Egészség topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Coldplayer
Annyit kérdezhetnék mi is az a hisztamin? nem igazán tudom. gyógyszer?
Továbbá ez a coryzalia ez vénnyel vagy vény nélkül kapható?

Na csá p*cs*k... Én leléptem

Ezt az oldalt nézd meg. Itt találsz mindenféle információkat a homeopátiás dolgokról.
A coryzalia egy növényi és ásványi eredetû alapanyagokból álló szer. Jó ez náthára, szénanáthára, megfázásra, de mindenféle allergiára is. Hystaminnal erõsíthetõ a hatása, de nem feltétlenül kell rögtön az elején kombinálni. Nekem nagyon bevált!
Én kipróbáltam rendes gyógyszereket pl Xyzal meg Zyrtec de nem nagyon jöttek be. Az orrcseppek jók voltak de sok ideig nem lehet használni mert tönremegy az orrnyálkahártyám :S Próbáltam sóterápiát az se jött be. Engem is érdekelne ez a homeos dolog, kipróbálom lehet
Rubenvagyok
Mi is ez? Részleteznéd mi ez a homeo... micsoda

Ó, a macskaszõr-allergia nekem is a halálom. Meg a fû allergia... Nem tudok egyszerûen kimenni a Normafához, mert elkezdek tüsszögni, de szerencsére megvan a megoldás😊
Rubenvagyok
Hát igen! Nekem fû és macska szõr allergiám van ami a barátnõmnél sok zûrt okozott. Mivel neki macskája van nem tudok megmaradni a lakásában és a ruháin is rajta van hülyén hangzik de rosszul érzem magam a közelében.

Coldplayer
Allergia a leg undorítóbb betegség. Nekem a por allergia mellé van még egy nagyon jó kis tojás allergiám is. Sajnos én csak azzal tudok védekezni ez ellen hogy odafigyelek hogy mit eszem és merre nyaralok.

Na csá p*cs*k... Én leléptem

Sziasztok! Én a coryzaliára esküszöm, ez egy homeopátiás szer. Én elég sokmindenre vagyok allergiás, mégis segített!
Szia Ruben! Én is allergiával küzdök, elég kemény tüneteim voltak sokáig. Kiskorom óta kipróbáltam elég sok gyógyszert meg kezelést de kevés ami hasznos. Rengetek módja van a tünetek csökkentésére
Rubenvagyok
Allergia ellen tud valaki valami tuti megoldást? Bármilyen módszer érdekel.

fery02
akkor jó. 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

ja hogyha megduzzadt akkor semmi gáz. lelohad az idõvel... 😊
fery02
Annyira, hogy megduzzadt belülrõl, és el van dugulva. 😄 Am nekem sose vérzik az orrom. Még ettõl sem vérzett, de kezdetben a beverés óta orrfújással együtt jött egy kis vér is ez esetben. De ez gondolom ilyenkor természetes. Mind1, már mintha az egyik lyuk már makulátlan lenne. Majdcsak elmúlik holnapra a másik is.

mennyire erõsen verted be?
lehet elmozdult valami a helyérõl 😄
menj el vele nézesd meg
fery02
Hali! Nekem olyan gondom van, hogy tegnap este bevertem az orromat. Attól a perctõl kezdve mostanáig is az vele a helyzet, hogy úgy érzem, mintha be le dugulva, de nem vagyok náthás, így nem is jön belõle semmi. Így nem is tudok rajta rendesen levegõt venni, fõleg az egyik orrlyukból. Csak akkor, ha kicsit megemelem az orromat kézzel. Emellett picit fura érzés is megérinteni az orromat. Nagyon zavaró ez az egész, fõleg a lélegzetvétel. Szerintetek helyrejön? :S

ennek a felét nem értem hogy merre hányméter hova wtf 😄
Balumann
Jogos 😄

Aquir
egészség mindenek elõtt😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balumann
<#fejvakaras>

Aquir

Az ICPR (Nemzetközi Sugárvédelmi Bizottság) által használt érték az embert ért dózis kockázatának meghatározására:

R=16,5*10^-6 [/msv (milliSievert)]
Tehát 1 mSv hatásos dózis 16,5*10^-6 kockázatot jelent.

Lefordítva: 10 millió emberbõl 165-en halnak meg 1 mSv dózis következtében (míg pl. a természetes rák halálozások száma: 28400!!)

