Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Gazdasági válság topikban az õ hosszászólása még ott van. Ha jól emlékszem szobatudósnak titulált az a kis senkiházi. Elküldtem meglegebb éghajlatra.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

FlashFWD
Valami kis pletyit csurgathatnál...
<#dumcsi>

Apache pilots kill mimes

FlashFWD
Emlékszem a gunship-re, meg is van. Mikor megvettem, nagyon sokat vártam tõle. Még a strandra is kivittem a kézikönyvét, hogy szokjam a bill. kiosztást.
S a langy szó tökéletes, nem sikerült valami fényesre az a játék, legalább is engem nem kötött le hosszabb idõre.

Apache pilots kill mimes

FlashFWD
most megsértõdtem. <#csodalk>

Apache pilots kill mimes

Molnibalage
okkultist felbaszta az agyam már megint.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Buren
Lett volna olyan is a 90-es évek végén, hogy egy harckocsiszimulatort meg egy heloszimulátort gyúrtak volna össze. (a meg nem valósult "M1 Tank Platoon 3" és az eléggé langymelegre sikerült "Gunship!"-ról van szó)

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Hmmm... jól hangzik... egy ilyen miatt mélyen a zsebembe nyúlnék! 😊)

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Na,Balázs.Hát mi ez a két felkiáltójelecske??

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Volt ilyen elképzelés, csak bedõlt. '97 körül egy Mi-24 szim és egy AH-64 szim összeköthetõ voltés lehetett egymás ellen tolni. Állítólag az Lead Pursuit új szimje ilyen koncepcióval készül.

Nekem is nagy vágyam egy komplex harci szimulátor... olyan, Falcon + Lock-On FC + Steel Beasts Pro + DCS + ArmA2 ACE mod kombináció... azt hiszem ellennék vele! 😄

Kinyírtam a joyomat... egy darabig én most biztos nem tudok játszani... 😞((

Ha megcsinálják, vagy lesz új, akkor persze... szívesen multiznék... hangulatos lenne nagyobb kötelékekben szórni a vikiket! 😊)

www.smart-bus.hu

MaskimXul
<#wow1>

Bárcsak a DCS-t csinálnák meg ilyenre a nevéhez hûen, hogy minden legyen benne. Akkor talán 20 év múlva lenne egy jó kis háború szimulátorunk <#vigyor0>

Egyébként nem szoktatok BS-el multizni? Mi Flash-el elég jól szórakoztunk múltkor, gondoltam néha összejöhetnénk ilyen gyakorló repülésekre.
Van jópár szerver, igaz, fõleg szar pinggel, de ez nem probléma, tudok én is hostolni, 2 mega feltöltésbe belefér.
Ha már off... egy kis kedvcsináló, ha valakit esetleg érdekelne:

ArmA + A.C.E

Még béta, folyamatosan fejlesztik, de már így is nagyon finom. Ha valakit érdekel, ArmA topikban szívesen segítek...

Elnézést...

www.smart-bus.hu

sztoncsi
Én is járok airsoftozni... csak nem te vagy a softair-os WD? <#fejvakaras>

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

az a topik = ez a topik

www.smart-bus.hu

Azért egy fórum nem fog álmatlan éjszakát okozni, viszont a bocsánat kérés korrekt...

Itt mindenki kölcsönösen tiszteli a másikat... még a veres csillag vitájánál sem sértegettük egymást! Jó lenne, ha ez a kölcsönös tisztelet maradna, és nem süllyedne az a topik is az átlag SG-s színvonalra...

Semmi bajom veled, nem is haragszom... más az ízlésünk, és a stílusunk... nincs ezzel gond, csak ezt tartsuk kölcsönösen tiszteletben!

Béke! <#eljen>

www.smart-bus.hu

FlashFWD
Nah... gyere majd repülni, széjje'lövöm a segged.
A szmálji vigyorog is, nem csak mutogat... s ha ezért most álmatlan lenne az éjszakád, akkor bocsánatodat kérem. <#worship>

Apache pilots kill mimes

Mi van veled? Én említettem a BF-re az ArmA-t, ha már szimulátorozunk... erre Te jössz a airsoft-al, erre írtam a lõteret! Nekem az a hangulat, hogy valódi fegyverek vannak a kezemben, és ezeket élesben használhatom... addig örülök, amíg nem kell emberre lõni velük!

