1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • Jakuza001
    Hm nem ertem akkor mert ezen a lapon a harom SATA foglalat mind az AMD chiphez kapcsolodik, tehat nem lehetne gond vele, hiszen nem mas chipset kezeli oket.

Mondjuk az lehet gond ha a ket vinyo nem azonos csatlakozon csucsul, tehat mondjuk 5-6, tehat nem ertem.
  • gurubefree
    A Raid teljes mertekben felejtheto .... csak is egy masik Raid kartyaval megoldhato.

Mi van ha az 1-4re megy a ( AHCI ) 2x500GB + SSD ? Erdemes AHCI-ben hasznalni HDD-t ? Ahogy olvastam noveli az irasi es olvasi sebesseget.
  • gurubefree
    Asus CrossHair IV

Ami meg furcs az hogy ha 1-4 AHCI akkor a Raid funkcio nem aktiv az 5-6-on ) ket opcio van IDE es a AHCI )
  • Jakuza001
    Az intelet is kerhette az elejen, annelkul sem megy a raid, de az nem egyenlo a masodik chippel nezz utana.

Milyen alaplapod van ?
  • gurubefree
    Most hogy mondod .... amikor Raid tombre telepitettem mindig kerte a Raid vezerlo driver-et amit az alaplapi cd-rol az elerisi ut megadasaval csinalja meg a W7 telepitese elott . E nelkul nem latja a Raid tombot. A kerdes az mivel ugy az esetemben a 4-5 IDE es mind a ket 500GBos ezenken a ket csatin van hogy miert csak az egyiket latja ? De ugy hogy mashol termeszetesen ( lsd. eszkozkezelo )mind a ket HDD jelen van
  • Jakuza001
    Megprobaltad feltelepiteni a chipset drivert is ami a 2 hatso Sata meghajtohoz tartozik ??
    Csak mert altalaban az kulon chipset vezerli, pl ha Inteles laprol beszelunk altalaban az elso 4-et az Intel chip vezerli, a maradek kettot pl mas, mondjuk Marvell vezerlo stb.
  • Solt
    Jaj basszus... tudod mi lehet még!!! Nem oszt ki neki a winfos betűt:

B.,) A Windows 7 szándékosan, vagy véletlenül, de elrejt egyes rendszermeghajtókat. Ezeket visszaállíthatod a lemezkezelőből. (érdemes ezzel kezdeni mindenféle további program telepítése előtt, amik megjegyzik az adott meghajtó-betűjelet, ami azután módosulhat...)
    Írd be a futtatásba: compmgmt.msc, majd storage (avagy tározás), és disk management (lemezkezelő), majd az egyes partíciókon jobbklikk és change drive letter (meghajtóbetűjel váltása).
  • gurubefree
    Sziasztok

Ime a problema. 1xSSD ; 2x500GB HDD ; 2x DVD-RW

az AHCI mellett az egyik 500GB HDD csak ugy eltunik. Csak az SSD es az egyik 500GB HDD lathato a W7 telepitesenel de erdekes modon a 2. HDD is lathato az eszkozkezeloben de valamiert fizikalisan nem hasznalhato ( Start/Computer nem latszik sot Computer Management/Disc Management-ben formalas utan sem latszik )

A lapon van 6db Sata csati ami bios-ban configuralhato 1-4 5-6 felosztasban. Ha az 5-6 AHCI modra allitom akkor a 1-4 automatikusan AHCI modra valt es mas beallitasi lehetoseg ebben az esetben nincs. Egyedul ugy mukodik hogy az 1-4 allitom AHCI modra es az 5-6 atallitom IDE-re. Na ebben a felallasban van a 2x 500GB HDD az 5-6 (IDE ) es az SSD a ket DVDRW-el az 1-4 ( AHCI ). Valamiert nem tudom hasznalni az egyik 500GB vinyot es lovesem sincs hogy miert. :(
  • Ams
    Ugyan az.
  • gurubefree
    Lehet hulye kerdes

Van az alaplapon 6 xSATA 6.0 Gb/s csatlakozo . Ha egy SATA 3-mas SSD akarok hasznalni ahoz mas sata kabel kell vagy ugyan az amit a HHD-hez hasznalok ?
  • Solt
    Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy használati eszköz nem arra van, hogy dédelgessem, hanem, hogy használjam... ;)
  • pointer4
    Hát ha olvastad a cikkeket, akkor azért annyira ügyelj, hogy ne tedd tele a TRIM miatt.
    Meg töredezettségmentesítéssel ne zargasd.
    Így is 5-6 év a várhatő élettartam, de egy 5-6 éves működő winyót is az ember már a polcra tesz.
  • mono7806
    Köszönöm válaszaitokat. Viszont nem tudom, mit tegyek, megkérdeztem párhuzamosan a gyártót is (Adata), megírtam nekik, hogy milyen dolgokat hallottam, érdemes-e bármit is átállítani, kikapcsolni az SSD használatakor a Windowsban, szemben egy hagyományos HDD-vel, vagy semmi szükség rá, használjam-e úgy, mint egy hagyományos HDD-t?
    Ezt kaptam válaszként (nem egy általános üzletkötőtől):

---------------------
    Hello,

Thank you for contacting ADATA Technology B.V.

As to the issue you mentioned in the case CS11061192.

