Kalózok a láthatáron!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem állítom, hogy a jelenleg használatos IQ-tesztek tökéletesek, de szerintem az intelligenciaszint mérhetõ.

Kara kánként folytatom tanításom.

Azért haragszom rá mert semmire nem jó semmit nem mutat semmiféle hasznos képességeket nem árul el.Kik állították ezeket össze? Teljesen tetszõlegesen? Kérdéseket én is fel tudok bárkinek tenni és ha azt mondanám hogy neked ennyi a mûveltséget az pofátlanság lenne, de ugyanígy pofátlan és hazug az IQ tesztbõl bármit levonni. Ugyanis nem konkrét célzott teszt hanem öncélú és elvont. Ha KRESZ tesztnél van három tábla pld és az a kérdés melyik az Állj! Elsõbbségadás kötelezõ! az konkrét. A Rubik kocka gyors kirakása ugyanilyen haszontalan álképeséget rejt, nem valós tudást.
Sejtem, hogy miért haragszol te ennyire az IQ-tesztre...
Úgy vagy te is ezzel, mint én a Rubik kockával: két oldalnál még soha nem sikerült többet kiraknom, ezért jön, hogy földhöz vágjam.

TV csatornákon tehetségtelen senkiháziak jósolnak kártyát vetnek jövõbe látnak, és van páciensük, magas IQ-jú emberkék, vagy nem?
Molnibalage
Az IQ teszt egy vicc a szememben. Attól függõen, hogy milyen állapotban van valaki lazán kihoz 30 pont eltérés is. Régen poénból párat kitöltöttem. 105-131-ig kijött minden. Ekkora szórással és egy uniformizált módon nem mérhetõ le senki.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tudod én láttam egyszer a TV-ben egy olyan magas IQ-jú fazont akinek IQ-ja kiütötte a plafont. És mit láttam? Egy nagyképû ostoba tahót. Aki azt hiszi hogy õ ezzel a szarsággal ( nincs rá jobb magyar szó, én arról híres vagyok hogy a fínomkodás távol állva tõlem mindig a legmegfelelõbb szót használom. A finomkodó ember, buta ember.)különb mint más, holott amit produkál az nem valós tudás hanem elvont haszontalan képesség.Nagy divat ma haszontalan képességeket áltudományokat valódi tudásnak beállítani és elfogadni.Hülye embereknél sikere is van. Csak ez nem dicsõség mert ezért lehetett fasizmust is csinálni mert az emberi totális hülyeség tette lehetõvé.
uniu
tudom, de megis kormanynak hivtam mert valami szervezettseget megis mutat az orszag.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

uniu
"Az IQ az meg mia macskafing? " - Kb ezt is vartam toled:))

Molnibalage
"Ha van POLITIKAI akarat, akkor a kalózokat 24 óra alatt ki lehet nyírni"

Ez kb. olyan beszólás, mint a "mindent feltaláltnuk amit lehetett". Értsd ezt úgy, hogy "mindekirõl tudjuk, hogy hol van". Sõt még azt is, hogy hol lesznek az újabb csopoprtok! Aha, persze...<#falbav><#banplz>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"Ha van POLITIKAI akarat, akkor a kalózokat 24 óra alatt ki lehet nyírni"

Ezen csak röhögni tudok. Áruld már el, hogy hogyan? Még azt sem tudni, hogy pontosan hány kalóz van és honnan jönnek. Vagy te tudod? Akkor talán a rendelkezésünkre bocsájhatnád a listát pontos koordinátákal. És az új beléppõkkel nem is számolsz? Lehet, hogy éppen most kel útra egy újabb kalózbanda.

Még, ha az összes hely is ismert lenne áruld el, hogy kiknek van olyan csapásmérõ kapacitása akik egyszerre le tudnak csapni Afrika kelet részén, az Indiai-óceán közéspsõ részén és a kismillió szigetbõl álló Indoznéia környékén?

Hogyan lehet ekkora orbitális marhaságot leírni?

