7877
-
#3512 Van itt egy kis huszár uszítás is,...:/ na de ez van, a DRM marad, a wareznak pedig jó eséllyel vége lehet, el kell fogadni -
#3511 Jó. És akkor arra mi a válasz, hogy Box-on miért nem szorítja vissza a warez az eladásokat?
-
#3510 Ohohóóó borderlands:') kurva jó játék:)
Összegyűjtöttem az összes kódex lapot:D Kiraktam a falra, és most valamit ki kéne rakni. Bekapcsoltam a eagle visiont, és ilyyen piros vonalkákat mutat. Olyan mint ha egy térkpet kéne kirakni. De hogy rakom ki?
UPDATE: nem szoltam ki van rakva:) -
#3509 de itt is ez a szöveg
"Lassan 48 órája a játékosok még mindig nem tudnak játszani."
most nyomtam 1 órát minden gond nélkül -
benkoszabi #3508 ti tudtok játszani az eredetivel, mert olvastam ,hogy már lassan 3-4 napja nem mennek az UBI szerverei. -
#3507 Tudod mi a reakcióm arra a mondatra, amiben túlságosan sok a 'ha' kötőszó? = hahaha
Ez de szar volt. De így van. Feltételezésekkel érvelni, kedvencem.
De nem egetverő.... hááát.
[URL=http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=40174&boxartz=1#[/URL]
2009.12.26ig
MW2 X360: 8,581,537
MW2 PS3 : 5,927,643
MW2 PC : nincs is adat, amúgy is számtalan cikk jelent meg overall 3%-okról beszélve.
A Modern Warfare 2 2009 legtöbbet warezolt játéka
PC. 1. Modern Warfare 2 (4,1 millió)
Box: 1. Modern Warfare 2 (970 ezer)
...és ez csak egy torrentsite-ról.
Első héten csúcsidőbe 150k player volt online (EU/PC), ebbe benne vannak azok, akik a feltört Steammel csapatták. Vegyük hozzá hogy USA-ba 2x ennyien vették meg, akkor már 450k-nál tartunk. De még mindig hozzá lehet adni pár 100k-t, hol vagyunk a 8 vagy a 6 millióhoz képest?
Nem egetverő. Sarkallatos példa, tudom. Nem egetvető.
-
#3506 A helyzet az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy olyan sokkal magasabb lenne az eladás, ha nem lenne warez. Az emberek egyszerűen nem vennék meg a játékokat. Lenne különbség az eladásokban, de nem egetverő.
Megint, nézd meg a zeneipart. -
gabe70 #3505 Bocs ez kimaradt.A pc rövidebb távon nagy nyereség a konzol hosszútávon.Persze az állandó konzol fejlesztés miatt a jákátékok és a konzolok árai az egekbe szökhetnek. -
#3504 off topigból ha vlaki nem jár arra:
Ubisoft: A szervereink támadás alatt állnak! -
gabe70 #3503 Egy amarikai újság szerint a pc-játékok jövője abszolult biztos mert a nagy hardver gyártók pl.Nvidia,amd legnagyob nyerséget a pc iparon szedi össze(tehát ha nincs pc játék nincs elég bevétel)az újság szerint vizionált jövő,feltéve ha pc játékok a warez miatt jelentősen csökkennének,akkor a konzolos játékok grafika fejlődése miatt, a konzolok állandó hardveres fejlesztésre szorúlnának.Tehát pénz beszél kutya ugat,warez marad.EZ VAN. -
#3502 Akkor az mit jelent? Ha nem lenne warez, akkor még nagyobb lenne az eladás, és csak azt mutatná hogy 6-7x annyi boxos Borderlands-ot adtak el, mint PS3-at. Amit azt jeleni hogy? Népszerűbb a box. És? Nem értem mit akarsz ezzel mondani. -
#3501 Hogyan méred hogy mennyi nyugaton a PC játékos erő? Az eladásokból? Közbe hozzászámolod azt a változót ami a warez-t képviseli? Mármint 1. a játékeladások nem mutatják meg a PC játékos bázist, 2. a warez mértékét nem lehet mérni. Sok a változó ebbe az egyenletbe.