Ezzel egyenértékû:
egy pakli cigit elszívni
8L bort meginni
200 km hosszan kerékpározni
1000 km hosszan autózni
200-szor átkelni egy forgalmas úttesten
1 vesemûködés-röntgenvizsgálaton átesni

Namármost az emberi test kibocsájtása: 0,18 mSv/év
Vagyis: 84 éves idõtartammal számolva 200x10^-6 kockázata van annak, hogy a saját testünk által leadott sugárzás miatt halunk meg (2000 ember évente)

De! Önként vállalt kockázat: 50kg hölgy + 75 kg úr egy 8 órás éjszakája:
8600 bomlás másodpercenként
a szoros kapcsolat során (és óvszer nélkül): 8% nyelõdik el a hölgyben = 5 nSv hatásos dózis
(ez 1001 éjszaka alatt 0,005 mSv)

Megéri? <#buck>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

köszi hogy utánanéztél

Balumann
Nem tudom, hogy figyeli-e még valaki a topikot, és ha igen akkor tud-e segíteni ilyenben, én attól tartok, hogy sajnos nem nagyon. Én igazából azt javaslom, hogy meg kellene több helyen kérdezni (nem számítástechnika és tudománnyal foglalkozó oldalon, hanem olyanokon ahol orvosok, egészséggel foglalkozó emberek vannak -> pl. valamilyen lenkei oldalon, természetgyógyász forumokon, stb.).

Mindenesetre én rákerestem, és ezeket az oldalakat találtam ezzel kapcsolatban:
pirula.net - Vesekõ és vesegörcs
Gyógynövénykeresõ
Kókuszvíz (:o errõl is most hallok elõször)
eletmod.hu - vesekõ

Kérlek segítsetek!
Anyukám hónapok óta szenved a veséjével.már többször volt törésen már nincs a veséjében a kõ a hugyvezetékben van ezért már mûteni se lehet.napok óta minden este az ügyeletre kell menni hogy kapjon fájdalomcsillapítót.szinte sír a fájdalomtól. nagyon sajnálom ilyenkor :-(
mit lehetne tenni hogy elmúljon?lécci segítsetek.elõre is köszönöm

Csabesz6
azt hittem van valami módszer.az se segít ha tisztul az orrom, pedig az általában beválik.na mindegy.
azért köszi hogy válaszoltál😊
holnapra remélem jobb lesz

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

gyógyulj meg
Csabesz6
mit csináljak, hogy így az influenza vége felé érezzem az ízeket?:|

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Aquir

Balumann
Ezt az idézetet most találtam:

"Kell hogy legyen valami az akupunktúrában. Végsõ soron ki látott már beteg sündisznót?"
Bob Goddard

😊))

Aquir
GM szója fúj 😛

De már a kép is undorító, mintha sarat innék
Hát nekem nem kell növényi ösztrogén, kösz
áh tegnap pont valami hihetetlenmód kívántam a diót, és nem tudtam miért 😄
tudat alatti reakció...
hát persze, hogy nem volt itthon
Aquir
nincs olyan hogy sokat, mert minden létezõ anyag méreg nagy dózisban, míg a túl kevés éppen ugyanúgy árt

pl. az immunrendszert sem szabad úgy besorolni hogy mert ha túl "erõs" akkor meg a szervezet egészséges részeit kezdi megtámadni. Mindig csak egy optimális középút van középen.

Balumann
Az egyik tanárom azt mondta, hogy sok diót kell enni 😄
Amúgy jó lenne errõl tényleg valami jó kis cikket találni, hogy mivel lehet segíteni. Mostanában többet alszok, mint mondjuk tavaly vagy eddig talán bármikor, mégse növök szerintem jobban 😛 Amúgy én 19 évesen azthiszem 175 sem vagyok, de én örökölten, kisebbnek is születtem. Engem mondjuk túlságosan nem zavar hogy kisebb vagyok, de azért egy kicsit tényleg jó lenne 😊

az ciki, mert hajnalokig ébren vagyok 😄

nem, ne írják le képletekkel, de ha egymásnak ellentmondó véleményeket olvasok, akkor az igényeimet nem elégíti ki ha azt hallom, hogy: ebbõl sokat kell fogyasztani, mert egészséges.
Aquir
alvás közben nõsz

egyébként írják le képletekkel hogy miért az van amit leírtak? ezer hivatkozással?

ez nem valami tudományos megközelítésû cikk, csak általánosságban ír róla, meg hogy "ez meg az is egészséges"

számomra a fõ ok ami a szója ellen szól, hogy gátolja a növekedési hormonokat. De ennyi erõvel írhatnának cikket arról is, hogy a japánok a legalacsonyabb népek egyike, mégpedig azért, mert hagyományuk szerint sok szóját fogyasztanak. Holott nem biztos hogy összefügg a kettõ. Ugyanígy, hogy japán nõknél kevesebb a mellrák, mert sok szóját fogyasztanak... Honnan veszik, hogy pont a szója miatt? Szerintem puszta genetikai hajlandóság.

