114
  • totya4
    Nekem nem igazán derül ki a cikkből hogy miért lenne jobb ez az "újfajta" CD az elődjénél.
  • item
  • NEXUS6
    Hát ezt néha én is kénytelen vagyok megtenni, de nem vagyok büszke rá;DDD
  • NEXUS6

Na ezen a szövegen behaltam!!!

Amúgy szerintem is 150-ért már elég igényes cuccost lehet venni, szal nem kell itt csípőből minőség ellenesnek lenni, a tuctuc zene is jobb ha a basszus miatt a szomszédok 15 percenként dörömbölnek, mintha csak az szól a 2.0-ás müanyagdobozós PC laúdszpíkerből, hogy pfff, pfff...;)
    Aúgy most nálam is Linkin Park megy.
    Amúgy Mozartot én sem csipikézem annyira, akkor már inkább Beethoven, vagy Dvorak.
  • item
    ez sem rossz példa de én most inkább azokra gondoltam akik azzal próbálják ellenkompenzálni a "durván tömöritett" zenéik minőségét hogy +6dB-t adnak a mély magas vagy a közép tartományra hogy élvezhetővé tegyék azt!
  • coolbboy83
    Mindenki hallgasson amit akar!!! Ahogy a matektanárom is megmondta, mindenkinek állampolgársági joga megbukni!!!
  • coolbboy83
    Item:-D csak nem arra gondolsz, hogy pl a DJ-k 90%-nál a masterelés a Sounforge és társaival való EQ-z gatást jelenti???
  • coolbboy83
    leggyengébb egybe.
  • item
    Szerintem ezt te magad sem hiszed el, vagy valóban nem hallod meg a különbséget! Egy 320-as mp3 egy szimpla cd-nél kb 100x dinamikátlanabb! Ja és most ne vegyük kérlek ide azt a sok EQ (nem IQ féreértés ne essen) huszárt aki úgy javitgatja a zenék minőségét hogy orba szájba állítgatja mély,közép és magas szabályzókat.
  • coolbboy83
    Item :-D nálad a pont.

Sajnos a legek világát éljük, a legelterjedtebb a legrosszabb arányban.
    Leg gyengébb tömörítés Mp3... de ez van elterjedve, melyik jobb az összes többi
    Windows, a világ leginstabilabb labilisabb oprendszere...melyik a stabilabb? Mindegyik.
    McDonald's-ból van a legtöbb, hiába jobb a Wendy's.

Nincs ebben semmi, mindenkinek joga van VÁLASZTANI !!!! És nem ítélek el érte senkit.
  • coolbboy83
    Tévedsz öreg Mozartot nem hallgatok, és nem erre hokizom, egyébként végzett zenész és hangmérnök vagyok.

Én is hallgatok Mp3-at, de nem fogom berippelni az eredeti lemezeim, hacsak nem akarom útközben hallgatni...... mindenki Mp3-ba tömörít, mert ez reflex szerű hiába a többi.

Azt sem mondtam, hogy droidok akik nem mennek a minőségre vagy akik Mp3-at hallgatnak....mindenkinek mások az igényei.
    Lehet hogy te a flame szövegeddel nagy arc vagy, csak nem tudtad:-D
  • item
    Nem fikázta le az mp3-at csupán kijelentette hogy az a te szavaiddal élve "az mp3 nem akar több lenni mint ami" vagyis nem minőségi formátum hanem mennyiségi.
    Megértem ha neked nincs ingered a klasszisokkal jobban megszólaló minőségű zenére enyéni szocprobléma énsem vagyok milkós újgazdag aki vagizásból mondja azokat hogy az mp3 meg a társai olyanok amilyenek, mert az és ez tény ezen nem tudsz változtatni mégha bele is mekkensz. Ha megengeded mikor a meló után hazaérek szeretném ha nem valami silány kódolásból elkövetett "zaj" jönne ki a hangszóróból hanem valami egészen más.

