5222
dirt2_newbanner.jpg
  • frensys
    hát én is igy gondoltam és igy lenne logikus,de megcsináltam a croátiát az első pályályát,első lettem rajta,és utána megint beadja mikor győztem a következő pályánál a croátia megint első pályályát...hihetetlen...!!!!!
  • berczely
    Megcsinálsz egy versenyt utána oldja fel szépen a többit szinttől függően!
  • berczely
    Hát valamit nem jól csinálsz!

Van Croatia ott van kb 3 féle pálya.. aztán Malaysia,China,Japan,Utah stb. mindenhol kb 5 féle pálya van sztem!
  • frensys
    na ne hülyéskedj már ez most vicc vagy szivatsz? :-)
    Ha igaz amit irsz akkor vicc,mert az összes colin mcrae rallyban szonyat sok pálya volt,mi ez most vicc? Szóval:A croatia a második pálya,és végigviszem és utána megint ugyanaz a pálya croátia van és megint végigviszen ugyanazt a pályát ugyanúgy néz ki és megint croátia a következő pedig első vagyok!Mi a túró van ez vlaami bug?Hol a következő pálya?
  • berczely
    Hát igen sajnos nincs sok pálya...
    oda-vissza meg szakaszokra van osztva azt egyszer ezt a részét egyszer meg azt a részét lehet menni azt csókolom!
  • frensys
    segitsetek légyszives!Még nagyon az elején vagyok a croatia vagy min pályán,kérdésem az,hogy megcsinálom a coatiát és utána megint miért croatia jön,megint megcsinálom azt is,ugyanaz megint croatia jön,a pálya is ugyanaz szinte,mi a túró van,ennyi pályából áll ez a croátia????
  • Zoliwrc
    Nekem az még nincs, nem csinálom a Dirt Tour-t, csak online megyek.
  • ajem kisa
    Nincs itthon temperám sajnos, mert a monitort áttom festeni, de ehhez nekem több magyarázatra, meg a fájlokra is szükség lesz!
  • Szabi1991
    köszi, még tölti egy darabig jutubra a vidit (hogy HDlegyen) :D
    a zöld-sárga fetsést cseréli ki.. szal simán :)
  • ajem kisa
    Ez király!
    Lehet ezt berakni ugy, hogy lehessen menni vele eredeti gémmel online?
  • Szabi1991
  • RYO21
    Rallycrossra szertintem a mertro a legjobb.
  • Zoliwrc
    Pedig nagyon jó, R4-el meg a Subaru WRX STI-vel kegyetlenül lehet menni, olyan szépen úsztathatók hogy csak na
  • carloelsa
    Nagyon szép rend van :D, amugy jó kis szerkezet
  • krisz1004
    hogy lehetne külföldiekkel játszani hamachival? mert magyarok nem naon vannak fenn:( akik nyomnák neten!!!
  • nazareti
    sziasztok! ha vége van 1 futamnak,h tudom vissza nézni elejétöl a végig a futamot (replay)?csak ha totálkára töröm az autót akkor adja be automatikusan uz utolsó perceket h megnézhessem... elöre is köszönöm a segitséget
  • ajem kisa
    A rallycrosst énsem szeretem, ott szerintem a partok, lejtők miatt csuszik, meghát dzsuvás az aszfalt is...
  • Szabi1991
    jaja, előfordul hogy csak úgy leáll a verdájuk, de az is hogy leesnek az útról :-)
  • Szabi1991
    mert ott driftelgetni kell :D
  • blackcalibra
    Az oké, hogy az én autómra hatással van a törés. Ez rendben, ezt tudtam.
    De az egyik rali cross versenyen az előttem haladó bömösnek eldurrant/felrobbant a motorja vagy a valamelyik kereke. Csak hogy jól láttam-e? Nem sokat játszom a játékkal, szóval lehet csak nekem "újdonság" ez a dolog. :D
    De ez azért nem rossz dolog.
  • berczely
    Valaki magyarázza már el nekem hogy miért olyan mintha teljesen más játék lenne a Rally Cross része?

Megyek egy jó kis rally-t subaruval akármivel...
    Aztán megpróbálnám az LA egyik pályáját ami ugye homok + beton és a kocsi úgy csúszik mintha jégen menne!
    Faltól falig megyek csúszkálok kaparok össze vissza!

Ilyenkor mi a lóf*sz van?Annyi felidegesít hogy legszívesebben letörölném a játékot a p*csába! de a rally rész miatt nem teszem!
  • RatBaG #3001
    tegnap láttam travis pastranat lefulladni a rajtnál hummerrel...
  • berczely
    Jó féle!
  • Szabi1991
    jah, be bekapcsolod a törés (és nem csak vizuálisan sérül) :D
  • blackcalibra
    Találkozott már a játékban valaki műszaki meghibásodással? Gondolok itt vagy a motorikus dolgokra vagy mondjuk egy defektre.
  • Breki33
    Karácsonyra kaptam egyik havertól egy ilyen saját készítésű összecsukható kormánytartót

• Breki33

• Breki33

• Szabi1991
  • Szabi1991
    :-)
  • Breki33
    ≪ STEP 6 : Play DiRT2 and check the livery ≫

OK, you can close all programs and launch Colin McRae DiRT2, and check the livery of your car !

