61
-
sesquatch #21 Pedig nem olyan elképzelhetetlen az a 15 perc.
Nálunk 20000 gép van, reggel ha bekapcsolom, megvárom, hogy bebootoljon (kb 3 perc, mire feláll az XP), utána elindítom az outlookot + böngészőt + wordöt és elmegyek kávézni. mire visszajövök már el is indult mind a három program. Ha előtte akarom használni, akkor hihetetlenül lassú a gép, mert a winchi folyamatosan reszel.
office gép: 3 ghz, 512 ram - a ram a ludas, tudom.
-
Lame #20 Jaja, nekem is lenne vagy 10 perc mire elindul az XP minden szarral egyutt egy 3.2-es P4-en 1G rammal, csak hat nem kapcsolom ki hanem standby, de van olyan kollegam aki siman futnihagyja a gepet. Esetleg hetvegere lekapcsolja. -
FlyingV #19 hogy lett a Vistából Dita? :S Boccs! :)
még egy kiegészítés: eredeti XP+frissítés=lassú rendszer, már ha egyáltalán nem megy tönkre, ugyanez Vistán semmilyen következménnyel nem jár. Az XP belassulását sem vettem észre az újabbik Windowson-bár érdekes módon, ha kilövöm a Superfetchet+egy-két dolgot, akkor előjön itt is :) -
FlyingV #18 nekünk is van egy Distás gépünk.. Én ugyan a két-három perces indulást is soknak tartom (volt már, hogy az elindulás időigényessége miatt vesztettem 1,8 millát (nem kamu), fél percen múlott a dolog - ezért is jó a Mac/Linux :P ), de alapvetően akárki akármit is mond, egy szerethető, jó és stabil rendszer. Mondom ezt úgy, hogy lejárt vírusirtó miatt épp most kaptunk be egy vírust, ami lövi ki a rendszerfolyamatokat: nyugisan archiválgathatok, netezgethetek, csinálja majdnem ugyanolyan sebességel. A felülete meg szerintem szép (bár kicsit támadja az ízlésesség határát, de még pont jó), felhasználóbarát. A céges dolog más téma, ez igaz, de saját tapsztalat: XP és Oracle+rakat egyszerhasználjukdeazértlegyenfentszoftver sem indul olyan hűdejajdevillámgyorsan.. Szóval saját véleményem az, hogy nem így kell elintézni a béremelést, hanem kopogni bossbácsi ajtaján és érvekkel meg kell győzni. -
veghlaci05 #17 A céges és az otthoni gépek bootolási idejét nem érdemes mérni egymáshoz mert mint azt többen is írták már, a cégeknél rengeteg egyéb szoftverre is szükség van. És ezek valóban nem felesleges rakjuk tele a startupot programok. Kb. egy kategória az otthoni és a céges gépem de az indulási idejük 2 és 8-10 perc. Persze ez munkahelytől is függ, ahol pl. nincs domain auth. meg csak egy office-ra van szükség ott nem fog 10 percig bootolni a windows. -
#16 Megint jól bele trollkodot a kommentekbe a userek nagy része, szídjuk együtt mert az jó. A cikk színvonala pedig a búlvár lapok alá megy. -
tomcsa4 #15 Mindjárt jönnek a Vista fikázók, csak még felügyelnek rájuk az oviban... -
Csaba42 #14 15 perc??? Mit tettek fel ezek?! Egy rendes Vista kb. 5 perc alatt készen áll a használatra (és még sokat mondtam), ami progi meg visszatartja, az már nem a Vista és az MS hibája. Ahogy tomcsa4 mondja, az Oracle igen meg tudja növelni a be és kikapcsolási időt - én is csak egyszer tettem fel a gépre, de többet biztos nem fogom. :) -
tomcsa4 #13 Igen jól mondod. Tegyetek fel 1, azaz 1 db Oracle-t és máris megtöbbszöröződik a kikapcsolási idő. És elképzelhető, hogy az említett gépeken az van (meg még más is, ami szintén befolyásolja).
