2012
← ElőzőOldal 5 / 5
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hm... mintha 1-2 éve készült már volna egy ilyen címû film, de az (is) elég gagyi volt... :D
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
"ah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége"
Errõl van szó, jókat nevetek a sok "tudományos cikkeken", amik oldalakon keresztül bizonygatják hogy a mayák szerint így lesz földrengés, úgy lesz pólusvátlás, stb... Lol. Tegyük tisztába a dolgokat:
Ami tény, hogy a mayák által használt naptár Idõszámításunk elõtt 3114 Agusztus 11.-én indult (Gergely naptár szerint). Errõl a naptárról annyit kell tudni, hogy 20-as számrendszerben számol, és soha nem ismétlõdik. A legnagyobb egysége a B'ak'tun, ami 144.000 napot, vagy 394 évet jelent a mi naptárunk szerint.
Jelenleg a 13. B'ak'tun végénél járunk, ennek lesz vége 2012 Dec. 20.-án, és indul el Dec. 21.-én a tizennegyedik.
Ennyit a tényekrõl. Minden más amiket hallani ezzel kapcsolatban (földrengés, pólusváltás, világvége, anyámkínja) nem más mint kitaláció, spekuláció. Hivatalosan nem találtak semmi féle bizonyítékot arra hogy a Mayák bármelyiket is hozzárendelték volna a B'ak'tun váltáshoz.
Ettõl függetlenül én is kíváncsian várom mi lesz ezen a napon, csak az a baj hogy az ilyen kitalált baromságok, meg ez a film is teljesen el fogja bagatelizálni az egész dolgot és ha nem 2 kilóméteres vízfal, vagy lávafolyam fog Dec. 21.-én bekopogni az emberek ablakán akkor már egy kissebb, vagy más jellegû változást észre sem fognak venni, vagy bele sem fognak gondolni hogy valami köze lenne annak a mayákhoz...
Errõl van szó, jókat nevetek a sok "tudományos cikkeken", amik oldalakon keresztül bizonygatják hogy a mayák szerint így lesz földrengés, úgy lesz pólusvátlás, stb... Lol. Tegyük tisztába a dolgokat:
Ami tény, hogy a mayák által használt naptár Idõszámításunk elõtt 3114 Agusztus 11.-én indult (Gergely naptár szerint). Errõl a naptárról annyit kell tudni, hogy 20-as számrendszerben számol, és soha nem ismétlõdik. A legnagyobb egysége a B'ak'tun, ami 144.000 napot, vagy 394 évet jelent a mi naptárunk szerint.
Jelenleg a 13. B'ak'tun végénél járunk, ennek lesz vége 2012 Dec. 20.-án, és indul el Dec. 21.-én a tizennegyedik.
Ennyit a tényekrõl. Minden más amiket hallani ezzel kapcsolatban (földrengés, pólusváltás, világvége, anyámkínja) nem más mint kitaláció, spekuláció. Hivatalosan nem találtak semmi féle bizonyítékot arra hogy a Mayák bármelyiket is hozzárendelték volna a B'ak'tun váltáshoz.
Ettõl függetlenül én is kíváncsian várom mi lesz ezen a napon, csak az a baj hogy az ilyen kitalált baromságok, meg ez a film is teljesen el fogja bagatelizálni az egész dolgot és ha nem 2 kilóméteres vízfal, vagy lávafolyam fog Dec. 21.-én bekopogni az emberek ablakán akkor már egy kissebb, vagy más jellegû változást észre sem fognak venni, vagy bele sem fognak gondolni hogy valami köze lenne annak a mayákhoz...
Roland Emmerich... Röviden amit várok a filmtõl: profi rendezés, vágás, gyönyörû effektek, grandiózus tömegpusztulós jelenetek; klisés, amerikai patrionizmussal töltött történettel és jellegtelen, felejthetõ karakterekkel.
Sikeresen el fogja bagatelizálni a 2012-es dátumot...