Az IQ az meg mia macskafing? Nem tudod hogy Szentgyörgyi Albert egyszer ilyen szemetet kitöltött és 80 körül jött ki. Elnézést kérek hogy szemétnek dícsértem az emberi butaság eme sz***t h****t. Kevés ennél semmibb találmánya van az emberi gyagynak. Nincs elég buta ember még az IQ nevû mocsadékkal is hülyítik? Ha nekem valaki azt mondja hogy õ 200-as szóba se állok vele elküldöm a p*****a mert szignifikánsan hülye emberrel nincs közös témánk. Igyekeztem visszafogni magam de ennél enyhébben nem lehet a lényeget kifejezni. Az átlagosnál nagyobb emberi hülyeségtõl herótom van.
"akkor a kalózokat 24 óra alatt ki lehet nyírni"

Azta! Ezt a tehetsegget! Ez nem lacafacázik! Kár hogy a kalózok nem tudnak róla, mert úgy menekülnének hogy még a farkukat is elhagyják, mint a gyík!<#nyes><#nyes>
"Régen értelmesebb voltál,"

Mi az, hogy értelmesebb, szebb is voltam. Ezután már csak bölcsebb lehetek.

A jog az olyan, mint a rágógumi, oda nyúlik, amerre húzzák. A technikai feltételek pedig adottak, ezen kár csámcsogni. Ha van POLITIKAI akarat, akkor a kalózokat 24 óra alatt ki lehet nyírni. Sajnos a politikai akarat hiányzik, mert a demokratikus választásokba genetikailag be van építve a töketlen politikusok megválasztása. Ha esetleg pszichológiai tesztekhez lenne kötve a vezetõi posztok elnyerése, talán más lenne a helyzet. Pár ilyen IQ, EQ meg hasonló teszt betenne sok úrhatnám papagájnak. Ezzel persze kizártam a diktatúra opcióját is, mert az is csak akkor jó, ha értelmes ember a diktátor, aminek kisebb az esélye, épp ezért jobb, ha azért 4,5,6,7 évenként van lehetõség a leváltásra.
Ha valami nem érthetõ, tessék kérdezni!

Molnibalage
5 perc? Egy nyamvadt törvényen képesek heteket csámcsogni. Milyen vonatokat véd fegyveres õr egész pontosan? Milyen felhatalmazással? Melyik ország területén? Ha egy hajó X ország felségvizein hajózik Y ország zászlaja alatt akkor mi is lesz a helyzet? Nem vagyok jogász, de ez nekem nem 5 perces melónak tûnik. És akkor ott van még a tengerei és nemzetközi jog is. Ha még a támadók így is gyõznek akkor ki segíthet és milyen felételekkel? Baj esetén ki állja a cehet, kié a felelõsség?

Régen értelmesebb voltál, újabb átgondolatlanul szólsz hozzá. Miután a technikai részbe nem tudsz belekötni másra váltasz, mert az látszik, hogy fingod nincs a dolgok technikai részérõl. Sebaj.

Molnibalage
És mégis mibõl? Milyen gépet raknál rá? Ki kezelné õket. Ehhez megintcsak konvoj kell...

Na feledjük, hogy ma már szinte "minden sarkon" beszerezhetõ a Sztrela-2 vagy újabb inkarnációi...

már nem létezik olyan ország hogy szomália, részekre szakadt egy ideje, kormánya sincs

HP+

Szerintem meg izrael vegyen mindenki irakban lévõ katonának egy búvárruhát és küldjék ki õrjáratozni az óceánba õket...
Gondolkozzatok néha :)
A jogi háttér 5 perc alatt megoldható te észkombájn.
A vonatokat is fegyveres õr, sõt vasúti rendõr védi, te zseni.
A légi marsallokról már nem is merek mesélni, te Einstein.

