SSD winchester
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: endorphinz, 2016.12.23. 07:09:59
t
t
Tegnap vettem egy evo 850-et, olvastam, hogy érdemes kikapcsolni/lejjebb venni a lapozófájl méretét. Viszont azóta Forza horizon 3 crashel és írja windows, hogy elfogyott a memória. Eddig nem volt ilyen gond. Gondolom a lapozófájl a baja, szóval. Gond-e az, ha vissza rakom arra, hogy a windows kezelje, vagy mi volt az oka, hogy ajánlják a levételét.
Hogy mitől lehet ez? Hát a búbánat sem tudja megmondani látatlanban. Hosszas kurkászást igényel. Jellemzően temp mappákban 0 byte méretű állományok szoktak árulkodó jelek lenni. (látszólag nem foglalnak helyet de valójában igen.) De ez nem biztos, máshol is lehetnek.
Ez rendellenes dolog? Egy SSD-nél egyáltalán nem biztos, hiszen a háttérben működő TRIM felelős azért, hogy a cellákat felszabadítsa törlésnél, de ezt csak akkor teszi meg ha szükséges, mert már nincs szabad hely. Különben nem. (miafenének írná ki nullásra azt a területet, amíg nem muszáj)
Viszont ezt el kéne előled rejtenie, szabadnak kellene mutatnia a helyet. Hogy ezt miért nem teszi passz.
A második lehetőség az, hogy olyan program fut a háttérben, ami megnyit és készít ideiglenes állományokat, de amikor a gépet kikapcsolod ez a program nem zárja le a munkáját normálisan és úgymond "félkész" lezáratlan állományokat hagy ott. (ezek az említett 0 byte-os állományok) Sajnos erre a hibára igen komoly szoftverek is hajlamosak. Legutóbbi ilyen esetem egy win2012szerveren futó firebird adatbázismotor kapcsán volt. Ez a windows/temp mappában hagyott 0 byte-os nak mutatott, de valójában !többtíz! gigabyte helyet foglaló szemetet.
Összefoglalva: Ha a gép nem kritikus dolgot csinál csak otthoni használatos és az ssdlife jónak mutatja az ssd-t én annyira nem aggódnék ezen, ha mindenképp hagy néhány giga szabad helyet. A további vizsgálódáshoz látni kéne a gépet és átbogarászni, mert így látatlanban passz.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.12.09. 14:34:54
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.
https://ssd-life.com/
Ha minden tökéletes akkor más tippem nincs, látni kéne a gépet.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.11.25. 13:34:59
a parancssorba: chkdsk c: /f
újraindtást fog kérni azt meg kell erősíteni
Nézd meg hogy ezek után van e ilyen gond.
Next PC upgrade: 2022
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Én személy szerint mai napig elvagyok hdd-n. Minimálisan játszok csak, de persze néhány címet kipróbáltam. Nem volt gond velük csak azokkal, amelyik szarul voltak optimalizálva. Nekem a gépem folyamatosan megy éjjel nappal. Kb havonta egyszer van újraindítva. Amiket használok programokat meg vannak nyitva így nincs töltési idő. Ram van elég, elfér benne minden. A játékok miatt meg nincs szükségem rá. Nem ér annyit nekem. Másnak lehet ér annyit.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.11.17. 17:58:37
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Hmm, egy normális ember napi pár órát játszik maximum munka után, és lehet, hogy abban a pár órában nem a töltőképernyőt kívánja nézni. Ahogy én sem, így az én szemszögemből a #1124-ban leírt "SSD felesleges játékra" egy orbitális baromság. Elég nagy előny az a betöltési idő csökkenés, hisz gyak. 10-20%-al "többet játszhatsz". Úgy látszik, Calver szemszöge is hasonló. És akkor ott vagytok kettőnkkel szemben ti ketten, ez már 50-50.
A kérdező meg majd eldönti, hogy az ő igényeinek és pénztárcájának melyik felel meg jobban, már ha sikerül kihámoznia a flamelésből az érdemi infókat.
M2 vs SATA, az nem lett megemlítve, hogy M2 letilt (általában) 2 SATA portot az alaplapon. Hely hiányában, pl. laptopba van értelme az a sima - SATA sebességű - M2-eseknek, amiknek az ára a SATA-éval vetekszik. PCI3.0-s M.2-eseket meg már felsoroltátok, mikor van értelme venni, de átlagembernek rossz ár/érték kategória, egyelőre.
