88
-
Abu85 #48 Mert ettől a Rambus pertől, most annyira berezelt az NV, hogy rögtön csődöt jelentenek? Más esetben nem értem, hogyan befolyásolhatja a per a bevételeket. -
cain #47 elolvastad a hibaüzenetet? miért nem? -
#46 Azok szidják az atit, akiknek Nvjük van....
A notik nagy része, amibe mobility radeon van, olyan hogy csak a gyártó (tehát nem az ati hanem pl, siemens) álltal kiadott drivert enged föltenni, de mint elöttem is írták, talán ha elolvasnád a hibaüzenetet/és vagy utánanéznél, nem mondanál ilyen baromságokat........
(mellesleg ez a hiba nv chipes noik példányainál is fennál...)
[megint más kérdés, hogy föl lehet tenni a hivatalos ati mobility drivert is, de egyes homo sapiensek sértve éreznék magukat ha nem tudnák önállóan megoldani a problémát, kérdezz, nézz utána mielött baromságot mondasz] -
cain #45 áhh, a felhasználó nem olvas, mert ő "nem IT-szakember". (nem vicc, kedves ügyfél válaszolta a kérdésre, hogy miután megkapta az adatmentés előkészítésére vonatkozó lehető legjobban szájbarágós, egy amőba szintjére is leereszkedő leírást, mi a fasznak nem volt képes kikészíteni a lementendő adatokat a desktopra.) -
#44 Csak pár állítja azt, hogy bugosak az ATI driverei. 6 éve csak ATI-m van és soha nem volt gond a driverekkel.
"most volt nálam egy laptop, Ati grafkártya és a nem tom' miért se ment fel frisebb driver csak ami a cd-n van"
Talán azért, mert a mobility drivert kéne felrakni és nem azt ami egy sima PC-hez kell.
"hiba üzenettel leáll a telepítés."
Elkéne olvasni amit kiír és akkor tudnád, hogy mi a hiba. -
tomcsa4 #43 Aham, nem tudtam, hogy már sikeres hibernáció van a világon. Hát Üdvözöllek téged, 1800-ból vagy amúgy? -
hpteso #42 =))))))) ott a pont Kandurex . :))))) ilyen barmokat. -
phoenix1 #41 Remek, ez nagyon jó lesz. Ha netán NV bukna, marad az Ati a bugos drivereivel, legalább az NV tud írni normális drivert. Iszonyú sokan panaszkodnak az Ati-ra, pl. most volt nálam egy laptop, Ati grafkártya és a nem tom' miért se ment fel frisebb driver csak ami a cd-n van. Ez hülyeség, előbb utóbb úgy is kellene frissíteni a drivert, de hogy hogy, mert hiba üzenettel leáll a telepítés. :(
Hajrá Nvidia! -
who am I 7 #40 Ügyvédre mindig van pénz. -
who am I 7 #39 Azért. -
#38 Ekkora agya ment céget, -
#37 Drágább kártyával, olcsóbban adva, hogy kaszál többet az nvidia, mint az ati aki jóval olcsóbb kártyát, kicsit olcsóbban ad? -
#36 minek fizetne? -
#35 tudod ár/érték
kurvadága volt, annyival nem adott többet, az Intel kicsit még tolta, aztán bedőlt az egész -
#34 egyetértek, amcsiban egyébként is nagy divat minden szart levédetni, csakhogy ugye az nvidia nem amcsi cég, szal majd az amik fizetik is a licneszdijakat, az ázsiaiak nem -
#33 ezek szerint a Rambus még nem döglött meg, maradnak hát a perek, ha már minden más bedőlt -
#32 azért ezért sajnállak
én láttam :)
nézd meg a régi csodálatos grafikákat ma, az emlékek mindent megszépítenek -
tomcsa4 #31 Veled együtt baszd meg. -
#30 Megint a net nagy igazmondó prófétái kommenteltek csak, értelmi hozzászólás nulla. -
tomcsa4 #29 Ja kifelejtettem. A többiek tudnak fizetni? Akkor az NV is tud és ez nem szarrágás. -
tomcsa4 #28 GF 3 és 7 is nagyon jó volt. Voltak annyira slágerek, mint a 2-es és 6-os széria (és jogosan, mivel kiválóak voltak).
Who am I 7: szerinted azért perelik, mert nem megy nekik az üzlet? -
#27 Az nvidia igen messze van a szabványostól :D -
Amcir #26 vagy peren kívül megegyeznek ahogy szokott lenni:) -
kvp #25 "Bár van 1 furcsa összefonódás az átlagemberek fejében a minőségi grafikuskártya és az NV közt"
Minosegrol soha szo sem volt, viszont anno az nvidia indulasakor az volt az egyetlen elonyuk, hogy igy nagyon olcson lehetett hozzajutni egy pc-n is mukodo sgi kartya klonhoz. Az, hogy 24 bites szinmelyseg helyett (888rgb) csak 12 bitet tudott (4444rgba) az elso par kartya akkor annyira nem szamitott. Az nvidia mai elonye az, hogy viszonylag stabil, viszonylag olcso (tomegtermek) es viszonylag szabvanyos is. (az ati meg mindig nem tud drivert irni)
A rambus sajat szabvanya pedig pont ellentetes a ddr megoldasokkal. Ha nagyon szorongatjak az nvidiat, akkor az max kilep a ps3 gyartasabol es a rambus elveszti az utolso megrendelojet is. Az uj cell-ek ugyanis mar ddr-el mennek, ami ugyebar szabvany es a jogai nem eppen a rambus kezeben vannak. -
who am I 7 #24 Itt rengeteg mindenről szó van.Amerikába, ha valaki valamit kiböfög már rögtön szabadalmaztatja.Kérdés, hogy tutira a rambus fejlesztette ezeket a dolgokat ki (egyébként szerintem bukni fogja a pert), vagy csak van egy pici részlet/összefonódás és mivel annyira nem megy a cégnek ezért a szokásos gyökérjenki módon perrel próbálkoznak.
