Egészség topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Egyébként nagyon nagy része van benne a pszichológiának is.

Az a tudat, hogy "én most szedem az orvosságot, biztosan hamarabb gyógyulok meg" egyrészt placebóhatással valóban segít egy keveset, másrészt abban is segít, hogy hamarabb nyilvánítod magad egészségesnek.

Pl:
Jaaaj, basszus, még mindig ömlik belõlem a takony meg még mindig folyamatosan slejmet köhögök fel, beteg vagyok
vs
Oh, már csak egy kis orrfolyás, meg még fel kell köhögnöm a lerakódásokat, de asszem nagyjából meggyógyultam.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Ha nincs benne hatóanyag, akkor ez mi?
Példtául pont ebben a topikban emlitett coryzaliaban.

1 tabletta hatóanyagtartalma:
Allium cepa . . . . . . . . . . . . . . .C3 . . . . . . . .0,333 mg
Atropa belladonna . . . . . . . . . .C3 . . . . . . . .0,333 mg
Sabadilla officinalis . . . . . . . . . .C3 . . . . . . . .0,333 mg
Kalium bichromicum . . . . . . . . . .C3 . . . . . . . .0,333 mg
Gelsemium sempervirens . . . . . . .C3 . . . . . . . .0,333 mg
Pulsatilla vulgaris . . . . . . . . . . . .C3 . . . . . . . .0,333 mg
Segédanyagok: : magnézium-sztearát, talkum, szacharóz (kb. 270 mg), arabmézga, zselatin, fehér méhviasz, karnauba pálmaviasz.

Egy kis info, mi mi Allium cepa- az a hagyományos vöröshagyma. Gondolom annak valami kivonata van benne, Atropa belladonna- nadragulya, Gelsemium sempervirens-> sárgajázmin, Pulsatilla vulgaris-> kökörcsin. Tehát elmondható hogy gyógynövények kivonataival van tele, igaz hogy nagyon kevés van egy tablettában, de ha beteg vagy akkor óránként elszopogatsz egyet. Egy ezres a dobozzal van benne 40 szem. Jó ha azt vesszük nem olcsó, de ha te elkezdesz sárgajázminból, meg kökörcsinbõl teát fõzni, akkor hajrá... Én hiszek a gyógynövények hatásosságában.
dronkZero
HA segít.

Minden tapasztalatunk azt mutatja, hogy nem segít. Nem segít jobban, mint egy esti ima.

Ha Én így két nappal hamarabb meggyógyulok két nappal többet dolgozhatok, akkor kamatosan visszajön a gyógyszer ára!
De utána fogok nézni részletesebben az biztos...
dronkZero
Anekdota anekdota hátán. Ezek nem bizonyítékok. Nem vagy kétszer ugyanúgy beteg, az állapotod, az immunrendszered és a genetikád lényeges dolgokban különbözik egy másik emberétõl, tehát bármilyen hasonlítgatás bizonyító értéke konkrétan nulla.

Ha a megbetegedésed pillanatában létrehoznának egy tökéletes másolatot rólad, és utána az egyik klónodat kezelnéd, a másikat meg nem, az egy szignifikáns eredményre vezetõ vizsgálat lenne.

Mellesleg eléggé megvezeted még magadat is. Pl nekem a 4 nap + 1 hét köhögés az pont annyira két hét küszködésnek tûnik, mint a haverjaidnál. Simán lehet hozzáállásbeli különbség, az, ami neked csak egy kis köhögés, arra más simán mondhatja, hogy szenved a betegségtõl.

A második bekezdéseddel nagyrészt egyet tudok érteni, ami legalábbis a gyógyulásba vetett hitet illeti. Én azt vitatom, hogy a placebót etikus-e ekkora üzletté bõvíteni és átverni a betegeket? Szerintem egyértelmûen nem.

Antibiotikum nagy vesszõparipád, õszintén én rohadtul nem látom, hogy csak úgy pumpálnák belénk az orvosok az antibiotikumokat. Igaz, hogy nem is jártam orvosnál betegséggel már 10 éve. (agyhártyagyulladás elleni védõoltással voltam... 26 éves koromban... akkor jelentkeztem át a gyerekorvosomtól, annyira nem kellett nekem doki.)

