Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Lonci alatt simán megy.Aztán próbáltam DCS alatt is és elõször nem akarta a jót aztán most amikor ezt próbáltam szépen elindult.Aztán le is szedtem mert a HUD alig-alig látható miatta.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

DonZorro
Valaki tesztelte már EZT??? Nekem pl nem megy valamiért! Ötlet esetleg? <#help><#fejvakaras>

VIDEO

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Köszi!
LeonSilver

A deadzone/curve állítgatást merre kell keresni és hogyan?

Köszi
DummyBoy
Hoppá ... nem csak nállam voltak AutoHover anomáliák BS-ben ... Külön topikja van a DCS fórumon ...

Ott is azt írják ami itt elhangzott már, de másnak is jött elõ lehetetlen helyzetben xD

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Két nagy vinyóm van, és 4GB ramom, tehát ez a része nem érint! 😊 Nekem a 64bites Vista nagyon bevált.

Én gyorsulásokat nem vettem észre, bár kicsivel jobban fut minden, mint XP-n... ArmA egy nagy talány, fix 60fps-rõl képes 20-ra zuhanni csak azért, mert ráközelítesz valamire... optimizálatlan, mint az FC... :S

www.smart-bus.hu

DummyBoy
Nállam hirtelen ötlet volt a Vista, szívom is a fogam, mert nem játszottam eleget vele, így most office-al, mindennel 15 gigán terpeszkedik ... De nincs kedvem újrarakni ... majd egyszer ...

Youp Pax mondjuk nállam is trükkösen ment fel csak, egy rakás Creative cucc nem mûködik, de amúgy minden ok 😊

polluxware
az xp ami levan ghostolva nálam is eredeti mert ott az hogy 1,5giga és benne van minden az úgy elfogadtaható..

de a Vista számomra csak így használható, és elfogadható😊

Vistával eddig két visszatartó problémám volt:

1. helyigény + a rengeteg mappa és felesleges fájl amit egy lapitopi vinyó nem kedvel (utálom a hangos gépet😊

2. cache kezelés ami az egész ramot felzabálja se perc alatt aztán csak megy a swappolás ->> O&O Cache a megoldás

BS miatt sajna rettentõen ajánlott felrakni (2mag)
FS9 - FSX miatt is.. (gyorsabb mint xp alatt a kamera váltások sebessége a sok fájl ellenére is)

LO:FC is gyorsabb gondlom affinity állítgatással..

úgy hallottam az ARMA-ra is jótékony hatással van

Az bizony! 😊 Biztos a gondolat ereje is benne van, de még a mindenkinél mûködõ youp pax driver is szétcseszte nálam a rendszert! A saitek drivereitõl eltekintve nekem kizárólag a gyári, hivatalos cuccok váltak be..

www.smart-bus.hu

polluxware
én se szeretem azt amit más buherál, példul ezek a Xp vinter edicsön meg mittomén mik.. ezek valkinek az igényeihez lettek szabva csak felrakta a netre.

ezért csinálom én magamnak olyanra ahogy tetszik.. tudod veres háttérkép meg hasonlók<#vigyor1>

másrészrõl én iszonyatos hibának tartom a microsoft részérõl hogy elhagyta a régi jól bevált win95-ös telepítõ megoldást amiben szépen megtudtad adni hogy mit rakjon fel és mit ne

hol van már az a felügyelt egyszerûség..<#szomoru2>

polluxware
nos akkor ez egy meddõ dolog a számodra<#hehe>

Nekem ilyen "sterilitási" mániám van... nem szeressem a piszkált dolgokat... 😊

Majd a win7

www.smart-bus.hu

polluxware
igazat adok bizonyos értelemben.. régen írtam amit írtam..

VISZONT!

256megás vidkarinál igen is sokat jelent ha kihagyod a szebb vizet, ugyanis eltûnik a döcörgés ha mondjuk sok részletes földi jármû körül repkedsz. Ezt pedig én tapasztaltam.. ez is csak egy tipp mindenki számára

polluxware
buherálás alatt érsd azt hogy kivan szedve belõle minden olyan modul amit tudván nem használok.. így 3giga az egész utilokkal a 6-9giga helyett

+service-k is le van vannak tiltogatva amik nem kellenek..

de a TE DÖNTÉSED, és abban igazad van hogy ha majd mégis kell valmelyik törölt modul akkor cumi

számomra ez így az XP valódi utodja.. mert hiába gördülékeny a win7 ha a lényeg ugyanaz marad ott is.

