Egészség topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha eltörik valamid akkor sem csak ülünk és várunk. ha összeforrt jön a rehabilitáció, az izmok is elsorvadnak a sok mellõzés után. nincs tartás, persze, hogy könnyebben szenvedsz balesetet is. ez következetes.
The Matrix has you...
Ez rohadtul egyoldalú gondolkodás.
Attól mert raktározok a szervezetemben, nem biztos, hogy a szervezetem a rendelkezésre álló ásványi anyagokat, vitaminokat fel tudja használni.
ha a 70 éves idõs asszony egész nap ül otthon, bizony a kalcium pótlása nem segít.
a testmozgás nagyon fontos. A szervezetnek éreznie kell, hogy a csontok igénybe vannak véve, és a csontok belsejében ütõdések következtében elszakadt kötéseket azonnal, sokszorosan pótolnia kell. A szervezet csak akkor regenerál, ha érzi, hogy szükséges. És ez meglepõen kevés "nyersanyaggal" és könnyen végbemegy.
Csontritkulás: a tej nem segít (mozgasegeszseg.origo.hu)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Volt, hogy jó 5 óráig semmit nem ittam, mert nem voltam szomjas. Viszont elkezdtem enyhén szédülni, nem voltam túl jól, na gondoltam iszok egyet...
pár másodperc alatt simán elcsúszott vagy fél liter víz, és mindjárt jobban éreztem magam...
Folyadékhiánynál egy idõ után nem jelez a test, csak ha azért vagy szomjas, mert sokat mozogtál.
Vízbevitellel kapcsolatban több álláspont is létezik. Van aki azt mondja, meg errõl volt belinkelve cikk is korábban, hogy minimum 2 liter, nõknek elég 1,5. persze menstruációnál nekik is több kell, hiszen vért veszítenek.
A másik oldal azt mondja, hogy nem kell annyi, mert vesekövet okoz 😊
Szerintem utóbbi picit hülyeség, mert az inkább genetika. Van aki hajlamosabb rá, mint ahogy minden betegségre van hajlamosság.
Egyrészt az étellel is viszel be folyadékot, persze nem több litert, de viszel be. Az érdekesség ott jön, hogy mennyire volt sós az étel, hiszen az viszont kivonja a vizet a szervezetbõl, ezért vagy hamarabb szomjas sós étel után.
A napi mûködéshez szükséges vizmennyiséget így nem lehet pontosan megállapítani, mindenkinek magának kell kitapasztalni. Szerintem a napi átlagos 1 liter folyadék (elsõsorban víz) bevitel a minimum. Ez testvérek között is 5 pohár körülbelül, ez nem túl sok, ha meg nem elég akkor úgyis jelez a szervezet, halálos kiszáradástól nem kell tartani😊
Természetesen ha mozogsz vagy meleg van és többet izzadsz, akkor többet kell inni. Én nem szoktam görcsösen figyelni, hogy mennyit iszom. Egy idõben figyeltem, de hülyeség, a tested jelez ha kell neki valami. Ez így van kitalálva😊 Evolúció😊
Felesleges ezen aggódni, csak még egy stresszhelyzet elé vagy állítva, az meg kinek hiányzik. Igyál akkor ha szomjas vagy, ennyi😊
The Matrix has you...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Egy évig gyökérkezelték, másfél éven keresztül volt betömve aztán kihúzták.
Szóval ha nem akarsz egy százezer forintos értelmetlen hercehurcát akkor húzasd ki most.
A gond az, hogy már egy nap eltelt, és az arcomon a daganat még mindig nem lohadt le, és attól félek, hogy bentmaradt a genny, és nem talál kiutat. Mert igazából én a tegnapi nap folyamán nem éreztem, hogy jött volna ki genny a fogamból. A köpéseim mind nyálszínûek voltak. Normális, hogy még mindig be van dagadva az arcom? Fájni nem fáj, csak egy picit akkor, ha megnyomom (de ez annak is betudható, hogy ugyanott a belsõ oldalon volt felvágva az ínyem). Kaptam antibiotikumot, amit szedek, és borogattam is, mégse lohadt még le. Attól félek, hogy szerdán kihúzza a fogat, hogy kijöjjön teljesen a váladék, rosszabb esetben elküld szájsebészetre. Van okom félni?