Amúgy növekedés-gátlásos rémhíreket csak azért veszem komolyan, mert erõteljesen nõni akarok még 😄 16 éves korom óta nem nõttem, lassan 3 éve, és ez a 175 nekem nem elég 😄

Ha már itt járunk, ismer valaki valami speciális étrendet, nyújtásokat stb. ami ezt elõsegíti?
Balumann
Ez egy jó kérdés, mindenesetre itt jókat írnak róla :|

Aquir
ki tudja ficamítani, de annyira nem haladnál, hogy márcsak a fájdalom miatt is Biztos hogy nem tudnád

Balumann
Hát, ez tényleg egy érdekes kérdés. Ha kipróbáltad ne felejtsd el megosztani az eredményeket <#hehe>

felmerült bennem egy extrém elvetemült kérdés:
vajon az ember le tudja tépni az ujját? 😄
mondjuk megmarkolja valaki a kisujját, és teljes erejébõl húzza. vagy akár ketten egyszerre. Mennyire erõs ez az összetartó erõ a csontok között? :p
A szójában mi olyan marha nagy szám? Egy csomó helyen hallottam már hogy szója így szója úgy.
Aquir
de azért a tejföl sajt stb egyéb tejtermékek jobban egészségesek?

nyamm

Szerintem az ok rendkívül egyszerû:
azok a dolgok, amiknek csak hosszútávon érzékelhetõ a káros hatása, nem csoda, hogy az emberi forgalomban maradnak.
teszem azt a parasztember aki már 30 éve megissza a pohár tejet reggel, aztán rákos lesz, nem fogja gondolni, hogy az erre való hajlandósága a mindennapos tejivás miatt fejlõdött ki.
Nem mondtam ki, hogy a tej rákot okoz, mert nem értek hozzá, csak szemléltetõ példa volt 😊

Egyébként érdekes, ahogy ehhez akár az egészségügyisek is hozzáállnak.
Anya ápolónõ, egyszer kinyomtattam egy ilyen tejellenes cikket, hogy olvassa el. Nem igazán tartotta hihetõnek. Azt kérdezte, hogy akkor vajon az orvosok miért ajánlják mindenkinek a napi pohár tejét. Nyilván mert ezt tanulták, és ezt tudják jól.

De egy matematikai tanszék legalább levezeti a képletei bizonyítását is, hogy érthetõ legyen, hogy miért jutottunk oda, ahova. A pohár tejjel ilyen nincsen.
Ha belegondoltok, érvek sehol. de propaganda az van:
-a kisfiam 8 éves! *bevágnak egy jelenetet, hogy a gyerek leugrik a lépcsõrõl, és fáj a bokája* leugrott a lépcsõrõl, és megsérült a lába! de mióta minden reggel fogyasztja a ****** új termékét, azóta sokkal erõsebbek a csontjai! Mert az új termék tartalmaz 80% tejet, amiben van KÁLCIUM! és a KÁLCIUM BEÉPÜL A CSONTOKBA! Ezáltal a csontok sokkal erõsebbek lesznek. És ahogy leugrik a lépcsõn, nem csak hogy nem fáj a lába, még mosolyog is! Áhh, ez a termék kell nekem! Mert ebben van 80% TEJ, ami tartalmaz KÁLCIUMOT, és ez a kálcium BEÉPÜL A CSONTJAIMBA! És az nekem jó.

Szegény gyereknek elég súlyos fejlõdési rendellenességei lehetnek, hogy a lába fáj, mert leugrott négy lépcsõfokot.
Mellesleg itt a miskolci kórházban is láttam plakátokat, hogy a kislány tejet iszik. Igyál te is mindennap 2 dl tejet, hogy egészséges maradhass szöveggel. nem szó szerint, de majdnem.
Aquir
nálunk az emberek továbbra is fogyasztják a tejet (én meg még a végén csak fél pohárral töltök 😊 )

Balumann
Igen ez egy jó kérdés! Szerintem a válasz ebben van részben:
"A pasztõrözés és az egyéb finomító eljárások során ugyanis - szinte az összes tápanyaggal együtt - a tej elveszti kalciumtartalmát."
Meg esetleg valamennyire alkalmazkodott az embereknek a szervezete... Mindenesetre ezek a tej elleni érvek elég meggyõzõek sajna, bár nem mindenben egyeznek meg a különbözõ cikkek. Pl. ezen a legutóbbi linken a szójatejet ajánlja, egy korábban belinkelt oldalon meg nem!

Aquir
végülis azt nem értem hogy mindig tapasztalatok mentén ment elõre az ember
A tejet azért fogyasztották mert táplálékforrás volt és ha semmilyen negatív hatást nem láttak benne, semmi baja nem volt vele az embernek, akkor most vajon hogyan õriztük meg ennyi ideig hogy most azt mondják rá: káros? ami nem öl meg az erõsebbé tesz? <#idiota>

Balumann
<#eljen>

Aquir
igaz