Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sikerült!Köszi szépen!

Ka-50

LeonSilver
A C:\Windows\Temp könyvtárba létrehozott egy ( ha jól emlékszem ) Saitek nevü ideiglenes könyvtárat.Abba lépj be és a néhány file közül a ( ha jól emlékszem 😄 😄 😄 ) 9-est indítsd el ( software_loc_9.msi ).

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Az a problémám,hogy feltelepítettem (Vista64) az ssd szoftvert,mégsem látja a gép,pedig feltelepült.Nem értem...

Ka-50

LeonSilver
Nekem vista alatt ( és win7 alatt is ) C:\Users\Public\Documents\Saitek SD6 Profiles\

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Nemkell létrehozni.Milyen oprencered van?

Nincs azon a helyen,ahol írtad.Létre kell hozni?

Ka-50

Köszi a segítséget!

Ka-50

DummyBoy
Vista alatt:

C:\Users\Public\Documents\Saitek SD6 Profiles\

XP alatt pedig c:\Documents an settings\All users\Documents\Saitek SD6 Profiles\

A lényeg a \Saitek SD6 Profiles\ ...

Értelemszerûen lehet hogy Documents helyett Dokumentumok van ... xD

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Köszi!Már csak egy kérdés.Leszedtem a Saitek oldaláról a Loncihoz a game profilt.Nem tudod azzal mit kell kezdeni,hová kell bemásolni?

Ka-50

Sziasztok!
Tudja valaki melyek a nyelvi fileok és hol vannak a BS mappában?

Egy lockonnal foglalkozó jó kis oldal:
http://lockon.mlap.hu
DummyBoy
Bahh, de felment az ára ... anno én az X52-met 22-ért vettem Pesten , boltban ...

Sok sikert hozzá, ne felejtsd el leszedni hozzá a Beta SW-eket a www.saitekforum.com-ról és a Joy fixet a DCS fórumáról!

Tegnap vettem egy x52-õt.Naggggyon jó!Nem reklám,egy nagy mûszaki áruházláncban (MM).34.990 Ft.Van még belõle,aki esetleg rászánta magát a vételre...

Ka-50

DummyBoy
Üdv!

SLI itt nem sokat számít inkább a procik ... Ahhoz pedig Vista kell és valamilyen Affinity Tool ... DCSMax (DSC fórumáról letölthetõ ...) vagy Priffinity vagy ilyenek ...

Nesu
Valaki tud valamit mondani mit kell be állítani hogy a DCS kihasználja teljesen a dupla CPU -t és a az SLI be kötött videó kártyákat ?
Elõre is köszönöm a segítséget .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

DummyBoy
Nos, nekem a Saitek Cyborg csinált ilyeneket, mikor a POV gombbal nézelõdtem, a megoldás nekem az volt hogy meg kellett nyomni mégegyszer ugyanazt az irányt amibe megkergült és akkor megállt 😊

Ha a BS-hez is akarod a FreeTrack-et használni akkor le kell tölteni egy fix-et hozzá a FreeTrack fórumról ... Ez tartalmaz egy NewInput.dll-t, amivel felülírod a régit és kész ...

DCS BlackShark fix

Azt kell letölteni amelyik verziód van értelemszerûen ...

A joystick fix-es verzió az X-52 tulajoknak kell csak ...

Sziasztok, van egy joystickom Genius MaxFighterF-31U és ezen van egy nyolc állású nézetváltó, gyakran van hogy ha nézetet akarok váltani akkor megkergül és hiába elengedem a gombot csak forog tovább, másnak volt ilyen problémája? van erre valami megoldás? A másik ami érdekelne, hogy van egy házi készítésü sapim FreeTrack-hez, amit eddig MS Flight Simulatorhoz használtam, de szeretném a Black Sharkhoz is használni de régebben valahol úgy olvastam hogy nem müködik vele csak ha egy patch-et is felteszünk. Errõl tudna valaki irni, akinek van már tapasztalata.