Bocs kicsit hosszúra fogtam, de eléggé izgulok.
iszok tejet meg gyümölcsitalokat de az közel sem egészíti ki szerintem
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Olyan nincs hogy azért nem iszol mert nem vagy szomjas. Ez csak a szervezet reakciója arra hogy kevés vizet iszol.
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Persze az igaz, hogy nagyon sok minden közrejátszik, de ezekbõl kell sok, a többibõl vszínûleg kevesebb szükséges, és azok bejutnak megfelelõ mennyiségben a szervezetünkbe... (vagy nem...).
A napi folyadékbevitelrõl, hát nem tom. Én nagyon ritkán iszok meg 1 litrt vagy annál többet. Mindenesetre az biztos, hogy nem szabad megvárni míg szomjas leszel, folyadékot folyamatosan kellene pótolni.
Nem tom jól értettem-e az egyik oldalon leírtakat, de ha világos a vizelet akkor jó, ha sötétebb akkor többet kell inni :| (vagy az más volt? 😄)
mi a véleményetek az ideális napi folyadékbevitelrõl?
én ilyenkor ha egész nap itthon ülök, fõleg télen, nem biztos, hogy 1 liter mindig összejön... van, hogy csak ilyen 7-8 decit iszok egy nap.
ha suli, egyetem, akkor van, hogy 2 litert is.
Idén nyáron, ha itthon ültem, megittam naponta 1 litert max.
Arról nem is beszélve, hogy csodálkozok, ha panaszkodik valaki, hogy 2 vagy 3 órája nem ivott, stb...
van, hogy 5-6 órán át nem iszok semmit, és a vicces az, hogy nem hiányzik a folyadék. Szóval nagyon ritkán van az, hogy én szomjas lennék, a folyadékigényem elég alacsony...
törekednem kéne arra a másfél literre minimum? :p
Alapjában véve állóhelyzetben amúgyis 90 körüli szokott lenni. Most ahogy ültem mozdulatlanul, így olyan 75-80 közötti érték a reális nálam.
mondjuk van, amikor teljes lelki békében ülök pihenten, olyankor lemegy 60-ra 😄 de sajnos nem ez a jellemzõ.
De talán nem is a pulzusom gyorsasága az amit megfigyeltem, mert az kb. reális, inkább az, hogy "erõteljesebben" dobok a szívem. Szóval nem gyorsabban, hanem nagyobbakat. Ha pl. kifáradok, érzem, hogy az egész testem lüktet bele, "kopog" az agyam, stb. 😄
Hát hallod, ebbõl mire következtessünk. A vitamintabletta is egy átb@szás?
Én soha nem hittem abban, hogy az ember általános egészségügyi állapotával kapcsolatos problémáit (pl. nátha) egy tabletta fogja helyrehozni, gyógyszerészet ide vagy oda. Ez annál jóval összetettebb.
Oké, bizonyos betegségek ellen alkalmazott célzott hatóanyagokat elismerek, ennyi eredménye van a modern gyógyászatnak. De ezek az általános egészségjavító tabletták... parasztvakítás. A C vitamin az emberi szervezet teljességében csak egy apró kulcs, még kismillió féle tabletta kellene ahhoz, hogy minden aspektusát lefedjük, márpedig egy nátha ennek a kismillió aspektusnak a jelzõfénye.
C-vitamin: mítosz és valóság
Gyógyítja-e a náthát a C-vitamin? - és itt 1, ami szerint már nem olyan hatékony (az origo ennél jobban c-vitamin ellenesebb volt).
Felvetek egy témát, habár szerintem erre a választ csak azok tudhatják akik ezeket csinálják, de azért mégis.
Volt már példa rá, hogy több szinte teljesen ellentmondásos cikket találtunk valamivel kapcsolatban, és mindegyikben statisztikára, kutatásokra hivatkoznak. Szerintetek mennyire befolyásolhatják az ilyen statisztikák eredményeit (szándékosan), és mennyi a valószínûsége, hogy idõnként a körülményektõl függõen teljesen más eredmények jöjjenek ki.