Az antibiotikumok viszont nem hatnak a vírusokra, és megelõzésre _soha_ nem alkalmazható. Ugyanis rezisztenssé válhatnak rá a szervezetedben élõ baktériumok, és ha (bármilyen okból) legyengül az immunrendszered, és ezek rezisztens baktériumok elszaporodnak és betegséget okoznak, akkor aztán semmi "fegyver" nem lesz a kezedben ellenük. Emellett megvan a veszélye annak, hogy kipusztítja a bélflórádat is.

Mozgáshiánnyal kapcsolatos dolgaiddal is egyet tudok érteni.

Mi alapján állapítom meg? Te is mondtad, hogy: "A betegségeket az immunrendszer fogja "legyõzni"."
Mivel homeopátia is szervezet öngyógyító folyamatait ösztönzi, ezért az immunrendszert is erõsíti. Írtad:"Az, hogy mennyi idõ alatt gyógyulsz meg, az az immunrendszered erõsségétõl függ." ÉS ha az immunrendszert erõsíti a homeopátiás készítmény akkor, a betegséget hamarabb legyõzzük..
dronkZero
Hol látsz te itt érzelmeket?

Egy nátha kezelésénél is felesleges pénzkidobás a hatástalan kezelés, nem árt felhívni rá a figyelmet.

Ha már ti ketten utánanéztek a dolog tudományos oldalának is, és nem csak a marketingbullshitet nyaljátok be, már hasznos volt, hogy itt jártam.

Balumann
1 valamit érdemes fõképpen átgondolni. Mi alapján állapítod meg, hogy a homeopátiás szerek szedésétõl GYORSABBAN meggyógyulsz? Az, hogy mennyi idõ alatt gyógyulsz meg, az az immunrendszered erõsségétõl függ. A betegségeket az immunrendszer fogja "legyõzni". Az immunrendszer mûködése függ attól, hogy megfelelõ vitaminnal vagy-e ellátva (az is téves megközelítés, hogy a vitaminok segítenek legyõzni a betegségeket, a megfelelõ vitaminellátás biztosítja hogy a szervezet megfelelõen tudjon védekezni), hogy a szervezet többi része milyen állapotban van, és meglepõ módon az is számít, hogy tudatalatt (amit tudatosan is lehet befolyásolni) mennyire kûzdesz ellene, segítesz a szervezetednek.
Én korábban mindig orvoshoz mentem szinte, és mindig becsületesen szedtem az antibiotikumokat amiket felírtak (3 évvel ezelõtt volt hogy 3 hétig hiányzotam). Tavaly, vizsgák elõtt lettem beteg, osztálytársamtól kaptam el hétvégére (pénteken egymás mellett ültünk mivel csak 3-an voltunk azon az órán, 3 hétig szenvedett, antibiotikumot szedve). Én otthon szedtem a vitaminokat, ittam a haverom által javasolt kakukkfüves-hagymás-mézes-tejes teát, sok melegtea, 4 nap alatt kigyógyultam belõle, jó a köhögés még úgy 1 hétig tartott, de hát a lerakódott cuccot ki kell köhögni. A betegséget más is elkapta tõlem, õk is 2 hétig szenvedtek minimum tõle.

Az egész annyit ér, mintha Istenhez imádkoznál, hogy gyógyítson meg (a valóságban az gyógyít meg, hogy a "szervezetedet ösztönzöd", akármire vetíted ki).
Csakis azért van mondhatni sikere és azért elfogadott, mert az emberek nagy részének (mivel többségben már Istenben sem hiszünk) szüksége van valakire/valamire ami segít lekûzdeni a betegségeket. Nagy kár, hogy a vírusos fertõzések nagy részére már van megelõzés (antibiotikumok), néhányra hatékony antibiotikum is, és nem is azok okozzák a legtöbb problémát, hanem az olyanok, amik a helytelen táplálkozásból, mozgáshiányos életmódból adódnak (infarktus, rák, és minden más ide sorolható gyakorlatilag).

most nézek vissza... kemény hogy ekkora vita lett egy ilyen egyszerû kérdésböl... Szerintem nem kellene vmitõl teljesen elzárkózni, legalábbis nem úgy hogy felvesszük a szemellenzõt. Ha az egyik az mondja hogy használ, biztos nem azért mondja, mert nem úgy van. A másik dolog, meg biztos nem súlyos betegségeknél fognak ilyen dolgokkal variálni.
Jól van...de itt most akkor is csak egy sima nátha kezelésérõl beszélünk, nem a rákról. Miért kellenek ide ilyen érzelmek?
dronkZero
Nos, az a helyzet, hogy az a betegség is magától múlik el, amit homeopátiával kezelsz. Nem ok-okozat, csak egymásutániság. Ha nem kezeled, _ugyanannyi_ idõ alatt múlik el.