"Meg a hifi folyóíratból megtanulták a fikázást, hogy bizony miért sz*r az mp3.Szóval hallgass mócártot és fikázz mp3at és akkor qva komoly arc leszel"

Nem kellett azt megtanulni csak meghallgatni és ezzel azthiszem értjük is egymást! Ja és nem mócártról van szó hanem egy merőben jobb audió élményről!
  • who am I 7
    Akkor te most arra hokizol, hogy egy több százezres/milliós rendszeren sokkal jobban szól egy ilyen kiterjettebb formátum, mint egy elterjetted/praktikusabb egyszerűbb kódolás.Hát gratulálok.Szerintem, ha ennyire zavar, h otthon egy empéhárom nem szól úgy mint ahogy Jézus fingik, akkor miért nem szerződtetsz le egy zenekart a szobádba?Vagy a kocsidba(mert az ilyenekről még ezt is elképzelem)?Ha ennyire izgat, hogy egy kurva akkord mennyi felhangot tartalmaz...

Nem is értem az ilyen embereket.Ez a minőségi gondolatok/fantáziák semmibe vevése, kukacoskodó NEM művészlelkek.Akik divatból mozartot hallgatnak (hogy eltudják mondani, mennyire kiba.*ott komoly emberek ők, mer mócárt, + egy 320-as mp3 az ő rendszerükön bizony nagyon sz*r minőség).Meg a hifi folyóíratból megtanulták a fikázást, hogy bizony miért sz*r az mp3.Szóval hallgass mócártot és fikázz mp3at és akkor qva komoly arc leszel
    (az mp3 nem akar több lenni mint ami, ennyi)
  • coolbboy83
    a minőségi zene még sokáig a HIFI cuccoké lesz.... (7 ezer forintos tescoban kapható FingSung házimózi nem számít hifinek, sem a szines ledekkel villogó dübörgő cigánytorony (minihifi), amelyek zenére ledek által kreált effektjeivel lenavigálhatsz egy Boeingot viharban)

Ehhez pénz is kell. 150 rugóért már van jó cucc kezdésnek.
  • coolbboy83
    (Item)-nek :

Ez az album nekem is meg volt, nagyon jól érezhető a különbség!! Van számos SACD lemezem, azok közül jónéhány hibryd. Van egy Rachmaninov 3. zongoraverseny felvételem, amin enyhén szólva nagyobbat robban a zenekar és a Steinway zongora is SACD felvételen, mint CD-n.
    Mondhatni szinte már ott vagyok a zenekar és a 25 milkás hangversenyzongora mellett.

(Turdus)-nak:

Látod látod:-D van füled...... mindenkinek van, csak az a kérdés tudja é... vagy akarja é használni.
    Mindenki ugyanazt hallja, de nem mindenki figyel! (itt az egészségesekre gondolok, nem a halláskárosúltakra)
    A mai Mp3 játszós fülbedugható fülest használók vigyázzanak a fülükre!!! ha szeretnének 40 éves korban hallani:-D

(Cateran)-nak:

A Jitter nem szép dolog.... digitális zajról beszélünk hibákról stb. A CD hibajavító rendszere CIRC azaz
    (Cross Interlave Read Solomon Code)
    Jó CD-Playernek jó a futóműve!!! egy Sony Fixed Pickup rendszer, vagy a philips VAM futói, illetve a TEAC cég VRDS rendszere lazán kihozza a különbéget az EREDETI és az ÍROTT lemez között!!!
  • cateran
    Ha igaz 25-45 dollár között lesznek a lemezek árai és sajna a minőségi javulás egyenlőre csak elméleti....
    "A roughly translated Japanese press release about the new technology claims the new CD cutting machines "eliminate vibration", thus improving the quality of the laser beam and bringing sound quality closer to that of the master tape."
    illetve
    "A common problem with standard CDs is an issue called "jitter" which represents variation in the characteristics of the audio signal. Many high-end CD Players use various means to reduce jitter, but Sony will use the precise burning ability of Blu-ray laser diodes to reduce the problem, which will improve audio playback."
    Hát...majd kiderül..... vagy beborul:S
  • Turdus
    Nem tudtam miért, de mindig is ogg párti voltam. Egyszerűen ugyanakkora fileban milliószorta élvezhetőbb volt a minőség, de most már értem, hogy a felharmónikusok tárolása miatt. Kösz az infót!!! Ezután tudom, mire figyeljek.
  • item
    Nemrég összehasonlitottam a Mike Oldfield Tubular Bells - SACD lemezemen tárolt felvétleket. Ez egy Hybrid Multichannel lemez azaz van egy SACD réteg és egy CD réteg is a lemezen. A különbség egy avatatlan személy számára is egyértelmű volt, nem árultam el neki hogy melyik réteg szól éppen,de láss csodát szemrebbenés nélkül megtudta mondani hogy melyik szólt szebben... Tippeljetek mire mondta ?? Hát persze hogy a SACD-ra

