Fizetetlen túlóra a Vista használata miatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De egyébként teljesen mindegy, mert ha elõírják, hogy futnia kell, nem szedheted le. PONT.
Ez nem igaz. Max arra jó, hogy egymást ismerjék fel vírusnak és még jól le is lassítsák a rendszert. Ezért 10 min neked a boot.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
[merlinw.org]
Mondjuk a pert nem ertem, ha az van a munkaszerzodeseben hogy pl. 8-tol 4-ig tart a munkaido akkor minek jon be elobb, meg delutan minek ucsorog ott mig kikapcsol a gep? Az mar nem a dolgozo hibaja hogy lassu a rendszer, ha o ott volt idoben.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
Én semmit. Nem nagyon használom, ha nem muszáj, csak akkor ha linuxon kell valami átküldött szart megnyitni. A cégnél viszont ~100 gépen használják. Boldogulnak vele, de össze se lehet hasonlítani egy ms office-al. Pl többszáz oldalas dokumentumból nem nyomtat ha az oldalszámot írom be, vagy a writerbe nem lehet színátmenetes hátteret csinálni, vagy lehetne még beszélni a fantasztikus memóriakezelésérõl, vagy hogy word 1 mp alatt nyit meg egy dokumnetumot writer meg 5-10 mp, stb...
"Ha ezeknek a hivataloknak, iskoláknak megfelel"
Azért felel meg ezeknek a hivataloknak, mert ár/érték arányban jobb mint az ms office(mivel ingyenes).
Pl ilyen téren verhetetlen az oo. Már csak az a kérdés mit nem képpes megcsinálni a world-el szemben.
Gimp-nél is akkorát lepõdtem hogy majd leestem a székrõl. Mindenféle gif képeket akartam volna átméretezni, és egy csomó netes fost kipróbáltam míg megpróbáltam gimp alatt is. Kb tized annyi munka volt átméretezni, megváltoztatni a gif-eket mint egy erre készült progival.
Legtöbbször csak mondják hogy nem alternatíva, de leginkább csak a megszokott dolgokhoz ragaszkodnak az emberek.
Mondhatnál néhány dolgot amit nem tudok megcsinálni és ez hátrány OO-ban( mármint átlag felhasználóként tekints rám).
http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Major_OpenOffice.org_Deployments
Ha ezeknek a hivataloknak, iskoláknak megfelel akkor kíváncsi lennék mit csinálsz te hogy neked nem megfelelõ.
Nekem a munkahelyi xp-en kb 10 perc az indítás. Nem raktam fel semmi szemetet rá, csak az van rajta, ami a munkámhoz kell, és ki se vehetem a startupból, mert a céges policy írja elõ az ott lévõ proggikat. A következõ dolgoknak MIND el kell indulniuk:
1) diszk titkosító (aminek dekódolnia kell a további bootoláshoz szükséges fileokat)
2) virusölõk (minimálisan kétféle, mert egy vírusölõ nem vírusölõ)
3) mindenféle authentikálós vpn kapcsolat a különözõ lanokhoz
Namármost ebbõl az 1) és a 3) olyan, hogy hiába rakod sleep módba. Az 1) specifikáció szerint nem menthetõ winyóra (azaz minden bekapcsolásnál muszáj lefutnia), a 3) pedig olyan, hogy lejár a sessionöd, ezért mindenképp újra kell csatlakozni. A 2) ponttal meg az a baj, hogy minden bekapcsoláskor KÖTELEZÕ ellenõrizni, hogy vannak-e újabb vírusdefiníciós állományok, ami ugye nem kis idõ: ha nincs net, akkor meg kell várni, míg timeoutol, ha meg van net és frissítés, akkor meg azt kell megvárni míg letölt párszor tíz megát.
Ja, és a 10 perc egy elég combos gépen értendõ (több G ram, több processzoros, >2Ghz 64 bites), nem arról van szó, hogy spórolnak az eszközökön.
Don't Shut Down. Go Sleep. ~ 5s" <#nevetes1>#nevetes1>
Pundit 3 - C2D - 2GB - GMA - Maverick Don\'t eat too much yellowsnow!
NEM alternatívája az ms officenak.
Pedig én aztán végképp open source "hívõ" vagyok.
Na most ezeknek minek kellene core2duo 2 giga rammal? mikor telefonon szövegel és max megnéz valamit egy két honlapon. Nem játszik, nem csinál számításigényes feladatokat, és képzelj el egy céget ahol nem 1-2 ember dolgozik, hanem mondjuk több mint 100 akkor már szép kis összeget öltél vasba a semmi miatt.
