25 éves a számítógépes vírus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

senki nem állította, hogy az volt az elsõ. csak azért hoztam szóba, mert ha vírusról van szó, nekem egybõl az ugrik be, és csak kiváncsi voltam, hogy esetleg van-e még vki, akinek rémlik a név. rendkívûl "elegáns" egy vírus volt, az egyszer biztos, össze sem lehet hasonlítani a mai férgekkel...

Nálam is a One-Half volt az elsõ komoly vírus, ami felütötte a fejét a gépemen. Jó kis OHK progival és/vagy fullos winyó formázással lehetett leírtani 😊
de jó a kérdés 😊 ,de virus már dos alatt is volt
"milliárdos károkat okozó számítógépes vírusok õse. " nekem eddig ( az elmúlt 10 évben ) semmi kárt nem okozott ,oprendszert kéne használni nem m$-t .
DjDano
Pff ne is mond 😄 Nekem olyan pusztítást vitt véghez az állományokban, hogy se megnyitni se törölni nem lehetett õket

one half közel nem az elsõ virus volt. Viszont az volt ami széleskörben elterjedt és nagy károkat koozott.
Elsõ virus amire emlékszem a péntek13 nevü. semmi extrát nem csinált, csak hülyeségekkel irta tele a képernyõt.
kamu az egész!!! csakis a vírusírtó cégek írják õket civilek lehúzására!! <#banplz><#beka3>

Nem a windows 25 éves ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Hamarosan generációváltás lesz a vírusok terén. az e-mail férgek és kártékony weblapok a háttérbe fognak szorulni.

A számítási felhõ megjelenésével nem kell már az egyénekkel foglalkozni, a központot fogják megcélozni és onnan az összes terminál játszi könnyedséggel elérhetõ lesz, például a kernel egyes komponenseinek lecserélésével - mondjuk az autentikációért felelõs modul felülírásával.

Vagy a szolgáltatókat (vírusírtó cégek) borítják meg és a következõ frissítési csomaggal magát a vírust fogod megkapni, ami rendszerindulásnál automatikusan betölt.

Védekezéssel próbálkozni lehet, de egyetlen biztos módszer sem létezik. Amit ember alkotott, azt az ember ki is tudja játszani.

vajon kiki
" 25 éves a számítógépes vírus "

már megin ??

ezt már 5 éve is mondták

<#banplz>

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

One Half-al volt dolgom úgy 15 éve (ha nem több) sikerült akkor tönkrevágnom vele a volt munkahelyemen az egyetlen számítógépet😄 (véletlenül... A francnak kellett akkor is játszanom a civ 1-el😄)elkezdte törölni az állományokat. Lehet, hogy van is belõle egy példányom valahol😄
DMZ
Nekem is volt szerencsém hozzá, még a régi 486-os gépemre került rá floppyról.
Minden egyes bekapcsolásnál "elkódolt" egy szektort a vinyóból, ennek eredményeképpen, minél többet kapcsoltad be a masinát, annál lassabb lett... És a Win95 is csak DOS kompatibilitás módban futott, és néha bootolásnál kiírt néha egy "Hi, this is One-Half" üzit.
Aztán végülis egy OHK (One-Half Killer) nevû progival sikerült leírtani... nagy kaland volt 😄

artschiatwork
nekem, édesanyámék munkahelyi gépét sikerült is tönkrevágni vele <#vigyor3>

artschiatwork
Happy Birthday? <#idiota>

Különösen az influenzáéval <#violent><#idiota>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

én úgy tudtam, hogy a legelsõ "vírusok" olyan programok voltak, amiket aszerint terveztek, hogy saját magukat frissítsék, és ezáltal kevesebb dolga legyen a rendszergazdáknak. Ha jól emlékszem, akkor hálozati nyomtató driver volt. Az elsõ igazi vírus pedig nem a Brain nevû bootvírus volt?

Valakinek a One-Half.3544 mond még vmit?

bertino
ez mind csodálatos, de egyébként le az összes köcsög vírussal <#levele>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!