Egészség topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mersant
latom mar megkaptad a valaszt, de rengeteg dolog van hisz mindent le lehet huteni, es ha hirtelen faygasztod benne marad a vitamin "baratom", de hutes nelkul is szamtalan zoldseg, gyumolcs van amit ehetsz 😉
jottok azzal hogy egyre kevesebb a kaja es egyre tobb embernek kell, meg hogy a vitaminokat is gyumolcsbol, zoldsegbol nyerik ki. hat akkor nem lenne egyszerubb azt megenni mint kivonni? meg taplal is, nem kell mellette ehezned 😊
de felolem zabalhatjatok 2pofara a vitamint, jarhattok muanyag ruhaban, chipet ultethettek a borotok ala, ha ez nektek jo...<#vigyor>
ja, amugy nem reg volt 1 hasonlo temaju musor valahol, epp arrol szolt hogy mindenki minden szarert a gyogyszertarba rohangal, es ezzel sokkal nagyobb kart csinalnak mint hasznot, mert nem arra talaltak ki a szervezeted hogy ilyen szarokat tomjel magadba...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Nem tudom, honnan vetted le ezt az 5%-ot, de biztos komoly számításokkal jutottál el ehhez az értékhez.

Avanti Roma!

SHADOWEYES7
Szerintem másokara is kb:5% esély van ,h veszélyes amit írtál 😊

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Komolyan gondolom.
Azt nem mondtam egy szóval sem, hogy ez téged veszélyeztet, ne képzelj bele olyanokat a mondanbómba, ami nincs benne.

Avanti Roma!

SHADOWEYES7
Na ez hülyeség,hogy AIDS-es fiuk szedik a termést stb...
Te sem gondolod komolyan ,h így folyik mindenhol.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Ja, aztán a banánt meg a mandarint teljesen éretlenül szedik le AIDS-es fiúk a távoli országokban.
Gondolod, hogy van abban vitamin?

Avanti Roma!

Arról hallottál már, hogy más országokban nyár van, amikor nálunk tél? 😄
Nem beszélve az üvegházas termesztésrõl...
Ez egyébként egy tipikus fassága a modern világnak, hogy egyes emberek ilyen tévhitek terjesztésén gazdagodnak meg, minthogy a "mesterséges" dolgok milyen rosszak, és egyéfüvetmerazjó... meg lehet figyelni manapság már egész felsõoktatási szakok vannak ilyen táplálkozás tanácsadóknak, de ez is csak n+1. formája annak, hogy a nép butaságán hogyan gazdagodj meg (lásd cukormentes norbit pl).

A mesterséges anyagokat sem részecskegyorsítóban állítják elõ, hanem természetes növényi, ásványi, és állati eredetû cuccokból.

Ott sipít a fitnesses hülyepicsa a tv-ben, hogy E440 van benne, úristen hosszútávon agyhugykõhöz vezet ám!... ja hoppá, az E440 egyszerûen pektin, ami szinte MINDEN gyümölcsben természetesen is jelen van? Ráadásul ipari mennyiségben is almából és narancsból nyerik? Akkor azt se egyél, ennyi erõvel...
A fõzelékben nincs vitamin.

Avanti Roma!

Milyen zöldség van télen, barátom?

Avanti Roma!

Balumann
Nadejó, rossz link (nem tette vágólapra amit akartam)... tehát:
biorezonancia.hu

Balumann
Tinman
Magyarázhatod, de honnan tudod, hogy az a zöldség, gyümölcs amit veszel az nem volt agyonpermetezve, mûtrágyázva, génkezelve? A gazda hülye szomszédja meg lehet, hogy a fáradt olajat 2 méterre a fától borította ki... nem tudod.

C6H8O6... ezt is magyarázhatod, attól még ez is aszkorbinsav (ráadásul vegytiszta!) meg az is ami a citromban van. Itt a felszívódás, hatékonyság jellege a lényeg, ami tény, hogy a természetes táplálékoknál sokkal optimálisabb.