DummyBoy
Pedig érdemes ... Nekem az XP-m is olyan volt ... igaz most lusta voltam megcsinálni, de a vlite-al nem buherálni lehet, hanem kiszedheted belõlle azokat a dolgokat, amiket tuti nem használnál ...

Nekem O&O defragom van, az bevállt, de asszem kipróbálom ezt is xD Köszi ...

Vista van Priffinityvel, Tune-up stuffal, elvileg oké ... sajna a proci a gond egyedül ...

Hát nem tudom, buherált Vistát tuti fel nem tennék a gépemre...

www.smart-bus.hu

sure
Hm, szerintem meg a víz kib. ronda 0-n, cserébe semmi FPS emelkedést nem jelent az újabb generációs kártyákon, ha mediumon (1-es érték) van, ezt röhögve bírja bármelyik PS/VS 3.0-ás (GF6 illetve ATI-ban talán X800 vagy afeletti) széria, sem a Lonci, sem a BS nem a VGA-n bukik, sõt, élsimítás bekapcsolásával ad absurdum még akár gyorsul is, de legalábbis "egyenletesebben" fut. Próbáld csak megnézni mondjuk az Ati Tray tools beépített hardware monitoringjával, hogy a VGA mennyire van kipörgetve.

Ebben azért is vagyok ennyire sure, mert Geforce6600GT-t cseréltem le egy 512MB-os ATI HD3850-el, és nem igazán lett gyorsabb, viszont elbírja legalább a 8x-os élsimítást. Lefuttattam tesztelésképp azt a bemutató tracket 1024x768-tól 1600x1200-ig, különbözõ élsimításokkal, és abszolúte semmi különbség nincs FPS terén.

Igaz, egymagos CPU-m van, és ez messze nem hajtja ki már ezt a HD3850-et sem.

Isten nem bottal, hanem VMware.

polluxware
mégvalami!!! ha valki Vistát használ és 2giga ramja van akkor külsõ Cache menedzser progi -> O&O Cache pro 6

O&O Clever cache6

rettentõen sokat dob a stabil vista mûködés irányába.. egyszerû, kompakt, okos progi.. FS9 alatt is hasznos

isohunt-on megtalálod az "olcsóbb" verzsönt is😊

polluxware
#187es hozzászólás..

azóta se találtam újabb dolgot

vizet érdemes mindenképp 0-rakni, ettõl a 256megás kártyák szárnyra kapnak HIGH texture mellett is.

+ ahogy mondottam.. Vista (Vlite-al karcsúsított verzsön a legjobb)

DummyBoy
Mégvalami eszembe jutott ... nézegettem én is a lua-kat, párba bele is túrtam, de ha vannak tippjeid azok jöhetnek 😊

DummyBoy
Nemnem, ez mindenkinek jó okulásul, ezért írkálom le én is a saját balpéniszkedéseimet is 😊 ... Nem azért hogy szidjam a játékot, vagy menõzzek a bénaságommal 😊 Csak okos ember más kárából tanul 😊

Az elsõ két hét úgy telt a BS-el hogy belõttem a grafikát és a joy-t, érzékenységre + megcsináltam magamnak a profilt, ahogy kézre esik ...

Pl: én Altitude Hold és Flight Director-on kívül mindegyik autopilótát bekapcsolva hagyom, mikor repkedek ... De harci helyzetben már Flight Directort benyomom, sokat segít, de szokni kell ... Alt Holdot nem szeretem, mert bizonyos szög után ellened dolgozik, felrántja a heli orrát, és ez pl: irányítatlan rakétáknál idegesítõ 😊

Ha ugyanerre hirtelen van szükség akkor van egy egyszerû trükk ... nyomva kell tartani a Trim buttont ... ugyanis amikor lenyomod a trim buttont akkor kikapcsolja az összes Automodot, mikor meg felengeded akkor végzi a valós trimmelést ... Néha jól jön, mert az
automodokat a kétállású gombokra raktam és azokat manõverezés közben szar kezelni ...

