86
-
faubul #46 Azért nem kel életre, mint itt :)):
-
bomo11 #45 sziasztok!
azt én sem tudom pontosan sajna.... amúgy megérte megvenni?? Mert én is gondolkozok, hogy beruházok egy blu-ray íróra... -
faubul #44 Sziasztok!
Ilyet vettem nemrég: LG BE06LU10..
Szükségem volt egy Blu-Ray íróra, mert archiválni szeretnék, és vásárolt filmeknek biztonsági mentést készíteni.. Eddig frankón müxik vele minden..
Van még valakinek ilyen? Hogy működik rajta a LightScribe funkció? -
#43 en vettem £50ert termeszetfilmet, de beszart a lejatszom.. szal ha kell, eladom szivesen! ;) -
#42 Imádom hogy mindenki a pendriveokkal meg a vinyókkal jön. Veszel 20 vinyót telepakolod és a szekrényben fogod tárolni meg cserélgeted a gépedben?:D Vagy raklapszám veszel pendriveokat?:D
Nem lesz rossz ez a BD ha végre lemegy az ára, és normális minőségű lemezek lesznek, nem olyan szarok mint a dvdk... -
Szikla Szilárd #41 A pendrive meg a dvd és blu-ray teljesen más... -
morfologus59 #40 Igen, valóban nem azt írtam, hogy a sajátom adnám oda, ráadásul azért volt idézőjelben a fényképgyűjtemény, mert konkrétan nem arra gondoltam.
Hiába masszívabb, egyszerűbb a pendrive, az nem arra lett kitalálva sztem, hogy adogassuk mindenkinek, azt nem tízesével veszel a boltban.
Tehát eléggé megkülönböztethető a két eszköz felhasználási területe. -
dez #39 Nem azt írta, hogy a saját lemezét adná kölcsön, hanem felírná valakinek a lemezére. -
Izgága1 #38 Egyetértek, én is dvd-t adnék kölcsön kevésbé szívesen. De egy pendrive, ez teljesen más jellegű mint ezek. Pendirve = Adathordozó, míg a disceket ink. adatárolónak hívnám. Áresés meg egyértelmű hogy ráférne. -
Adamul #37 szerintem pont fordítva, pendrive kevésbé sérülékenyebb, én pont a fényképgyűjteményemet nem adnám oda senkinek ha dvdn lenne, és nem lenne legalább egy másolatatom róla (de az nem számít mer akkor mindent 2példányba írjak ki?)
Viszont valóban csak az árcsökkentés a jó taktika, a hd-dvd csődje után viszont felesleges a hibrid technika... (amúgy én eddig se láttam itt Mo-n soha hd-dvd lemezt, így nem csodálom h becsődölt, h még az se tudta megvenni aki akarta volna) -
morfologus59 #36 Hát nem tudom... Igazából egy íróba szívesen befektetnék olyan 40-50ezret, de a lemez árát sokallom még nagyon.
A pen drive-ot nem kéne sztem idekeverni, mert abból van mindenkinek egy, amit azért nem szívesen ad kölcsön (én legalábbis nem), míg ha ad vki egy lemezt, akkor szívesen odaadom neki a "családi fényképgyűjteményem" :) -
RozmarGyik #35 Jó lesz ez a Blu-ray!!! Most az LG kidobott egy hibrid írót is ami elég korrektnek tűnik. -
#34 Akkor sem kapod vissza a géped, ha nem találtak rajta semmit... az állam lophat, büntetlenül. -
#33 Ó hogy az isten bassza rá a pokol kapuját erre a szemét bandára... -
vasziszdasz #32 A kérdés az hogy megtörténik-e a (nem komolytalan 10-20%-os) áresés mielőtt a technológia végképp a kukában végzi. 25 GB 1 lemezen ma már nem nagy szám, vinyóban TB-osok vannak - és olcsón. Vagy fillérekért elkezdik osztogatni, vagy senkinek se fog kelleni. Nagymennyiségű adat tárolására ott a vinyó, 25 GB-ot meg egy mezei pendrive is elbír. Ma már ennyi adat kb floppy szintnek felel meg (TB-os vinyókhoz viszonyítva), ehhez megfelelő árképzésre van szükség. -
vasziszdasz #31 Minimum 50%-kal kéne csökkenteni az írók, és főleg a lemezek árát hogy egyáltalán szóba jöhessen mint alternatíva az olcsó TB-os vinyók mellett. De inkább 80%-kal... -
dez #30 Azért ma már nem az AVH-s időkben vagyunk. Bírósági tárgyalás is van, ahová az ügyvéd behivattathat olyan szakértőt, aki elmagyarázhatja ezt a bírónak. (Max. fogják, és nem veszik figyelembe. :/) -
Rexhawk #29 lehet hogy én nem értem, de egyáltalán milyen alapon szed be jogdíjjat a Artisjus? -
gosub #28 Persze, de ez a nem kéz alól beszerzett! Ha többszörös adónemfizetés kéz alól, az 50 meg 35. -
djw #27 na de mi van a hologramos technológiával? arról igen keveset hallani újabban -
#26 van az 35-is:) -
Adamul #25 Ez valószínűtlen, mert ha te kéz alól veszed a lemezt ott ezek a költségek nincsenek, csak a lemez árát kell kifizetni ami a te számításod szerint 70ft lenne, de nem 70ftba kerül, hisz márkás lemezeket már 50ftért is lehet kapni, és még ezen is bőven van haszon... -
#24 Ha kijönnek hozzád akkor nem fogják megnézni egyenként, hogy ugye csak ezek vannak rajta? Elviszik az összes írott lemezed meg a géped, aztán ha gépen találnak valamit akkor vissza se kapod, a lemezek 90%-ának meg búcsút mondhatsz. -
waterman #23 az indexen volt hír nemrég, hogyha megszavazzák informatikailag dilettáns honatyáink, akkor már nálunk sem sokáig.. -
osxaddicted #22 No pont ezért kell írható médiákat szlovákiából beszerezi.