DummyBoy
Ehh ... tegnap én is örömrepkedtem (Instant Mission), tesztelgettem a pedálokat (Bejönnek nagyon xD) , megnéztem közelrõl pár Infantry arcot, erre azok lekapták a burkolatot AK-val a géprõl xD

De visszatérve a pedálokra, mûködnek szépen, sokkal precizebben lehet velök irányítani, tetszik nagyon, csak még szokni kell, mert elég szarul van a számítógépasztalom alja kialakítva, nem cockpit-nek lett tervezve, szóval ha kényelmesen akarok pedálozni akkor nem érem el a joy-t xD

Ha meg elérem akkor széjjelverem a sípcsontomat ...

Scottt
Kábrió?<#idiota>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

LeonSilver
Ja.AZt elfelejtettem mondani ( nemigen látszik, csak ha jól megnézi az ember ), hogy az elsõ szélvédõ teljesen hiányzik.

LeonSilver
Auuuu.. ( véres az oldalsó üveg ) <#zavart2>

DummyBoy
Kipróbálom milyen így, aztán lehet veszek mégis átalakítót ...

Meg lehet a potikra is ráférne egy kis tisztítás, de az már csak részletkérdés, most mûxik tökéletesen, de még megpróbálom a GlovePie projektet is és ha az megvan akkor letesztelem 😊

LeonSilver
Ugyan a gémSporton nem próbáltam de így az átalakítóval nekem nemkell a kormányt rákötni.Elég csak a pedál.

DummyBoy
Nos, sikerült életet lehelnem a kormányba, de sajna a pedál csak akkor mûködik ha rá van kötve a kormány is 😞

Letesztelem milyen xD

DummyBoy
Erre a hónapra van kiírva hivatalosan, amit azért kétkedve fogadok ...

Nincs még sajnos, csak a letöltõs...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Ezer éve nem jártam erre. Van már dobozos angol változat?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

DummyBoy
Én még adok 2 napot magamnak ... utánna rendelem is meg az átalakítót ...

De ha felhúz a dolog lehet még ma este megrendelem xD

LeonSilver
Na.Közben megoldódott ez a szar.Van az átalakítón egy kapcsoló.
Na azt kapcsolgattam, kalibrálgattam aztán csak jólett.Lehet ez a nyüves windóz baszkurált valamit mert amikor próbáltam a gémportot életre kelteni összevissza bazirgáltam.Szóval ami a lényeg tökéletes végre!
Egyébként ( vagy ahogy néhány pr0 mondja : egyéPként <#idiota> ) slideren szokott lenni a pedál.

LeonSilver
Nem.Szétszedtem, megvizuáltam.Ez szerintem az átalakító miatt van.
Mezei, 32bites XP alatt semmi ilyen nemvolt.Ott ugye nemkell az átalakító mert megy a gémSport rendesen.HA lesz kedvem majd dobok fel egy vinyóra 32-es xpt és megnézem.

DummyBoy
Köszi!

Nem akarok okoskodni, de nem lehet hogy nem tér vissza teljesen végálásba valamelyik poti?

Más: ezek ugye Left és Right Rudderek? Miért nem próbálod meg (Ha még nem tetted ...) hogy nem axis-nak állítod be hanem Slidernek? Hiszen úgyis 0-tól végállásig használod mindkettõt, nem pedig pozitív - negatív kitéréshez mint pl a Joy irányait?

Ugyanis Slider esetén be tudod állítani DeadZone-nak azt a részt ahová nem téri vissza alapértékben ... (Bocs, nem tudom jobban megfogalmazni, de tuti érteni fogod, ha megnézed ...)

Vagy megteheted azokat amiket én ... Szétszeded, kitisztítod, fogaskerekeket átkened, esetleg a potikba egy kis alkoholt belecsepegtetni és párszor mozgatni õket végállástól végállásig? (Egy kis tisztítás tuti ráfér xD )

Engem most nagyon idegel ez a téma, mert most hogy megvan a pedál, széptbasz az ideg ha heteket kell rá várni hogy mûködjön 😞

LeonSilver
A két alsó kép tök véletlenül fellett cserélve <#idiota><#idiota>

LeonSilver
Simán összedugtam és felismerte a windóz ilyennek.