"Ez egy ilyen "kinek hosszabb a pöcse" benyögés volt..."

Tessék ezt tükör elõtt megismételni...

Ezt a mutogatós smilet meg akkor erõltesd, ha tõlem is látsz ilyet! Amíg én normálisan beszélek veled, addig ezt tõled is elvárom!

Volt ennek a topiknak egy normális hangulata... jó lenne, ha ez megmaradna!!

www.smart-bus.hu

FlashFWD
S kire lõsz a lõtéren?
szimulátor, aha... <#mf1>

Ez egy ilyen "kinek hosszabb a pöcse" benyögés volt...

Apache pilots kill mimes

Szerintem meg az arcade-on van a hangsúly! Véleményem szerint játszhatatlan, de ízlések és pofonok... ha neked ez tetszik, hát hajrá!

Én meg lõtérre... nekem meg az a szimulátor... viszont fotelben ülve is az ehhez hasonló dolgokat szeretem...

www.smart-bus.hu

FlashFWD
Próbáltam, fos.
Járok airsoftozni, nekem az a szimulátor. Árkád bigyó pont elég egy-egy estére, ill. hatalmasakat taktikáztunk mikor még a CB-n nyomtuk a klánmeccseket...
Volt, hogy az egész war alatt alig mozdultam, mert az volt a feladatom.
Nem az árkádon van a hangsúly, hanem azon a szép estéken, amit nyújtott, s még néha most is nyújt, igaz, most már PoE2-nek hívják.

Apache pilots kill mimes

MaskimXul
poe2 foreva <#eljen>
A BF arcade bigyó... ArmA + ACE mod! 😉

www.smart-bus.hu

FlashFWD
BF foreva'
<#hawaii>

Apache pilots kill mimes

sztoncsi
Húú bakker a PRO-megdobogtatta a szívemet! Brutálisan jól néz ki!

Viszont a Couger sajnos nagyon nem szimpi... (ettõl még lehet nagyon jó)

TrackIR:

GYáá THX! <#worship>

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

LeonSilver
Egészen biztos, hogy az nem én vagyok.

**--**

Nekem sima x52 van és mielõtt megvettem körülvizuáltam pro ügyben.Szerintem annyival nem ad többet, hogy mindenképpen azt vegye az ember.Más a szine, néhány mûanyag alkatrész fém és az "MFD" tud megjeleníteni adatokat de hát az ember a legritkább esetben sasolja azt.Így maradt a mezei 52-es.
Elõtte egy MS FFB pro joyom volt és hát azt kell mondanom ég és föld.
A gázkar nagyon sokat dob a játékon.

EZ a FreeTrack tápigja és INNEN tudod életölteni a szoftvert.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

A G25 pedálja faszán mûködik rudderként, én is azt használom.

Program kezelés szempontjából a HOTAS rendszerek elmondhatatlanul többet nyújtanak... nekem sajnos még nincs, de már próbáltam X52-t, és egy mezei joy után bizony 100x jobb... ha jól felprogramozod, minden kézre áll...

Az X52pro-t szerintem nem érdemes megvenni, lényegesen drágább az X52-nél és alig nyújt többet. Sima X52, vagy, ha nagyon jól állsz anyagilag, és úgy érzed, hogy jó pár évig fogsz ilyen szimulátorokkal játszani, akkor Cougar, és pár év múlva egy "mod" hozzá...

Itt egy teszt az X52pro-ról... ebben leírják mennyiben más mint a sima X52.

A Cougar-ról meg mesél valaki, akinek van... az megint egy más világ! 😊

www.smart-bus.hu

sztoncsi
"öreg vagyok már nádi verébnek"

Te is? Sajnos énis!

Pont tegnap mondtam az asszonynak, hogy szerintem a mi korosztályunk, 90 évesen is a számítógép elõtt fog ülni, és Interneten fogjuk kergetni, vagy éppen gyilkolászni egymást...! <#hehe>

sztoncsi
Amikor a joyt vettem, még jónak számított a piacon, és nem rendelkeztem önálló keresettel...