Egyébként nem sajnálom az NV-t, csak ez most tipikus szarrágás esete usákiából szeretettel. -
Mice #23 ja, persze, meg majd a nagyobb hw disztribútorok is, majd 20assával ebay-en fognak rendelni:))
főleg azok, amelyeknek államokon átívelő hálózata van... lol
most tényleg ilyen naívak vagytok?? -
torcipepe #22 ha betiltják az USA-ban, max átjönnek Európába és az aki nVidia terméket akar magának az USA-ban majd rendel postán az í-béyről -
#21 Az első néhány hozzászólásokból látszik ám itt az értelmi szint:
nVidia a szuperkirály csalhat, lophat, hazudhat büntetlenül és szegény szerencsétlent meg akarják fejni a hülye pereskedő amerikaiak (mintha az nVidia nem amerikában lenne) -
Rexhawk #20 hát szerintem te nem olvasol informatikai oldalakat.A TNT 1,2,a geforce2,4,6,8 igenis jó szériának számított és az nfoceos alaplapok között is volt néhány érdemleges.
egyébként a partnereit is ki akarja tiltani(legalább is az nforceos alaplapokat,és videokarikat):
Asustek, BFG, Biostar, Diablotek, EVGA, Giga-Byte, Hewlett-Packard, MSI, Palit, Pine, Sparkle...
Ja és furcsa, hogy még csak JTBM hallott a Rambus módszeriről... tisztára mint az SCO Group. -
xen #19 Hát, azért a Rambusnak elég jó volt a P4 megjelenésekor a cucca. Akkor az amd procikhoz a legjobb kapható memória a 266Mhz-es DDRI volt, na ekkor a Rambusnak 800Mhz-es memóriái voltak és valóban csak az Intel licenszelte. De azok a gépek nagyon repesztettek. Nagyon nagy király volt akinek P4 procijához ilyen méregdrága ramja volt.
Egyébként meg. Az Nvidia forgalmából meg hasznából kiderül, hogy többet kaszál egy kártyán mint az AMD(Ati) úgyhogy nem kell őket siratni, csak éppen a nagy cégek nem szeretik a hasznukat csökkenteni.
Nem kell félni, az Nvidia nem fog csődbe menni, kap egy szép kis büntetést, és ezután majd fizeti a licenszdíjat, mint mindenki más. -
rotaboy #18 Ez egész licenc rendszer egy fölösleges baromság, úgy ahogy van el kéne törölni.
Ha valaki valamit kitalál azt valósítsa meg, vagy felejtse el, vagy ha közkincsé teszi gyártsa maga, jobban olcsóbban mint más. Most sem a szegény egyszerű de zseniális feltalálók érdekeit védi, sőt a licenc rendszer őket zsákmányolja ki leginkább. -
rumkola #17 Gigacég?
:DDD -
Zoliz #16 szabadpiac, mindenki úgy tolhat ki a másikkal, ahogy csak tud, mindenesetre szurkolok a Rambusnak -
Abu85 #15 Márpedig ha valahol lehet pert nyerni az az USA ... -
JTBM #14 A történetről azt is illik tudni, hogy hajdanán a Rambus mérnökei kifejlesztettek egy újfajta RAM fajtát, amit csak az intel használt és nem nagyon jött be másnak.
Közben beléptek a DDR szabványbizottságba és levédettek egy csomó dolgot, amit ott tudtak meg.
Ma már az egész cég csak abból a lopásból él meg, amit anno a DDR bizottságban hajtottak ügyesen végbe, saját terméke, fejlesztése nincsen.
Igazi pióca cég, ha nyer, akkor onnantól annyival drágább az nvidia cucc, amennyit kiszívott belőle a Rambus... -
greg971 #13 Az nvidiának miért lenne kötelező egy rambus technológiát használni pláne ingyen ? keressen másikat , de ha sikerül szólj nekem is , mert érdekel a dolog mit is találtak . -
greg971 #12 Eljön igen , amit a Rambus fog fejleszteni , és az Nvidia kénytelen lesz azt is megvenni mert lá lám nem az nvidiánál ülnek az okos emberek . -
greg971 #11 Az Nvidia használja a Rambus által fejlesztett technlógiát , és ezért nem fizet liszenszdíjat .. ( értelmezési probléma ) -
dzsagon #10 szerencsétlen idióták -
#9 voodoo-m volt nekem is, még egy olyan mosott textúrájú szart én még nem láttam :D