4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• MaskimXul
    1.0.1 patch infó
  • beci43
    De gondolom csak az oroszhoz jó,legalábbis nálam csak azzal műxik...
  • blackshark
    Grat! Jó vadászatot!
  • sztoncsi
    Na működik a No-CD crack...
  • blackshark
    Jah, én is ezt tudom róla és olvastam is sok helyen.
  • LeonSilver
    A gyári track ir egy célhardver ami alapvetően olyanoknak lett kifejlesztve akik nem voltak képesek egeret mozgatni.Ebből lett a játékosoknak szánt verzió.Az első tudott 30 fps-t és ugye azóta is fejlesztgetik a cuccot így mára eljutott a 4-es változathoz.A gyáriban ( a vebkamerákkal ellentétben ) van egy jelfeldolgozó és ezért hardveres a cucc.

Nem kell a processzornak foglalkozni a jelfeldolgozással.A gyárinál nemigen fordul elő fps esés használat közben míg a házi gyártmányról ez azért nemmondható el.
    Mit is írnak a trekkről??

46° Field of View; 120 FPS Sample Rate

A lényeg a vége ( bár a 46°-os látőszög se semmi ).
    Ebből látszik, hogy a 120 fps kérem a mintavételezésre vonatkozik.Nem mindegy, hogy 1 másodperc alatt 30* vagy 120* frissít a kamera.A gyári ettől gyors és pontos.

Nekem is free cucc van egy sapkára applikálva ami egészen jól működik de az igazi a gyári trekk ;) Remélem az idén valamikor majd tudok egyet szerválni.

• blackshark
    Jah, és az új nevem Vulture a játékban meg TS-en.
  • blackshark
    Értem.Hát már rég játszanom kellene ezzel a kütyüvel,de hát...
    Nem baj majd a jövőhéten megcsinálom.Am is már a tervrajzom is megvan méretarányosan.Szal már tényleg csak a szerkesztés maradt hátra.
    Olyanféle biciklámpából "clip".
  • FlashFWD
    Nem is hallottam még ilyesmiről.
    Forrasztópáka hiányában az is elég - feltéve, hogy van ónod és kézügyességed - ha felforrósítasz valami komolyabb vasdarabot, ami tartja a hőt egy kicsit.
    De ha ilyesmit csinálsz, szólj előtte valakinek, nehogy tűz legyen belőle.
  • FlashFWD
    Nem vita, csak beszélgetünk.
    Nem tudom cáfolni a 120 fps-t, csak az intuicíómra hagyatkozom.
  • blackshark
    Am is véletlenűl kiütöttem pár LED-et ami volt "tartalékba".
  • blackshark
    Ezzel tisztában vok, de mondom h forrasztót ne tok szerválni. xD Röhejes de ez van.Van egy 5LED-es bicikli lámpám.Az a tervem h a kamerára ragasztom és úgy világítom meg a pontokat csak ezzel az a bajom h pont belenézek akkor a lámpába vmivel le kellene fedni.Flopi lemez nem jó?xD
    Szal vmi forrasztás nélküli megoldás kéne.
  • DummyBoy
    Nem akarok vitatkozni, csak arra akartam rávilágítani hogy simán van több mint 30 ...

De a lényeg: Minek 30 FPS-nél gyorsabb webkamera? Még Normálban is alig van olyan ...
  • repvez
    Hát a boltba kaphato pár száz forintért a láthatosági mellény arrol leszedni a visszaverö csikokat és a led helyett használj infra vörös ledet az nem bocsájt ki láthato fényt igy nem vakulsz meg tüle de a kamera ugyan ugy látja mintha sima fény lenne.
  • blackshark
    Nem igaz h egy forrasztót nem sikerül beszereznem. xDDDD
    Így hát a fényvisszaverős dologra került a sor.
    Milyen fény visszaverő kellene?
    És LED-el világítsak rá?
    De ha belenézek megvakulok.H csináljam?
  • FlashFWD
    Nézd, ha egy cég hardveres 120 fps-t lenne képes előállítani egy kamerával, akkor:
    - csomó webkamera lenne már, min. 60 fps-sel,
    - iszonyúan döngetnék a mellüket a fizikai fps-sel, de én sehol nem találtam róla leírást, ezért szerintem szoftveres.

De megsúgom, hogy tökéletesem mind1, hogy 120, 60, v. 30 fps-sel megy a holmi, legalábbis a tapasztalatom szerint egál, akár 1x, akár 4x a szorzó.

S ez nem az összes kép a beállításokról, csak már nem volt kedvem összeszemetelni a fórumot de itt fent van minden:
    képek
  • sztoncsi
    Nem tudom olvastad e ezt a topikot:

SG Free Track topik

Itt ezt a kamerát javasolják a freetrackhoz: VX1000
  • sztoncsi
    Szerintem nem biztos hogy a kamerával van a gond... mármint átvitt értelemben!

Lehet, hogy nem elég erős neki a fényforrás, és nem érzékeli megfelelően a mozgást... a kamera az frissítene, csak mivel nem érzékeli a fény változását megfelelően, így nincsen mit megjeleníteni!

Én ettől a plafonon lennék, ezért rendeltem meg inkább az eredetit...
  • blackshark
    Nekem olyat csinál a kamerám h vmikor 10 fps-em van vmikor meg 26-30.Nem értem miért meg gondjaim vannak a beállításánál mikor el kell sötétíteni.
    USB PC Camera Plus-om van CNR-WCAM43-as.Nem vmi jó kam de a 30 fps-nek meg kellene lenni,de nem mindig van.
  • sztoncsi
    Én is úgytudom, hogy 30 fps felett elvileg nincsen gond... ez a szimulátoroknál igaz is lehet, de egy lövöldözős játékban minél nagyobb az fps annál pontosabb a célzás! Kicsit olyan ez mint a lagg...
  • sztoncsi
    Bocsi!