Nemrég találtam egy linket arról, hogy a C vitamin egyáltalán nem segít a megfázás, nátha ellen, és semmi értelme többet szedni belõle bármikor, mert végeztek ilyen kutatást, és nem volt jelentõs különbség azok között akik szedték mint akik nem (röviden) (ez a cikk az origón volt 3 napja, errõl a linkrõl tudtam elérni :o erre már nem jön be!?). És közben a legtöbb oldal az ellenkezõjét írja, habár a mennyiségekben van vita, mindegyik egyet ért, hogy betegség esetén többet kell szedni. Jó lenne elõbb megkeresni a cikket de sajna nem találom, mármint az origosat.
Szóval az lenne a kérdés, hogy szerintetek lehet-e ez egy véletlenül rossz statisztika, vagy szándékosan csinálták úgy, hogy ilyen eredmény jöjjön ki, hogy félrevezessék az embereket? (természetesen, hogyha kiderül nekik van igazuk, akkor ez a másik oldalra lesz igaz).
amúgy érdekes az oldal, átolvastam 😊
az a baj, hogy kevés reikis, chi kungos meg jógás jár sg-re, jobban pörögne a topik 😄
Találtam néhány érdekességet, ami végülis ezzel kapcsolatos (és tényleg érdekes):
A zeller negatív mennyiségû kalóriát tartalmaz; több energiát éget el evés közben az, aki megeszi, mint amennyi energiát tartalmaz a zeller maga.
A szamócában több a C vitamin, mint a narancsban.
A nyers brokkoli fajlagosan kétszer annyi C vitamint tartalmaz, mint a narancs és közel annyi kalciumot, mint a tej.
Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülõk erõszeretettel erõltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekbõl származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszõt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.
(forrás - érdemes olvasgatni, sok érdekesség van itt még, csak nem ebbe a topikba tartozik 😊 )
legalábbis jobb helyen 😄
Biotech
na nekem a Creatine Transport van. most lehetne vitatkozni arról, hogy ez egészséges vagy sem. elvileg csak olyan van benne ami kell a szervezetnek. egy adag 300 Kcal, ez nem túl sok, meg elsõsorban abban van szerepe, hogy a bevitt táplálékot minél jobban hasznosítsa a szervezet.
The Matrix has you...
Nekem van egy Creatine nevû ilyen cuccom, ami a fehérjék sejtekbe való beépülésést segíti elõ (ha jól olvastam😊 ), nagy fehér dobozban van. Jó nagy átbaszás, mert mikor kinyítod a nagy dobozt kábé feléig van benne a por, mintha legalábbis óvni kellene az összetöréstõl vagy nemtom...eléggé kiábrándító. állítólag 1 hónap alatt el lehet érni ezzel azt amit egyébként 3 hónap alatt tudnál. nálam már van változás külsõleg, de nem tudom, hogy most kifejezetten attól van-e, mert túl sokat nem szedek belõle. van olyan, hogy elfelejtem edzés elõtt meginni ezt a löttyöt, meg elvileg utánna is kellene, de Én nem szoktam.
lehet, hogy génmanipulált szart iszom? 😄
The Matrix has you...
Szóval lehet, hogy nem rossz szándékú mindenki, de a lényegen nem változtat, rengeteg kérdést felvetnek a kutatás módszerei, és megkérdõjelezhetõ, hogy valóban csak ennyire lehetnek hatékonyak a gyógyszerek, kezelések.
Én abban a hitben vagyok, hogy ez a rák nem volt mindig, de ha volt is akkor sem volt olyan probléma, ami ennyire szinte természetes lett volna... (hiszen már többen halnak meg rákban, mint természetes halállal 😛).
Havi 70 vagy 100 ezer körül volt/van a gyógyszer ára, és ez olyan gyógyszer, hogy amikor a nõ abbahagyja a szedését, akkor hal meg.
És még ezzel az árral, azzal hogy kifejlessze ezt a speciális gyógyszert, maga a Biotech. cég bukott milliárdokat, de megcsinálták.
Szóval hogy ne gondoljuk hogy olyan nagy gonoszságból kérnek el annyi pénzt a gyógyszerekért akár a sima gyógyszergyárak is