Egy olcso megoldas a jelenlegi hajok egy resze szamara.

http://en.wikipedia.org/wiki/Merchant_aircraft_carrier

A MAC osztalyu hordozokat kereskedelmi hajokbol (foleg tartalyhajokbol) alakitottak ki a II. vilaghaboru alatt, ugy hogy az eredeti civil szemelyzet es a rakomany is megmaradt. Az ilyen hajokat is tartalmazo konvojok soha nem vesztettek egy hajot sem tengeralattjaro tamadastol. Eleg lenne egy konvoj egy hajojat ilyen modon kialakitani. Melle meg nehany kis jarorcsonak, amiket normal esetben az egyik teherhajo vontat es maris tulleptek egy masodik vilaghaborus konvoj felszereltseget, gyakorlatilag filleres felszerelessel. Az, hogy a nagy cegek nem mernek fegyverzetet adni a hajoiknak csak azert van mert nem akarnak konfliktusba keveredni idegen kormanyokkal.

ps: A muzulman fegyveresek jelen eseteben a 'jobb' felnek szamitanak, ugyanis amig hatalmon voltak addig a kalozkodas gyakorlatilag megszunt, csakugy mint a talibok alatt afganisztanban a maktermeles. A muzulman szelsosegesek ugyanis nem turik az anyagi alapu bunozest. Az igazi problema, hogy afganisztanban a fundamentalista muzulmanok cia kabitoszerkereskedelmet zavartak, mig afrikaban a kinaiak terjeszkedeset gatoljak.
Molnibalage
Technikailag valóban ez lenne kívánatos csak - ahogy már mondtam - ennek jogi háterre elég bizonytalan szerintem. Az ember nem pakolgat mindenféle fegyverest csak úgy hajókra akik istentudja kinek a zászlója alatt hajóznak.

ziipp
Mindenesetre a leggyorsabb orvoslat az lenne, ha felszerelnék a kereskedelmi hajókat is legalább a kalózok szintjén lévõ fegyverekkel - gondolom azért nincsenek olyan durva fegyvereik, pár rakétavetõ, gépkarabélyok -, hogy ne legyen annyira könnyû dolguk. Csak olcsóbb alkalmazni pár zsoldost, mint váltságdíjat fizetni. Ráadásul egy profi zsoldos csapat talán képzettebb is, mint egy falusi kalóz horda. Ezt követõen meg lehetne gondolkozni a hosszútávú megoldásról.

Molnibalage
"Ne akadékoskodj annyit."

Mi abban az akadékoskodás, hogy leírom miért lehetelen fizikailag?
----

"A GPS is minden pontból lát min. 3 mûholdat, sõt néha 5-öt is."

Mert 24 db van fent te zseni (plusz 1 vagy 2 tartalék asszem). Gondolj bele, néha 24-bõl csak 3-at lász. Vágod?
----

"A Föld teljesen átlátható, pláne a tengerek és óceánok, ahol nem lehet elbújni egy erdõbe vagy egy domb mögé."

Csak köbde vagy párába és a radart korlátozza a horizont. Sebaj.
----

"Sima ügy. Adjanak nekem évente 1 milliárd dolcsit és pluszban a hadifelszerelést, én toborozok zsoldosokat, akiknek adok 10 milliót italra és kurvákra, én elköltök 490 millió dollárt (ebbõl 245-öt jótékonysági célokra, a többi a saját luxusomra) és a fennmaradó 500 milkából lerendezem az összes kalózt, nem csak a szomálokat, hanem a Malakka-szorosbélieket is. Ha valami nem érthetõ, tessék nyugodtan kérdezni!"

Kicsit nagy a pofád. 1 milliárd dollárból 3-4 hónapig nem tudnál mûködtetni egy normális rendszert ami legalább csak egy kisebb területen megoldaná a problémát. Arra nem futná belõle, hogy az útvonalakat ellenõrzid. És akkor még nem is kezdted el keresni, hogy honnan jönnek és nem csináltál semmit. Leírtam már mibe kerül egy repült óra. Nehogy azt hidd már, hogy veszel két felfegyverzett bárkát meg 500 zsoldost és megoldod a problémát. Gondolod mindenki más hülye, hogy nem tudják kis pénzbõl megoldani, de a nagy Epikurosz megmondja a frankót. Röhögnöm kell.

Önjáró robot-tanker? Legalább a legénységet nem ejtenék túszul.
Odaadni a pénzt és amikor lépnek le: <#vigyor1><#violent>

pontosabban: hadurak (warlords)

Ez szõrszálhasogatás.
Akkor értsd úgy, hogy a szomáliai elit beleegyezésével.

