86
  • faubul
    Azért nem kel életre, mint itt :)):
  • bomo11
    sziasztok!
    azt én sem tudom pontosan sajna.... amúgy megérte megvenni?? Mert én is gondolkozok, hogy beruházok egy blu-ray íróra...
  • faubul
    Sziasztok!

Ilyet vettem nemrég: LG BE06LU10..
    Szükségem volt egy Blu-Ray íróra, mert archiválni szeretnék, és vásárolt filmeknek biztonsági mentést készíteni.. Eddig frankón müxik vele minden..
    Van még valakinek ilyen? Hogy működik rajta a LightScribe funkció?
  • Tetsuo
    en vettem £50ert termeszetfilmet, de beszart a lejatszom.. szal ha kell, eladom szivesen! ;)
  • [HUN]FaTaL
    Imádom hogy mindenki a pendriveokkal meg a vinyókkal jön. Veszel 20 vinyót telepakolod és a szekrényben fogod tárolni meg cserélgeted a gépedben?:D Vagy raklapszám veszel pendriveokat?:D

Nem lesz rossz ez a BD ha végre lemegy az ára, és normális minőségű lemezek lesznek, nem olyan szarok mint a dvdk...
  • Szikla Szilárd
    A pendrive meg a dvd és blu-ray teljesen más...
  • morfologus59
    Igen, valóban nem azt írtam, hogy a sajátom adnám oda, ráadásul azért volt idézőjelben a fényképgyűjtemény, mert konkrétan nem arra gondoltam.
    Hiába masszívabb, egyszerűbb a pendrive, az nem arra lett kitalálva sztem, hogy adogassuk mindenkinek, azt nem tízesével veszel a boltban.
    Tehát eléggé megkülönböztethető a két eszköz felhasználási területe.
  • dez
    Nem azt írta, hogy a saját lemezét adná kölcsön, hanem felírná valakinek a lemezére.
  • Izgága1
    Egyetértek, én is dvd-t adnék kölcsön kevésbé szívesen. De egy pendrive, ez teljesen más jellegű mint ezek. Pendirve = Adathordozó, míg a disceket ink. adatárolónak hívnám. Áresés meg egyértelmű hogy ráférne.
  • Adamul
    szerintem pont fordítva, pendrive kevésbé sérülékenyebb, én pont a fényképgyűjteményemet nem adnám oda senkinek ha dvdn lenne, és nem lenne legalább egy másolatatom róla (de az nem számít mer akkor mindent 2példányba írjak ki?)
    Viszont valóban csak az árcsökkentés a jó taktika, a hd-dvd csődje után viszont felesleges a hibrid technika... (amúgy én eddig se láttam itt Mo-n soha hd-dvd lemezt, így nem csodálom h becsődölt, h még az se tudta megvenni aki akarta volna)
  • morfologus59
    Hát nem tudom... Igazából egy íróba szívesen befektetnék olyan 40-50ezret, de a lemez árát sokallom még nagyon.
    A pen drive-ot nem kéne sztem idekeverni, mert abból van mindenkinek egy, amit azért nem szívesen ad kölcsön (én legalábbis nem), míg ha ad vki egy lemezt, akkor szívesen odaadom neki a "családi fényképgyűjteményem" :)
  • RozmarGyik
    Jó lesz ez a Blu-ray!!! Most az LG kidobott egy hibrid írót is ami elég korrektnek tűnik.
  • Sanyix
    Akkor sem kapod vissza a géped, ha nem találtak rajta semmit... az állam lophat, büntetlenül.
  • Sanyix
    Ó hogy az isten bassza rá a pokol kapuját erre a szemét bandára...
  • vasziszdasz
    A kérdés az hogy megtörténik-e a (nem komolytalan 10-20%-os) áresés mielőtt a technológia végképp a kukában végzi. 25 GB 1 lemezen ma már nem nagy szám, vinyóban TB-osok vannak - és olcsón. Vagy fillérekért elkezdik osztogatni, vagy senkinek se fog kelleni. Nagymennyiségű adat tárolására ott a vinyó, 25 GB-ot meg egy mezei pendrive is elbír. Ma már ennyi adat kb floppy szintnek felel meg (TB-os vinyókhoz viszonyítva), ehhez megfelelő árképzésre van szükség.
  • vasziszdasz
    Minimum 50%-kal kéne csökkenteni az írók, és főleg a lemezek árát hogy egyáltalán szóba jöhessen mint alternatíva az olcsó TB-os vinyók mellett. De inkább 80%-kal...
  • dez
    Azért ma már nem az AVH-s időkben vagyunk. Bírósági tárgyalás is van, ahová az ügyvéd behivattathat olyan szakértőt, aki elmagyarázhatja ezt a bírónak. (Max. fogják, és nem veszik figyelembe. :/)
  • Rexhawk
    lehet hogy én nem értem, de egyáltalán milyen alapon szed be jogdíjjat a Artisjus?
  • gosub
    Persze, de ez a nem kéz alól beszerzett! Ha többszörös adónemfizetés kéz alól, az 50 meg 35.
  • djw
    na de mi van a hologramos technológiával? arról igen keveset hallani újabban
  • Jacek
    van az 35-is:)
  • Adamul
    Ez valószínűtlen, mert ha te kéz alól veszed a lemezt ott ezek a költségek nincsenek, csak a lemez árát kell kifizetni ami a te számításod szerint 70ft lenne, de nem 70ftba kerül, hisz márkás lemezeket már 50ftért is lehet kapni, és még ezen is bőven van haszon...
  • Mardel
    Ha kijönnek hozzád akkor nem fogják megnézni egyenként, hogy ugye csak ezek vannak rajta? Elviszik az összes írott lemezed meg a géped, aztán ha gépen találnak valamit akkor vissza se kapod, a lemezek 90%-ának meg búcsút mondhatsz.
  • waterman
    az indexen volt hír nemrég, hogyha megszavazzák informatikailag dilettáns honatyáink, akkor már nálunk sem sokáig..
  • osxaddicted
    No pont ezért kell írható médiákat szlovákiából beszerezi.
    Artijus meg fekáliázzon sünt. Sokat, aprót.
  • dez
    Csakhogy éppen ennek köszönhető, hogy itthon legálisnak számít a zene- és film-letöltés (még ha ezt a kiadók próbálják is meghazudtolni), ellentétben a többi országgal, ahol pár számért milliókra büntethetnek.
  • gosub
    Egy 4,7 DVD valószínű árbontása:
    Teljes ár: 216ft
    Áfa: 36ft
    Artisjus: 110ft
    Lemez+tok+szállítás+
    +kiskereskedelmihaszon+
    +nagykereskedelmihaszon+
    +rezsi+logisztika+kitudjami: 70ft
  • gosub
    Ez a táblázat mindig olyan szívet melengető és még az tetszik ebben a dologban amikor a rádióban oly szépen elmagyarázzák miért is olyan jogosak a követeléseik!
  • dez
    A cikkhez: korábban volt róla hír, hogy 2009-től megkapják a licencet a kínai gyártók... Na akkor jön majd az áresés... (Meg a kínai bóvli.)
  • dez
    "A DVD-iro is 100E volt, most meg 5 ezer, pedig ugyanaz van benne..."

