4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• leonforce
    OK..
    csak ramutattam..h mas ne szivjon vele..
    en is szivesen veszek minden tapasztalatot.(pl.a sisakcelzot hogyan kell a SHKVA-lal egyutmukodtetni innen tudtam meg.. :)..)
  • Sanyo
    Pont azért egészítettem ki az írást vele, hogy a miért is tiszta legyen.

A Datalink trainingre rá fogok nézni, köszi.
  • DummyBoy
    Nem úgy értettem, hogy nincs értelme ...

Ez egy Dummies leírás, kezdőknek :) Amíg valaki csak ismerkedik a dologgal, addig nincs olyan nagy szüksége rá, míg ha valaki már elmélyült a dolgokban :) Természetes, hogy egy idő után kelleni fog :)

@Sanyo: A datalink-ről elég jó a beépített traninig ... lehet azt lenne érdemes magyarítani és feltenni track vagy movie formájában a flyonline-ra ... nem? Ironhand is ezt csinálja a flankertraining.com-on ...
  • leonforce
    haliho..!
    nincs kedve vkinek ezen a delutan kicsit on-lajn.?(2-esben vagy 4 esben)
    kuldj priviben skype cimet..!
  • Solt
    Faragom az egész alakos szobrát Uram! :)
  • Sanyo
    Köszönöm, ha tudtam volna, hogy ilyen sok embert érdekel, hamarabb megcsináltam volna. Már meg is kaptam a következő kérést: a datalink... :) Pihenek egy kicsit, anyagot gyűjtök hozzá és megpróbálom megcsinálni. Időpontot nem mondok, mert úgysem tudom tartani. ;)
  • leonforce
    "- Unguided Rocket/Gunpod Ballistic Data Settings Switch: Ezt szerintem nem kéne emlegetni, nem is értettem miért van benne a leírásban ... Ezzel lehet ugyanis a rakéták ballisztikai adatait megadni a számítógépnek ... Viszont ezt a küldetés elején automatikusan beállítja a DCS ... Csak akkor van rá szükség ha többfajta irányítatlan rakétánk vagy Gunpodunk van fent egyszerre ... De itt a leírás:.."

nem tudom..en ugy talaltam h nagyon is van ertelme... en foleg S-8 es UPK-23 komboval harcolok(legfeljebb a wingmanemnek van ATGM es en jelolom ki neki a cdelokat ha szuseges.)
    alapbol az iranyitatlan raketakhoz van kalibralva celzokeszulek es nyilvanvalo h a gepagyukontenerek lovedekeinek mas a roppalyaja..
    ne tudd meg mennyit szoptam amig el nem olvastam a manualban ezt a reszt: hogy at kell kapcsolni 1-5-be a HP/AKC Sel.-t...
    ossze-vissza hordtak az UPK-k..
    vagyis azok szorasaval nem volt baj...csak a pipper(a celzoka) teljesen mas helyre jelezte a talalatot 50(!)m tavolsagig..hiaba raktam pontosan a celra, az agyuk teljesen mashova lottek..miota atkapcsolom 5-osre, miutan kifogytam az S-8-bolazota oda lonek ahova a pipper mutat..,
    persze ha ATGM-S( kombolval repulunk akkor sosem fogunk talalkozni a problemaval..
  • beci43
    Ezer THX!Egy élő Isten vagy!
  • LeonSilver
    Sanyo igazán mondom, hogy le a kalappal előtted!
  • Sanyo
    Délelőtt meglesz, de most már tényleg megyek aludni. :)
  • DonZorro
    Király lett, jó lesz a havernak. PDF-ben elérhető lesz esetleg???
  • Sanyo
    Elkészült: DCS: Ka-50 kezdőknek. Kösz a segítséget uraim.
  • LeonSilver
  • DummyBoy
    Saitek pedált nem tudtok? Arról mindig lemaradok :(
  • Solt
    Írtam neki, köszönöm! :)

Basszus, pedig azt a topikot is olvasom... észre sem vettem... :S Öregszem... :S
  • repvez
    Weapon Control Switch maximum ezt lehetne egy kicsit magyarossabban forditani fegyver vezérlö kapcsolóra vagy fegyver irányito rendszerre
  • repvez
    Solt a falcon topicban VO101Papi árul egyet ha érdekel keresd meg öt .
  • Sanyo
    Nagyon sokat, köszi. :)
  • DummyBoy
    Nos, ezekből én egyet használtam, a többi a manuálból van :)

Szóval:

- automatikus célra fordító rendszer (Automatic Turn on Target) - Ez így talán oké ... Arra jó, hogy ha befogsz a TV-n egy célt és ez be van kapcsolva, akkor a heli automatikusan ráfordul a célra.

- fegyverkontroll kapcsoló (Weapon Control Switch): Ez is jó így, ennek mindig auto-n kell lennie, akkor kell manualra váltani, ha az automatika nem üzemel.