De amúgy igazad van, amcsiknál 70-80%ban van valamilyen konzol a háztartásban (lehet hogy több is). -
#3500 Lásd EvolutioON postját.
Toronymagasan Box-on vezet az eladás, pedig ott is van warez.
Akkor? -
Evoluti0N #3499 Ez nem csak a warezról szól, hanem arról is, h nyugaton már rég nem a PC a fő játékplatform. Szal kevesebb játékos logikus módon kevesebb eladott játékot is jelent. -
#3498 nézzünk egy másik példát, USA eladások. (november környékén láttam a számokat)
BORDERLANDS (360) 418,000
BORDERLANDS (PS3) 113,000
BORDERLANDS (PC) 15,000
biztos túl van reagálva? :) -
#3497 Mindez a lényegen nem változtat. Túl van reagálva az egész warez dolog.
Mindig is volt, mindig is lesz. És nem lehet védelemmel harcolni ellene.Pont.
Az üzletpolitikán kéne változtatni.
-
#3496 ha jól tudom, arányaiban pl kb 60-30-10 körül ment el a modern warfare2ből a 3 platformon, xbox-ps3-pc leosztásban. xboxon emellett kb 1 millió warez volt, pcn 4 millióról tudnak. azért az nem mindegy, hány fizető vásárlóra jut egy warez... plusz xboxon ugye pénzbe kerül a warez, és elbukod a garanciát egy hardverproblémás konzolnál, kockáztatod, hogy letiltják az accountodat, és elbukod az online tartalmakat. -
#3495 DRM-el alapvetően nem lenne baj, ha úgy működne, mint pl. a Googe cloud rendszerei. Napi 24 óra hibátlan gyors működés. Vagy akármelyik vállalat cloud rendszere. Maga a Cloud technologia a jövő, csak hát fel kell rá készülni. -
#3494 DRM = jelenleg rosszul működő rossz rendszer :) Na világbéke SC-ig meg oldják meg a problémáket, mert ez így gázos. -
#3493 Figyelj
1. DRM = rossz rendszer
meg
2. DRM = jelenleg rosszul működő rendszer
A kettő nem ugyan az!
Te még mindig nem - velem együtt - a 2. pont mellett érvelsz. Erre sajnos nem tudok mit mondani.
-
#3492 OK.- konzol esődleges feladata a játék, most mind 1,h. Box vagy PS. -
#3491 Akkor vegyél PS3. Vagy BrD lejátszót. Nálam inkább MediaPlayer. Ennyi.
Egyébként nem lesz gond a 20-30 vagy akár 50 GB BrD image-ket letölteni, csak idő kérdése. Aki igen akarja leszedi. -
#3490 "A boxal már sok mindent nem lehet csinálni, úgy szar ahogy van"
Ez megintcsak nem igaz. De hát egy Pléhsztésön fan mi mást is mondana?
Én pedig arról beszéltem, hogy Boxon a warez ellenére is jól megy a bolt. A warez nem olyan hatalmas ellenség, mint sokan gondolják.
Nézd meg pl. a zeneipart. -
#3489 Warez miatt szaggat :P (nyilván nem ,de ha valami gond van, mindig ez a mellényzsebből lökhető mindenre jó magyarázat) -
#3488 "Bocs,de ez hülyeség.
És az X-box-szal mi van? Van rá warez, és mégis csőstül jönnek rá a cuccok, sőt, szvsz jobbak is, mint PS3-ra."