Tavalyelõtt megvettem a Battlefield 2-õt, és ott beleszerettem a helikopterekbe, és azóta keresek egy helikopter szimulátort, ami valósághûbb mint a Bf2...

Még nem tudtam igazából belemerülni a BS-be, így nem tudom mennyire lesz tartós a szerelem 😄

A track irt hogyan lehet lemásolni van valami fórum a gyártásról?

FlashFWD
világos.
Igazából arra gondoltam, hogy érdemes végiggondolni, hogy mennyi idõt tervezel eltölteni a progival.
Én is azért tákoltam össze a trackert, mert eszem ágában sincs 40 rugóért trackIR-t venni.
Ha sokat repülsz, érdemes költeni, mert a feeling ezekkel a hardware-ekkel teljesen más mint klavival és egérrel...
Anno sokat repültem a Flight simulatorral az FS klub keretén belül... ill. végigtoltam az X minden küldetését, ennek ellenére nem gondoltam rá sosem, hogy szarvat vegyek.
A repülés örök, de napról-napra kevesebbet ülök gép elõtt... öreg vagyok már nádi verébnek. <#bohoc>

Apache pilots kill mimes

sztoncsi
<#eljen> Igen erre gondoltam... Van közületek olyan akinek Saitek x52-pro ja van?

Érdemes e beruházni rá?

A kérdésem nem igazán a játék élményre irányul, hanem a szimulátor programok kezelésére...:

Szerintetek mennyivel egyszerûsíti le pl. a Black Shark irányítását egy ilyen kontroller Saitek x52-pro, ha a másik viszonyítási alap, egy Saitek Cyborg 3D USB Gold + Saitek Pro Gamer Command Unit (esetleg van egy Logitech G25 kormányom amiknek a pedáljait tudnám használni)

sztoncsi
Nekem most egy Saitek Cyborg 3D USB Gold -om van, de szerintem erre nem érdemes lecserélni. Nem azért mert ez nem jobb nála, csak mert annyival nem, hogy megérjen egy cserét... <#fejvakaras>

FlashFWD
Az ABRIS-t fel tudom már programozni, simán létrehozok egy komplett flight-route-ot, azt el tudom táncolni majd.
route mod? R?
Most nézem a menyuelt, s vannak dolgok, amit félreértettünk.
Itt van pl. ez: <#vigyor>

"ВЕДОМ" (Wingman) mode allows you to send and receive information from other flight members including the flight lead (ID 1). Wingman icons will be displayed on the ABRIS.

"КОМ" (Commander) mode allows you to send and receive information from just the flight leader. Wingman icons will be displayed on the ABRIS.

Tehát nem ez jelöli ki, hogy ki a leader, ez csak a kommunikáció csatornáját határozza meg s úgy fest, érdemes a wingman-en hagyni. <#nyes>

Apache pilots kill mimes

MaskimXul
Jól, könyebb mint a datalink. Csak kiválasztod a pvi-800 on a waypoint módot, utána azt a gombot, ahányadik wp kell (max6) aztán aktiválod a route módot (R), és már megy is oda a madárka 😊
Van ugye még airfield meg target point mód, ez utóbbi max 10 tp-t tud tárolni, de a módszer ugyanaz.

Waypointok módosítását még nem próbáltam, de a videó alapján az sem bonyolult. Na meg a különbözõ kalibrációk meg ilyenek még hátravannak 😊
FlashFWD
Holnap este... ma nekem nem oké.
Hogy állsz a navigációval?

Apache pilots kill mimes

MaskimXul
Kipróbáltam egy logitech driving force pro pedált rudderhez, teljesen jó. Viszont ha be van dugva, akkor azok a billentyû gombok, amikkel a cyclicet eddig mozgattam (wasd), semmit nem csinálnak. A többi billentyû mûködik, csak ez a négy nem.

Azt észrevettem, hogy a control menüben mindehová berakta a kormány gombjait, ezeket töröltem. Az axis commandsban csak a rudder van beállítva a pedálra, a többi üres.

Van erre valami megoldás?
FlashFWD
Elnézést, kis gazdám.

Apache pilots kill mimes

LeonSilver
Õ a legjobbat kérdezte és az kétségtelenül a HOTAS Cougar.
De megfelelõ választás a Saitek x52 ( esetleg a pro ) is.

sztoncsi
THX!