" “РУЧН-АВТ” (Manual/Auto weapon control switch). Placing this switch in the up "РУЧН" position commands manual weapon and sensor control, and placing the switch in the down "АВТ" position commands automatic control. When in manual mode, computed launch authorization, automated gate tracking size, and vertical compensation Vikhr launcher to target are absent. You should only use the manual mode when the automatic mode is inoperative."

- Unguided Rocket/Gunpod Ballistic Data Settings Switch: Ezt szerintem nem kéne emlegetni, nem is értettem miért van benne a leírásban ... Ezzel lehet ugyanis a rakéták ballisztikai adatait megadni a számítógépnek ... Viszont ezt a küldetés elején automatikusan beállítja a DCS ... Csak akkor van rá szükség ha többfajta irányítatlan rakétánk vagy Gunpodunk van fent egyszerre ... De itt a leírás:

" “НР/АКС” selector. Unguided rocket and gun pods ballistics data settings.
    o 0 – S-8KOM rockets with anti-tank/antipersonnel warhead
    o 1 – S-8TsM rockets with smoke warhead
    o 2 – S-13 rockets
    o 3 – S-24 heavy rockets. Not used
    o 4 – S-25 heavy rockets. Not used
    o 5 – UPK-23 gun pods, twin 23mm
    The ballistic data is used for impact point calculation. The selector position must match the selected weapon; if not, the impact point will not be calculated correctly. At the start of a mission, the rocket selector switch will be automatically set to comply with selected rockets from the mission planner. If more than one rocket type is selected, the selector will set first rockets by hard point number (outer on the left wing is #1 and outer on the right wing is #4). Before a second rocket type is used, you must select the dial position manually for the rocket type of gun pod. The same operation must be done after rearming the helicopter during a mission. "

Remélem segített valamit ...

• leonforce
    azt nem tudjatok honnan tudnek letolteni mas altal keszitett kuldiket..?(nem on-lajn)
    azt is szivesen kiprobalnam on-lany hogy vkivel egy wing-ben..
    ezt hogy szoktatok..?
    boldog karit mindenkinek,amugy..!
  • leonforce
    az hagyjan..!
    de tegnap csinaltam 1 kuldit amit kb.10-bol 2 X tudtam csak teljesiteni(3 szor lelottek,a tobbi esetben tulterheltem a jarganyt az intenziv manoverezessel)..allandoan leszedtek a gerillak(hja persze egy kis CIA segitseggel hozzajutottak a Stinger-ekhez..:)..)...ami meglepett hogy wingman-emet(pedig excellent) 10-bol 6 szor lelottek,de egyszer a szo szoros ertelmeben eltunt...:O :)
    se veszjelzes,se katapult,se robbanas,semmi..fingom nincs h hova lett.. :)
    az volt a szerencsem h a melo java resze mar megvolt,igy egyedul be tudtam fejezni..az ember csak magara szamithat..!? :)
  • Solt
    Hajrá Uram! ;)

Más:

Ha valaki tud jó árusított X52, vagy X52pro-t, az legyen kedves szólni. Új, vagy keveset használt, még garis érdekelne... köszönöm előre is!
  • Sanyo
    Holnap délelőtt még finomítok rajta, aztán lesz ami lesz. Menet közben is lehet rajta javítani, de szeretném a lehető legpontosabbra faragni, mielőtt kiteszem. :)
  • Solt
    Okosat nem tudok hozzáfűzni, de lélekben Veled vagyok! :)
  • Sanyo
    Kérésre lefordítottam ezt az írást, de pár dolog magyar megfelelőjével nem vagyok tisztában. Mivel nem szeretnék orbitális baromságokat, egy kis segítséget kérnék:

- fegyverkontroll kapcsoló (Weapon Control Switch)
    - automatikus célra fordító rendszer (Automatic Turn on Target)
    - Unguided Rocket/Gunpod Ballistic Data Settings Switch

Minden segítséget megköszönök.
  • Sanyo
    Bizonyára így van, nem is azt mondtam, hogy nem érdekel az új A-10C. :)

Amióta olvastam Ed Macy két könyvét, az "Apache" és a "Hellfire" leginkább az AH-64D érdekel. Amit azokkal a gépekkel művelnek, ahogy a kiképzés zajlik, ahogy bevetésen repülnek, eszméletlen. Ha csak harmadannyi funkció lenne egy szimulátorban belőle, az is bőven sok. Itt írtam egy kis ismertetőt róla. Sajnos magyarul nem érhetőek el a könyvek, de az Aranysasban most futó cikksorozatot az Apache-ből fordította a szerzője.
  • DummyBoy
    Azért a Lonci A-10-ese és a DCS A-10-ese között lesz különbség ... Legalábbis remélem ... Olyan Avionikával mint a Black Shark, nagy kihívás lesz az A-10 ... Engem annyira nem vonzanak a vadászok, főleg nem az amcsik ... inkább az oroszok ... szebbek és kecsesebbek :)

