1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
msstz #268 azt honnan tudhatom, hogy a winchester helyére a laptopba berakhatok-e egyet? -
Amugy oedig a kerdesedre a valasz, hotplugnak vagy hotswapnak is hivjak.
Nyugodtan levalaszthatod igy a hardware-t semmi baja nem lesz tole. -
Na ennek örülök akkor, ugyanis én is erre gondoltam.
Több kérdésem nem is lesz egy darabig (ez is apró dolog volt), minden jó. :) -
Jah, attól lesz hotplugos, de nekem pl. ide módban is ezt csinálja. -
Mert AHCI modba kapcsoltad a BIOS-t. :D -
Nálam minden SATA cucc az alaplapon lévő sima SATA csatikra van rácsatlakozva.
Akkor tehát ez normális és ezentúl ha le akarok csatlakoztatni biztonságosan egy USB eszközt, akkor igyekezzek véletlenül ne mellé kattintani. :D
mondjuk lehet alapból nem engedné SSD-t lecsatlakoztatni mert használatban van (még jóhogy).
De egyszer lehet kipróbálom, mert ártani nem árthat (igaz használni sem), legfeljebb szétfagy a Win. :) -
Gondolom felrakta az alaplapi RAID drivert. Nálam a 8 sata portból kettő esata-hoz van, így ami arra van dugva az eltávolítható XP-ben is mintha külső drive lenne, pedig belső sima sata port. -
Jut eszembe, mióta SSD-re telepítettem a Win 7-et, az értesítési területen mindig lehetőség van arra, hogy biztonságosan eltávolítsam a gépben lévő 2 vinyót meg az SSD-t. :D
Nem tudom mire véljem ezt, kipróbálni nem mertem még egyiket sem, főleg az SSD-t nem.
Nálatok nem kínál fel ilyet? -
Az a vicc hogy az elso ket linux distroval is megszivtam, mert nem mukodott a net :DDDD
Vagy 3-4 oran at szivolaztam az egesz szzarral, pedig en ertek a gepekhez. :DDDD
Eloszor megprobaltam primarykent persze elutasitott, erre leszedtem egy Hirens BootCD-t es akkor elkuldott a sunyiba, hogy XP-vel nem kompatibilis.
Utana jott az altaluk megemlitett linux distrib amin nem ment a net, mivel valami nyugje volt a PPPOE meghajtoval es hiaba konfigoltam vagy fel orat csak nem akart mukodni a net.
Aztan a kov disto se. Aztan jott a Puppy amin elindult a net vegre. Na persze hogy ne erezzem jol magam Murphy torvenye bejatszott es persze bevolt ragadva az SSD meghajto, amit irtak a frissitesnel, hogy elofordulhat. Igy aztan ujra rebootolnom kellett aramtalanitani a meghajtot majd IDE modra nyomni az alaplapot AHCI-rol.
Szal a sok lemezirogatassal meg image toltogetessel tele volt mar a tokom. :DDD
Azert is kuldtem el oket a halal f-ra a forumukon :D
De az egyik idiota mar olyanokat tanacsolt, hogy kuldjem el postan es majd ok frissittik. LOL
Szal egy 20 masodperces folyamatra elcsesztem egy delelottot, es most nincs kedvem annak ellenere ujra eljatszani a frissitessel az egeszet, hogy mar tudom a teljes folyamatot fejbol. -
Solt #259 Volt egy vinyóm elfekvőben... arra raktam egy w7-t, és marad a kábel dugdosás... bekaphatja az ocz... :S -
Én amúgy sem tudom a gépemben updatelni :S
Minden képen át kell tenni másik gépben, FUKK -
Hát az tényleg vicces, hogy csináltatni akarnak velünk egy linuxos boot-ot, hogy onnan fw update-eljünk ONLINE?!?!? WTF?!?!?! -
Nekem talan az 1.23 volt rajta, amit siman tudtam regen egy pkg filebeol updatelni meg primary meghajton is, azota megoldotta az OCZ hogy az alol se lehessen. :D
amit pedig kifejezetten nem ertettem, hogy XP alol miert nem lehet frissiteni, mert volt mini image kiirva CD-re es onna bootolva is elkuldott a fenebe, hogy o biza nem hajlando XP alol frissulni, probaljam Win 7 alol. :D -
Honnantuggyam, nem vagyok otthon, melózom... de majd megnézem valamikor. :D (odahaza is az XP-t használom elsősorban HDD-ről, melóra/játékra, a win7-es SSD az csak dx11 gammákhoz van, még nem bízom benne) -
A Toolbox mit mond nálad a die size-ra? -
Asszem nekem eleve 1.29 van fent gyárilag. Hmmm... fene sem emléxik rá, majd megnézem jól. -
Eleve ott kezdodott a dolog, hogy alaplab biost kellett frissitenem a hibauzenetei miatt, es az a legszebb az egeszben hogy unofficial beta bios, amit a gigabyte nem is emlit az oldalan es azota meg volt par olyan problemam is az SSD FW frissites elott, ami megjavult es megvallom oszinten gyorsabb is lett a bott. Tehat az semi kitalacio, mert en magam mertem, hogy a rovidebb lett majd 15%-al az 1.29 utan.
Persze azota ismet kijott egy, azt meg mar lusta voltam a nyuglodes miatt feltenni, mert nem fogok megint linux distrokkal tokolni. :D -
Solt #251 Így más... nekem nem ilyen egyszerű! :)
@Jakuza: :D -
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85288-1.29-FW-pkg-file-location :DDDDD
Megmondtam a frissitsrol nekik a magamet. :D -
Ezt írtam, hogy HA nem tapasztaltad, akkor nem probléma. BIOS-t is akkor szokott az ember frissíteni ha gondok vannak. Ha minden klappol, akkor jó az úgy ahogy van, ami műxik ahhoz nem nyúlunk, alap szempont. -
A ThinkPad-emben van az SSD, de író nincs benne. Szal mindenképp el kell battyognom az asztalihoz.
