136
Vita az új kétszáz forintos érméről
-
#56 remélhetőleg ez nem azt jelenti, hogy a jövőben a biliárd- és/vagy csocsóasztalok 200-asra lesznek állítva :) -
Fbn Lx #55 nabazmeg, Lánchíd.
megint a büdös pestiek nyertek :0 -
ldavid #54 szerintem ez egy ilyen irányított szavazás volt
egyedül a Lánchidas volt úgy kidolgozva, hogy azt az emberek többsége szívesen látná a legnagyobb értékű magyar érmén (én is arra szavaztam)
egyébként ha megnézitek, most olyan lesz mintha a 100 és 200 forintosok lennének az 1 és 2 eurósok, csak a színük pont a fordítottja -
#53 "A papírpénzről érmére váltás hátterében elsősorban a nemzetgazdasági megtakarítás és az a hosszú távú jegybanki cél áll, hogy az MNB megkönnyítse a lakosság majdani átállását az euróra. Az érme leghamarabb 2009 első félévében kerülhet forgalomba. A kétszáz forintos bankjegy – várhatóan 2009 végéig – szintén törvényes fizetőeszköz marad."
Erre csak ennyit:
És ezt az egész hercehurcát ki fizette, sőt ki fogja még fizetni? Hát nem ezek a barmok... -
rumkola #52 na, úgy néz ki fasz helyett a Lánchíd lesz rajta
:) -
forsbergp21 #51 Vagy hogy "A forint-széria utolsó darabja. Jól nézd meg, mert nemsokára semmit nem ér!" -
haxoror #50 -
rumkola #49 Egy kurvannagy fasz kéne a hátuljára, és egy szöveg: megszoptuk. -
#48 Add nekem:D De ha nem akarod,vegyél belőle egy G25-öt,és azt add ide:D -
#47 nem lehet beváltani. csak bevinni és odaadni.
én nem adom be, megvárom még jó sokat fizet érte a méh és elviszem:) -
#46 És nekeed el is fogadják? mert nekem nagyon sokszor volt, hogy egy százasamat se fogadta el az automata, ha meg elmegyek felváltani jón a parkoló őr megb@szni.
Ha valamit nem látsz, az nem jelenti azt, hogy nem létezik! -
#45 Mi a pöcsnek új 200-as, EURO-t nem tudjuk bevezetni, ez meg hinyzik mint mókusnak az erdőtűz...szánalom -
Rundstedt17 #44 Hamarosan az 500 as és az 1000es is sorra kerül:D -
Rundstedt17 #43 De:D -
Nuki #42 CSINOVNYIK :DDDD
Eddig van címer, madár, növény, most már legalább van híd is. Jó ez.
A középkorban nyert így a királyság pénzt hogy újraverték az összes pénzt, nem? -
RaszPuty1N #41
a többi alternatív megoldás itt :D -
#40 add mnekem ^^ -
Csesza #39 a kockás gép lehet jobban beveszi mint a papír 200ast :DDDDDDdddddddd -
Csesza #38 nem olvastam végig a topikot, lehet volt róla szó, de gondolom nem a takarékosság miatt csinálják ezt?! gondolom sokkal drágább az előállítása ennek mint a papír pénznek? ha igen akkor ennek mi értelme van? adtak már valami magyarázatot? -
#37 És?! -
#36 parkoláskor jól fog jönni... eddig Ferihegyen majd beleőszültem mire bedobáltam a 600ft minimáldíjat.... -
#35 hát jó szar cuccok közül lehetett választani h mi legyen rajta :S
lett vna egy Tankcsapda féle P-betű :D -
Szoki333 #34 2013-ig be lehet váltani az 1 és 2 forintos érméket a postákonál! -
#33 A legtöbb (ital) automata a súlyuk alapján különbözteti meg a fémpénzeket és nem a formájuk főként nem az összetételük alapján. -
#32 Elfogytak az 1 es 2 forintosok, mar lecsusztal a bulirol;) -
#31 megértetted amire célozni akartam, az a lényeg. -
#30 am Megyeri híd! -
#29 legyne Chuck norris a hátulján... -
#28 Amit leirtam, abban is fizetnek erte, csak nem annyira egyertelmuen;) Bar az emberek nagyreszet gyorsan hulyenek lehet nezni, meg lehet oket vezetni, de ha meg szamokat is irnak melle, foleg szazalekokat, akkor mar el sem olvassak;) -
#27 te már tudsz valamit... lehetek a barátod? -
Wolfsnack #26 nekem akkor omlott össze a 200 forintos amikor a grafikus nyilatkozta valahol hogy egyik haverjának régimódi feje van ezért róla modellezte Károly Róbert alakját, mutatták is, talán tv-ben volt, kicsit illúzióromboló
elképzelem az ürgét amikor boltban fizet zöldhasúval :DDD -
#25 Ez a madar es noveny akkor agyokerseg:) A Magyar ember szerintem leszarja, hogy mi van rajta. A turista, kulfoldi meg csak elobb felimer rajta egy hidat, epuletet, emlekmuvet, amit a kepeslapokon, prospektusokban is lat (pl. Lanchid, Hosoktere, Parlament, Budai-var, Bazilika, mittudomen). Azt a kankalint - amit fel sem ismer, es el sem tudja olvasni alatta a szoveget - meg hetekig turhatja a pusztaban mire megtalalja:DDDDDDD -
#24 Rosszul látod. Még fizetnek is majd a megsemmisítésért/újrafeldolgozásért a MI adónkból. Így lesz kerek a circle of lies... :DDD -
#23 De valszeg valakinek jo uzlet;) Gondolom, a fempenz gyartasa meg mindig tobbe kerul mint a neverteke?
Igy legyartjak most a 200-ast 300-ert, igy csinalnak 200 Ft-kent 100 Ft hianyt, aztan 8-10 ev mulva ha mar Euro lesz, akkor bevonjak, es odaadjak valami benfentes Jozsi Kft-nek, aki nagy kegyesen ad a erte, hogy feldolgozza 150 Ft-ot (igy vesztenek ismet 50 Ft-ot:D), aztan Jozsi Kft. kitermel belole 250 Ft-ot:))))))) -
#22 nem csakúgy oktalanul váltották fémpénzre. túl sokat használt váltópénz lett, sok volt belőle, gyűrődött, elszakadt, újat kellett csinálni. könnyebb megcsinálni egyszer egy érmét, az nehezebben használódik el. -
#21 Két gaz, két madár, két híd.
forintszavazás -
#20 Főleg, hogy KÉTFÉLE fémből lesz, azaz az automaták nem fogják szívesen bekajálni, mint a mostani elmebeteg százasunkat SEM. (én és kollegáim is naponta szívok ezzel, van amelyik 5 darab százasból EGYET fogad el)
Lényeg, hogy drága ÉS használhatatlan legyen. Ja, de lesz rajta gólya, beszarok... -
#19 azzal kezded h van jó oldala, aztán meg a végére kihozod hogy szart se ér
grat, logika a négyzeten :D
és milyen mintákból lehetett választani h mi legyen a hátán ? -
r4pt0r #18 Drága a papír 200as pótlása mert nem ér semmit ezért nem foglalkoznak vele hogy tartják ezért mindig újat kell nyomtatni. Értelem szerűen a fémpénzt nehéz tönkretenni. -
#17 Nagyobbra lapitjak a 2 forintos, es rautnek 2 nullat:) Esetleg elotte belepreselik az 1 forintost, hogy legyen valami design:D