"de tutti, hogy a szomál kormány szóbeli jóváhagyásával megy a buli"

A fõ gond az, hogy olyan, hogy szomál kormány nincsen.

http://mindennapiafrika.blog.hu/tags/szomália

Ne akadékoskodj annyit.
A GPS is minden pontból lát min. 3 mûholdat, sõt néha 5-öt is. A Föld teljesen átlátható, pláne a tengerek és óceánok, ahol nem lehet elbújni egy erdõbe vagy egy domb mögé.
Sima ügy. Adjanak nekem évente 1 milliárd dolcsit és pluszban a hadifelszerelést, én toborozok zsoldosokat, akiknek adok 10 milliót italra és kurvákra, én elköltök 490 millió dollárt (ebbõl 245-öt jótékonysági célokra, a többi a saját luxusomra) és a fennmaradó 500 milkából lerendezem az összes kalózt, nem csak a szomálokat, hanem a Malakka-szorosbélieket is. Ha valami nem érthetõ, tessék nyugodtan kérdezni!
:-)

"de tutti, hogy a szomál kormány szóbeli jóváhagyásával megy a buli"

Nyertél!
Sajnos az ENSZ, meg az USA, meg a NATO is csak papírsárkányok ilyen apróbb ügyekben, nekik kell minimum 100.000 halott, hogy egyáltalán napirendre tûzzenek egy kérdést. A BT meg a füle botját sem nagyon mozdítja, ill. volt egy határozat, amely a 150-es akciócsoportot felhatalmazta, de egyelõre nem látszik a hatása, írott malaszt marad.

Molnibalage
"Ha a NORAD képes több millió tárgyat nyomon követni, ami a légtérben mozog - állítólag már egy bõröndnyi objektuk, (vagy ojjektum, ahogy a molnibalage mondaná) - szemet szúr nekik, akkor a vizeken hajózó vízi alkalmatosságokat is fel lehet ügyelni."

Na de könyörgöm totálisan más lefele és felefele figyelni. Egyik irányba kisebb gát a Föld görbülete. Nehéz felfogni?

kombináltan gondoltam: felszíni hajó, légi támogatás és szükség esetén tengeralattjáró. ja, és a mûholdak, az már ûrbéli szupport.
Ha a NORAD képes több millió tárgyat nyomon követni, ami a légtérben mozog - állítólag már egy bõröndnyi objektuk, (vagy ojjektum, ahogy a molnibalage mondaná) - szemet szúr nekik, akkor a vizeken hajózó vízi alkalmatosságokat is fel lehet ügyelni. Csak számítástechnikai kapacitás kérdése az egész, az pedig adott. Nemzetközi szerzõdésekben lehetne rögzíteni, hogy minden vízi jármût el kell látni rendszámmal, és jöhetne radar és a kamera. A technikát nem csak háborúzgatásra és gyilkolásra, meg a lakosság megfélemlítésére (kemény megadóztatására) lehet használni, jelentem alássan, hanem a békés polgárok, a tisztességes kereskedelem védelmére is.

Frayer
kalózok jönni, kalózok jönni

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Egyébként a modern katonai hajók több vízzáró rekeszre vannak osztva ezért egy 10 cm-es lyuktól nem süllyednek el hiába gyenge a páncélzatuk.A kalózok bárkáira ez nem igaz, úgyhogy könnyebben süllyednek talán RPG-tõl is.

Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség.

Molnibalage
És ez hogyan jö ide? Az a sebesség elég elméleti, csak menekülsére alaklmas. 20 csomó felett a sonar hatékonysága kõként zuhan. A hajócsavar által kelett zaj meg a fordulatszám 6 vagy nyolcadik hatványával arányos.

A modern atomtengeralattjárók max sebessége 65 km/h de akár több is.

A jövõ katonai tengeralattjárói 2 címû cikkben szereplõ orosz v-111-es torpedót már nem is említem.

Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség.