A másik az anyagi oldal. Egy 500mg-os, 30 db-os Cetebe, 580 Ft körül van, ami ráadásul direkt, lassan, fokozatosan szívódik fel benned.
Ahhoz, hogy ennyi C vitamint juttass mondjuk csak 2 naponta a szervezetedbe, nem, hogy 580 Ft nem elég a gyümölcsökre, de még 5080 sem, hiszen ennyi C vitamin vígan fedezi 2 hónapra az aszkorbinsav igényed.

NEM állítom, hogy de jó a kémia és éljen a laborban elõállított vitamin, de nagyon sokan vagyunk akik csak ezt engedhetik meg maguknak és efelé halad a világ! Egyre többen vagyunk, egyre kevesebb élelemre, ezt ne tessék elfelejteni!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Montanosz
ja és melegszendvicsre, hogy nagyobb legyen a választék

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Montanosz
még nagyon az sem kell
rengetek vadnövény ehetõ
én nem gondozom a kertem mert ritkán vagyok itthon mégis vagy 10 féle
ehetõ gyom van)))
vadtorma, pásztortáska, lóparéj, vadsóska, libaparéj,katáng, gyermekláncfû, stb
ezek mind fõzeléknek, salátának, savanyúságnak mehetnek

Mersant
szeditek itt esz nelkul a vitaminokat ahelyett hogy normalis zoldsegeket, gyumolcsoket ennetek. azokban minden benne van amire szuksege van a szervezeteteknek es TERMESZETES, nem mindenfele kemiai kotyvalek. persze nem a tescos szarokat kell osszevasarolni, hanem el kell menni 1 piacra vagy 1 normalis zoldsegeshez, es az meg finom is...aki megteheti az meg ultessen a kertben. 😉

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Érdekes téma lehet a tej is.
Ha van kedvetek, lehet róla beszélgetni.

Nekem személy szerint megbolygatja az emésztésemet, nem vagyok benne biztos, hogy valóban szükséges.

Avanti Roma!

Nem is tudtam, hogy létezik itt Cenzúrázott egészség topic.
Most beleolvastam, kb. 20 hozzászólásig jutottam el.
Utána hihetetlenül felidegesedtem, ebbe fogok belebetegedni 😊
Mindenki csak a saját elméleteit fejtegetni, miközben válogatott sértéseket vág a másik fejéhez. Ilyen fórumon egyszerûen lehetetlen a saját problémáinkról és a lehetséges megoldásokról beszélni.

Egy 2005-ös hozzászólás:

"bátran kimerrem állítani, hogy a napi 1500mg c-vitaminnal elõször a veséd majd a májad fogod olyan mértékben károsítani, ami már visszafordíthatatlan lesz. Az 1000mg-os kiszerelést is csak erõsen indokolt esetben (skorbut, betegségbõl való felépülés stb.) szabad szedni legfeljebb 3-4 napig egyhuzamban.

Ez volt a nézet 2005-ben. Azóta megjelent a nagy gyógyszergyárak 1000 mg-os C-vitaminja, mint pl. az Eurovit. Változnak az idõk.

Egy másik mondat, amit kiragadtam a Cenzúrázott egészség topicból:

"Mellesleg el vagyok képedve, hogy Ti teljesen másképpen gondolkoztok, hiszen számotokra a betegség teljesen természetes dolog."

Ez Lenkei doktortól függetlenül nagyon igaz, teljes mértékben egyetértek ezzel a mondattal.

Avanti Roma!

Errõl szól ez a mocskos világ. <#szomoru1>

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Balumann
Egy másik topikban (pontosabban a Cenzúrázott egészség topikban) írtak néhány linket még régebben, beírom õket.
Az igazság a szcientológiáról
Med-Courier Egészségügyi Információk - A vitaminokról
Halas.net - Cenzúrázott egészség
A C vitamin útja

Ha tudtok jó linkeket, cikkeket, olvasmányokat még amik témába illenek ne tartsátok vissza!