Viszont most felkell dobnom egy 32-es xp-t amin megy a gémSport mert akárhogyan kalibrálom a pedált ilyen szar ( csak BS alatt, a kalibráláskor semmi baj ) és most nemtudom, hogy az átalakító a ludas vagy mittomén..

Amikor elindítom akkor mint látszik minden pöpec de ha rálépek a pedálra majd felengedem ilyen fos marad.SZétvet az ideg.

DummyBoy
Nos, nem tudom, mert XP alatt nem próbáltam ki az FC-t, csak Vista alatt ...

De hozzáteszem, az FC nekem lassabban fut mint a BS ...

@LeonSilver: Mesélj errõl az átalakítós mókáról pls! Tegnap megjött a pedálom, szétszedtem, kitisztogattam, újrazsíroztam, jobb mint újkorában, Vista Gameport driver fel, minden oké, de rásakkoztam ugyanis nem találok hozzá normálsi drivert, így nem mûködik ...

Adok neki pár napot még, de ha nem jön össze, akkor veszek én is átalakítót ...

Az átalakítós móka hogyan megy? Csak összedugom, és a vista automatikusan felismeri 2 irány joy-nak? Vagy kellenek neki driverek? Vagy hogyan mûxik ez a dolog?

Elõre is köszi!

polluxware
vista alatt nem próbáltam még az FC-t. abban is mûködik ez a BS féle affinity trükk? úgyértem érezhetõ a változás?

DummyBoy
Huhh ... pill megkeresem:

Tooltips with keyboard shortcuts

Az elsõ pár sorban ott a link ...

Kösz a segítséget, azt mond meg kérlek milyen mod ami kiirja a bill kombinációt és honnan lehet letölteni?

DummyBoy
Én mostanában nagyon rá vagyok kattanva pedig Frogfoot-ra ...
A simára és a Tankovy-ra is ... vagy a BS-el repkedek vagy a SU-kkal ... örültem volna egynek a DCS-ben ...

De szerintem az A-10-essel is majd az unokáim repkednek 😞

Ja igen, a Te doc verziód is fentvan a lockonfilesen asszem xD

LeonSilver
Igen, errõl volt szó bár sokan kételkednek benne ismerve ED-t.
SU-25t azért nem lesz mert az van az FC-ben.A-10C után ha hinni lehet ED-nek akkor az AH-64yxz jön.Vagy valami hasonló.

LeonSilver
Startup procedúra itt is van linkelve.
Még én csináltam egyet anno, asszem .doc

DummyBoy
Nos, a cockpitben ha ráviszed az egeret valamilyen kapcsolóra akkor felugrik egy tooltip hogy mi is az ... (Nekem fent van egy mod, ami a billentyûmegfelelõt is kiírja ...)

A startup-ra van leírás PDF-ben a lockonfiles.com-on, ott le van írva mit milyen sorrendben kell kapcsolgatni, abban is bennevan hogy mi micsoda ...

Aztán érdemes megnézni a Producer Notes-t is, abban is sokmindent elmondanak, letölthetõek a DCS oldaláról, de fent vannak youtube-on is ...

Valójában nem kell mindent fejben tartani, ami meg kell azt gyorsan meg lehet jegyezni ...

Nos, az ED állítása szerint 9 havonta (ezt a részt kétlem ...) jönnek új modulok (külön megvásárolható részek elvileg ...) a DCS-hez...

A következõ egy repülõgép az A10-es lesz (Bár én jobban örültem volna egy Su-25T-nek mondjuk ... Mindegy, ez is jó lesz ...), utánna meg ki tudja ...