• item
    Na igen a nakamichi meg a társai mindig is a csúcskategóriába tartoztak, nem véletlenül szól úgy ahogy,még most is!!
  • item
    Itt a lényeg urak ebben a kis infóban! Aki ezt nem érti(hallja) az nyugodtan megmaradhat az mp3 által nyújtott "minőségen"...

SACD 4ever... Ja és ugye az sem mindegy hogy milyen játszó az amibe belerakták akár a normál gyári cd-t is!
  • NEXUS6
    Hát igen, én is nagyon sajnálom, hogy az SACD nem akar elterjedni, bár itt a Saturnban elég jó választék van belőle, de most be kéne szereznem egy normális erősítőt is hozzá. Meg akkor már fel kéne bővülnöm 7.1 szintig hangfal tekintetében is.
  • NEXUS6
    Nakamichi magnó az Isten!:)))

Még a '90-es évek elején haverral beestünk egy HiFi Show-ra, ahol megkértük az egyik csákót, hogy csináljon már egy felvétel egy Nakamichi deckkel, persze a forrás is elég jó volt azért.

Az volt a poén, ha ezt a kazit beraktuk a haver deckjébe akkor is jobban szólt mint az azon készült saját felvételek, de talán még a gyári kaziknál is. Akkor az volt a csúcs.
  • coolbboy83
    Az olyanokról ne is beszéljünk, hogy egy komolyabb cuccban Volfson, Sony, Crystal, BurrBrown
    DAC van, nem valami kis fos, mint egy PC-s hangkártyán!

Osztom Nexus véleményét az analóg kazetta terén.... meglepő mit tud egy Nakamichi, vagy egy Sony ES magnó!!! gyári kazikkal, de felvételként is.
  • coolbboy83
    Az Mp3 a legszarabb audió tömörítés a világon, ennek utána lehet nézni, hogy AAC, Ogg, de még a WMA is jobb algoritmusok.

De utcára tökéletes, meg tuctuc, stb zenékre.
  • coolbboy83
    Amitől ez az egész különleges:

nem a 20 Khz-ig hallás a lényeg.... hanem a felharmónikusok nincsenek meg!!! Minél több a felhang annál élethűbb egy felvétel... ezért jobb az SACD is.... mert 100Khz-ig tárolja a felharmónikusok frekijét, ettől az ilyen felvétel élethűbben szól.....

egyszerűbben, ha a földhöz vágsz egy százasszöget ..az sem 20- 20000 Hz-ig ad ki frekvenciákat, hanem az alaphangja mellé több száz felhangot, ami felfelé tör és erősen befolyásolja az alaphangot.

Jó példa, amikor egy Digitális zongora hang furán szól egy-egy akkordnál.... mert nincs felharmónikus, ezért aztán a büdös életbe nem lehet olyan, mint az igazi HÁLA ISTENNEK!!! az egyebekről ne is beszéljünk.

Inharmonicitásnak hívják a jelenséget (ebben benne van a felhangok szerepe az alaphangokra)
    Egy éleseb hang azért olyan, mert erősebbek a felhangjai stb.

A CD az úgynevezett PCM rendszerű... az MP3 is.. (Pulse Code Modulation)
    A legfejlettebb digitális rögzítés a DSD (Direct Stream Digital)... ezt használja az SACD is.
    1 bit (2,8224 Mhz !!) mintavételezéssel. a Master Record ott 128x túlmintavételezésű.
    Az eredmény az analóg jellel 99% megegyező, és nincsenek bit lépcsők.
    16bit/44,1 vagy 24 bit 96, vagy DVD audio 24 bit 192 Khz.