10 perc az egész, ThinkPad-nél egy vinyócsere 30sec, a ház meg csavarhúzómentes, kábelek meg készenlétben. -
Solt #247 Mit is? :) -
Meg gondolom ez is kamu
Fixed a rare condition in which a drive could hang if repeatedly rebooted without sufficient
time to recover between cycles
meg ez a harom :D
Drive may fail to boot within 5 seconds with continuous rapid power cycles
Compatibility issue with LSI SAS-to-SATA interposer when used with LSI 1078
Compatibility issue during Red Hat 5.4 Linux boot on nVidia MCP55 chipset
Az hogy nalad ezek eppen nem jeletkeznek masnal meg boven elofordulhatnak. -
Solt #245 Kényelmesebb egy másik rendszerről frissíteni, mint pár perc alatt írni egy CD-t, és bootolni róla? Nem vagyunk egyformák... :) -
Ja tisztában vagyok vele, de van akinek fontosabb a hely, mint az a pár százalékos sebességkülönbség. Főleg, ha valaki az első SSD-jét veszi. -
Ja, az OCZ toolbox-ot azt tényleg a majmok programozták az tény. Kihullott a hajam tőle. -
Speciel nekem kényelmesebb az OCZ-féle frissítés, mint CD-t írni. -
Hat nem tudom. :D
pl a masodik 38-ert. 80as Intelt lehet venni 41-ert. Jo, nem 96gb de Intel ami kulon kategoria minosegben. -
De ezt mondom, ha ezen hibákat nem tapasztaltad, a kamu 5% gyorsulást meg nem hiszed el, akkor minek az fw? Én is letöltöttem, aztán mivel akadékoskodtt, hogy az oprendszer alá nem tudja betenni menet közben (jogos), hagytam a pinyóba. Eleve a teszteredmények és a gyári értékek is kamuk ezeknél a vezérlőknél, mert kb. nulla kitöltöttségű adatokra igazak a tömörítés miatt.
Egyedül az élettartamnövelés hangzana jól, ha nem lennék benne biztos, hogy ez is valószínűleg kamu. Erősen ez a véleményem legalábbis... :D -
CSX-et nem vágom, Intel nálam leszerepelt az új modelljeivel, az OCZ Vertex3-a az fasza lett, viszont a Vertex2-nél cigánykodtak, ugyanazzal a part numberrel adják el a 25nm-es változatokat mint a korábbiakat.
Ha most kéne vennem, C300-at vennék. -
Solt #238 Csak éppenséggel nem így van! :D Ráadásul eddig jól működő megoldás volt... :S
Nekem van egy 120-s Vertex 2, meg egy 40-s G2-s Intel. Intel firmware frissítést letöltöd, kiírod cd-re, boot, és ennyi. E mellett van hozzá egy toolbox, ami zseniálisan beállítja, és karban tartja.
Mindkettő kiváló SSD, de összességében az Intel pár finom apróság miatt nekem szimpatikusabb... -
Tudom melyikben mi van hisz én linkeltem :)
Szíved joga, magamnak én se vennék mert van miből áldozni a jobbra, én csak azt mondom hogy azok már bőven vállalható példányok. Mondjuk ha egy haver rinyál hogy drága, ezeket nyugodtan ajánlhatod. -
Mert nem mukodik jol es fixek vannak hozza.
Nezd csak meg az utolso javitasait es a tobbibe is volt vagy ugyanennyi
Issues resolved since version 1.29
? Improved the time required to wake up from sleep & standby
? Further Improved NAND flash end of life behavior
? Fixed a rare condition that could cause the drive to reset and clear the data
? Fixed a rare condition in which a drive could hang if repeatedly rebooted without sufficient
time to recover between cycles
? Reduced the drive boot time when it was shutdown improperly
? Improved FW efficiency for performance improvements of up to 5%
? Improved the File System block error handling process
Known open issues:
? Time for windows format of RAID volume on PMC-Sierra maxRAID BR5225-80 RAID HBA
is longer than desired
? Drive may fail to boot within 5 seconds with continuous rapid power cycles
? Compatibility issue with LSI SAS-to-SATA interposer when used with LSI 1078
? Compatibility issue during Red Hat 5.4 Linux boot on nVidia MCP55 chipset -
jah azt en valtottam ki az egyik forum postommal. :DDDd -
De miért is kéne fw-t frissíteni??!? Ha minden klappol és tökéletesen műxik, akkor jó az úgy. -
Solt #233 Hát nem könnyű követni az fix. Mondjuk mindnek van valami apró negatívuma... OCZ-nél ez az új fajta firmware frissítés botrány...
Eddig az Intel az, ami összességében a legjobb választás szerintem. -
Csakis Crucial, OCZ, Intel, CSX stb., a jobbak! -
Az A-databan van pont a Jmicron, azert olcso, en semmikeppen nem vennem meg a tobbi vezerloset verzios Jmicronos egyiket sem. -
Lehet, de én az A-DATA-ra írtam, abban a Kingstonban Toshiba van.
Én azt nem szeretem a Kingstonban, hogy iszonyat kusza a típusok számozása, és rengeteg féle vezérlővel dolgoznak. Még nekem is nehézkes picit eligazodni, pedig azért értek hozzá. -
Solt #229 A V+ Kingstonokat dicsérik általában, én is ezt tapasztaltam.