Ha minden jól megy, jövõ hét végére nekem is lesz lábpedálom, kiváncsi vagyok, mert amíg FC-ben nem érteztem hiányát (Abban is max lelkes amatõrnek számítok csak, szóval lehet az az oka 😊 ), itt néha nagyon sírok érte, mert a tekerd a joy-t, közben célozz, közben fordulj, közben emeld az orrát móka kicsit sok 😊

polluxware
pedállal próbálj kis irányt változtatni majd trimmeld ki... vagy ha adott az útvonal akkor kiválasztod a rubikonon a waypointot és megnyomod az "R" gombot

az autopilóták 50m alatt kikapcsolnak alacsony lebegésnél erre érdemes odafigyelni! (vagy gyors gombokat definiálni pl: jSHIFT-Õ-Ú-Á-Û és kéznél van..)

sokan írkálják hogy ki milyen autopilótát kapcsol csak be.. ez mindenkinek relatíve jó vagy nem jó (én példul mindet bekapcsolom mindig)

másrészrõl amíg az ember nem tudja tökéletesen vezetni a helót addig ne 30m-en kezdjen el lebegni sztem, egy csomó sikertelen missziótól kíméli meg magát.

mégvalami! ha szaggatva fut néhol a játék akkor hajlamos elszámolni a fizikát, és biza ekkor fordulhat elõ az a bizonyos rotor tördelés.

2,4es corát x1950el szépen belehet állítani úgy hogy 30! fps felett legyen mindig.. igenis utána kell olvasgatni és a cfg-et meg luá-kat át állítgatni. (csak nevetek amikor a legújabb hardvereken 15fps-et mérnek mert lusták a setup-on kívül kilõni amit úgy se vesz észre az ember)

nemvok vista párti.. de sajnos BS-hez ez kell!

+

az alap missznyákat át lehet ám alakítani hogy kevesebb lebegõ elvtárs legyen körülötted, ezáltal nõ az fps valamint a SAJÁT tempódhoz igazíthatod a játékmenetet, amitõl megintcsak csökken az összeakadó rotorlapátok esélye a kapkodás hevében.

mégvalami! axis tuning - DEADZONE-t beállítani, plussz CURVE értéket is hozzápasszítani a SAJÁT joyodhoz! ne legyen túl érzékeny, de túl lassú érzéketlen se.

remélem nem veszítek tolakodásnak eme sorokat<#eljen>

DummyBoy
Nos, kis kiegészítés a tegnapihoz egy kicsit tisztább fejjel 😊

Szóval ezek ritka anomáliák (max 4-5 alkalommal fordultak elõ eddig, és még nem jöttem rá, hogy mit sakkozok el ...) csak bosszantóak, mert általában akkor jönnek elõ, mikor egy küldetés tökéletesen szeretnék végrehajtani ...

Eddig a legfurcsább dolgok a következõk voltak ... egyenletes repülés, nem túl gyorsan, nem túl alacsonyan, 5°-os kanyar, és összeértek a rotorlapátok ...

AutoHover bekapcsoláskor megbolondult a heli, mikor nagynehezen egyenesbe hoztam akkor vettem észre hogy kikapcsolódott az összes automód!

Leszálláskor AutoHover esetén felkapta az orrát a heli és a kis magasság miatt pukk lett a vége ... (Itt kezdem sejteni, mi lehet a gond ... még le kell tesztelni ...)

Monduk korán sem vagyok "rutinos és profi" helipilóta, valszeg én sakkozok el valamit, csak még nem jöttem rá micsodát xD

Csak dühítenek ezek a dolgok 😊 ÉS fognak is amíg rá nem jövök az ellenszerükre xD

DummyBoy
Nos, amikor örömrepkedem, általában minden rendben van xD

Épületek tetejére leszállás, ahol éppen elférek, hidak alatt repkedés, minden megy ...