Egyébként nem hetekrõl van szó, például az Oscillococcinum is azt állítja, hogy akár(!) hat órával(!!!) is megrövidítheti a nátha lefolyását. Egy komoly negyed nappal.
Azért megnézném azt, aki akár órára pontosan megmondja, hogy mikor gyógyult meg valaki...

Emellett az elmélete is _minden_ tapasztalatunknak, az egész tudománynak ellentmond. Azt meg ugye nem akarod mondani, hogy _mindenki_ téved, csak a homeopátiásoknak van igaza? Milliószor igazolt _tény_, hogy a koncentráció csökkenéssel a hatás is csökken. A homeopátia homlokegyenest az ellenkezõjét állítja.

A vitamintablettát miért kellene elleneznem? Én nem vagyok biobuzi. Csak az zavar, hogy terjed a hülyeség, meg hogy erre iparág épült. Ami tõlem telik, teszek is ellene, még ha ez csak annyi, hogy ilyen fórumokon terjesztem az információkat róla.

hát én csak a nátha kezelésének alternatíváiról érdeklõdtem, de jól összeugrasztottam a társaságot úgy látom :D
250 év alatt. És lehet, hogy voltak elcsalt eredmények, de valószínûleg ez a gyógyszergyártás összes területén történt kutatásokra igaz.
"Tehát szerinted is az van, hogy komoly betegségre nem használ a homeopátia, csak olyanra, amit totál magától is elmúlik? Akkor végképp nem értem, minek szeded."-írod, de a lényeget nem látod. Ami nem halálos betegség mind elmúlik magától, de nem mindegy hogyan.
Nem mindegy, hogy 3 hetet töltünk el folyamatosan folyó orral, kidörzsölt orrcimpákkal, tüsszögve, vagy egy készítményt szedve az említettek közül pár nap alatt rendbejönni.
Nemcsak azon van tehát a hangsúly, hogy meggyógyulunk, hanem azon, hogy mennyi idõ alatt, mennyi és milyen erõsségû tünettel karöltve...
Zöldséget, gyümölcsöt meg külön veszek
A vitamintablettát meg nem értem miért nem ellenzed a megfelelõ mennyiségû zöldségben is benne van nem???? Azt is a tünetek enyhítése miatt szeded, vagy nem?
dronkZero
Vannak, akik elvégeztek több ezer kísérletet. 200 év alatt volt rá idõ. Soha, egyetlen szignifikánsan pozitív teszteredmény nem született. Voltak hibás eljárások, tévedések, sõt, konkrétan elcsalt eredmények is, amik a hatásosságát mutatták ki, de soha egyetlen korrektül elvégzett kísérlet sem volt pozitív eredményû.

De ne nekem higgy, nézz utána magad! (És lehetõleg ne homeopátiás oldalon, az olyan lenne, mintha a kereskedõtõl kérdeznéd meg, hogy ugyan, visszatekerte-e a kilométerórát a kinézett autóban - nyilván hazudni fog.)

Én sem beszéltem komoly betegségekrõl.
Tehát szerinted is az van, hogy komoly betegségre nem használ a homeopátia, csak olyanra, amit totál magától is elmúlik? Akkor végképp nem értem, minek szeded.

Szal az a helyzet, hogy jobban jársz, ha zöldségre, gyümölcsre, vagy vitamintablettára költöd azt a pénzt, amit homeopátiás szerre költenél, mert egyrészt az _nem_hat_, másrészt nem támogatsz vele egy hazugságra épülõ iparágat.
De persze a te döntésed...

Honnan veszed, hogy nem mûködik? Ezt úgy ki tudod jelenteni, mintha vagy több ezer kísérletet végeztél volna el. Írtam lentebb, hogy nem szedek gyógyszert, ha nem vagyok nagyon beteg. Komolyabb betegségekre persze beveszem az orvos által kiadott antibiotikumot is. De náthára azért minek szedjek fölöslegesen "rendes" gyógyszert. Ilyen esetekre jók a homeopátiás gyógyszerek...Senki nem beszélt komoly betegségekrõl, rákról, stb...nem kell egybõl elutasítani mindent véglegesen
dronkZero
Rátapintottál a lényegre.

