136
Vita az új kétszáz forintos érméről
  • Sir Quno Jedi
    Megsúgom, aki nem BPen él, az VIDÉKI!!! :DDD
  • Balyy
    Amikor bevonták az 1 és 2 forintost akkor azt olvastam h az 50es az első olyan fémpénz aminek nagyobb az névértéke mint az előállítási költség! Logikusan a 10es és 20as ráfizetés! Szóval ha nem bonyolítják túl úgy mint a régit akkor lesz belőle haszon! Ami valószínűleg vmelyik politikusunk zsebébe landol de ez már más téma! :)
  • avengir
    A régi fém 200asok ezüst tartalma nagyobb volt, mint a névértékük, ezért kellett bevonni őket.
  • Pluskast
    Hm én még emlékszem arra, hogy annak idején azzal az indokkal vonták be a fém kétszázast, hogy a papír változat sokkal olcsóbb mint a fém. Akkor ez most, hogy is van??? Most már még se drága??? Vagy csak jó magyar szokás szerint megint kidobtunk egy rakás pénzt feleslegesen az ablakon??
  • Pepsi Twist
    Debrecen meg Szeged azé ott van :)
  • Pepsi Twist
    hát az biztos hogy a köcsög hullámos meg hézagos út miatt nem lehet végigmeni rajta 180al... (pedig akartam )
  • Pepsi Twist
    ezen hangosan felröhögtem :D

• Punker
    tudod az ország egyik jelképéről van szó, szerinted egy egy hónapos híd jelkép?
  • Cat 02 #88
    Tekintsünk előre ? Ott meg nincs Forint :p
    Én csak azért szavaztam a Lánchídra mert szép, Megyeri meg ronda.
  • Shodan
    Most mi a szart sírtok, miért baj az hogy lehetett szavazni, kurvára nem értem, szokásos magyar mentalitás.

Megyeri híd kellet volna, ahogy itt már írta is valaki jövőre utal. A begyöpösödött faszparasztoknak van a Lánc híd, Vár, meg a Halászbástya...mindig csak az 500éves értékeinkkel vagyunk elfogalalva, ami nem baj de néha tekinthetnénk előre is ,és nem mindig csak a fikázás.Szerintem kurva jó lett az új híd, de az első nap már mindenki a hibát kereste benne, hullámos az út, hézagok az illesztésnél, stb. szánalmas...
  • stp4trick
    ja, azért nem a Diósgyőri vár lesz rajta, mint a papíron
  • Dean Winchester
    nekem nem is kell :D csak "elvileg hamarosan lessz" :D ezt suttogják a fenti varjak :D
  • JAG1
    :-DD
  • FZoleee
    álmodj csak nyugodtan, mire itt euró lesz... hajjaj xD
    #80: minden Budapestről szól, azt hiszik, hogy az a világ közepe...
  • Sir Quno Jedi
    Pedig MO csak BP-ből áll, meg van a homályzóna. :DDD
  • Cat 02 #81
    Úgyis lesz Euro, (1szer legalábbis >.<)
  • Dean Winchester
    ja és ne mondja senki,hogy egyik nagyobb hatalomnak sincs köze a végső döntés meghozatalában :)
    ja és valóban felháborító minden a pestieké:S miért nem néznek szét az ország más részeiben? sokkal szebb természeti csodát lehetne felfedezni...
    áááá csak felidegesítm magam ezeken a tuskó,fajankó,idiote embereknek mondható élőlényeken :(
  • Dean Winchester
    és azaz érdekes,hogy több hónap kellett mire rájöttek arra miszerint a gyártása drágább az értékénél -.-
    sztem is baromság a fém pénz, a papír jobb volt!nem naon csiptem a fémpénzeket énse,itthon egy kis dobozba gyüjtöm és ha megyek el busszal akkor kiveszek egy jegyre valót és abból fizetek =D
    egyik farzsebembe az odaut,másikban a visszaútra valót teszem el.
    azaz a baj ezekkel a fentiekkel ,hogy minen olyat csinálnak amit nme kéne :@
    most is nálunk pl.kerékpárútat is csinálnak amire semmi de semmi szükség nincs ,mivel nem forgalmas helyen lakunk
    a lényeg: K***T NAGY BAROMSÁG A FÉMPÉNZ.
    de ugye jön majd az euro? akkor bekell szüntetni amit most elkezdenek gyártani,vagy tévedek?
  • spy803
    Szerintem ez az egész szavazás elterelés volt, hogy a hülye ember : Némá Józsi, lehet szavazni a 200as hátuljára szavazzá mán valami jóra.
    Ahelyett, hogy arról beszélnének, hgy annyira értéktelen a magyar forint, hogy fém pénzt kell nyomni...
  • BiG G
    a Megyeri híd jó lett volna ha részletesebben ki van dolgozva, elvégre is valamennyire a jövőre utal (legalábbis jobban mint a Lánchíd, nem mintha nem szeretném). más kérdés, ha tényleg beütt a krakk, és valódi durva gazdasági világválság lesz akkor már nem fogjuk törni a fejünket az érméket meg a papírpénzeken, hanem mehetünk kenyérjeggyel sorbaállni jobb esetben. de ez inkább maradjon csak meg egy utópisztikus rémképnek.
  • tigeroo
    valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is.
    de tényleg, minden csak bp-ről szól:D

