225
Roland Emmerich legújabb világvége filmje
  • Tyler1
    mi? a Knowing végén elpusztul a Föld! azzal az egy baj a biblia és az ufok összekapcsolása volt. ha a 2012-t is elbasszák vmi agyament hülyeséggel akkor megőrülök!
  • Willenbrock
    A horror sci-fi nagymesterének H.P. Lovecraftnak a műveit sem akarják bevállalni a kiadók-mondván hogy túl pesszimista stb.Pedig Del Toro horrorrendező egy nagy mozit akart csinálni az Őrület hegyeiből,állítólag hónapokig gyűjtötte hozzá az anyagot valamelyik sarkon.Lovecraft műből pedig happy endet csinálni annyi lenne mint Jockey-ból Teréz anyát:)
  • Gabe18
    Hát látványra igen durva,de félő hogy történetileg már megint nem lesz más mint a "főszereplő és kiscsaládja égre földre menekül a katasztrófa elől".
    Márpedig pl. a Világok Harcába is a főszereplő lányát én vertem volna agyon lapáttal 20 perc után,olyan idegesítő volt.
  • Victor1103
    Hát szerintem a Knowing végén is ez az egész "túléli az emberiség" dolog nagyon sántított. Én nem tudom ki hogy van vele de én nekem ezek után a katasztrófafilmek után olyan depressziós hangulatom van egy darabig..
  • Nohab
    Mérget vehetsz rá. Meg aztán a jenkiknél szerintem meg alap dolog, hogy happy end legyen.
  • Tyler1
    de akk ez megint egy tök szimpla katasztrófa film lesz! egy 90 perces kliséfilm! de trailert elnézve vicces h ezt emberek túlélhetik és új életet kezdenek...
  • Prof William
    Ha lesz ilyen remélem MO-nagyjából ki fog esni belőle.
  • Nohab
    A maja naptár szerint is így lesz, hogy sokan elpusztulnak, de valahányan túlélik, és újrakezdik. (Dokumentumfilmből származik az infó) Szóval teljes apokalipszis nem lesz, csak nagy ritkítás (így azért könnyebb elhinni) vagy egyáltalán semmi érdekes a közembernek.
  • Prof William
    Pedig erre kb 98%- esély van. Azok nagy hajók tuti modern noé bárkái.
  • Tyler1
    ez a 2012 egy beteg film lesz :D imádom az ilyeneket, de ha megint tanmesét csinálnak belőle, és a végén túléljük és new beginning lesz akk esküszöm megölöm a rendezőt!!!
  • Willenbrock
    Remélem a végén valóban mindenki elpusztul.Miért nem lehet egyszer egy olyan filmet csinálni-ha már világvégéről van szó-ahol tényleg nem marad egyetlen túlélő sem?
  • ldavid
    attól még nézős lesz :)
  • GregSB
    Már most látszik hogy tele lesz klisékkel a film :P

Emmerich-et ismerve akár fogadni is mernék, hogy a végén a főszereplő apuka naplementében, szakadt ruhában, koszosan lobogtatni fogja az USA zászlót, és optimistán fog az újjáépülő jövőbe nézni :D
  • Xerxész
    Új trailer!
  • ldavid
    szerintem novemberben, ahogy a legtöbb országban (esetleg decemberben)
  • Orionk
    ez a film mikorra várható a magyar mozikba?

thx
  • Prof William
    Látszik hogy még csak valami Teaser plakát... A végleges biztos más lesz...

Ha érdekes lessz a film és a holnaputánhoz hasonlóan nem lesz megoldható a helyzet hanem csak túlélhető akkor jó lehet...
  • tengeralattjaro
    ja, lemaradt, hogy nagyon gagyi, remélem a film nem lesz az.....
  • tengeralattjaro
    plakát

http://film-addikt.freeblog.hu/archives/2009/04/15/2012_-_Emberek_kihalunkmar_megint/
  • Xerxész
    Egy kép a filmből
  • Prof William
    Igen!

És az elnök ebben a katasztrófafilmben is néger lessz! Bár már a valóságban is az szóval kezdek félni. :)

Ráadásul ismerős fazon. :) http://www.imdb.com/name/nm0000418/
  • Prof William
    A napvihar majd jól felduzzasztja az óceánt. :)

végül is már néger az az elnök - mint jópár katasztrófa filmben - szóval bármi megtörténhet. :)
  • GregSB
    A tudósok szerint a napviharok többsége a 11 éves napciklus második felére várható, főként a 2012-es évre.

Még egy lehetséges történeti elem a filmbe :)
  • kovi04
    Szerintem ez lenne az egyik legjobb megvalósítás.
  • Xerxész
    A Nibirut már máshol is felvetették, nekem tetszene az ötlet.

Persze megint fanyalognának a csórikák, hogy persze, ez tiszta Armageddon meg Deep Impact koppintás. Csak annyi a különbség, hogy a Nibiru nem ütközik bele a Földbe...hanem olyan közel halad el a nála jóval kisebb Föld mellett, hogy globálisan tönkreteszi az egész populációt.

Ennél jobb okot én sem tudok pl. ekkora víztömeg megmozdulásra, mert pl. a jégsapkák elolvadása több ezer méterrel nem emelné meg a vízszintet.
    Szerintem 50%-nál nagyobb az esély a Nibirura, mint a 2012 film alapkoncepciójára, mert az utóbbi időkben elég felkapott téma lett.