Kurvára az MS hibája :S Tudom, ma hígat szartam és vagy az MS vagy a Fletó vagy az EA hibája.
-
EasyLife #12 nos általában ez úgy történik hogy vannak spúr cégek akik nem tartanak adminisztrátort csak ha valami van a géppel akkor kihívnak egyet és megcsinálja nos nem értvén a gépekhez, megbízzák az adminisztrátort hogy dobjon össze egy gépet amin vista van ő össze rak egy konfigot majd rátesz egy jó zsíros haszont és nesze nektek vistás gép. -
#11 Szar hely lehet. Nekem fél perc alatt bootol a gépem. -
Annorax #10 Ezekre a céges gépekre rápakolnak egy adag kémprogramot, meg vírusírtót, meg mindenféle távmenedzsment szoftvert. Nekem is kell vagy 12 perc, míg lefut minden logon script meg az összes céges szar elindul és tudom használni. Pedig ez még Xp. -
#9 Egy olyan profitorientált országban mint az USA? Simán lehetnek olyan kapzsik, hogy egy dollárt nem költenek hardverre, csak megvetette a főnök mert tetszett neki az ájero. -
waterman #8 ismerek olyan helyet, ahol az ott dolgozók mondták a szervizes kollégának, hogy nagyon szeretnék, ha javítás közben történne valami egyik másik géppel, mert iszonyatos rajtuk dolgozni. volt olyan gép, amire még a win 98 is úgy ment fel, hogy kérlelni kellett. aztán áttértek valami masszívan windózos xpés dologra és költséghatékonyság alapon, ott akarták tartani azokat a gépeket is..
el tudom képzelni, hogy usákiában is vannak olyan munkahelyek, ahol még ugyanúgy 300mhz-es géppel, 14 colos crt-n nyomják, mert még nem romlott el. -
#7 Baromság már megint.
15 perc elindulásra? Mire van ez feltelepítve 300 MHz-es P2-re? 128 MB rammal vagy mi?
Ilyen nincs. -
#6 15 perc boot és kilépés? Na nem... -
Lizard33 #5 Hát elég érdekes ez a 15 perc fel/le állási idő.... Az én notebook-omon a Vista Ultimate 2 perc alatt betölt és 15 másodperc alatt leáll. Ha ennyire hülyék hogy géphez optimalizáltan használják a vistát akkor haljanak meg. Nem kell minden csicsás szart rápakolni és kész.
Toshiba Satellite, Celeron M540 1,86Ghz, 1.5GB ram, sztem ennél rosszabb gép nem nagyon lehet nekik sem. Ha meg igen akkor az elég gáz. -
nohea #4 A rendszergazdának sokszor egyáltalán nincs köze a gépekhez. Igen, valószínű, hogy maga a hardver se elégséges a Vistának (bár USSA-ról van szó...nem tudom, h ott milyen viszonyok uralkodnak), de személy szerint hozzátenném: talán nem kéne kéttucatnyi abszolút felesleges és nem használt programot startupba tenni se. Mert hogy ez is közrejátszik ebben, arra a nyakamat tenném.
Amúgy persze, tipikus amerikai módi: "rámszálltegylégyazétteremteraszánpereljükbeőket"... nem tudják hova tenni a nagyon sok pénzüket. -
#3 Hát, már elég degenerált főnök lehet...vagy jól megkent... -
tomykav #2 Az a baj, hogy ha a főnök eldönti, hogy neki tetszik a Vista, és mindenhol azt akarja látni, akkor annak úgy kell lennie. Hozhatsz ellenérveket, hogy ígymegúgy de nem érdekli... Szóval lehet, hogy a rendszergazdának ehhez semmi köze. -
#1 háhááá XD
De jó is az, ha gyenge irodai gépekre felerőltetik a vistát :) Na igen, éljen a marketing, az MS, meg az emberi hülyeség...
Komolyan mondom, a mai számítógépes szakembereknek csak papírjuk van, de tudás az semmi... (gondolok itt a cikkben megemlített gépek rendszergazdáira...is)