Egészség topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán mostanára már ez ritkább, szerencsére. Bár ha nagyon fáradt vagyok, sokszor érzem, hallom, figyelem, ahogy beleremeg a testem minden egyes szívdobogásba. elég parás vagyok, néha túlzottan is figyelem.
Ilyen szívbepörgõs idõszakok azt mondja apám, neki is elõjönnek bizonyos idõközönként, valamikor évek, valamikor hónapok telnek el...
1. el akarják hitetni veled, hogy régen ilyen nem volt, hidd azt, hogy ez csak modernkori ártalom, rosszdolgokat eszel
vagy
2.szimplán fogalmuk sem volt az akkori embereknek, hogy az a betegség amiben az illetõ meghalt, rák...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ma volt egy érdekes jelenség", asszem úgy kezdõdött hogy leejtettem valamit lehajoltam érte és enyhén ( inkább nagyon ) bedobogósodott a szívem, elkezdtem szédülni, kicsit homályosan is láttam, lementem sétálni levegõzni de nem hagyta abba.. Egy jó fél óráig így nyomatta míg be nem vettem muter nyugtatójából egy szemet.. Azóta jobban vagyok. Na de mitõl lehetett ez? Vérnyomás? Vagy mi a tök?
Kicsit megijedtem, mondjuk régebben is volt már ilyen de csak pár másodpercig csinálta, most meg nem akarta abbahagyni...
Asszem hétfõn orvos lesz :s
Wikipedia-n érdemes elolvasni a Globális felmelegedés cikket ha érdekel (egy cseppett hosszú 😄 de nagyon jó), leírja a feltételezéseket, jelenlegi statisztikákat, meg mindent.
Viszont ilyet találtam most, Szendi Gábor: A rák alternatív kezelése, vajon ez mennyire igaz ? :-)
Hallottam már olyat is, hogy a Föld éppen kifelé tart egy enyhe jégkorszakból, így a jégsapkák olvadása teljesen természetes folyamat. Nekem ez a magyarázat is pont annyira tetszik mint amit a média etet az emberekkel nap mint nap. Tudod miért? Ismét csak azért mert nem értek hozzá, nem vagyok geológus, de ha az lennék akkor sem tudnám pontosan, hogy mi zajlott a Földön az elmúlt néhánymillió évben.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Csak akkor nem volt híradó.
jah elõször a saját testünket tudni kell használni
Hát remélem igazuk van. De a hatékonyabb agy-ban, meg a jobb izmokban nem bírok 😛 (elég jó az ha tudjuk használni õket, pl. ugye agykontroll, vagy sport illetve harcmûvészetek).
A génkezelt növényekrõl annyit, hogy nem tudom van-e érdemi különbség a génkezelt és nem génkezelt dolgok között. Nem tudom mert nem vagyok se tudós, se génsebész, ahogy te sem vagy az, meg az unatkozó génkezelt növények miatt hõbörgõ emberek egyike sem az.
Ilyenkor nagyon jót tesz klasszikus/orientális zene, kellemes =)
Én inkább maradok a természetesség híve, majd maximum akkor szóljunk bele ha már tényleg mindent tudunk az életrõl. 😊
magyarul edzésben kell tartani a szervezetet és bármire képes vagy😊
mi meg csak tespedünk a gép meg a tv elõtt oszt annyi. mondjuk Én már egyre kevesebbet próbálok punnyadni, mert érzem, hogy jobb ha mozgok, utánna sokkal frissebb vagyok, de tényleg.
The Matrix has you...
(Ma (tegnap) tartott nekünk elõadást egy akadémikus a GM növényekrõl, pár órával ezelõtt meg a tanszék felett levõ Solvo Biotechnológiai cég vezérigazgatója a biotechnológiáról, aztán az erkölcsnek az evolúciója hogyan alakult, betegjogok, evolúció és vallás kapcsolata,stb)
Na szóval az akadémikus is mondta, hogy teljesen hülyeség azzal támadni a GM növényeket hogy hosszútávon nem ismert a hatása. Mivel azelõtt végig így volt nemesítésnél
Aztán a génekbe beleszólni elég merész dolog, mert hosszú távon nem lehet tudni mi fog következni belõle, pl. mennyire befolyásolja a késõbbi természetes "evoluciót", mennyire marad fennt a rend.
Az új betegségekre remélem lesz azért ellenanyag majd 😛
elképzelni lehetséges, hogy minden ismert betegségre immunis, sokkal erõsebb sejtregenerációval, ergo hosszabb élettel, természetszerûleg sokkal hatékonyabb izmokkal, hatékonyabb aggyal rendelkezõ emberek legyenek a nem annyira távoli jövõ polgárai, egy kis génmanipulációval... De legalábbis azok, akik megengedhetik maguknak. A jövõ: ha valaki pénzes, az azt is kizárja, hogy fizikailag balfasz/csúnya stb. legyen.
amit elképzelni lehetséges, azt pedig egyszer megvalósítani is az lesz...
nekem a tenyeremen a bõröm alatt csak apró grafitfolt van ami látszik, de az azért, mert általánosban beleszúrtam a ceruzát unatkozás közben 😄
Amúgy mostanában viszketek gyakran... van hogy több ponton is viszket a testem, és akkor pirosra vakarom, ami hamar eltûnik... bizonyos ruhákban gyakrabban, másokban ritkán.
A másik meg, hogy mondjuk ha sokat ültem gép elõtt, vagy ilyesmi,. mellkasom környékén szoktak lenni piros foltok... ez ilyen keringési zavaros dolog lehet?
illetve rendszertelen, most 3 körmömön van pár ilyen kisebb folt. volt olyan is, hogy csak egyetlen körmön volt egy pici, pár hónapja, de sok évvel ezelõtt olyan is, hogy minden másodikon...
van olyan, hogy nagyobb vagy kisebb? mert ha nyáron kisebb, akkor d-vitamin, az napfénnyel termelõdik.
The Matrix has you...
Nekem most 1 fehér folt van csak a középsõ újjamon, máshol nincs :o (illetve a másikról kb. 2 hete elért a végéhez 😊) )
meg ha arzénról lenne szó valszeg az egész családnak lenne, de csak nekem van.
Megfázás és influenza
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
hallottam már c vitaminról, kálciumról, stb.
nekem már kisgyerek korom óta van kb valamelyik körmömön folyamatosan ;o
másrészt meg ez nem jelent semmit.