(#75: én sohasem láttam a lánchidat még élőben. sry)
  • VRSDM
    a lánchíd csak a pestieké? ha komolyan így gondolod verd a fejed a falba.
  • BiG G
    jókor lett megnyitva ez a topik is... akkor kellett volna, amikor bejelentették hogy érmével váltják ki a 200 forintos bankót, ez olyan június magasságában volt. mostmár el van döntve minden :|
  • greg benz
    Ez megint kurvára kellett... mért nem cserélünk mindjárt minden bankót fémpénzre? Sőt,lehetne úgy mint a spártaiaknál,vaspénz!

idióták -,-
  • DJ Skyline
    6/4 természetbúvár téma :| Megyeri híd nem jó, egyértelműen Láncíhd
  • Rundstedt17
    jó a lánchíd
  • akyyy
    azt mondták azért nem marad a diósgyőri vár, mert tulságosan bonyoult lenne beleégetni. ahoz képest ez a lánchid..pfff!

vagy lehetett volna a gólya, ami eléggé elterjedt hazánkban, szinte mindenhol látható. erre lánchid, pestieknek hudejóvagy, a többi magyar ember meg le van toljva juhé!
  • ldavid
    ezerszer? egy profilból készült rajz a nagy semmi közepén?
    a két híd legalább térbeli, és a Lánchíd alatt még víz is van
  • Jimmyke
    Régi félén is híd volt (asszem az Erzsébet), ha jól emlékszem.
  • Mirk
    kár hogy nem győzike lesz rajta
  • kas123
    Nem kell még egy madaras, jó lesz a híd, olyan ugysincs még.

1 híd (200)
    2 címeresünk (100-10)
    2 madaras (50-5)
    1 virágos (20)
  • Dynamic
    Miért gyökérség? Ez csak ilyen hülye hazai beidegződés, hogy csak híres magyar ember v. épület lehet egy pénzen.
  • Dynamic
    Na, Lánchíd...Győzőtt a beszűkült agyú, fantáziátlan, magyarkodó konzervatizmus. A gólya ezerszer jobb lett volna.
  • ldavid

• Blacksheep333
    Legyen rajta egy rántott hús!
  • Szoki333
    Egész hiteles XD
  • Szoki333
    Ha már euró úgy sem lesz, akkor mértnem ez lett?! :D
  • Jimmyke
    Újabb öngól remek :D

Sok szar automatát kalibrálhatják újra, nem én járok jól vele az tuti.
    Érmét legalább lehet nyirbálni, levágott 200 ftos bankjegy széléből nem lehet újat gyúrni
  • Vlala #58
    Nem értem, miért kell erről vitázni. A mai világban kinek van 200 forintja, egyösszegben?
  • Fbn Lx
    szerintem a gólya nagyon szép volt.