Egyébként a linkelt egy Samsung Pro 950 volt, játékra bőven elég egy sima 950-es, bár mivel még új, ezért drága, 60-ból kijön egy 500 GB-s 850-es Evo is, én az enyémért holnap megyek. :-) De ha M.2-est vettem volna ugyanilyet, az sem lett volna drágább, se a sebessége sem más, csak kb a csatoló különbözik...
És az M.2-es csavart mindig az alaplaphoz adják, nem az SSD-hez.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Végre leírtad neki bükkfa nyelven, hogy megértse, mit nyer a "betöltési időn" kívül az ssd-re telepített játékkal. Azt már nem írom le +1x, hogy mit nyer M2 vel a SATA -val szemben. Már leírtam.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.11.16. 21:06:05
Ha előállna az a nem túl kellemes eset, hogy a ram hiánya miatt a virtuális memóriát kell használni a játék közben a windowsnak, akkor megette a fene az egészet, legyen bármilyen gyors az ssd.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.11.16. 20:23:57
"The trees move. Do you not see it?"
"Na erre nem adnék ki 55k-et. De egy 250Gb-os 750 evo -ra ~24k-et még igen"
Akkor nem olvastad el figyelmesen.
#1132: na igen, ez meg a másik - szép dolog a "háttérben betöltés" és társai, de ezzel napjaink merevlemezei a legkevésbé sem tudnak már lépést tartani.
Látom te megértetted, amit írtam. (nem pedig értetlenül engem flamelsz meg oltasz be, s nézel hülyének).
Ja meg nem azt a trendet követem, hogy ha a másik érvével nem épp egyező kommentet reagálok, akkor azt atomra flame-elem, beoltom, le trollozom, meg stb... ahogy lenni szokott. (nem így van? de így van!) (ahogy pl most te is tetted). De részemről peace van. <#awink>#awink>
Egy szóval se mondtam, hogy szar. Nem mondtam, hogy lassú, azt se hogy nem lesz gyorsabb. Vegyen!!! Vegyen 5 öt is! Vegyen nekem is! Neked is! Gyorsabb lesz, tisztában vagyok vele! De b@szos játékhoz??? Minek? Jah, ő nem tudja kivárni azt a +1 mp-et? Akkor vegyen! Én személy szerint játékért NEM vennék! Ha megtehetném én is, simán vennék 500-asat, nagyobbat, stb. De nem tehetem meg én sem, így beérem a 250-es sata-ssal. Bőven elég a rendszernek, meg egy játéknak. S van még rajta hely. Ha netán kell majd vmire. De azért, hogy játszak rajta.... PFf. Anyagiak miatt sem vennék. Olyat főleg nem amit link-elt. Baromi drágán adják. És játék szempontjából számomra már rettenetesen nem oszt, nem szoroz az az 1mp, amivel a játék gyorsabban betölt a sima sata-s SSD-hez képest!. De már maga az op-nak is. Szerintem bőven elegendő a sima ssd. Annak akinek van pénze és megteheti vegyen M2-t, pci-ost. De akinek nincs, felesleges m2-re kiadnia. Sima sata-s ssd-t vesz, 2x akkorát akár, fele annyiért. Mond azt, hogy nem elegendő. Akkor ha ps-ozik vagy sony vegast bújja egész nap. Akkor talán megéri az M.2. De nem játékra.
És akkor most mond megint, hogy nincs igazam és bődületes baromságot mondok.
Jah, lehet nem értelmezted amít alant írtam. Nem azt mondtam ne vegyen SSD-t! Azt, hogy felesleges az M.2 -es! Sima SSD-vel jobban jár! Olcsóbb és akár több a tárhely is.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.11.16. 17:22:32
alap komponensek után nincs semmi más ami olyan érezhető "gördülékenységet" adna egy gépnek, mint egy SSD, legyen szó akár rendszerről, akár játékokról. GTA 5 előfordulhat, hogy kivételt képez, a fő töltőképernyője egy érdekes lény, de minden más? kb harmadolódnak a betöltési idők SSD-vel. ez pl a Far Cry 4 40-60 másodperces töltőképernyőinél nem "pár másodperc", de legalább vicces amikor valaki egy sarkalatos véleménnyel próbálja alátámasztani az igazát.
Tény, gyorsabban betölt... (gyorsabban... ~5-10 mp-el gyorsabban). És ennyi.
