2012

← ElőzőOldal 5 / 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esrohnoil
Hm... mintha 1-2 éve készült már volna egy ilyen címû film, de az (is) elég gagyi volt... :D

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

GregSB
"ah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége"

Errõl van szó, jókat nevetek a sok "tudományos cikkeken", amik oldalakon keresztül bizonygatják hogy a mayák szerint így lesz földrengés, úgy lesz pólusvátlás, stb... Lol. Tegyük tisztába a dolgokat:

Ami tény, hogy a mayák által használt naptár Idõszámításunk elõtt 3114 Agusztus 11.-én indult (Gergely naptár szerint). Errõl a naptárról annyit kell tudni, hogy 20-as számrendszerben számol, és soha nem ismétlõdik. A legnagyobb egysége a B'ak'tun, ami 144.000 napot, vagy 394 évet jelent a mi naptárunk szerint.
Jelenleg a 13. B'ak'tun végénél járunk, ennek lesz vége 2012 Dec. 20.-án, és indul el Dec. 21.-én a tizennegyedik.

Ennyit a tényekrõl. Minden más amiket hallani ezzel kapcsolatban (földrengés, pólusváltás, világvége, anyámkínja) nem más mint kitaláció, spekuláció. Hivatalosan nem találtak semmi féle bizonyítékot arra hogy a Mayák bármelyiket is hozzárendelték volna a B'ak'tun váltáshoz.

Ettõl függetlenül én is kíváncsian várom mi lesz ezen a napon, csak az a baj hogy az ilyen kitalált baromságok, meg ez a film is teljesen el fogja bagatelizálni az egész dolgot és ha nem 2 kilóméteres vízfal, vagy lávafolyam fog Dec. 21.-én bekopogni az emberek ablakán akkor már egy kissebb, vagy más jellegû változást észre sem fognak venni, vagy bele sem fognak gondolni hogy valami köze lenne annak a mayákhoz...

GregSB
Roland Emmerich... Röviden amit várok a filmtõl: profi rendezés, vágás, gyönyörû effektek, grandiózus tömegpusztulós jelenetek; klisés, amerikai patrionizmussal töltött történettel és jellegtelen, felejthetõ karakterekkel.

Sikeresen el fogja bagatelizálni a 2012-es dátumot...

phalanx
ennél azért jóval bonyulultabb a dolog, és nem csak a mayák "jelölték" meg ezt a dátumot hanem számtalan másik ókori civilizáció

jah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége.... nostradamus is nagy változásokat vízionált 2012 utánra de nem azért mert kipusztul az emberiség

Depridol
mayák hitték így, a naptárjuk is 2012 dec.ig volt

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

tigeroo
jaja a #9-esben lévõ is megmondta

állítólag elkezdõdik majd a "szelektálás", földrengés, éhinségek, stb.
én hiszek az ilyenekben amúgy, de szerintem ez hülyeség..
...annyi mindent jósoltak már, de tényleg minden volt már (2YK meg társai)
Kicsikiraly
a 2012 világvége azért más mint a többi, mert ezt kb a 15 század vége óta mondják. és nem ilyen jehovatanújás világvége, hogy ne vegyél jövõre évesbérletet mer úgyis elpusztul a világ és a kövek majd csak a tanúkat kerülik ki, hanem ez Mayák általi jóslat (egész pontosan azt hiszem földrengést jósoltak)

DFTBA ಠ_ಠ

azért figyeled, hogy még jövõre kiadják, nem csak 2012-ben. Vajon miért! D:
Majd Júliusban.

Atti12
a film már kijött nem? :O

2012-ben a Maja naptár fog véget érni.
Nembaj, én a filmet meg az évszámot is egyaránt várom. :)

deep
"amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne"

Csak a kutyát nem érdekelnék, és ami nem érdekel semmit, az nem fial pénzt. És sajnos itt csak az számít, hogy Dagobert bácsi tudjon fejest ugrani a pénzbe:)
desigo
nah remélem jófajta lesz...
ProGabe
Emmerich-Kloser páros megint csinál egy "elpusztul a Föld, de mi közben egy ember tragédiájára koncentrálunk" filmet, amiben semmi más nincs a látványon kívül. pfffff

amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

schrank
azért valljuk be ez a tízör jól van rendezve és látványos is rövid és velõs <#eljen>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Sephi
Roland Emmerich.... No comment!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Darukezelõ
Itt elsõsorban nem arról van szó hogy jaj jön a világvége. Olvasni való. Spirituális beállítottságú emberek szerint a föld 2012-ben egy magasabb rezgésszámra emelkedik majd. Nem tudom, nem értek hozzá, majd a hozzá jobban értõk, vagy az ez iránt érdeklõdõk kiegészítenek.

tigeroo
kicsit unalmas már ez a sok világvége faszság.
fõleg amikor megpróbálnak a realitás talaján maradni, mintha valami nagy költségvetésû tanulmány lenne.

*a tízör megnemjön be*

remélem azért lesz benne egy tökös fõhõs, aki majd jól megment minden szereplõt (a fél világ meg kihal de sebaj)
deep
Lolvazeg, Waterworld 2?:D
0Fritz0
Végre a szektásoknak megint lesz mire verni. :)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

hali
remeljuk a vegen vege is lesz :)

www.napisajto.hu

Oda kellene már szólni a Hollywoodiaknak, hogy négyévente Olimpia van, nem világvége. Ettõl eltekintve még lehet jó a film.

Jó film lesz <#eljen>

R0zs0máK
Aztakurva<#wow2>

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

← ElőzőOldal 5 / 5