772

Társoldalak:
The Big Bang Theory, Sanctuary - A menedék, Flashpoint, Fear Itself, Breaking Bad,

Sorozatkvíz --> ahol a játék kezdõdik...

A fordítók oldala -->Deino Feat. Darkspell

Ha gondod van kérdezz bátran, DE ha felirat kell azt a fordítóktól kérdezd, olvasd a blogjukat!!!

• Cat 02 #292
    Twitteren biztos. De van msn-ük is, csak gondolom az nem publikus. De a blogon érdemes próbálkozni.
  • Bulykin
    fent be van linkelve a blogok! próbálkozz ott
  • Kicsikiraly
    tudja valaki hogy érhetem el deinoékat vmi email címen vagy pm-ben vagy vhol?
  • Kicsikiraly
    vajon a sorozatban benne lesz a galeai sereg "szellemei" vs Birodalmi Rend csata?

kiváncsi lennék :)
  • MerlinW
    2009-Nov-07 Legend of the Seeker 02x01 Marked
  • Monoton
    A finálét még mindig nem néztem meg :D Ideje lenne.
  • Bulykin
    2.évad...még 2 hónap
  • Montanosz
    dc-n fenn vannak a magyar fordítások, 10 könyv ha jól emlékszem)))
  • Kicsikiraly
    htxvm
  • Hoz_Hun
    Jó majd elküldöm privibe, mikor felpakolom.
  • Kicsikiraly
    és ha nagyonszépenkérem feltöltöd azt is? :)
  • Desmond Wallace
    Azért nem mindegy, hogy az apja vagy a testvére, mert a Rahl család története is igen jól le van vezetve a könyvben. Tehetséggel rendelkező gyerek, teremtés oszlopa.
  • Hoz_Hun
    De.
  • Kicsikiraly
    nincs esetleg így meg a Könnyek Köve is?
  • Landren
    ha esetleg valaki nem tudná, van egy kis előzmény része is Az első szabálynak, mégpedig: "Terry Goodkind: Az Igazság Kardja: Az adósság csontja" címen. ami a Legendák 1. -es kötetében található. sajnos csak 63 oldal :(
  • Hoz_Hun
    Végül is a történet szempontjából tök mindegy az apja vagy a tesója. Úgy is van egy raklapnyi testvére. :)
  • Kicsikiraly
    igen sajnos csak annyit említ hogy a testvére, és azt is úgy állítják be hogy hazugság, mivel egy ilyen apai szál a színészek életkora miatt nemigen kivitelezhető :D
  • Hoz_Hun
    Nagyon jó trailer. Várom, várom.
  • Hoz_Hun
    Most már nem emlékszem részletesen, de a határ nem évszázadok óta van meg. Darken Rahl apja Panis Rahl világuralomra való törekvése közben háborúzik mindenfele. Nagy csaták stb, stb, stb. Zed meg ellen harcol és pont Zed az egyik, aki felhúzza a határt elzárva D’Harát Középföldtől (és mellesleg kinyírja Panis Rahlt meg összeégeti a gyerek Darken Rahlt is). Aztán páran úgy döntenek mágia nélkül akarnak élni ezért Nyugatföldre mennek és azt is lezárják egy határral. Darken Rahl felnő, átveszi apja helyét és lerombolja a határokat.
    És igen Darken Rahl Richard apja. A sorozatban csak Darken Rahl annyit említ, hogy Richard a testvére (???). Valami rokoni szál kell, mert ez meghatározó egész végig!!
  • MerlinW
    "A november 7-i héten startol a Legend of The Seeker, melynek évadnyitójában Charisma Carpenter fog kardot ragadni. A 2. évadhoz egyébként állandó szereplőként csatlakozik Tabrett Bethell, aki a fináléban Cara-t alakította."
  • Kicsikiraly
    a könyvben jelenik meg a legjobban vizuálisan :D

de am nem mondom hogy a könyv jobb mint a sorozat :D egyaránt jó mindkettő megvalósítás, csak hiányzott egy kicsit a sorozatból a részletesség.
  • Cat 02 #271
    Könyvben nem jelenik meg vizuálisan, ennyi! :D
  • Kicsikiraly
    nahát erről beszélek, könyvben Kahlan részletesebben elmeséli :D
  • Cat 02 #269
    Darken Rahl gonosz, voltak akik elmenekültek és felhúztak egy határt, Inkvizítorok meg Rahl ellen harcolnak -> jók. Kb ennyi volt :D

Vagy könyvbe le vannak írva csaták, meg ilyenek is a múltból ?
  • Kicsikiraly
    mord-sith girlongirl \o/ a nyár legjobb híre

mellesleg a nyaralás alatt sikerült elolvasnom az Első Szabályt, hát mit ne mondjak kurvajó volt :D igaz a sorozat teljesen eltért, de én még mindig úgy vagyok vele hogy jó ígyis úgyis a történet, igaz örültem volna hogyha hűek maradnak azért a könyvhöz.