Artijus meg fekáliázzon sünt. Sokat, aprót. -
dez #21 Csakhogy éppen ennek köszönhető, hogy itthon legálisnak számít a zene- és film-letöltés (még ha ezt a kiadók próbálják is meghazudtolni), ellentétben a többi országgal, ahol pár számért milliókra büntethetnek. -
gosub #20 Egy 4,7 DVD valószínű árbontása:
Teljes ár: 216ft
Áfa: 36ft
Artisjus: 110ft
Lemez+tok+szállítás+
+kiskereskedelmihaszon+
+nagykereskedelmihaszon+
+rezsi+logisztika+kitudjami: 70ft -
gosub #19 Ez a táblázat mindig olyan szívet melengető és még az tetszik ebben a dologban amikor a rádióban oly szépen elmagyarázzák miért is olyan jogosak a követeléseik! -
dez #18 A cikkhez: korábban volt róla hír, hogy 2009-től megkapják a licencet a kínai gyártók... Na akkor jön majd az áresés... (Meg a kínai bóvli.) -
dez #17 "A DVD-iro is 100E volt, most meg 5 ezer, pedig ugyanaz van benne..."
Hát nem éppen... Azokban még volt anyag, a többség ma is működik (csak már nem ismerik fel az újabb lemezeket, pedig 4x-esen teljesen jó lenne írni), a maiak meg műanyag kacatok, jó, ha kihúzzák 1 évig...
"csak mar tobbet tud;)"
Aha, pl. 22x-esen írni, ami teljesen értelmetlen...
Az öldöklő árversenynek vannak azért hátulütői is, pl. mindenféle kompromisszumok! -
#16 főleg ha kijön az USB 3.0 -
Ferrer #15 Azt ki akar majd lemezeket égetni, ha lesznek ekkora, sőt ennél nagyobb pendrive-ok is? -
#14 Ez kész lopás... -
rotaboy #13 6. Egyéb nagy kapacitású optikai diszk
4,7 GB
110 Ft/db
9,4 GB-ig
250 Ft/db
15 GB-ig
300 Ft/db
25 GB-ig
400 Ft/db
50 GB-ig
500 Ft/db
100 GB-ig
700 Ft/db
200 GB-ig
800 Ft/db
200 GB felett
850 Ft/db -
torcipepe #12 fasza és ez még csak a jogdíj. -
#11 Vajon vonatkozik ez a PC-s Blue-ray írókra is?
Igaz, hogy már most olyan árban vannak, mint amilyenben annak idelyén a DVD-írómat vettem (és nem hiába volt 60k 7 évvel ezelőtti forintban, azóta is hiátlanul üzemel, pedig egy hagymászsáknyi lemez járt már benne), de most szeretném megvárni, hogy az 50Gb-os korongot is fogadó írók is 30k körüli szintre essenek, főképp azért hogy addigra a lemezek is emberi árban legyenek. (vagyis hogy ha 6x annyi adat fé rá, akkor legfeljebb 6x annyiba kerüljön a korong, ma még nem nagyon látok ilyen 25-ös kiszerelésű bleuray hengereket) -
FoodLFG #10 köszi :) -
#9 Kb. 400-500Ft / lemez
Artisjus jogdíjak -
#8 nem ér többet a bd iró se, de a fejlesztést, és a búsás hasznot fizeted meg.
amúgy egy lg iró cca 40+fa. -
FoodLFG #7 Mennyi egy Blu-ray lemezen a jogdíj ?
Tuti, hogy ezt is piacon fogom venni, de csak max 2010 vége felé. Kb akkor lesz nekem jó árban..
(ha már az állam és a jogvédők köcsögösködnek, akkor én is)