In fact our S599/128GB series are known for good quality.

As to my understanding there is no special settings required, please just use it as a normal hard disk.

Best Regards,
    ADATA Technology B.V.

FAE & Technical Support
    Tel: +31-40-228-2115
    Fax: +31-40-228-2119
  • Jakuza001
    A mondandodbol itelve igen van osszefugges. :D
  • pointer4
    Érdekes összefüggés, ha valaki valamit előbb csinált, akkor logikus hogy jobban ért hozzá ? :D Ezek szerint minden papóka az utcán okosabb a számítástechnikához mint mi ? :D

Amúgy van egy jó mondás, aminek a lényege rád nézve, hogy "...a hülyék meg okoskodnak" :D
  • fery02
    Oké, igazad van! Hülye lámák vagyunk.
    Ennyi!
  • Jakuza001
    A nagy kulonbseg azzal ellentetben amit allitasz, hogy van aki ert is hozza es tudja is hogyan mukodik es mar tobb evvel azelott megcsinalta azt amivel te meg csak ismerkedsz, es mar reg kibovult a latokore es tudja, hogy nem kell hulyenek lenni, ha egy program automatikusan elvegzi ugyanazokat a beallitasokat egy kattintassal, mint amihez registry es egyeb buvarkodas es modositas szukseges.

Csak a hulyek szenvednek olyannal fel orakig, amit kenyelmesen is meglehet oldani egy szoftverrel, ami ugyanazt nyujtja!!!

Tehat beszelhetunk arrol, hogy melyik fel is a birka. :D
  • pointer4
    Ez a nagy különbség. Valaki meg akarja érteni, és tudni mi hogy és miért történik, foglalkozik vele, bővül a látóköre.
    Valaki meg szarik bele, birka hozzá, és még ő lámázik :P Egyenes út az apple világába :D
  • pointer4
    De te igénytelen vagy :D Pubi :D
    Traktoros! :D
  • Solt
    Nálam a W7 automatikusan kikapcsolta a töredezettség mentesítést, minden mást meg hagytam úgy ahogy van. Tökéletesen működik minden! :)
  • Jakuza001
    El ne kezdj pityeregni, kurblis. :D
  • fery02
    Tudod kit lámázz te le...
  • Jakuza001
    Oke akkor inkabb legy lama es igen szennvedj.
    Felolem, hiszen a kezi kurblizassal is lehetett inditani az autokat, meg az oninditoval is.
    Persze a lamak szeretnek kurblizni. :D
  • fery02
    Valóban hatalmas szenvedés még mindig.
    Helyette inkább bízzam az SSD-met egy programra, amit nem is ismerek. Aztán meg fizessek is érte. :D
  • Jakuza001
    Tort verzio utan keresgelni ? Ejnye rossz warezesek. Fizetoeszkozrol meg nem hallottal ? Amugy a legtobb funkcio beallitasat megcsinalja a program regisztralas nelkul.

Az mas kerdes hogy ti szerettek szenvedni. :D
  • pointer4
    Inkább olvasgatunk és nem tört verzió után keresgélünk :D
  • fery02
    Nagyon nagy szenvedés volt fél órát rászánni a dologra (közben pluszban tanulhattam is), aztán évekig nem is kell vele foglalkoznom, amíg ez a Win van rajta. :)
  • Jakuza001
    Nem ertem miert nem hasznaljatok ezt a programot ? Ahelyett hogy szenvednetek. :D

SSDTweaker
  • fery02
    Nekem sem lőtte le automatikusan a töredezettségmentesítőt.
    Amúgy ajánlom ezt, én is eszerint állítgattam:
    link
  • pointer4
    Pár dolgot :)
  • mono7806
    Sziasztok!

Beszereztem egy Adata 128GB-os SSD meghajtót, Windows7-et telepítenék rá. Azaz alap szinten telepítettem is. Az lenne a kérdésem, mit tudtok arról, hogy kell-e valamit állítgatni a Windowsban ahhoz, hogy ne nyírja ki az SSD-t a sok írási/olvasási művelet? Erről csak hallottam, nem tudom, hogy igaz-e, vagy hogy is van ez. Írták valahol, hogy a Windows 7 felismeri és pl. a töredezettségmentesítőt le is tiltja automatikusan. Hát nekem aktív, bár nem indítottam el. Sooftver/driver CD lemezt nem tartalmazott a gyári csomagolás.

Ti csak ráteszitek az op.rendszert, mint egy hdd-re és használjátok?
  • Solt
    Jó hír..
  • msstz
    köszi az ötletet :)
  • franc0
    Szerintem vegyél bele egy ilyet, és rendben is volnánk. Ezen már el lehet férni.
  • msstz
    :)

MSI EX-600
  • franc0
    Laptopfüggő.
  • msstz
    és a dvd-lejátszó helyére?
  • Inquisitor
    És van persze miniPCI és miniPCIE csatlakozós. Ha véletlenül van fölösleges bővítőhely.
  • franc0
    Illetve van 1,8"-as is, de szinte kizárt, hogy az van neked.
  • franc0
    Onnan, hogy ezek szabvány szerint mennek.
    Ha a laptopodban 2,5"-es SATA vinyó van (ez van, ha nem túl régi a laptopod), akkor belemegy.