A homeopátiás szereknél egyszerûsített engedélyezési eljárás van. _Nem_kell_ klinikai teszteket végezni a forgalomba hozatalhoz!

Pont ezért kurvanagy üzlet, mert az alapanyag nagyon olcsó (cukorgolyó illetve csapvíz*), a hagyományosan rettentõen drága kutatásokat viszont nem kell elvégezni.

*Én nem hiszem el, hogy _tényleg_ felhígítják 10^100-ra a méhecskét, meg pézsmakacsa májat, meg berlini fal darabot... Semmi értelme ilyesmivel szórakozni, egy 10^100 hígítású oldatban az eredeti anyagnak valószínûleg egyetlen molekulája sem található meg. Amúgy valami "víz memóriája"-val hókuszpókuszolnak, de asszem a mágia a 21. században már annyira nem meggyõzõ...

Tehát akkor ott tartunk, hogy van egy nagyon olcsón elõállítható, nagyon olcsón engedélyezhetõ szerünk. Mit kezdjünk a rengeteg pénzzel?
Úgy van, marketingre költjük. Lásd: az egész város tele van Oscillococcinum reklámmal.

És még egy dologban nagyon megvezettek téged, ez az "orvosi egyetemen tanítják, biztos hatásos". Nos a két dolog nem függ össze. És bizony vannak országok, ahol nem kell hozzá orvosi diploma. Ebben hál' istennek elõrébb járunk Európa nagy részénél.
Nálunk az a szemlélet került alkalmazásra, hogy ha már placebóterápiát végzünk (tehát úgy csinálunk, mintha kezelnénk, de közben valójában nem), akkor azt legalább orvos végezze, ne mindenféle kókler.
Mert rengeteg dologra jó ám a placebó, kezdve a beszélgetésre vágyó nyugdíjas "szájának betömésé"-tõl a fiktív/pszichoszomatikus betegségek/tünetek kezeléséig. De ha valakinek tényleg komoly, gyógyítást igénylõ baja van, akkor egy orvos kezelheti hatásos szerekkel is. Ha orvosi diploma nélküli sarlatán végezheti a kezelést, az nagy veszéllyel jár, mert egyrészt ugye fogalma sincs, hogy a páciensének mi a baja (ami addig nem baj, amíg nem komoly, "magától" elmúló dologról van szó), másrészt ha a páciens nem megy el valódi orvoshoz, akkor veszélybe kerülhet az élete. Mert ha nem javul az állapot az egyik homeopátiás szer hatására, a sarlatánunk kipróbál egy másikat, hogy ez akkor biztos jobb lesz. Meg egy harmadikat. Amíg a beteg meg nem hal.

Szal a két rossz közül ez a kisebbik, hogy félrevezetõ az, hogy orvosi egyetemen oktatják. Ettõl még nem orvostudomány, nem tudomány, és legfõképpen nem mûködik.

Ha viszonylag enyhébb a nátha, akkor én sok folyadékot, mégtöbb C-vitamint(napi 5 g, NEM kell félni hogy vesekövet okoz, akármennyire is ezt terjeszti a gyogyszerlobbi), és kamillateát mézzel szoktam nyomatni. De ha láz van, meg súlyosabbnak néz ki, akkor menj orvoshoz is, mert ha elhanyagolod, a szövõdményekbõl nehezebb lesz kikavarodni!

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

De ha ez igy van, akkor miért vannak homeopátiás orvosok? Miért mondják hogy egy csomo kutatómunka megelõzi mire forgalomba kerül. Akár milyen gyógyhatású készítményt mielött piacra dobnak, több éves kutatómunka elõzi meg. Egy jópár nyugateurópai országban még TB támogatás is van rá. Indiában az egyetemeken tanitják és a többi. Szoval akkor hogy van ez?
dronkZero
A homeopátiás szerek placebók, nincs a készítményekben hatóanyag. Ne várj tõle sok mindent.

Azért nincs mellékhatásuk, mert hatásuk sincs. Úgy nem nehéz.

Ne dõljetek be neki, egészségipar régi-új lehúzós átverése. Az elméleti része mindennek ellentmond, amit a világról tudunk, szembe megy az egész orvostudománnyal, és egyetlen egy tesztben sem sikerült meggyõzõen bizonyítani a hatásosságát.