Erre reagáltam azt, hogy box úgy szar ahogy van. Hogy már az elejétől fogva kapkodva készült, ezért lehetséges hogy pár hónappal release után már feltörték. Meg arra utaltam, hogy a teljes warez-t erről a box generációról már nem lehet elűzni. -
#3487 blu-ray! -
#3486 |A boxal már sok mindent nem lehet csinálni, úgy szar ahogy van.|
Amire tervezték arra tökéletes.
Már bocs, de mit is akarsz, Te boxal csinálni játszáson( film nézésen ) kívül? -
#3485 Dehogy lesz PS3-ra warez, csak annyit hallottál hogy "feltörték", ez nem azt jelenti, hogy holnaptól már töltheted le az 50gigás blueray image-eket. -
#3484 mama2 te aztán jó régen vehettél játékot ha 12re tartod az újakat...8-10 között max..ezért kell rendelni neten...lehetőleg előre..ugye ésszel kell vásárolni...
persze, ez a DRM szopatás természetesen, már ha nem működik jól a rendszer...az első pár glitch kikupálása után nem lesz ezzel gond...na akkor megyek és megveszem én is, addig nem idegelem magam :D
ugyanez kicsiben: magyarorszag.hu :DDD -
#3483 Hogyhogy mivan X360al? 1 évvel hamarabb jött ki, mint PS3, jóóóval olcsóbb volt box (amikor a boxomat vettem, akkor Box 100k volt, PS3 180k). Szóval az ár se segítette a terjedését. Helyzeti előnye van boxnak, és ennyi, ezzel akarták megnyerni az a verseny-t, amit végül a Wii nyert meg :DD
A boxal már sok mindent nem lehet csinálni, úgy szar ahogy van. Ellenben a következő konzol generációnál mindenki elfelejtheti a warez-t. Ez 100%.
Bocs, kicsit OFFoltam már. -
ratgab #3482 Még egy gondolat:
OFF: Aki előbb lewarezol egy játékot, majd hónapokkal később megveszi az kalóznak minősül szerintetek?
ON: -
TDantes #3481 Szerintem meg épp fordítva. Sok potenciális vevő inkább nem vette meg, a remek védelem miatt. Rohadtul túl lőttek a célon, ezzel a védelemmel. -
#3480 "Pluskac: Hátoldalán ott van, hogy állandónet kell hozzá, ezért nem is veszem meg! A lényeg azon is van szerintem, hogy itt nem csak az Ubi-n és rajtad múlik, hogy játszol-e, de az interneten is, hogy éppen van-e élő internetes kapcsolat. És nem Multiplayer játékról beszélek. Nem azt mondtam, hogy ne legyen DRM, de ne állandó net kelljen hozzá."
Igazad is van is és erre mondom, hogy megvalósítás minősíthetetlen és ocsmány.
-
ratgab #3479 Pluskac: Hátoldalán ott van, hogy állandónet kell hozzá, ezért nem is veszem meg! A lényeg azon is van szerintem, hogy itt nem csak az Ubi-n és rajtad múlik, hogy játszol-e, de az interneten is, hogy éppen van-e élő internetes kapcsolat. És nem Multiplayer játékról beszélek. Nem azt mondtam, hogy ne legyen DRM, de ne állandó net kelljen hozzá.
Sound: 1. nem mondtam, hogy csóró vagyok
2. igenis ellenzem a DRM-et, legalábbis az ilyet
3. természetesen védenie kell a fejlesztőnek a szellemi termékét, de nem úgy kéne ezt, hogy a becsületes vásárlót is akadályozza a termék használatában.
Pluskacnak abban igaza van, hogyha nem hallana az ember problémát, akkor nem lenne ezzel a rendszerrel akkora baj, de a becsülesek sem tudják használni a játékot zökkenőmentesen.
XBOx-on van warez, ps3 rendszerét nemrég feltörték, szal azon is lesz warez. DRM-el nem lehet a warez-t megállítani szerintem.
