.html
  • Skynet
    Kérdésedre a válasz: A SEQ-kal történő baxakodás ami egyébként jópár dolgot kihagy a játékból ezek szerint már működő cracknek minősül,és ugyan azt a minőséget biztosítja mint az eredeti változat mi???Csodálatos érzés...Főleg ahogy a hozzád hasonló patkányok győzködik magukat.

Dante73 pedig nocomment.Eddig is nagy warezbástya volt,de ezen a felvetésen röhögtem:
    "Gondoljátok végig, mi történne, ha holnaptól a warez megszűnne! Vajon hány százalék VENNE játékot? Rohadt kevés. Ez vajon mivel járna? Elszabaduló hardver árakkal. Innen pedig (nem kell hozzá még csak közgazdásznak sem lenni, elég a józan paraszti ész) egyenesen következik, hogy a játékipar konzolostúl, mindenestől csődbe menne...."

Tehát ha a warez megszűnik akkor az az igen szűk réteg aki eddig pc-n a jobb neveket mind megvette,onnantól nem venne játékot és még kevesebb lenne a pc game eladás (attól hogy nincs warez mitől lenne gyengébb az eladás,gondolod aki eddig vett játékot azt ez érinti??),amiből következik a hw áremelkedés amitől a konzolok csődbe mennek...Zseniális meglátás,komolyan....
  • DarkSector
    jah ps3 vs x360-t ne keverjük ide, ez is elég.