Csak irónikus voltam kicsit... ugyanis volt itt egy kis vita ebben a témában, mert meg mertem kérdezni azt amit te is, és kicsit le lettem hurrogva, hogy olvassak vissza, mert nem olyan sok ez az 17xx hsz, és külömben is jól működik az SG-n a kereső, és keressek rá...!

De amikor mondtam hogy akkor én megcsinálom, más ígéretet tett, hogy megcsinálja... gondolom azóta is csinálja!

De ez már a múlté, azóta béke uralkodik a fórumon, igaz FAQ-nélkül!
  • SgtChris
    Hol is van a FAQ, amire hivatkozol????
  • DummyBoy
    Kösz a beállításokat :)

Énúgy tudom a Trackir elvileg 120FPS hardveresen ... De hogy ez mit jelent: a webkamera 30 képkockát rögzít másodpercenként legjobb esetben (FPS - Frame per sec ...). A Trackir 120-at ... ami azt jelenti hogy 4-szer annyiszor vesz mintát, ergo pontosabb (Hogy ez számít-e valamit azt nem tudom ... de ez a matekos rész ...)

Nekem az előző webcamom 18 képkockát tudott max, az darabos, és idegesítő is mert nem tud folyamatos mozgást ... ezért jó ha tud a kamera 30-at ...

Viszont régi vita pl: hogy pl egy lövöldözős játékban számít-e ez valamit ugyanis 25 kép/másodperc felett az emberi szem mindent folyamatos mozgásnak érzékel :) Ebből hogy ha másodpercenként 30 mintavétel szerint csinálja a proggi a mozgatást akkor az már bőven folyamatos :)

Remélem érthető :)
  • FlashFWD
    Ha képes vagy 3V-ból 220-at csinálni, akkor nem balfék, hanem zseni vagy.

A 30 fps, meg nem tudom, hogy mi, de a 40e Ft-os cucc is szoftveres szorzóval dolgozik, mint ahogy a free.
    Tökéletesen működik a házi barkács, ledes motyó, de akinek van felesleges 40 rongya, dobja.
  • FlashFWD

• FlashFWD
    S így vajon nagyobb lesz?

• FlashFWD
  • sztoncsi
    " Teccsó Gazdaságos Trekir :) "

Nem szeretek bütykölni, meg amilyen balfék vagyok, belevezetem a 220v-ot a fejembe!
  • DummyBoy
    Hááát, abban biztos vagyok hogy a FreeTrack még Wiimote-al sincs olyan profi mint a Trackir, de ár/érték arányban abszolut nyertes ...

Én a helyedben lepause-olnám a TrackIR megrendelést, kérnék kölcsön egy webkamerát, kipróbálnám, és utánna döntenék ... Mondjuk nem tudom hogy a webcam-os 30 FPS milyen lehet érzékelés szempontjából, de freetrack fórum szerint elég ...

És lényegesen olcsóbb :) Teccsó Gazdaságos Trekir :)
  • FlashFWD
    Nincs időm rá. Ha le is ülök a gép mögé, repülnék inkább.
  • sztoncsi
    Én 2 hete rendeltem egy eredeti Track IR PRO-t...

Azóta mindig azt mondják, hogy a jövőhéten küldjük...!
  • DummyBoy
    Én bézbólsapkásat csináltam, tegnap végre működött rendesen a 6DOF is. (Ha már repülni nincs időm mostanában ...)

Jó kis cucc ez :) Qrva nagy élmény nézelődni a kabinban normálisan ...

Valaki használ még 6DOF-ot BS-hez? Meg tudja mutatni a beállításait a Freetrackben? CSak érdekelne, mert az enyémet még finomhangolni kell ...
  • blackshark
    Jaaa,oké viszont jó lenne ha vmikor a hétvégén feljönnél TS-re trainelni az összerakásban mert nem kóser.Majd webcam-ozok is h jól csinálom.Nah akkor várlak.És még vmi,füleses verziót csinálom, mert úgy terveztem és könnyebb is nekem.
  • FlashFWD
    Mint amilyen kéne?
    Milyen kéne? S miből gondolod, hogy olyan kéne?
    Na jó, ezek költői kérdések voltak... tökmind1, a led mérete.
    nyilván ne 1mm-es legyen, de bringalámpából szvsz tökmind1, milyet szedsz ki.
  • blackshark
    lámpám*
  • blackshark
    Nah,megvan a bicikli lámoám viszont most vettem észre h ebben a LED-ek kissebbek mint amilyen kéne.Jók ezek is vagy cseréljem le? Sürgős válasz kellene!!!!
  • DummyBoy
    Orosz verzió + crack esetén elég sokat kell várni hogy elinduljon a mission ...

Vista meg nem jó semmire ... Játszani XP ...
  • sztoncsi
    Olvasd el a FAQ-t!
  • blackshark
    Angol verziót szedtél le?Úgy tom h a crack csak orosz verzión müxik.
    Ha utána se jó akkor nem tok segíteni.
  • beci43
    Sziasztok!
    Új fószer vagyok itt a fórumon,viszont régi Lock-onos múlttal.Segítségeteket kérem.
    A Black Sharkhoz leszedtem cracket,de nem műxik,hiába próbálom indítani,nem megy.Lecseréltem a fileokat,de Vista alatt meg sem nyekken...help please!