136
Vita az új kétszáz forintos érméről
-
#96 Megsúgom, aki nem BPen él, az VIDÉKI!!! :DDD -
#95 Amikor bevonták az 1 és 2 forintost akkor azt olvastam h az 50es az első olyan fémpénz aminek nagyobb az névértéke mint az előállítási költség! Logikusan a 10es és 20as ráfizetés! Szóval ha nem bonyolítják túl úgy mint a régit akkor lesz belőle haszon! Ami valószínűleg vmelyik politikusunk zsebébe landol de ez már más téma! :) -
#94 A régi fém 200asok ezüst tartalma nagyobb volt, mint a névértékük, ezért kellett bevonni őket. -
#93 Hm én még emlékszem arra, hogy annak idején azzal az indokkal vonták be a fém kétszázast, hogy a papír változat sokkal olcsóbb mint a fém. Akkor ez most, hogy is van??? Most már még se drága??? Vagy csak jó magyar szokás szerint megint kidobtunk egy rakás pénzt feleslegesen az ablakon?? -
#92 Debrecen meg Szeged azé ott van :) -
#91 hát az biztos hogy a köcsög hullámos meg hézagos út miatt nem lehet végigmeni rajta 180al... (pedig akartam ) -
#90 ezen hangosan felröhögtem :D
-
#89 tudod az ország egyik jelképéről van szó, szerinted egy egy hónapos híd jelkép? -
Cat 02 #88 Tekintsünk előre ? Ott meg nincs Forint :p
Én csak azért szavaztam a Lánchídra mert szép, Megyeri meg ronda. -
#87 Most mi a szart sírtok, miért baj az hogy lehetett szavazni, kurvára nem értem, szokásos magyar mentalitás.
Megyeri híd kellet volna, ahogy itt már írta is valaki jövőre utal. A begyöpösödött faszparasztoknak van a Lánc híd, Vár, meg a Halászbástya...mindig csak az 500éves értékeinkkel vagyunk elfogalalva, ami nem baj de néha tekinthetnénk előre is ,és nem mindig csak a fikázás.Szerintem kurva jó lett az új híd, de az első nap már mindenki a hibát kereste benne, hullámos az út, hézagok az illesztésnél, stb. szánalmas... -
#86 ja, azért nem a Diósgyőri vár lesz rajta, mint a papíron -
Dean Winchester #85 nekem nem is kell :D csak "elvileg hamarosan lessz" :D ezt suttogják a fenti varjak :D -
#84 :-DD -
#83 álmodj csak nyugodtan, mire itt euró lesz... hajjaj xD
#80: minden Budapestről szól, azt hiszik, hogy az a világ közepe... -
#82 Pedig MO csak BP-ből áll, meg van a homályzóna. :DDD -
Cat 02 #81 Úgyis lesz Euro, (1szer legalábbis >.<) -
Dean Winchester #80 ja és ne mondja senki,hogy egyik nagyobb hatalomnak sincs köze a végső döntés meghozatalában :)
ja és valóban felháborító minden a pestieké:S miért nem néznek szét az ország más részeiben? sokkal szebb természeti csodát lehetne felfedezni...
áááá csak felidegesítm magam ezeken a tuskó,fajankó,idiote embereknek mondható élőlényeken :( -
Dean Winchester #79 és azaz érdekes,hogy több hónap kellett mire rájöttek arra miszerint a gyártása drágább az értékénél -.-
sztem is baromság a fém pénz, a papír jobb volt!nem naon csiptem a fémpénzeket énse,itthon egy kis dobozba gyüjtöm és ha megyek el busszal akkor kiveszek egy jegyre valót és abból fizetek =D
egyik farzsebembe az odaut,másikban a visszaútra valót teszem el.
azaz a baj ezekkel a fentiekkel ,hogy minen olyat csinálnak amit nme kéne :@
most is nálunk pl.kerékpárútat is csinálnak amire semmi de semmi szükség nincs ,mivel nem forgalmas helyen lakunk
a lényeg: K***T NAGY BAROMSÁG A FÉMPÉNZ.
de ugye jön majd az euro? akkor bekell szüntetni amit most elkezdenek gyártani,vagy tévedek? -
spy803 #78 Szerintem ez az egész szavazás elterelés volt, hogy a hülye ember : Némá Józsi, lehet szavazni a 200as hátuljára szavazzá mán valami jóra.