Hát nem éppen... Azokban még volt anyag, a többség ma is működik (csak már nem ismerik fel az újabb lemezeket, pedig 4x-esen teljesen jó lenne írni), a maiak meg műanyag kacatok, jó, ha kihúzzák 1 évig...

"csak mar tobbet tud;)"

Aha, pl. 22x-esen írni, ami teljesen értelmetlen...

Az öldöklő árversenynek vannak azért hátulütői is, pl. mindenféle kompromisszumok!
  • Omegared
    főleg ha kijön az USB 3.0
  • Ferrer
    Azt ki akar majd lemezeket égetni, ha lesznek ekkora, sőt ennél nagyobb pendrive-ok is?
  • KM
    Ez kész lopás...
  • rotaboy
    6. Egyéb nagy kapacitású optikai diszk

4,7 GB

110 Ft/db

9,4 GB-ig

250 Ft/db

15 GB-ig

300 Ft/db

25 GB-ig

400 Ft/db

50 GB-ig

500 Ft/db

100 GB-ig

700 Ft/db

200 GB-ig

800 Ft/db

200 GB felett

850 Ft/db
  • torcipepe
    fasza és ez még csak a jogdíj.
  • janos666 #11
    Vajon vonatkozik ez a PC-s Blue-ray írókra is?
    Igaz, hogy már most olyan árban vannak, mint amilyenben annak idelyén a DVD-írómat vettem (és nem hiába volt 60k 7 évvel ezelőtti forintban, azóta is hiátlanul üzemel, pedig egy hagymászsáknyi lemez járt már benne), de most szeretném megvárni, hogy az 50Gb-os korongot is fogadó írók is 30k körüli szintre essenek, főképp azért hogy addigra a lemezek is emberi árban legyenek. (vagyis hogy ha 6x annyi adat fé rá, akkor legfeljebb 6x annyiba kerüljön a korong, ma még nem nagyon látok ilyen 25-ös kiszerelésű bleuray hengereket)
  • FoodLFG
    köszi :)
  • mikloss
    Kb. 400-500Ft / lemez
    Artisjus jogdíjak
  • kisgabo
    nem ér többet a bd iró se, de a fejlesztést, és a búsás hasznot fizeted meg.

amúgy egy lg iró cca 40+fa.
  • FoodLFG
    Mennyi egy Blu-ray lemezen a jogdíj ?
    Tuti, hogy ezt is piacon fogom venni, de csak max 2010 vége felé. Kb akkor lesz nekem jó árban..
    (ha már az állam és a jogvédők köcsögösködnek, akkor én is)