1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • Solt
    Használat közben gyakorlatilag zéró(!!) különbséget éreznél a két gyártó driverei közt... ezek a szintetikus tesztek arra jók, hogy az ember gyomorideget kapjon, hogy mi nem jó...

Használd, és havonta nézd meg, hogy az írási értékek nem csökkentek-e drasztikusan. Ha nem, akkor megy a trimm, a többi meg a kutyát nem érdekli... ;)
  • gurubefree
    Mar megvolt .... az a lenyeg hogy ez ennel a confignal megfelelo ertek. Bizok benne hogy az AMD majd tesz valamit a jobb kihasznalas erdekeben.
  • Jakuza001
    Szerintem ezzel nincs semmi gond.
    A meres abbol adodhat, hogy van mar rajta adat. Te is megtudod nezni, hogy azon a reszeken, ahova mar irtal onnan nem tud max speedel olvasni, mert csomo exe,dll, stb van rajta, amik ugyebar tomoritettek.

Vedd elo a HDTune Pro-t es csinalj egy benchmarkot az SSD-n. Mindjart latni fogod, ahol van adat ott nem eri el a maximum megadott erteket, majd amikor eleri az ures reszeket, akkor a grafikon a maximum ertekekre fog ugrani.
  • gurubefree
    Ime :

• Jakuza001
    Ez tuti 0 fill rateval van merve ? :DDD

File menuben valaszd ki a Test Data > 0x00 (0 fill opciot), akkor kiirja az elerheto maximalis sebesseget. Ha ez nincs 200MB/s felett akkor tuti valami gond van nalad, amugy nem feltetlenul mert mint mar itt tobbszor megemlitettem a Sandforce SSD-k tomoritett adattal dolgoznak, tehat a max ertek amit megadnak egy nagy humbug, hiszen az adatok tobbsege anapsag mar mind tomoritett, igy biztos ilyen adatokkal nem fogjak hozni a max erteknek megadott adatokat.
  • gurubefree

Amugy nem az AMD driver miatt lassult be .... driver frissites elott is ez volt a helyze.
  • Jakuza001
    Na igen, akkor valoban igazak azok a pletykak, hogy az AMD driverei nem igazan jol sikerultek. Azt hittem ezt azota javitottak, a haverom is ugyanezt allitotta, hogy nala az MS driverevel gyorsabb az SSD.

Az intel konfigoknal ez kozel nem igy van, nalam pl az iastoreval mar a boot idom is kb a felere csokkent az irasi es olvasasi sebessegek szinten sokkal jobbak lettek.

AMD-nel ezekszerint meg mindig nem valtozott semmi., tehat akkor meg is csak jobb visszallitani az MSAHCI-t.

Amugy nem tudok az adataidra mit mondani, mert nem ezzel szoktak tesztelni, hanem a CrystalDiskMark-al all 0 fill beallitasokkal, csak ahhoz tudnak viszonyitani.

A 60GBs Vertex 2-mnek amugy az olvasasi adatai hasonloak, viszont az irasi adatai sokkal gyengebbek az AS SSD benchmarja szerint.
    Szerintem jok azok az adatok, esetleg meg merhetsz HDTune Pro-val vagy Atto benchel.
  • gurubefree
    Koszi a segitseget. Egesz nap ezzel szivok . A vegen sikerult az AHCI-t kieroszakolnom. Valami nem 100as . Amit latsz #339 ez a reggeli teszt.
    Ime egy frissebb :

Kozel a felere esett vissza az irasi sebesseg.
  • Jakuza001
    Nekem ugy tunik nincs feltelepitve az AMD drivere, , hanem az msahci driverevel hajtod.
    Lehet AMD chipsetdriverrel gyorsabb lenne, merd le.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx
  • gurubefree
    Sziasztok

Ennek ennyinek kell lenni ?

• Solt
    Olvasd el Uram, biblia. ;)
  • gurubefree
    Nem ... inkabb masoktol szedem az iget. De most van idom ejszakazom ... elolvasom.
  • Solt
    Őszintén árulj el nekem valamit! :) EZT elolvastad már? :)
  • gurubefree
    Az en esetemben kozel 40GB szabad ....
  • Solten
    Intel SSD 510 Series 250 GB

• Solt
    Pánikot növelünk vele! :D A w7 teljesen ssd kompatibilis már, semmi értelmét nem látom a belepiszkálásnak, de van aki ettől nyugodtabb... :)

Elviekben az élettartamot, és a sebességet célozzák ezek növelni, de 5 évet akkor is simán kibírnak, ha semmit nem csinálsz velük, sebesség különbséget meg ezektől nem fogsz észre venni, maximum valamelyik teszt programban...

Kis méretű ssd-n ha helyet akarsz spórolni, akkor kapcsold ki a hibernálást, osz csókolom. Szerintem...
  • gurubefree
    Nem is ertem igazan ... ezzekkel a beallitasokkal az elettartamot vagy a sebesseget javitjuk ?
  • Jakuza001
    Leirom megegyszer : SSDTweaker

• Solt
    Én semmihez nem nyúltam, csak a töredezettség mentesítés van kikapcsolva. ( ezt megcsinálja magától a w7 )
  • gurubefree
    Szuper ... holnap lesz mit csinalni.