Kövezzetek meg, de én örülnék egy Su-25T-nek is xD Vagy másik helinek ...
  • Sanyo
    Én is úgy vagyok vele, hogy az A-10 már megvolt a Flaming Cliffs-ben, valami újra vágyom. Sokára és nagyon lassan jönnek az új típusok, bár az kétségtelen, hogy azért haladnak vele.
  • Solt
    Nem csak ezzel foglalkoznak... emellett pedig oroszok... jó szándékkal, de felelőtlenül ígérgetnek, ígérgetnek, ígérgetnek, aztán jó sokat csúsznak, aztán az egész, ha lesz is belőle valami, közel sem úgy lesz, mint ahogy az elején beígérték... ez van sajna...
  • Bögyörő
    Nagyon jól néz ki, alig várom már hogy megjelenjen, bár én inkább egy F-18-asra vágynék, nekem az a kedvencem, az eggyik legszebb és legsokoldalúb gép. Amúgy nem igazán értem hogy sokaknak mi baja van a Ka-50-el, a többi helikopter általában két embert ígényel, ha nem oldják meg jól azt hogy egy gépet két ember irányítson akkor szerintem nem is érdemes többemberes gépeket betenni. Amúgy nem értem miért tart ilyen sokáig egy gép elkészítése, a második világháborúban ennyi idő alatt a németek rengeteg gép tervrajzát elkészítették és sokat meg is csináltak a valóságban, ezek meg virtuálisan se tudnak összefelehozni egy nyamvadt repülőt. Na jó persze nem lehet összehasonlítani a kettőt hisz a németeknél nem számított sem pénz sem ember, a DCS fejlesztői meg biztosan nincsennek túl sokan de akkor is mi tarthat ennyi ideig?
  • Sanyo
    Új DCS: A-10C Warthog képek.
  • polluxware

te kis tenor hajcsár:)
  • LeonSilver
    Ha pedig folyamatosan nyomvatartod az "O" -t akkor a célzó a sisakizével együtt mozog ha pedig elengeded az "O" -t akkor ugye ottmarad.Nem tudom máshogy leírni, próbáld majd ki.
  • leonforce
    koszi..!ez hasznos info volt..
  • leonforce
    mast se csinalok csak a manyualt bujom...teljesen mast csinal mint irva vagyon..
    nem vettem eszre h a shkhval tud slawe-d lenni a sisakcelzovall..
    igen..pont arra celoztam h a 64-es a 30 ev ellenere mennyivel fejlettebb es PONT az 1 uleses heli igenyelt volna hasonlo rendszert(e s akkor eleg lett volna 1 pilcsi )...ez nem gaz en igy is szeretem,csak miert nem ugy mukszenek a dolgok ahogyan a manyualban irva vagyon..?!(nem akarom sorolni..inkabb megkerdeztem)
    szinte nem is hasznalok ATGM-et...altalaban epitett palyakat repulok amiken "terrorista",szeparatista bazisokat epitek eros kezi es csoves legvedelemmel...ha wingman-nel repulok akkor neki aggatok Missile-t..
  • LeonSilver
    Ahogy én észrevettem a sisakcélzó itt inkább a célzás megkönnyítésére szolgál.Ránézel a célra ( kb. ) megnyomod az "O" billentyűt ( nekem az x52-n a "C" ) és a célzó odaugrik, majd kézzel kicsit helyesbítek és befogom a célt.Teljesen jól lehet használni szerintem, igaz az elején kicsit furcsa.
  • polluxware
    a sisakcélzó a shkval-al van összhangban, nem a géppuskuval ami relatíve csak kicsit kitéríthető. (aztán a shkval-t már követi a géppityu ha tudja)

bocsánat, de ha nem olvasod el a kézikönyvet, vagy nem nézed meg az oktató vidijókat akkor minek "fogsz neki" ?

nem értessz valmit, aztán meg szíídod hogy milyen *zar..

apache (64A) meg totál más tészta, hiába öregebb akkor is fejlettebb az egész tűzvezérlő rendszere (optikák egyebek)

ka50 egy "koncepció" helinek készült amit felvérteztek néhány orosz konyha megoldással

a lényege a manőverező képessége, sebessége, Shkval+Vihkr rakéta combo, valmint a relatíve pontos fedélzeti ágyú

totál más a kettő

ez is oka annak hogy a Mi-28 jobb

pontosan ezért tartom hüleségnek a hozzá adott küldiket, kampányokat ahol totálisan csatahelinek való feladatokat szabtak hozzá.

(ez csak egy vélemény)

• leonforce
    vki arulja mar el lecci hogy ez a sisakcelzonak nevezett f@szsag mi celt szolgal,ha manualisan kell a SHKHVAL-lal befognom a celt es a gepagyu mozgasa is ahhoz van rogzitve..?!
    mi a picsaert nem mozog egyutt a 2 celzorendszer..?(mint pl az AH-64-nek 30 (!)eve..) a tokom sem erti..
    vagy en csinalok vmit rosszul..?
  • leonforce
    koszi..!
  • DummyBoy
    És itt is: Boldog karácsonyt mindenkinek!