Még a gyógyszerleírás is olyan, hogy nem azt sorolja, hogy mire hatásos, hanem hogy mire alkalmazható. Apró, árnyalatbeli különbségnek tûnik, de nem az. Nem mindegy, hogy tényleg hat-e valamit, vagy "használd csak nyugodtan (úgysem ér szart se)".

nincsen mellékhatásuk? mik ezek pontosan? gyógyszerhez mennyiben hasonlítanak? teljesen biztosan elmúlasztják a a betegségeket? Huhh asszem van pár kérdésem:D
ezekrõl a homeopátiás szerekrõl írhatnál kicsit bõvebben, mert kaptam ugyan pár tanácsot, de ezeket szinte már mind használtam, de nem túl nagy sikerrel. a rendszeres vitaminszedéssel és a gyümölcsökkel már elkéstem, Neocitran meg nem használt annyira plusz nekem az íze sem jön be.
Katarina60: orvoshoz nem megyek, mert csak még több betegséget szedek össze a váróban
Én sem szedek gyogyszereket ha nem muszáj, csak vitaminokat, de ha érzem hogy kezdek megfázni akkor én a homeopátiás készítményeket preferálom, mert azoknak nincs mellékhatásuk, és nekem segít.
Még vitamint sem kell enni, napi egy alma meg két kiwi és kész. Amúgy én se szedek gyógyszert ha nem muszáj.
Forró Neocitran.Gyógyszertárban kapható,és még finom is.
Viszont ha lázas is vagy akkor orvos !

Én ilyenkor forró teát szoktam inni fõleg, plusz sok vitamint eszek... de azért 1 kis pohár pálinka is jót tesz... kiizzasztja a lázat többek közt. A gyógyszerekben nem nagyon hiszek
Sziasztok!
Megfázással kapcsolatos gyógymódokra, gyógyszerekre lennék kíváncsi, ugyanis elkaptam vmi szörnyû náthát, ami a legrosszabbkor jött, és szeretnék a lehetõ legrövidebb idõ alatt kigyógyulni belõle. Ti mit használtok? várom a hasznos tanácsaitokat, tapasztalataitokat. köszi
te szpemmer-mester :o
csak azután esett le, miután rákattintottam (y)
Zsolt

én a kérdéseddel kapcsolatban itt találtam kimerítõ választ ajánlom neked is hogy itt nézzél szét

almamag.hu
Balumann
Ezeket mondjuk tényleg nehéz így összehasonlítani, mert mégha ugyan az is az egér, asztal/szék magasság meg minden, akkor sem ugyan úgy használja senki az egeret. Én akármivel játszok, angyon gyakran elengedem az egeret, vagy megmozgatom a kezemet, nem tartom rajta.

Zongorázz kb. 2 órát, picit gyorsabb darabot gyakorolva, garantáltan nem fogsz tudni 1-2 hónapig az egérre se nézni :D

persze, egyrészt még fiatal vagyok (19), ezért még ha nagyon terhelném, ennyi idõ után akkor sem kéne megfáradnia a csuklómnak, Gyanítom, hogy neki sem ilyen idõsen kezdõdött.
Másrészt meg már vége annak a nyári idõszaknak, amikor 2006-2007-ben napi 14-15 órát játszottam :D
az bizony folyamatos egérfogás.
Balumann
Vagy csak sokat elengeded az egeret, hogy közben a billentyûzeten írj, míg õ egérrel valószínûleg több idõn keresztül tartja és rajzolgat, meg pl. nem többjátékos módban játszik gondolom így ritkábban veszi le az egérrõl a kezét, stb. Napi szinten sem mind1, hogy mennyire van leterhelve ISMÉTLÕ szinten egy izület.

szerintem is megfelelõ egérfogás és kéztámasz a kulcsa az egésznek.
Ha nekem nem fáj a csuklóm akkor senkinek se kéne :D
sz4bolcs
"Testépítés - Testformálás" topicban biztosan tudnak segíteni!