Balumann
Még egyiket sem töltötte le senki amiket feltöltöttem <#szomoru1>

én pl. esõben, sárban vagyok boldog 😄
imádom az esõt, de olyan szinten,hogy soha nem voltam még beteg, ha esõs volt az idõ. ha már érzem a frontot, hogy jön az esõ, tök jól érzem magam, ha meg éppen esik, az csodálatos.
ha süt a Nap, akkor sem voltam még beteg.
Az összes betegségem egyetlen idõjárási viszonyhoz kapcsolható: a közömbös, igazából napsütés nélküli, de mégsem borongós idõszakokhoz.
Szóval persze, a természet viselkedése rendesen befolyásolj az embert. Csak mindenkit másféle jelenség másféle irányba.
Montanosz

amúgy a sok futóbolondra gondoltam, nem arra hogy mindez nincs hatással

biblia
szellemi lelki testi táplálék, kinek mi
de már láttam pusztán hit által rákos beteget gyógyulni, falumbeli, így bizton mondom ez a módszer müxik

Balumann
Nah egy kicsit vegyük komolyabban a témát!

Balumann
Most nézem az oldalt amit belinkeltél, vannak nagyon jó cikkek tényleg.
Felhigított tudomány - Homeopátia
Többibe még csak beleolvastam, de ha lesz idõm akkor lehet elolvasom az összeset 😄

marihuána vagy sima réti fû? <#idiota><#idiota>

a fû állítólag megakadályozza a rák kialakulását.

Világpolgár
Fûben, fában orvosság.

Balumann
Balumann
A poltikai élet egészségre való hatásáról szerintem lehet beszélni - ha van valakinek valami olyan információja errõl, amit átlagosan nem tudnak az emberek! :-)

Ez nem politika, az egészség vonatkozásában beszélünk a kormányról. Nincs politikai téma egyszerûen.

Avanti Roma!

Politikát el se kezdje senki
Balumann
Hopsz elfelejtettem belinkelni az elsõ hozzászólásomban; Müller Péter: Szeretetkönyv - elejét szerintem mindenképpen olvassátok el.

És egy másik: Betegség és fájdalom nélküli élet

Balumann
Jah ez sajnos igaz, de sok minden rontja a közhangulatot (ebben ugye szerepe van az amit látunk/olvasunk a médiában is, negatív érzelmeket váltanak ki emberekben, emberek között, feszültséget, stb..

Tudtam, hogy néhány agyilag visszamaradott vérpista megpróbálja majd elbaszni a topikot...

Ha valaki a szívén viseli az ország sorsát, simán belebetegedhet a kormány ténykedésébe.

Avanti Roma!

Tinman
Remekül ellentmondtál egyetlen mondatban magadnak. Grat.

A test, lélek, szellem állapota pontosan, hogy függ az idõjárástól /esõben, sárban depressziósabb hangulatú, befelé forduló emberekkel találkozol/... az meg bizonyított tény, hogy a rossz hangulat gyengíti az immunrendszert, ráadásul nyirkos környezetben a vírusok, baktériumok jobban terjednek.

A "lerombolt ember pusztította Föld" áááá dehogy folyásolja be az egészséget és a szellemet <#wilting>

A kormány meg a morált... a morál meg mindenre hat, igen az egészségre is.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Montanosz
testi,lelki és szellemi
csak hogy teljes legyen a kép, mert sokan nem tudják hogy e három összetevõbõl áll az ember, ezért a saját betegségüket is a kormányra))))
az idõjárásra, lerombolt emberpusztította földre,meg egyebekre fogják

chhaya
omg. O.O

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Balumann
Köszi.

Kandurex
Érdekes topik, de azért én átteszem az általánosba, majd onnan tovább dobjuk a tudományos felé 😉

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