ami nagyon hiányzott viszont a sorozatból az a megmagyarázás. Fogalmunk se volt mi az a határ, kik azok az Inkvizítorok, ki a tököm ez a Darken Rahl, stb, pedig a könyvben Kahlan és Zedd oldalakon keresztül meséli ezt. A Dennás rész is lehetett volna durvább, a könyvben olyan nyomasztó volt hogy nem tudtam addig letenni amíg meg nem öli, nem lehet úgy félbehagyni :D

na meg az a spoiler is hiányzott hogy

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    igazából Rahl Richard apja. (vagy ez benne volt a sorozatban csak én nem emlékszem?)
  • Bulykin
    nemtudni h meghalt e biztosra, de úgy néz ki h halott:D igen a sztori lezárva, viszoint új gonoszok jönnek majd:D még nagyobbak mint Rahl...kezdődik a 2.könyv;)
  • Cat 02 #266
    Alien :D
    Ám tökre nem emlékszem már a végére

Megölték Rahl-t és vége is lett nem ?
  • Landren
    jó lesz, már alig várom
  • Bulykin
    SPOILERES
  • Bulykin
    Kúrvajó Seeker hírek
    érdemes csekkolni;)
  • Bulykin
    FRISS HÍREK(aki nem olvasná a blogot)
  • Bulykin
    Friss hír: A Legend of The Seeker-ben flashback közeleg?
    A 2×05-ben ugyanis az ifjú Zedd is fel fog tűnni.
  • Landren
    Zedd volt a Mátrixban a vasutas, az szerintem is jobban illett hozzá. :))
    Richardot is kicsit komolyabbnak képzeltem, de már megszokta őket.
  • Kicsikiraly
    ezzel egyetértek, nem hasonlít annyira a könyvbéli Zeddre, de ettől függetlenül nagyon illik a szerepre ő is.
  • Bulykin
    nah ebbe bele kell kötnömXD azért a Zeddet alakító krapek szerintem kúrvára illik oda, az a hang, az a fej ami neki van:D sztem ő ell lett találva, igaz a könyvet nem olvastam^^
  • SovereignX
    A szereposztást már nem is említem. A Richardot alakító "színész" hát... inkább vmi rossz útonálló suhanc benyomását kelti sem mint egy a világ sorsát gyökeresen befolyásolni képes figuráét.
    A Zeddet alakító figura meg... jaj! Hát... nem is tudom mit mondjak rá. Nem is tudom milyen szerepet lehetne ráosztani. Vmi hajléktalanét egy C kategóriás horrorban akit az első jelenetben felzabál egy... vérfarkas.
  • SovereignX
    Igen. Erre gondoltam. És igen. Engem is zavar, hogy nem jött még ki. Pedig már kellene. Mert nagyon kíváncsi lennénk a végére.

Ok, hogy nem tud olyan lenni a film mint a könyv. De azért megpróbálhatták volna. Ha már nem térnek el a könyv eseményeitől már akkor okésabb lett volna a dolog.
  • Hoz_Hun
    Terry Goodkind erről azt mondta, hogy mindkettőt (könyv, film) kezeljük úgy ahova való. A film nem tud olyan lenni mint a könyv, éppen ezért teljesen más.
    Nekem tetszett a sorozat mert tudtam, hogy képtelenség visszadni a könyvet. A szereplőket jól eltalálták (főleg Denna let nagyon jó).

Az utolsó három könyvet gondolom úgy érted, hogy a Confessor kötet, amit nálunk 3 részre bontanak. Mert már csak azt nem fordították le (pedig tavaszra igérték).
  • SovereignX
    Én olvastam a könyvet. Kivéve az utolsó hármat az sajna még nem jelent meg magyarul.
    elkezdtem nézni a sorozatot de már az első tíz perc után a hajamat téptem volna. A bevezető rész vége felé meg nehéz volt megállni, hogy ki ne kaparjam a szememet.
    A sorozat a könyv megcsúfolása. Nem értem miért nem lehetett ragaszkodni az eredeti storyhoz. Szerintem ha így tesznek simán adhatták volna országos tévé csatornákon is nem csak kábelen. Megállta volna a helyét. Hiszen bár fantasy világban játszódik a történet mondanivalója bármely helyzetben megállna.
    Azt karom mondani, hogy azok is szerethetnék akik amúgy nem néznek fantasyt.
    De így... szégyen.
  • Landren
    én azt gondolom, hogy a film után jobb olvasni a könyvet, mint fordítva, sok dolgot megmagyaráz a történettek kapcsolatban, ami a fimből érthető okok miatt kimaradt. teljesebbé teszi...

viszont nem feltétlenül a véres, durva dolgokra gondolok.
    nem akarok poénokat előre lelőni, de pl. a megszámlált árnyak könyvének teljesen más szerepe van mint a filmben. azt jó lett voln úgy viszontlátni. meg Darken Rahl halálának a körülményei is jobban tetszettek a könyvi verzióba, és ezeket a filmbe is át lehetett volna vinni szerintem minden gond nélkül. majd ha elolvastad a könyvet érteni fogod szerintem, hogy mire gondolok... :)