Tök jó, hogy megoldjátok a problémát.
Méghozá nem is egy féle képpen.
Kár, hogy nem olvassák ezt a topikot akiknek fáj a fajük a kalózok miatt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

"alámegy a kalózoknak, és felborítja a hajójukat"

Ha megbolondult a kapitány meg az egész legénység. Hát még ha tudnád milyen sebességel tud menni?
a 30 valahanyadik hozzászólásig olvastam csak el, de az felmerült bennem is, hogy a hajók összevárják egymást és nem óriás konvojokban, de mondjuk 5-6 hajónként menjenek. biztosítsa õket egy gyors, 20 méteres kis hadihajó és 1-2 rakétavetõs biztonsági ember magáról a kísért hajókról. mint ahogy a repülõgépeken van légimarshall, úgy lehetne a hajókon is vizimarshall, csak mondjuk valami keményebb fegyverrel.
itt felmerült, hogy kötbért fizetnek, ha bevárják egymást és késik a program. szimplán bele kell kalkulálni a menetidõbe, hogy 5-8 órát kell állni egy zónában, vagy mondjuk elég ha csak lassítanak és az adott idõben az adott helyen kell lenniük. minimális hatékonyságcsökkenéssel sokkal nagyobb biztonságot érhetnek el. mert ugye szerintem jobb állni 5 órát, mint röszkénél a kamionosok, mint hogy elrabolják a hajót és optimális esetben is 2 hónapra kiesik a termelésbõl (plusz a fele áru megromlik rajta). ha a kísérõ hadihajón ne beszari nyuszikák ülnek, hanem olyanok akik az elsõ kalóz gyanús jelre 2000et köpetik a minigun-t, akkor biztosan nem lenne ennyi tanker rablás..

\"The voices are back... Excellent.\"

Miféle ojjektivitást hiányolsz te? Ja, kérem túl vagyunk már azon. Amikor ekkora rablóságok történnek szárazon, vízen és levegõben, sõt még a föld alatt is - és maholnap az ûrben is -, akkor hagyjuk már a te steril okoskodásod. Már csak az odapörkölés segít.<#gun>

Deloi
Azt én is gondoltam, ezért írtam külön az olaj és a gázszállítóról. De mielõtt hülyeséget írsz, nézz utána, vagy legalább ne légy lusta megnézni a linket, amit ide írt vki. Arról meg meg vagyok gyõzõdve, hogy a gázt nem a hajótestbe töltik, az úgy kivitelezhetetlen lenne, ott komoly szabályzók, szelepek kellenek, mert tuti túlnyomás alatt viszik, a hajótest önmagában erre alkalmatlan,ilyen túlnyomást talán el sem viselne. De gyõzõdj meg róla magad: olaj, gáz (folyékony állapotban), egyéb vegyület szállítók. (Amúgy érdekes cikkek)

uniu
jó dolgokat írtál, de tutti, hogy a szomál kormány szóbeli jóváhagyásával megy a buli. Ami régen mûködött kalózkodás alatt az ma is mûxik. Gondolom jól jön az országnak az extra cash. Tehát egy ilyen kalózok elleni csapás az egész országgal szembeni háborúba torkollana. De mivel nincs olaja így biztonságban vannak :)

Érdekes, hogy a postodat zsidó nyitással és zárással írtad. :)

Molnibalage
Epikurosz megint nélkülözi finoman szólva az objektivitást...

5. Tengeralattjárók bevetése.<#boxer>
Megkapja a drótot<#phone>, alámegy a kalózoknak, és felborítja a hajójukat.<#levele> Még lõni sem kell.:-) Mennének a halálfejes lobogósok <#bdead>szépen a hullámsírba, annak rendje és módja szerint.<#violent>

Undok ember ez a kukacos (ráadásul valszeg zsidó is), de szerintem eddig õ mondta ki a legreálisabb megoldást.

1. "Megoldás lehetne hermetikusan lezárni a partot és blokád alá venni az országot, de akkor meg szegény halászok fognak éhenhalni."

A szomál partok tengeri blokádja egy kivitelezhetõ és reális opció. Vagyis: a halászok max. 20 tengeri mérföldre hagyhatnák el a szomál partokat, kitiltanák õket a nemzetközi vizekrõl. Kereskedelmi hajók pedig csak külön engedéllyel, és elõre kijelölt folyosót használva léphetnének be vagy ki abba az országba.