Kb. 3 hónapja próbáltam ezt csinálni, de már nem emlékszem rá hogy meddig jutottam el... ott is valami temp könyvtárból kellett kiválasztani a megfelelõ telepítõ filet...

Este majd ránézek még1x hátha így sikerül...

FlashFWD
Szia!
Egy cyborg evo-m van, nekem elég.

Apache pilots kill mimes

JoeDestroy
A játékok egy része csak a lenti képen látható helyen kijelölt vezérlõt tudják használni (elsõdleges vezérlõ eszköz.) Ezért lehet az, hogy a játék fel sem ajánlja. (a pöcökjoy ott tehetõ alapértelmezetté)

A telepítõ cd-n keresd meg a Location9.msi-t, az a profilszerkesztõ telepítõje (ez angol, de valamelyik meg kinai ha érdel 😊 ).
Én az SST profilszerkesztõvel megcsináltam a jobb bal oldali MFD-k gombjainak a programozását (falcon) (pl. Ctr+Alt+1 1 gombra). Profil betölt, játék indít, 1 gomb lenyom és a bal mfd radar mód már pörög is 😊 (módi balMFD, mód2 jobbMFD, mód3 ICP) Így kezeli magát billentyûzetként és így lehet 120 funkciót rárakni.
Szerintem az egérnél is a fenti msi file telepítésével lehet a gondot megoldani. mivel hu a terület, így a fõ setup egyik LocationX.msi-t sem rakja fel.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

sztoncsi
Most milyen Joyt vennétek? Melyik a legjobb?<#fejvakaras>

MaskimXul
Készül már a patch, a vonatokat is javítani fogják. Jelenleg ha hozzájuk ér bármi, megállnak. Ez a videó a patchel készült:

sztoncsi
Igen amikor megvettem ezt a sz*rt olvastam ezt a topikot, és még sok másikat is...

De amiket belinkeltél, egyik sem oldja meg azt, hogy emulálni tudd a billentyûzetet... arra gondolok, hogy hiába állítom rá a gombokra h legyen pl. a W- hiába nyomom, nem történik semmi! A Battlefield 2 ben a gombokat felismeri a kis joyt már nem...

Az új hardver hozzáadásánál is elértem, hogy tudom kalibrálni, de a játékokon belül, nem lát semmit, mert tnem tudom a billentyûzettel társítani!

A Rainbow SIX vegasban, pedig semmit nem ismer fel belõle...!

Teszteltem egy ilyet, és ott egybõl sikerült!

A gond az hogy elõbb a saiteket megvettem a pixmaniáról, és most oda vissza küldeni... 😞

Na meg a saiteken a kis pöcök az joy, a belkinen pedig csak pár irányú gomb...

Molnibalage
Tudom. A joy konfigurálása viszont mindenhol jó lenne, ha menna. Azárt mág próbálkozom majd.

sure
..vagy STS vagy mi a rák a neve.. (én anno a Cyborg Evóhoz felesleges túlbpnyolításnak tartottam telepíteni, csak azért hogy futhasson a háttérben még egy progi RAM-ot meg CPU idõt zabálni). Duálkóron 2+ guriga rammal leszarnám, de már nem Saitek joyom van <#idiota>

Isten nem bottal, hanem VMware.

sure
Nyugi, Vista 64bit-en a warezos décsé se fog menni (állítólag - még - nincs 64-bites antistarforce driver), úgyhogy legalább a DCS:BS-es SST miatt ezen a téren nem kell aggódni... <#eplus2>

Isten nem bottal, hanem VMware.

JoeDestroy

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Itt a telepítés menete.
Az SST telepítõt ki kell nyerni. Az tényleg hibás lett, de nekem így mûködött 😊

Molnibalage
Többesélyes. Lehet ECM konténer, vagy aknatelepítõ, vagy zavartölteteket is cipelhet. Ebbõl a szögbõl nehéz megmondani. Tedd be a HT topikba is.

LeonSilver
Ezeket most kirúgta az asszony és a bõröndjük van felpakolva vagy mi a bánatos bálnaf*s van erre ráaplikálva??