Nagyot eshet a Blu-ray ára

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nem tudom... Igazából egy íróba szívesen befektetnék olyan 40-50ezret, de a lemez árát sokallom még nagyon.
A pen drive-ot nem kéne sztem idekeverni, mert abból van mindenkinek egy, amit azért nem szívesen ad kölcsön (én legalábbis nem), míg ha ad vki egy lemezt, akkor szívesen odaadom neki a "családi fényképgyûjteményem" :)
Jó lesz ez a Blu-ray!!! Most az LG kidobott egy hibrid írót is ami elég korrektnek tûnik.
Sanyix
Akkor sem kapod vissza a géped, ha nem találtak rajta semmit... az állam lophat, büntetlenül.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Ó hogy az isten bassza rá a pokol kapuját erre a szemét bandára...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A kérdés az hogy megtörténik-e a (nem komolytalan 10-20%-os) áresés mielõtt a technológia végképp a kukában végzi. 25 GB 1 lemezen ma már nem nagy szám, vinyóban TB-osok vannak - és olcsón. Vagy fillérekért elkezdik osztogatni, vagy senkinek se fog kelleni. Nagymennyiségû adat tárolására ott a vinyó, 25 GB-ot meg egy mezei pendrive is elbír. Ma már ennyi adat kb floppy szintnek felel meg (TB-os vinyókhoz viszonyítva), ehhez megfelelõ árképzésre van szükség.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Minimum 50%-kal kéne csökkenteni az írók, és fõleg a lemezek árát hogy egyáltalán szóba jöhessen mint alternatíva az olcsó TB-os vinyók mellett. De inkább 80%-kal...

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Azért ma már nem az AVH-s idõkben vagyunk. Bírósági tárgyalás is van, ahová az ügyvéd behivattathat olyan szakértõt, aki elmagyarázhatja ezt a bírónak. (Max. fogják, és nem veszik figyelembe. :/)

lehet hogy én nem értem, de egyáltalán milyen alapon szed be jogdíjjat a Artisjus?

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Persze, de ez a nem kéz alól beszerzett! Ha többszörös adónemfizetés kéz alól, az 50 meg 35.
na de mi van a hologramos technológiával? arról igen keveset hallani újabban
Jacek
van az 35-is:)

Ez valószínûtlen, mert ha te kéz alól veszed a lemezt ott ezek a költségek nincsenek, csak a lemez árát kell kifizetni ami a te számításod szerint 70ft lenne, de nem 70ftba kerül, hisz márkás lemezeket már 50ftért is lehet kapni, és még ezen is bõven van haszon...
Mardel
Ha kijönnek hozzád akkor nem fogják megnézni egyenként, hogy ugye csak ezek vannak rajta? Elviszik az összes írott lemezed meg a géped, aztán ha gépen találnak valamit akkor vissza se kapod, a lemezek 90%-ának meg búcsút mondhatsz.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

az indexen volt hír nemrég, hogyha megszavazzák informatikailag dilettáns honatyáink, akkor már nálunk sem sokáig..

\"The voices are back... Excellent.\"

No pont ezért kell írható médiákat szlovákiából beszerezi.
Artijus meg fekáliázzon sünt. Sokat, aprót.

Mac Pro.

Csakhogy éppen ennek köszönhetõ, hogy itthon legálisnak számít a zene- és film-letöltés (még ha ezt a kiadók próbálják is meghazudtolni), ellentétben a többi országgal, ahol pár számért milliókra büntethetnek.

Egy 4,7 DVD valószínû árbontása:
Teljes ár: 216ft
Áfa: 36ft
Artisjus: 110ft
Lemez+tok+szállítás+
+kiskereskedelmihaszon+
+nagykereskedelmihaszon+
+rezsi+logisztika+kitudjami: 70ft
Ez a táblázat mindig olyan szívet melengetõ <#smile> és még az tetszik ebben a dologban amikor a rádióban oly szépen elmagyarázzák miért is olyan jogosak a követeléseik!
A cikkhez: korábban volt róla hír, hogy 2009-tõl megkapják a licencet a kínai gyártók... Na akkor jön majd az áresés... (Meg a kínai bóvli.)

"A DVD-iro is 100E volt, most meg 5 ezer, pedig ugyanaz van benne..."

Hát nem éppen... Azokban még volt anyag, a többség ma is mûködik (csak már nem ismerik fel az újabb lemezeket, pedig 4x-esen teljesen jó lenne írni), a maiak meg mûanyag kacatok, jó, ha kihúzzák 1 évig...

"csak mar tobbet tud;)"

Aha, pl. 22x-esen írni, ami teljesen értelmetlen...

Az öldöklõ árversenynek vannak azért hátulütõi is, pl. mindenféle kompromisszumok!

Omegared
fõleg ha kijön az USB 3.0

Azt ki akar majd lemezeket égetni, ha lesznek ekkora, sõt ennél nagyobb pendrive-ok is?

LZ forever

KM
Ez kész lopás...<#hehe>

6. Egyéb nagy kapacitású optikai diszk

4,7 GB

110 Ft/db

9,4 GB-ig

250 Ft/db

15 GB-ig

300 Ft/db

25 GB-ig

400 Ft/db

50 GB-ig

500 Ft/db

100 GB-ig

700 Ft/db

200 GB-ig

800 Ft/db

200 GB felett

850 Ft/db

fasza és ez még csak a jogdíj.

janos666
Vajon vonatkozik ez a PC-s Blue-ray írókra is?
Igaz, hogy már most olyan árban vannak, mint amilyenben annak idelyén a DVD-írómat vettem (és nem hiába volt 60k 7 évvel ezelõtti forintban, azóta is hiátlanul üzemel, pedig egy hagymászsáknyi lemez járt már benne), de most szeretném megvárni, hogy az 50Gb-os korongot is fogadó írók is 30k körüli szintre essenek, fõképp azért hogy addigra a lemezek is emberi árban legyenek. (vagyis hogy ha 6x annyi adat fé rá, akkor legfeljebb 6x annyiba kerüljön a korong, ma még nem nagyon látok ilyen 25-ös kiszerelésû bleuray hengereket)
köszi :)

https://twitter.com/foodlfg

mikloss
Kb. 400-500Ft / lemez
Artisjus jogdíjak

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

kisgabo
nem ér többet a bd iró se, de a fejlesztést, és a búsás hasznot fizeted meg.

amúgy egy lg iró cca 40+fa.

Mennyi egy Blu-ray lemezen a jogdíj ?
Tuti, hogy ezt is piacon fogom venni, de csak max 2010 vége felé. Kb akkor lesz nekem jó árban..
(ha már az állam és a jogvédõk köcsögösködnek, akkor én is)

https://twitter.com/foodlfg

vajon kiki
"Nagyot eshet a Blu-ray ára"

De nem eshet elég nagyot, hogy végül én is vegyek ilyet <#szomoru1>

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

Alexease
A DVD-iro is 100E volt, most meg 5 ezer, pedig ugyanaz van benne..., csak mar tobbet tud;) A BR sem er tobbet:D
Én majd akkor ... ha ciki lesz ha nincs.
Jöhet már... én is várom.
Én majd akkor veszek ha a normálisabb írók olyan 20-30közt lesznek... ha már annyiba fognak kerülni akkor a lemezek ára is úgyis csökken és akor már majd megéri váltani de addig nem nagyon! :S
Én majd akkor gondolkodom el rajta amikor eléri a 100 dolláros szintet.
← ElőzőOldal 2 / 2