Ahelyett, hogy arról beszélnének, hgy annyira értéktelen a magyar forint, hogy fém pénzt kell nyomni... -
#77 a Megyeri híd jó lett volna ha részletesebben ki van dolgozva, elvégre is valamennyire a jövőre utal (legalábbis jobban mint a Lánchíd, nem mintha nem szeretném). más kérdés, ha tényleg beütt a krakk, és valódi durva gazdasági világválság lesz akkor már nem fogjuk törni a fejünket az érméket meg a papírpénzeken, hanem mehetünk kenyérjeggyel sorbaállni jobb esetben. de ez inkább maradjon csak meg egy utópisztikus rémképnek. -
#76 valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is.
de tényleg, minden csak bp-ről szól:D
(#75: én sohasem láttam a lánchidat még élőben. sry) -
#75 a lánchíd csak a pestieké? ha komolyan így gondolod verd a fejed a falba. -
#74 jókor lett megnyitva ez a topik is... akkor kellett volna, amikor bejelentették hogy érmével váltják ki a 200 forintos bankót, ez olyan június magasságában volt. mostmár el van döntve minden :| -
#73 Ez megint kurvára kellett... mért nem cserélünk mindjárt minden bankót fémpénzre? Sőt,lehetne úgy mint a spártaiaknál,vaspénz!
idióták -,- -
#72 6/4 természetbúvár téma :| Megyeri híd nem jó, egyértelműen Láncíhd -
Rundstedt17 #71 jó a lánchíd -
#70 azt mondták azért nem marad a diósgyőri vár, mert tulságosan bonyoult lenne beleégetni. ahoz képest ez a lánchid..pfff!
vagy lehetett volna a gólya, ami eléggé elterjedt hazánkban, szinte mindenhol látható. erre lánchid, pestieknek hudejóvagy, a többi magyar ember meg le van toljva juhé! -
ldavid #69 ezerszer? egy profilból készült rajz a nagy semmi közepén?
a két híd legalább térbeli, és a Lánchíd alatt még víz is van -
Jimmyke #68 Régi félén is híd volt (asszem az Erzsébet), ha jól emlékszem. -
Mirk #67 kár hogy nem győzike lesz rajta -
#66 Nem kell még egy madaras, jó lesz a híd, olyan ugysincs még.
1 híd (200)
2 címeresünk (100-10)
2 madaras (50-5)
1 virágos (20)
-
#65 Miért gyökérség? Ez csak ilyen hülye hazai beidegződés, hogy csak híres magyar ember v. épület lehet egy pénzen. -
#64 Na, Lánchíd...Győzőtt a beszűkült agyú, fantáziátlan, magyarkodó konzervatizmus. A gólya ezerszer jobb lett volna. -
ldavid #63
-
#62 Legyen rajta egy rántott hús! -
Szoki333 #61 Egész hiteles XD -
Szoki333 #60 Ha már euró úgy sem lesz, akkor mértnem ez lett?! :D -
Jimmyke #59 Újabb öngól remek :D
Sok szar automatát kalibrálhatják újra, nem én járok jól vele az tuti.
Érmét legalább lehet nyirbálni, levágott 200 ftos bankjegy széléből nem lehet újat gyúrni -
Vlala #58 Nem értem, miért kell erről vitázni. A mai világban kinek van 200 forintja, egyösszegben? -
Fbn Lx #57 szerintem a gólya nagyon szép volt.