Sikeresen el fogja bagatelizálni a 2012-es dátumot...
ennél azért jóval bonyulultabb a dolog, és nem csak a mayák "jelölték" meg ezt a dátumot hanem számtalan másik ókori civilizáció
jah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége.... nostradamus is nagy változásokat vízionált 2012 utánra de nem azért mert kipusztul az emberiség
jah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége.... nostradamus is nagy változásokat vízionált 2012 utánra de nem azért mert kipusztul az emberiség
mayák hitték így, a naptárjuk is 2012 dec.ig volt
Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]
jaja a #9-esben lévõ is megmondta
állítólag elkezdõdik majd a "szelektálás", földrengés, éhinségek, stb.
én hiszek az ilyenekben amúgy, de szerintem ez hülyeség..
...annyi mindent jósoltak már, de tényleg minden volt már (2YK meg társai)
állítólag elkezdõdik majd a "szelektálás", földrengés, éhinségek, stb.
én hiszek az ilyenekben amúgy, de szerintem ez hülyeség..
...annyi mindent jósoltak már, de tényleg minden volt már (2YK meg társai)
a 2012 világvége azért más mint a többi, mert ezt kb a 15 század vége óta mondják. és nem ilyen jehovatanújás világvége, hogy ne vegyél jövõre évesbérletet mer úgyis elpusztul a világ és a kövek majd csak a tanúkat kerülik ki, hanem ez Mayák általi jóslat (egész pontosan azt hiszem földrengést jósoltak)
DFTBA ಠ_ಠ
azért figyeled, hogy még jövõre kiadják, nem csak 2012-ben. Vajon miért! D:
Majd Júliusban.
2012-ben a Maja naptár fog véget érni.
Nembaj, én a filmet meg az évszámot is egyaránt várom. :)
Nembaj, én a filmet meg az évszámot is egyaránt várom. :)
"amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne"
Csak a kutyát nem érdekelnék, és ami nem érdekel semmit, az nem fial pénzt. És sajnos itt csak az számít, hogy Dagobert bácsi tudjon fejest ugrani a pénzbe:)
Csak a kutyát nem érdekelnék, és ami nem érdekel semmit, az nem fial pénzt. És sajnos itt csak az számít, hogy Dagobert bácsi tudjon fejest ugrani a pénzbe:)
Emmerich-Kloser páros megint csinál egy "elpusztul a Föld, de mi közben egy ember tragédiájára koncentrálunk" filmet, amiben semmi más nincs a látványon kívül. pfffff
amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne
amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
azért valljuk be ez a tízör jól van rendezve és látványos is rövid és velõs <#eljen>#eljen>
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Roland Emmerich.... No comment!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Itt elsõsorban nem arról van szó hogy jaj jön a világvége. Olvasni való. Spirituális beállítottságú emberek szerint a föld 2012-ben egy magasabb rezgésszámra emelkedik majd. Nem tudom, nem értek hozzá, majd a hozzá jobban értõk, vagy az ez iránt érdeklõdõk kiegészítenek.
kicsit unalmas már ez a sok világvége faszság.
fõleg amikor megpróbálnak a realitás talaján maradni, mintha valami nagy költségvetésû tanulmány lenne.
*a tízör megnemjön be*
remélem azért lesz benne egy tökös fõhõs, aki majd jól megment minden szereplõt (a fél világ meg kihal de sebaj)
fõleg amikor megpróbálnak a realitás talaján maradni, mintha valami nagy költségvetésû tanulmány lenne.
*a tízör megnemjön be*
remélem azért lesz benne egy tökös fõhõs, aki majd jól megment minden szereplõt (a fél világ meg kihal de sebaj)
Végre a szektásoknak megint lesz mire verni. :)
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Oda kellene már szólni a Hollywoodiaknak, hogy négyévente Olimpia van, nem világvége. Ettõl eltekintve még lehet jó a film.
Jó film lesz <#eljen>#eljen>
← ElőzőOldal 5 / 5