Küldetések alatt meg pont az ellenkezõje ... Mondjuk rengeteget bénázok, az nem vitás, de van hogy a "rendszer áldozata leszek" xD

Ami akkor idegesítõ igazán, mikor befejezek egy hosszú küldetést, hazatérek, és földhözcsapom magam 27 méterre a helipadtól xD

Ezeket felvehetnétek... velem komolyan nem fordult elõ még ilyen "váratlan" lepottyanás! Csak akkor estem, ha hirtelen húztam nullára collective-t, vagy ha hasra húztam a botot, és összegabalyodott minden! 😄

Igaz én küldetést nem nagyon repkedtem, csak öröm bohóckodás... leszállás szûk helyekre, híd alatt bujkálás, vonat kergetés! 😄

www.smart-bus.hu

DummyBoy
Nem éltem meg a dolgot xD

A vicc az egészben hogy nem is tudom hanyadik küldetésnél tartok, de 6 halálból eddig 1-szer lõttek le xD (Az is a "nagyarcom" és a bekapcsolva felejtett altitude hold miatt volt ...)

A többi az Autohover, vagy menet közbeni meghibásodás volt ... (Legelsõ repülés, ismerdmegakörnyéket flight ... 40 perc után 220-al repülök, 250m magasan ... kezdenék fordulni és hopp ... le is estem ...)

😄 jegesedésre figyelj... 😉

www.smart-bus.hu

DummyBoy
A helipados móka megvan, ez a kanyonos dolog baszott fel igazán ...

Mit kerestem ott?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Deployment kampány egy küldije, hogy éjjel megtámadják a repteret, és át kell menni a másikra ... nos átrepültem a hegyek felett xD

Mit keresel olyan magasan? 😄

Mert arra az állapotra trimmeli ki, amikor kikapcsolod visszaáll a trimm oda, ahol az autohover elõtt volt! Próbálj meg folyamatos trimmeléssel autohover nélkül belebegni a helipad fölé...

www.smart-bus.hu

DummyBoy
Nos, 1100 méteren 30km/h-s sebesség alatt nem kéne hogy gond legyen ...

Néha leszállásnál is játszik velem a gép, gondolom figyeli, hogy figyelek-e ... Directors Note-ban is bennevan, hogy ha szépen akarsz leszállni akkor beállsz a helipad fölé, lebegés 60-80 méteren, majd autohover és collective szépen lassan visszaenged ... nos, nekem ilyenkor is eljáttsza néha hogy az Autohover felkapja a heli orrát 40-50 fokra és akkor kapkodhatok ...

Egyre jobban félek tõlle xD

Magasságra figyelj, rég játszottam már, de 30-50 méter alatt nem egészséges az autohover! E mellett az 5 kék autopilot gomb közül az egyedül állónak nem szabad bekapcsolva lennie...

www.smart-bus.hu

DummyBoy
Nos, nem akarok beszólni, de a szimulátorokhoz nem árt egy alap angol nyelvtudás ... anélkül késõbb sem nagyon fogsz tudni játszani vele ...

Ráadásul nem is nehéz megérteni ... De nincs felirat, épp ezért ...

Más: Nektek nem csinál olyat ez a rakásszar, hogy kapcsoltok egy AutoHovert és fölhözbassza magát? Kicsit irritál a dolog, fõleg kampány közepén ... 3-adjára repülöm ugyanazt a küldetést, megállok egy biztonságosnak vélt kanyonban, hogy belövöm magamnak a waypointot, nyomok egy autohovert, erre megbolondul a heli, rotorlapátok kocc, és már a földön is vagyok ...

Sziasztok, a DCS Black Shark lemezén vannak oktatóvideók, ezekhez nemtudjátok létezik felirat? Ha esetleg tud valaki kérem irja meg honnan lehet letölteni.

LeonSilver
Ááááááá végre megjött ez a qrva gameport2usb átalakító.Mûködik megint pedálom!! 😄

DummyBoy
Biztos arra gonbol, hogy miért nem Cougar? xD

Mellesleg nekem is nagyon hiányzik a BS-ban a pedál, ez lesz az új projektem ... (A képernyõskapcsolgatós Wiimote-os mókát kihagyom, tegnap neki akartam állni, de túl messze ülök a monitortól, kényelmetlen lenne, marad az egér ...)