Na most veszel egy alant link-eltet ~55k -ért. Ráteszed win-t, meg pl gtav-öt és mafia iii-at és kakukk. Elfogyott a helyed. Mit nyertél vele? Win gyorsabb lesz, meg úgy ámblokk a gép. De game? Nézd meg a videót pl. ;) ~7mp-el gyorsabban töltött be a gta. PFf. Megérte... Na erre nem adnék ki 55k-et. De egy 250Gb-os 750 evo -ra ~24k-et még igen. Arra a win-t, külön a hdd-n meg mehetnek a game-k. Kibírom azt a +~10mp-et. A rendszer meg elfér a ~250Gb-on. Az meg hasítani fog. Dehát... Akinek sok pénze van vegyen olyat, minél nagyobbat és tegye ssd-re a játékokat. Én csak reálisan, ésszerűen írtam le a véleményem. Nem írtam, hogy lassabban. De egy játék betöltése nem fog rettenetesen gyorsab lenni. Pár másodperc. Azért meg szvsz nem éri meg. Abból a + költségből venne még egy kit ram-ot a gépébe. Azzal talán jobban járna.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.11.16. 00:36:30
Van mihez van, van amihez nincs.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.11.15. 18:48:10
Játék szempontjából szvsz totál felesleges az az ssd.
Rendszer gyorsításra igen (elengedhetetlen). De játékra.... felesleges. Gyorsabb nem lesz, több fps-ed se lesz.
Azt a + ~5-10 mp-et meg szerintem ki tudod várni bármelyik játékban.
Pl:
Rendszer gyorsításra meg ennyi pénzért bármi mást vehetsz, akár 2x ekkora méretűt.
Samsung 850 EVO Basic 2.5" 500GB -at, vagy -12k -ért olcsóbban:
Samsung 750 EVO 2.5" 500GB -at.
De azt ~55k- ért. Szerintem kicsit túlzás. Játékra totál felesleges. De szerintem még rendszernek is.
Egy buta kérdésem lenne.
Ha veszek egy M2 SSD-t a hoz a rögzítő csavart adják?
Játékra használom a gépet megéri szerintetek erre beruházni? Vagy túlzás?
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/950-pro-m2-256gb-pcie-3-0-mz-v5p256bw-p314793851/#termek-leiras
Többet nem fogsz rendelni. Kétpálcás (búcsúba céllövöldében lőhető) kamu/hamisítvány SSD-t megvetted átszámítva ~3/4-e áron. <#eljen>#eljen> /Hogy majd mennyit "nyersz" rajta.../ ---> berendelve több darabot majd "jóóó áron" értékesíted ph-n... De rájöttél, hogy adtál a sz@rnak egy pofont. Futhatsz a gari után, utaltasd vissza pénzed, küld vissza cserére, stb, stb...
Maga kárán tanul az ember. <#vigyor3>#vigyor3> Ha nincs annyi esze, hogy nyitott szemmel járjon a világban.
Nekem nincs ötletem. De nem vettem volna semmi pénzért se kínából cuccot. (jó tudom sokminden onnan való, de van az eredeti, meg a nem eredeti). Találkoztam már ilyen pendrive-okkal. (kingston.. ? <#confused>#confused> hamisítványokkal). Ugyanezt produkálták. Míg az eredeti boltba vett ugyanaz! Amit 4x-es árért adnak, nem produkált hibát.
Kínából rendeltem SSD-t (Kingston V300 120GB), de 4 napja nem tudom beüzemelni s már nincs semmi ötletem.
Jelenlegi gép: MSI B150M Mortar UEFI-bios nem látja, SATA-ACHI módot nem kezeli, telepítő 0 MB-nak ismeri fel!
WIN10 lemezkezelő látja, de inicalizálni nem lehet. (Hibaüzenet: A megadott lemez nem konvertálható, mert mérete kisebb, mint a GPT-lemezek létrehozásához szükséges legkisebb méret.(MBR-nél szintén))
WIN10 futtatás: diskpart/clean parancssor megtörtént!
Egy régi gépemen: BIOS látja, Partition Assistant Standard-al megformázva, MBR és GPT partícióban egyaránt hátértárként ír-olvas.
Firmware kiolvasva és elavult, ráférne a frissítés, de XP-WIN7-WIN10 telepített Kingston SSD Manager, Kingston SSD Toolbox nem találja a gépen, így firmware-t se tudok rajt frissíteni.