Ez az új eljárás nem tudom mit hoz, de meghallgatom majd. De evidens, hogy nem egy szar PC-s hangkártyával, ami full zajos!!!
    EHHEZ HIFI KELL NEM PC!!!!!
  • NEXUS6
    Nekem is megvan még a magnódeckem és amikor néha berakok 10-15 éves gyári kazikat, akkor csodálkozom el, hogy hogy megtartja a minőségét az anyag rajta.

A digitális zenében tényleg bitre pontosan az van benne, ami a tömörítési algoritmus után megmarad, az analogban meg az is benne van amiről az eszköz készítői nem is gondolták, hogy a zene szempontjából fontos.
  • gam87
    A sony ált a minőségi, felsőkategóriás termékeiről híres. És ha vmihez, akkor a hanghoz ők értenek a legjobban, mer ők találták fel anno a walkmant is. A 192 kbps elég gáz minőség még, a 256 már talán élvezhető. De az mp3, mint ahogy többen, több helyen is melítették már, nem túl jó. Az mp3 nem a minősége miatt terjedt el. Először a warez, később ennek legalizálása miatt. De ez is olyan, mint a HDTV. Önmagában nem fejlődés (főleg itthon), mer az anlóg csatornák csak rondábbak lesznek rajta. Kell hozzá egy drága szolgáltatás, ami viszont már 5.1ben szól, amihez szintén a nem 5000ftos daewoo erősítő kell, hanem legalább egy 100 000es + hangfalak. De ez mind a nagyon igényeseknek/gazdagoknak szól. Ha vmelyik kiadó Blue spec CD-n fogja kiadni majd az előadóik albumait, ott komolyan van véve a minőség!
  • Balumann
    Sokan még a audio cd-vel sincsenek megelégedve, nem hogy mp3-al. Aki szeret "figyelmesen" zenét hallgatni, és jó hangusgárzóval rendelkezik, nem elégszik meg 192-es mp3-al. Persze könnyűzenében elmegy, komolyzenében ahol sok hangszer, sok hangszín fordul elő ott már nem.

És bár nekem az audio cd-k (illetve wav, vagy lossless audio), illetve 320-as mp3 elég, mi többször hallgattunk az iskola studioban szalagosmagnóról zenét, és érezhető a különbség, valamiért jobb hallgatni. Hiába nem halljuk elvileg a "szüneteket" (mintavételezés) és a 20KHz feletti hangokat, a különbség akkor is érezhető.
  • BaliBoy
    Ez igen. Ez már fejlődés. Hogy vegyünk ki még több pénzt az emebrek zsebéből a nagy büdös semmivel.
  • jocco
    "A Blu-ray technológiával készített zenei CD-k ára kicsit magasabb lesz a hagyományos társaikénál".... ja persze igy biztos tudnak majd versenyezni az online terjesztéssel...csak drágábban akarják ránsózni ugyazat a szart
    A másik, bár nem értek hozzá de a lézer hütésének mi köze van a hangminöséghez?
  • NEXUS6
    Sok különbség tényleg nincs, csak mintha ugyan azt a zenét 2 óra diszkózás után, félsüketen hallgatnád meg.

Az MP3 amúgy is levágja a magas hangokat, a 192-es felbontás még szinte teljesen eliminálja őket, olyan hogy sztereo tér meg ne is beszéljünk.

Nem jó fül, sokkal inkább jó berendezés kell hozzá hogy meghalld a különbséget, de ha megvan hidd el nem akarod majd 192-es xarral etetni!;DDD
  • EasyLife
    baromság az egész a legtöbb zene a neten (MP3) 192K-s és teljesen jó. 320K-s hoz viszonyítva már igencsak jó fülekkel kell rendelkeznie egy embernek hogy különbséget halljon. attól még hogy új gyártási eljárással készítik az audió cd-ket hallható különbség nem lesz.
  • NEXUS6
    Na végre egy igényes fordítása az első sorban belinkelt forrásnak!!!!

• Alwares
    Aztán szeretném én ezt majd a saját fülemmel is hallani, jobb-e?