Viszont nekem pl: örömrepkedés közben nem hiányzik a pedál, inkább unguided rocket-snél kellene nagyon, akkor az ideg szétb@sz mindig 😊

Joy témában: Nekem egy Saitek Cyborg 3D USB és egy X52 Pro van otthon ...

A Cyborggal is nagyon jól el lehet játszogatni, csak jól be kell lõni és kész ... igaz, a Collective gyakori használata miatt az egyik kéz mindig a kis gázkaron van ...

Az viszont tény, hogy az X-52 az hihetetlen nagyot dob az élményen, ráadásul majdnem teljesen kiváltja a billenytûzetet ...

Szóval, ha veszel egy olyan joy-t amin kényelmes helyen van a gázkar, akkor azzal is szépen el lehet játszogtani, de az tény, hogy a HOTAS-ok (Mindegy melyik ... ) játékélményben és kezelhetõségben bõven behozzák az árukat 😊

LeonSilver
Miért mert ?? 😄 Nemértem.

hooah
mert?

LeonSilver
x52 😉

hooah
Milyen joy-od van, mert én hamarosan akarok újítani de egy x52-es az kicsit drága nekem. 😄

LeonSilver
Majd megcsinálom megint mert már nincs meg a trekk amit a jétékban ellehet manteni.

Hát bizony nem árt hozzá egy jó joy és ami nagyon - nagyon fontos egy pedál!
Sokkal jobban lehet irányítani ha az ember nem a joyt tekergeti.Nem lehetetlen úgy sem csak a pedállal könnyebb és precízebb szerintem.

sztoncsi
Jó lenne, csak szerintem kicsit túl közel van a kamera, így kitakarod a lényeget a hidat... <#eljen>

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

hooah
Jók a videók, ne mtudom hogy csináljátok, hogy így tudjátok irányítani a gépet, mert én csak össze visza pörgök meg forgok,bénázok aztán zuhanás a vége. Valami speciális joy kell hozzá, vagy mi?

LeonSilver
Híd alatt átmenõs

Híd alatt nem átmenõs-robbanós-vortexes.

LeonSilver
Csináltam két vidijó, majd valamikor feltöltöm õket.Nem nagy cucc, az egyiken egy híd alatt sikerül átküzdeni magam.A másikon nem 😄 de annál nem is az a lényeg hanem az elején majd lehet látni ( nemtudo mennyire jön majd le ) amikor az örvénygyûrû befigyel.Teljesen rátolom a kollektív kart meg fullra ráadom a naftalint is.Igaz sipákol mint az állat de legalább kijön belõle.Igaz az is segített, hogy volt elég magasság.De a vége az szar.Ledarálom a lapátokat aztán csókulom 😄

polluxware
aztán nehogy köpködni kezdjen a heli a kifutón<#vigyor2>

<#eljen>

Hamarosan indul a Vitéz Máthé László Virtuális Repülõbázis BlackShark részlege! Érdeklõdhettek a Vitéz Máthé László Virtuális Repülõbázis fórumán.
http://www.freeforum.hu/vmlvrb
LeonSilver
An activation will be required if the hardware/software changes exceed 12 points as rated below:

CPU ID: 13
Windows PID: 3
Computer Name: 3
Hard drive volume serial number: 3
MAC address: 6
RAM amount: 6

If you just uninstall Black Shark and then reinstall it again on the same PC without reinstalling your operating system or changing hardware, you do not need to use a deactivation.

Also note that the English download version does not install any StarForce optical disk drivers, as it does not rely on DVD checks.

LeonSilver
Egyrészt azért nem olyan egyszerû azt ellõni.
Valahol volt egy táblázat, hogy milyen cseréért mennyit számol, majd megpróbálom megkeresni.
Egyébként is jó csókák ezek.Én az FC-t rendeltem meg elõször ilyen letöltös verzióban, aztán amikor elfogyott az 5 aktiválás írtam nekik egy emilt és kaptam új kulcsot, megint 5 aktiválással.
Szóval nem rossz az sem de én majd a dobozost veszem meg az ziher.