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Kérdésed van?! Tedd fel itt! http//megkerdezem.hu

-- http://www.heidoc.net/

DjCooll
Sziasztok egy olyan problémám van amivel már lassan több mint fél éve küzdök.A helyzet az az hogy egy meccsen eltört a könyököm és 5 hónapig gipszbe voltam.Utána felhagytam a focival már csak hobbi szinten csinálom,de elkezdtem konditerembe járni..már elõtte is kondiztam szóval nem 0-ról kezdtem.. szépen apránként elkezdtem edzeni a kezem.egy 3 hónapig nem volt semmi baj.. de aztán a csuklótól az alkarig végig elkezdett fájni.. abba hagytam kihagytam egy 2 hónapot és most újból elkezdtem nem volt semmi.. de megint elõ jött megkérdeztem a tesi tanárom mi lehet és azt mondta hogy csonthártya gyulladás lehet..Most az lenne a kérdésem hogy így látatlanba szerintetek tényleg az e?? ha igen akkor mit tudnék ellene tenni? és ha nem akkor esetleg mi?köszönöm szépen elõre is:)

▓██▓▒░Forza Milan▓██▓▒░Aleeee aleee aleee, Milan aleee Forza lotta! vinceraii, non ti lasceremo maiii!!

Aquir
én max elfeküdtem a tenyerem külsõ részét. És cseppet sem gépezek ritkán.. lehet hogy az egértõl is függ, vagy kicsit a genetikától, stb.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balumann
Az izmok erõsödnek, de az ínhüvelyek nem szeretik az ismétlõdõ terhelést, tehát ha ugyan azt a mozgást végzed, akkor az viszonylag hamar be tud gyulladni, és ha nem pihenteted egy ideig, akkor még jobban fog fájni. Én 9 évig zongoráztam, és vannak olyan zongora darabok, amiket pont azért kellett megtanulnunk, hogy megtanuljuk játék közben is lazán tartani a kezünket (bizonyos mozdulatokat csinálni közben, lendíteni, megütni), ezáltal elkerülni a túlzott megerõltetést. Amúgy persze erõsödik, és idõvel egyre többet bír, de ha megerõlteted és begyullad, annak elég sok idõ kell, míg helyrejön.

Én nekem még nem volt ilyenben részem szerencsére, akiknek volt azok valamilyen krémet használtak.

dronkZero
Link

Na, az egy dolog, hogy itt konkrétan Wiirõl van szó, de némileg hasonló problémám van. Szerintetek mit lehetne tenni egérbetegség ellen?

Melóm napi nyolc óra egerezés, rajzolok CADben, aztán hazamegyek, és levezetem egy pár óra játékkal. Igaz, nem vagyok már növésben lévõ gyerek, viszont nem is csak napi 3 óráról van szó.

Nem úgy kéne ennek mûködnie, hogy használom és erõsödik, illetve hozzászokik a terheléshez? Ennek ellenére egyre gyakrabban fáj a csuklóm/kezem.

Idén elkezdtem falat mászni, ami elég rendesen elkezdte megerõsíteni a kezem, ujjaim, és javulást reméltem a dologtól, de gyakorlatilag ebben a témában nem változott semmi. Idõnként így is fáj a kezem, ha egér van benne. Mondjuk elég más jellegû mozdulatokat igényel a két dolog, de azért volt bennem egy halvány remény, hogy majd segít...

Valami tipp, hogy ne rohadjon le a kezem?

magnevit.lapunk.hu
Aquir
nem olvastam végig, de ezért igyál ásványvizet:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balumann
Egy érdekes olvasmány (tényleg érdemes végigolvasni): Klór és a víz

csak azt hittem vki már élt át ilyet

ok kösz :D

Sickness
Szerintem írj házipatikán egy orvosnak, õk jobban vágják azért.

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

na??

én nem vagyok pánikbeteg de ha akarsz kérdezhetsz tõlem is mert tudok egy két dolgot róla.de nekem is lenne egy kérdésem, kérdõjellel :D be van gyulladva a jobb nagylábujjam már ötödször.eddig mindig kaptam két injekciót a tövébe és kivágták.de ez már egy kicsit uncsi :S azt hallottam h létezik egyfajta lézeres mûtét amirõl semmit az ég világon nem tudok.azt szeretném tudni róla h fájdalmas-e ( jobban fáj-e mint a két injekció lábujjtõbe) és h hatásos-e.válaszotokat elõre is köszi

Sickness
Van itt esetleg pánikbeteg "kolléga" ? <#zavart2>
Lenne egy két kérdésem. :/

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Köszi! Tényleg hozzávetõleges.
Aquir
adatlapon megnézheted hozzávetõlegesen akárkiét aki bejelöl egy életkort, kivéve ha költõi kérdés volt

Hány évesek is vagytok?