Sziasztok, olvasom a manualt, de képtelen vagyok mindent fejbe tartani, ezért érdeklõdnék hogy nem létezik olyan kép amin az fülkében szereplõ gombokról irja hogy mi micsoda, a manualba van de nem egybe hanem össze vissza, nincs nyomtatóm, csak egy két lap kinyomtatása oldható meg ezért lenne jó ha egybe lenne a gombokról egy leirás, esetleg ha tudtok valami rövidebb leirás ami nem közel 400 oldal hanem max 20-30 oldal lenne annyinak a nyomtatása még megoldható lenne.
A másik ami érdekel hogy mit lehet tudni a DCS jövõjérõl, én úgy halottam hogy jönnek újjabb gépek, de az hivatalos oldalon nem sok infót találtam errõl, az érdekelne pontosan milyen gépek lesznek, milyen sorrendbe jönnek ki kb mikorra várható az elsõ, lesznek még más addonnok vagy csak repgépek, esetleg a helyszin fog bõvülni?

LeonSilver
Nagyon fasza a w7.Szerintem.
Driverek jók amik vannak a vistához de például ATi csinált már kifejezetten w7 drivert.Erre már tényleg érdemes lesz lecserélni az XP-t, bár megjegyzem nekem a vistával sincs bajom.

Pedál mûködik de bekellett szerezni hozzá egy gameport2usb átalakítót.

DummyBoy
Nos, akkor letesztelem én is ... Nekem 3800+-os X2-esem van ... de 2600-on xD Meg egy 8800GTS ...

Ha látható marad a HUD nállam és nem esik nagyot az FPS, akkor lehet fent is hagyom ...

Most a Dynamic Trim-et akarom mûködésre bírni, kiváncsi vagyok rá hogy mûködik, de idegesít hogy az a hülye GloivePie negyedére veszi a FreeTrack sebességét 😊

Mûködik a pedál? XD

Milyen a Win7? Ennyire van hozzá minden driver?

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Persze, fullscreen és semmit sem esett tõle az fps.Vagy legalábbis nemvettem észre.

Windows7 ( 64bit ),4GB RAM,Sapphire HD4850 ( 512 ), 4000+ Athlon X2 ( ez nagyon szar már, lassan beszerzek egy 6000+-os CPU-t ).

DummyBoy
FullScreen be van pipálva a DCS Settingsben? Én azért nem tettem fel, mert a fórumán azt írták, hogy úgy nem megy ...

Mennyit esett az FPS? Játszható maradt még?

Megkérdezhetem milyen gépen ment? (CPU VGA ...)

Lehet este én is kipróbálom ...

LeonSilver
Leszedtem és a ModMan segíccccssssssségével feltettem.Semmit sem változtattam.

Kipróbáltam úgy is, hogy felkapcsoltam ezt a szart a HUD elõtt de nem az igazi szerintem.

DummyBoy
Én akartam, de aztán skippelve lett ugyanis valami okból kifolyólag nem megy FullScreen módban (írják is a fórumában ...), csak ha kiveszed a pipát ... Na ez kapásból 20 FPS minusz ... Aztán maga a HDR mod is lassít a játékon ... szóval nem is görcsöltem vele ... (De a HUD szinét sötétebbre lehet venni, akkor jó lenne nem?)

Én a Dinamic Trim update-et akartam letesztelni, de az is bukott, ugyanis ha elidítom a GlovePie-t ami kell hozzá, akkor a FreeTrackemet lelassítja 20-25 FPS-re, ami qrvára zavar ...

Viszont úgynézki sikerült pedálokat szereznem: Szimmetrikusak, analóg cucc, külön Gameport a pedálokhoz, szóval ELVILEG nem kell rákötni a kormányon keresztül, elég a pedálokat 😊 És nem is volt nagy összeg 😊

Abban bízom, hogy sikerül életre keltenem a Gameportot Vista alatt és tényleg mûködni fog ... ma vagy holnap kell elvileg kézhez kapnom 😊

DonZorro
És mit tettél vele hogy elindult? A leírtak szerint jártál el?

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...