Egyébként a Nibiru (állítólag) átmeneti pólusváltást is előidézhet...de jópár következménye van még.
  • kovi04
    Pólusváltás nem okoz ilyet pedig jó lenne. Esetleg a Nibiru ?
  • GregSB
    Bármit bevethet: mágneses pólusváltás, meteorbecsapódás, kommunista fegyverkísérlet . A lehetőségek tárháza végtelen.
  • Prof William
    Milyen véletlen egybeesés. :)

Na de...

Vajon mivel rukkol elő Emerrich bácsi?

Mi okozza a katasztrófát? Egy himalája nagyságú vízfalat nem hiszem hogy egy szimpla földrengés kiválthat. Ahhoz valami nagyon durva dolog kell. Ja és persze ez csak 1!!! a valószínűleg filmben előforduló események sorában ( És nem hiszem hogy ilyen sziompla földrengésekkel fogják kiszúrni a szemünket )szóval fog redukálódni a föld lakossága rendesen...

Na de mi lesz az ok?
  • Magiszter
    Tudod miért: "Itt a világ vége, adakozz hogy feloldozzanak a bűneidtől." Bezsebelnek egy rakás lóvét, aztán. "Ja bocs tévedtünk, nem tegnap volt, hanem 3 év múlva lesz. Adakozz hogy..." Vagy egyszerűen csak népriogatás. Valaki biztos ezen élvezkedik.

Hülye lény az ember. Szólok is a fajtársaimnak hogy írtsuk ki mindet. Bár csak 2012 december 21-re érünk a Földre.
  • Prof William
    Azt hiszem ebből a szempontból a Jehova tanúi a csúcstartók mert ők a múlt évszázadban 8! alkalommal hirdették ki a világvége időpontját. Aztán persze halasztgatták.
  • GregSB
    Egyébként mi lesz ha átlépi a naptár a 20.19.19.19-et? :D Akkor lesz ténylegesen vége a naptáruknak, vagy be kell vezetni a B'ak'tun-tól nagyobb egységet, és újra kell indulni 1.0.0.0.0-ról. Lehet ekkor lesz az igazi világvége. Mikor is lesz ez? Cirka 3156 év múlva. Már előre rettegek :D
  • Magiszter
    Ideges szomszéd túráztatja a láncfűrészt?

Amúgy az embereknek mindig kell valamitől félni. Világvége mindig is volt, minden kornak megvan rá a maga dátuma hogy mikor lesz. Ha túlmennek a dátumon és nem tőrtént semmi akkor újat tűznek ki.

Amúgy a 13-as szám balszerencsés jelentése az valamikor a középkorban kezdődött, tehát még csak nem is a maják találták ki. Ráadásúl meg valakinek az a szerencseszáma. Szóval ezt a dolgot csak a sajtó fújta fel meg azok az emberek akik szeretnek félni valamitől.

Az meg hogy a Sári néni naptára elér a végéhez... kit érdekel? Ő baja hogy nem gondolt előre 3 millió évet. Ennyi.
  • Prof William
    Ebben az esetben örülök hogy megismerhettelek titeket. :) várjatok becsukom az ablakot mert nagyon zúg odakint valami... :)
  • Prof William
    Még szép hogy volt! Ki is pusztult a Maja civilizáció. :)
  • Dragooon #31
    12.19.15.15.4 van ma
  • GregSB
    Naja, #24 :)

11.19.19.19-ről 12.0.0.0-ra 1618-ban váltott át a maja naptár. Akkor is volt egy mini világvége? :D
  • Magiszter
    Ettől a 2012-es világvége dologtól a hajam égnek áll. Könyörgöm a maja naptár nem 13-as számrendszerű, tehát nem áll meg a 12.19.19.19 -nél hanem átfordul a következő számra. Ez kb olyan mintha mindenki rettegne a 2008 dec. 31-től mert "júj nincs tovább a naptár itt a világvége", csak az élheti túl akinek a következő oldalon ott a 2009-es is (2 éves naptárról is kevesen hallottak ) De hogy egy ilyen "Hírtelen 9 csillió köbméter víz került az óceánokba és a Föld 99,99%-a víz alá kerűl." De biztosan jön majd Bruce Willis és megmenti a földet.

Amit előre el tudok könyvelni a fílmről:
    - Tinirománc
    - Szerelem
    - Dráma (lassítva halnak meg majd néhányan)
    - Hatalmas látvány (pl előzetes.)
    - Logika teljes hiánya (Jön az ET, a Jeti, az özönvíz és felbukkan majd David Hosselhoff is KIT-el, de hogy miért azt a nézőkre bízzák)
    - Hepi End (7 millárd emberből 2 életben marad és a 2013 című fílmben elkezdik újjáépíteni a civilizációt)

Majd kiváncsían várom...
  • Prof William
    Ja és nézem az elnök megint fekete lessz... Sok katasztrófa filmben az...

Hm... Barack Obama lett az elnök és ráadásul mindjárt itt a 2012...

Kezdek félni. :)
  • Prof William
    Remélhetőleg ez ilyen holnapután szerű, "nem hárítjuk el a katasztrófát csak túléljük" dolog lesz. Tehát Jack a bátor amcsi tudós nem talál ki semmit amivel meg lehetne akadályozni a véget. :)

Amúgy most sajnálom hogy nem New Yorkot önti a víz... Szegény tibeitek nem ezt érdemelték hogy úszómedence legyen az országukból... De bezzeg a Hamburger hazája megmenekül. :)

Bár hullám már valszeg mire ideért átvágott oroszországon/kínán ( attól függ hogy a hegy melyik oldalán vannak ) szóval most a jó öreg Eurázsia kapja meg.
  • _Atti_
    én azthallottam kétezertizenkettőről hogy a gyenge öntudatú emberek végképp elvesztik tudatukat ilyen modon végülis meghalnak ... tökjo:D