Exel, world meg felejtõ mint a vista. Már a hazai bíróságokon is openoffice-t használnak, nembeszélve sok európai országról. Nemhiába térnek át oktatásban is sokhelyen rá. Persze itthon kb még 10 év mire rájönnek az iskolákban.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Ha nálunk telik ilyen gépekre (igaz elég nagy multi), akkor az amcsiknak egyszerûen muszáj lenne 😊
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
Hát kéremszépen kedves gyerekek! Valami azt súgja hogy az említett cégek alkalmazottainak nem Pentium 1-es (ismétlem : EGGYES !) gépeik vannak, viszont nekem még egy ilyen gépen is 33 secundum (ismétlem: harminchárom másodperc) alatt feláll a Windows XP
<#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
van nékünk egy programunk, specializált arra a területre, amelyen dolgozom. ez a program az utóbbi 3-4 évben csak toldozást-foldozást látott, tisztességes javítást (értve ezalatt a jobbítást) nem. a funkciók bõvültek (a szakma átka, az okosok odafent mindig újabb adminisztrációs feladatot találnak ki), de egy korrekt frissítés még nem látott napvilágot.
a program elindítása reggelenként 6-8(!) percet vesz igénybe egy olyan gépen amin amúgy xp rendesen fut, nincs meróriazavar, semmi. csak épp ennyi idõ.
úgyhogy - mivel nem akartam 5-10 perccel korábban kelni, uennyivel korábban indulni otthonról majd a székhelytõl a telephelyig, kénytelen voltam (újra)felfedezni a hibernálás funkciót. pikk-pakk indul most már.
tudom, nem vista, nem 2x15 perc, de ilyen VAN a gyakorlatban...
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Amúgy azért írtam le, hogy kifejtsem a "szakemberekrõl" a véleményem...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ergo munkahelyen beállítható lenne, hogy a gépek felkeljenek mondjuk 7:45-kor, munkatárs a megérkezésekor beírja a jelszavát, fordul kettõt és készen várja a rendszer.
Hülyék pere...
Megaztán Mac-be kell beruházni, csak mindenki tojik kipróbálni (már aki felelõs lenne érte, hogy megtalálja a megoldást). 😄 Én már 1 éve nem kapcsoltam ki a gépet, csak altatom, felébresztem (3 másodperc?).
Ugyanúgy meg lehet vele csinálni a spéci hálózati körülményeket és minden mûködik, ha meg spéci program kell hozzá, akkor azt sokkal könnyebb rajta megírnia egy programozó/csapat/nak, és még fizetni sem kell a fejlesztõkörnyezetért, mert hozzáadják. Scriptelhetõ, így a rendszergazdi könnyedén tud kezelni egy egész géparmadát is.
No mind1, úgyse hallgat senki a súgásra, csak sírnak, hogy így a windows, meg úgy a sok baj.
Utána jött valami IT "szakember", mondta, hogy ez így nem jó (mert mûködik), és hogy ide upgrade kell. Iszonyatos beruházás, minden gépet cseréltek 2,4es celeronokra, 512 ram-ra. XP.
Amikor a csere megtörtént, apám minden szombaton bejárt dolgozni, hogy behozza a lemaradást, mert az új rendszerrel minden lassabban ment. Pl termékbelistázás régi rendszerrel kb 3 perc volt, így 10. Az egész rendszer csak lassabb lett, azóta fel kellett még venni IT-sokat, hogy legyen (l)user service, mert mindenki panaszkodott. A gépek bootja is belassult, mert az XP nem támogatta a régi rendszert. Azóta mindenki anyázik odabent, de nem tudnak mit csinálni ellene.
Konklúzió: Valaki iszonyat jópénzt tett zsebre emiatt, és veszettül megszívatta az összes ott dolgozót. De az upgrade az fontos volt... Többek közt ezért mondtam, hogy a mai "szakemberek"-nek csap papírjuk van, de érteni semmihez sem értenek. Ezen vagyok mostani sulimban is kiakadva. Elvileg rendszergazda képzõbe járok, és mit tanítanak? na mit? Word/excel. Zseniális. De ez már egy külön téma.