Akkor lehet kiloni a torezedetsegm ; rendszerv. ; lapozofile
  • Jakuza001
    Az AMD uj driverevel mar megy automatikusan.

Ugy tudod vissza ellenorizni, hogy beirod egy cmd ablakba, hogy

fsutil behavior query disabledeletenotify

Ha 0-t kapsz vissza akkor mukodik elmeletileg, ha 1-t akkor ki van kapcsolva.

fsutil behavior set disabledeletenotify 0 parancsal tudod bekapcsolni.
  • gurubefree
    Ez a Trim megy automatikusan vagy be kell allitani valahol ?
  • gurubefree
    :D a tul sok infomacio !!!!!!!
  • gurubefree
    Ja .... nalam ha AHCI mode van szinte minden mas lehetoseg ( kivetel az 5-6 ami ugye lehet IDE ) eltunik.
  • Solt
    Basszus, kb 2 órája mondtam, mutattam! :)))
  • Jakuza001
    AZert megteveszto, mert manapsag mar van kulon menupont nemelyik lapnal, pl ha jol emlekszem a gigabyte alaplapoknal ugy van ez a menu, hogy RAID/AHCI
  • gurubefree
    Koszonom

Talan segit masnak is :)

"As of now on Crosshair IV Formula and bios 0801 primary drive is what decides which mode(IDE, RAID, AHCI) you can use. I encountered the exact same problem myself. I use SSD as well. I have had other motherboards with different types of bios but in AMI(American Megatrends Inc) bios you usually have to put primary drive on port-1 and rest as desired. If I am correct in RAID mode AHCI is activated by default so you should be able to run SSD with auto trim under Win7 without actually choosing AHCI mode. What I mean is you can have SSD running with trim and your 4x F3s in RAID at same time. I hope this answers your question"

Nem tuam hogy az AHCI aktiv ha a Raid be van kapcsolva ... bar ha atgondoljuk akkor csak igy lehet ha gond nelkul hasznalnak SSD-r Raid tomben.
  • Jakuza001
    http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-252003.html

Meg irnak errol az Asus hivatalos forumon is, de most azt nem keresem vissza.
  • gurubefree
    Hol van ez a forum ? Nem akarom en eroltetni ezt a AHCI-t . egyszeruen azert allitottam arra mert az SSD-nek azt ajanljak
  • Jakuza001
    AZ erdekes mert a forumon is ezt a variaciot ajanljak. Mondjuk lehet eltero a BIOS is amit hasznaltok.

Amugy azt irjak, hogy lehet az osszes RAID beallitason is, mert akkor is a windows AHCInak fogja beallitani.

Mondjuk mivel nekem nincs ilyen lapom, igy megerositeni nem tudom, de csak nem irnak ellentetes a valosaggal.
  • gurubefree
    Ezert is mondtam hogy az AHCI mellett a Raid funkcionak csokolom.
  • gurubefree
    Nem megy igy megneztem ..... ha az 5-6 AHCI akkor az 1-4 automatikusan AHCI es nincs semmi varialasi lehetoseg . Csak ugy leghet varialni hogy :

1-4 AHCI
    5-6 AHCI

v.

1-4 AHCI
    5-6 IDE
  • Jakuza001
    De akar teheted forditva is. :D 1-4 AHCI es a 5-6 RAID es hatra teszed a vinyokat. Ahogy neked kellemesebb. :D A lenyeg hogy az SSDnek AHCI legyen etetve a vinyoknak meg a RAID.
  • Jakuza001
    Kulon is tudod bekapcsolni oket.

Igy csinald:

1-4 Raid
    5-6 AHCI

Az elso portokra told a merevlemezeket es az utolsoba mehet az SSD
  • gurubefree
    Reggel megnezem mert most meloba vagyok ...... ott lathato is a 2. HDD ( computer management/dick management )
  • Solt
    Az ahci neked semmiféleképpen nem jó biosból, írta is az a cikk amit linkeltem...

A #302-t kipróbáltad?
  • gurubefree
    A gond az mint mondtam hogy az AHCI mellett a Raid funkcio nem aktiv tehat a Raid tomb nem lathato.
  • gurubefree
    Na akkor atrendezem reggel ..... 1-4re mehet SSD + 2xHDD + 1 DVD-RW . Kivancsi vagyok mert ilyen felallasban nem probaltam. Amugy is szet fogom szedni az egeszet es ujra pasztazom a cpu-t ( utalatos egy dolog )
  • Jakuza001
    Jah es amit elfelejtettem az AHCInel plusz meg a hotswap funkcio is elerheto az NCQ miatt.
  • Jakuza001
    Az AHCI az SSDnek mindenkeppen kell, mert azzal sokkal gyorsabb a mukodesuk es kell a Trimhez is.

Amugy nem kell a sorrenden se valtoztatnod SATA csatlakozonal, probald visszatenni a HDDket az eredeti helyere,hatha ugy a RAid tomb ujra lathato lesz, nem gond ha az SSD utanuk kovetkezik, a lenyeg csak az hogy a boot sorrend hogy van megadva a betujeleket is tudod valtoztatni win7-en belul.