• Breki33
    ≪ STEP 2 : Editing DDS files ≫

Now you can modify the DDS files by using your own editor.
    Once you are done, save your modified DDS files back into the same ( X ) folder.

(In this case, I've edited "mer_main.tga.dds" like this.)

This time, I simply changed the design of the Numbers

< Note >
    I have a problem that I can't open some DDS files in Photoshop.
    In such case, I use "DXTBmp" ( known as an editing tool for DiRT and GRID ).
    ( Thanks to Mr.Pavcules for this utility )
    About DXTBmp, please refer to the following web page and tutorial.

[ TUTORIAL ] Your own skin in GRID

Race Driver GRID skin adding tutorial

≪ STEP 3 : Import DDS files into .pssg ≫

After editing your DDS files, click on "Import DDS file" button ( d ), and select the DDS file you've edited, then click on "OK".

At this point, you can't preview the new texture. Once select another DDS file in the list ( f ), and select the one which you want to preview again. If import process has succeeded, modified texture will be displayed.

In this case, like this.

But please note, at this point, new DDS file has not been saved to .pssg file.
    You will need the next STEP.

≪ STEP 4 : Save as .pssg ≫

Click on "Save as .pssg" button ( e ) to save the edited data back into the .pssg file.
    Then overwrite the .pssg file in the ( X ) folder.
    Or, save your new "mer_tex_high_00.pssg" to other places, then copy and replace it with the original one in the ( X ) folder.

≪ STEP 5 : Edit Low-Resolution textures too ≫

Do the same with the Low-Resolution textures too.

In this case
    C:/Program Files/Codemasters/DiRT2/cars/mer/livery_00/textures_low/mer_tex_low_00.pssg
  • Breki33
    Na látom szenvedés van angol leírás

"DiRT2 DDS Tools" Tutorial - How to edit car skins for DiRT 2 [ English Version ]
    This is a simple tutorial for editing skins in " Colin McRae DiRT 2 " by using "DiRT2 DDS Tools".
    At first, thanks to Mr.lotsbiss for this " Dirt2 DDS Tools ". I really appreciate his great help.

You can download " DiRT2 DDS Tools " from the following web page ( the current version is 0.21 )

DiRT2 DDS Tools

http://www.mediafire.com/?zzthjdjhozj

■&#12288;Notes&#12288;

* First of all, please do not forget to make a backup of the original file.

* To edit .pssg file, you have to remove "Read-Only" property from it.
    1. Select the .pssg file you want to edit.
    2. Right-click on the selection and click on Properties.
    3. On the General tab, clear the Read-only check box.
    4. Click on OK.

* In ver.0.21, this tool seems not to be able to extract all the PSSG files. If the program does not understand a PSSG file it will mention it on the screen.

* ( I think I need not mention about this, but... ) Please use this tool at your own risk.

■&#12288;Tutorial&#12288;

This time, I'd like to show you a "basic way" to use this tool ( not all ways ).
    As an experiment, I tried to change the Number of the Mitsubishi Lancer Evolution X Rally Car from #63 to #1, and add 'Rally Hokkaido 2009' logo.

≪ STEP 1 : Extract DDS files from the .pssg ≫

1) Now launch the "DiRT2 DDS Tools".
    The function of each button is as follows.

a : "Browse"
    b : "Extract DDS files"
    c : ( This button means "Extract", but I don't use this )
    d : "Import DDS file"
    e : "Save as .pssg"

f : List of DDS files included in the .pssg
    g : Information of each DDS file

2) Click on the "Browse" button ( a ), and select a .pssg file you would like to work on.

In this case
    C:/Program Files/Codemasters/DiRT2/cars/mer/livery_00/textures_high/mer_tex_high_00.pssg ...( X )

3) Then you will see a list of DDS files included in that .pssg ( f )
    Click on "mer_main_tga" and you can preview the texture.
    And also, you can find on the left of this preview pic, the 'size' and the 'format' of this DDS file are displayed ( g ).

4) Click on on the "extract DDS files" button ( b ), then click on "OK". And all DDS files will be extracted in the same ( X ) folder.

• Szabi1991
    ám nem hat meg, attól még megcsinálom magamnak, úgyis jobb lesz :DD
  • bigiboi
    ITT egy kis pontosabb leirás!! Zzoval értitek

要拿到新車除了提升等級外還有跑完某些比賽才會得到喔
    例如這台老鯊就是要跑完牆上的三種X GAME
    然後會出現Colin McRae的特別比賽,跑完後就有這台老鯊囉
  • Szabi1991
    jó hogy most szólsz..xD
  • RYO21
    a kínaiak már rég megcsinálták:
    http://www.nfspc.tw/bbs_detail.php?main_id=23489
  • Szabi1991
    ó je :-)
  • Szabi1991
    aha értem, végülis logikus is, de este vhogy még nem sikerült felfogni :DD
  • Szabi1991
    aha, mint láthatnád már átszerkesztettem a ddst,vissza is töltöttem, csak nem sikerült még psgbe kimenteni mer vmi hibát írt ki :D