Amúgy nem merül fel senkiben sem a gondolat, hogy ha egy boot 15 perces, akkor azon valamit módosítani kéne, mert ez kidobott idõ? És mint tudjuk, a mai világban az idõ a legdrágább...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
viktro: itt pont azt próbáljuk kielemezni, hogy nem a Vista tehet arról, hogy ennyit kell a dolgozóknak várniuk (minden teletömött OpRendszer igen meg tudja várakoztatni az embert), tehát minden ujjal mutogatás tökéletesen felesleges.
BlackRose: állítottam én ennek az ellenkezõjét?
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A másik meg ha veszel 1 gépet, akkor nem spórolsz le 2000-5000 Ftokat, hogy kevesebb memória legyen, vagy lassabb vinyó, de aki tízezres nagyságrendben vesz irodai alkalmazásra, ott már komoly dilemma lehet hogy kell-e bele dupla annyi ram, merthogy nem játszani veszik, csak irodába.
Egy nagyobb iroda nem olyan mint egy nyomi kis lan, hogy mindenki osszon meg mindent, oszt jáccunk meg filmet cserélünk, oda már komoly autentikálások és jogosultságkezelések kellenek, méghozzá úgy hogy a dolgozók ezt ne nagyon tudják kijátszani sem.
Amúgy nem védem a Vistát, mert nem érdemli meg, de páran észveszejtõ ökörségeket írnak.
\"The voices are back... Excellent.\"
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
"És mi a lópálcáért tenne valaki desktop gépre Oracle-t?"
Nekem spec. sulihoz kell, az Adatbázis-kezelés tárgyamhoz (az SQLPlus miatt). Elõtte próbáltam MySQL-t, de a telepítésnél beállított jelszót nem fogadta el már az elsõ indításnál sem. 😞 Ez az Oracle igaz, hogy legalább normálisan megy, de ha vége ennek a félévnek, tuti nem teszem fel újra - folyton darálja a vinyót, mindig elindítja és bezárja valamelyik folyamatát (cmd-vel), stb.
FlyingV:
"Szóval saját véleményem az, hogy nem így kell elintézni a béremelést, hanem kopogni bossbácsi ajtaján és érvekkel meg kell gyõzni."
Ebben nagy igazság van, de szvsz úgy lehetnek vele azok a dolgozók, hogy könnyen jövõ pénz könnyen jöhet.
A feladata az, hogy megnézze, hogy milyen programok vannak az adott PC-re elõírva, valamint a programok updatelése.
Egy ilyen program minimum 5-10 perc, mire végez és beenged lépni a rendszerbe -még gyors gépen is és akkor is, ha nincs update igény. Leálláskor azonban nem lassít, tehát az 1-2 perc, mint a Vistánál általában.
Nekem volt szerencsém dolgozni olyan multinál, ahol ilyen rendszer mûködött. Külsõsként a legrégebbi sz*rt kaptam, ami még valamilyen szinten elmûködött. Update esetén sokszor 1 órát vártam, mire elkezdhettem dolgozni.
Szerencsére engem a benttöltött idõ + teljesítmény alapján fizettek, ezért ez az extra óra nem érdekelt.
De ha csak az 1 óra után kezdett volna el ketyegni a pénz, akkor valószínûleg engem is zavart volna a dolog...
Volt olyan is, hogy a régi sz*r még ráadásul rosszul is volt particionálva és az update nem fért fel a 20GB-os rendszer partícióra. Na, akkor egyáltalán nem mûködött a gép, hanem nekem kellett minden sz*rt kézzel lehekkelnem a rendszer partícióról...
Az én gépemen nincs egy perc, pedig ez nem egy brutálmegavas.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nálunk 20000 gép van, reggel ha bekapcsolom, megvárom, hogy bebootoljon (kb 3 perc, mire feláll az XP), utána elindítom az outlookot + böngészõt + wordöt és elmegyek kávézni. mire visszajövök már el is indult mind a három program. Ha elõtte akarom használni, akkor hihetetlenül lassú a gép, mert a winchi folyamatosan reszel.
office gép: 3 ghz, 512 ram - a ram a ludas, tudom.
még egy kiegészítés: eredeti XP+frissítés=lassú rendszer, már ha egyáltalán nem megy tönkre, ugyanez Vistán semmilyen következménnyel nem jár. Az XP belassulását sem vettem észre az újabbik Windowson-bár érdekes módon, ha kilövöm a Superfetchet+egy-két dolgot, akkor elõjön itt is 😊
https://hotshu.wordpress.com/
Kurvára az MS hibája :S Tudom, ma hígat szartam és vagy az MS vagy a Fletó vagy az EA hibája.
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650