2. A második megoldás a kereskedelmi hajók megfelelõ védelme. Megáll az ész, hogy manapság egy szaros kis pesti hipermarketet több biztonsági õr véd, mint egy olajtankert. Jut eszembe, a montenegrói elnököt vállról indítható rakétákkal védték, anno, amikor ment a balhé a szerbekkel a különválás miatt. A kereskedelmi hajókat is fel lehet szerelni bazukákkal, nem kell oda semmilyen álgyú vagy tarack.

3. Nemzetközi fegyveres járõrök, tengeri csendõrség.

4. A nemzetközi közösség a közeli támaszpontokról kiindulva (pld. Dzsibuti) csapjon oda a szárazföldi viperafészkeknek, mert a kalózok ugye valahol a szárazföldön költik a pénzt, élnek, gyakorlatoznak stb.

Az USA pedig egy nagy rakás sz.r lesz egyre inkább. Elképzelhetõ, hogy a helyzet súlyosbodására játszik, és várja az ürügyet, hogy odacsapjon, de z csak merõ fantázia. Ha Szíria vagy Irán határvidékén történnének ezek a kalózkodások, már az atombombát is bevetették volna az amcsik. Vagy, ha zsidó tankereket támadtak volna meg, az izraeli légierõ már oda-vissza leszállás nélkül bombatámadásokat hajtott volna végre. Még az is elképzelhetõ, hogy miután a régi tengeri fuvarozó cégek feladják a küzdelmet, valami izraeli érdekeltségû tengeri szállítási vállalat felhappolja az egész ottani piacot.

Molnibalage
Meg jogi következményei is vannak. Civil hajón nehézfegyverzet? Eh...

Molnibalage
"Mar bocs de ez hulyeseg."

Nem az.
---

"A hideghaboru alatt vegeztek teszteket es szimulaciokat, az egyetlen (akkor) szolgalatban allo csatahajoosztalyon az Iowa-n. A szimulaciok es a tesztek szerint meg a korulbelul 200-500 meterre robbano taktikai nuklearis toltetek sem sebeztek volna meg a csatahajokat komolyan."

Honnan vetted ezt az orbitális baromságot. Akkor ilyet nem tudtak volna szimulálni és az '50-es évek végére már zsákmányolt hajó sem maradt ilyen kísérlethez. A Gneisenau asszem a Bikini szigeteknél süllyedt el és annak a páncélzata másfajta eloszlású, mint a jenki hajóké.

http://olli.freeweb.hu/

Itt olvasd el a Biscmarkot. A német hajókon más szemlélet uralkodott a páncél elosztásban, mint az újabb hajókon. Mellesleg az atombomba hatása teljesen más, mint egy kumulatív sugáré, te okostojás. Mellesleg nem a levegõben robbantanának (termo)nukleáris fejet, hanem víz alatt. A hullámzás garantáltan felborítja a hajót...
----

"A pancelzat oltete amugy hulyeseg mert ha jolemlekszem 1 negyzetmeter 300mmes pancel majdnem 1 tonna, ekkora pluszsulyt pedig senki nem vallalna be."

Írtam már, hogy a mai hajók gyakorlatilag páncélozatlanok...

Jelenleg egy nagy fehér utasszállító közeledik a Miraflores zsilip felé.
"babajaga: Figyelemmel kisered a Panama csatornát és még ennyit sem tudsz a tankerekrõl ? Hogy figyeled, a Google Earth-el"

24 órás webkamerás adás van Panamacanal.com és azt tudhatnád hogy nagyon kevés tartályhajó megy ott át mivel nem férnek el. A döntõ többség konténerhajó amik európába szállítanak árut.
uniu
A #50-es hozzászólásban lévõ linket kellene áttanulmanyoznia annak akinek hiányosságai vannak a témában...

"Azért nem hiszem, hogy a gázt csak úgy beletöltik a hajótestbe, meg az olaj is tuti több réteg fallal van védve"

Hogy gondolod atyafi! Csak úgy több réteg? A súly az smafu? A gázszállító nem tud olajat és fordítva.