Egyébként valahol azt olvastam, hogy a pc-n nem maga a játék készítés az üzlet a fejlesztőnek, hanem a megállapodások a hardver fejlesztőkkel. Csak nézzétek meg, hogy ahogy haladunk előre az időben egyre jobb gép kell a játékoknak. Mennyivel egyszerűbb lenne a játékfejlesztőknek is, ha fixre be tudnák lőni egyszer az optimalizációt, aztán azt alkalmazhatnák azután. Itt a nagy gépigényű cuccok fejlesztése a pénz, ami után biztosan kapnak a hardveresektől némi jutalékot. Ebből kiindulva szerintetek mikor nem lesz pc-s játékpiac, mikor alkonyodik le a pc-s játékoknak. Soha!
Én nem azt mondtam, hogy nem kell DRM, de ne így. Egyébként ezt az 09:31-es hsz-ben már kifejtettem.
De nem gerjesztem tovább az indulatokat, átmegyek figyelő státuszba :-)
-
#3478 Most gondolj bele, mi van akkor, ha mondjuk csak 50%-osan agresszív DRM-emmel adják ki AC2-őt. Lehet, hogy az első nap már feltörték volna. Akkor biztos, hogy aki ott áll hogy letölti vagy megveszi a játékot, az előbbi mellett fog dönteni. De a release óta már eltelt jó néhány nap, lehet hogy sok potenciális warezoló, inkább fogta magát, és megvette a játékot. Szerintem ebben a szituban, vagy erős kézzel tartod magad, vagy nem csinálsz semmit. És itt milliókról beszélünk.
Meg amúgyis, minden fejlesztő magasról szarik a felhasználók fejére. Csak gondolj IW körüli balhéra, már ha képbe vagy vele. Képes a kiadó kirúgni a vezér fejlesztőket, csak azért, hogy ne kelljen nekik részesedést fizetni. Kitekerik az aranytojást tojó tyúk nyakát, a profit érdekében. Az ilyen és ehhez hasonló vitákban, érdekekben, szerinted hol helyezkedik el az egyszeri júzer érdeke. Nem mondom, mert te is nagyon jól tudod, hogy hol. -
#3477 Bocs,de ez hülyeség.
És az X-box-szal mi van? Van rá warez, és mégis csőstül jönnek rá a cuccok, sőt, szvsz jobbak is, mint PS3-ra.
Nem a védelem milyenségétől függ az eladások mértéke, lásd Oblivion, Witcher stv.
Ez nem jó érvelés, már bocs. -
Evoluti0N #3476 Ez mind szép és jó, de a DRM, ami "megszabja, kinek van joga a játékhoz kinek nincs" azokat basztatja, akik megveszik a játékot. Napok óta a warez topic és ez a topic között ingázok azt várva, h rendesen működő szerverek, vagy feltört verzió lesz-e előbb. Ez mondjuk gáz, mivel ha nem lenne gond a szerverekkel, akkor akár most rögtön megrendelném a játékot. -
#3475 Ez csak nálunk probléma már bocsi, és őszintén szólva Magyarország nem túl nagy piac abban az értelemben, hogy érdemes legyen oda figyelni a vásárlók igényeire. Másrészt ha meg abból indulok ki, hogy nincs pénze megvenni a csóró játékosnak mert nem tud kifizetni 8000 Ft-ot akkor arra sincs pénze, hogy netezzen. Szóval ez nem érv.
Nem akarok senkit sem bántani és akinek nem inge ne vegye magára de mára már tök természetessé vált a warezolás és lassan senkinek nem tűnik fel, hogy azért az amit a torenten leszedsz nem eredeti...
-
#3474 nézd át a térképeket, nincsenek úgy eldugva, mint a tollak, pl. amikor tőlem kérték a 30 codex részletet, már 29 meg volt, pedig csak automatikusan gyűjtöttem őket, többek között azért mert olyamatosan kapsz fejlesztéseket + HP-t, stb. -
#3473 Az renben van, h. védi az Ubi azt ami az övé, ezzel semmi gond, a baj a védelem formájával van.