4747
-
Solt #2984 Nincs valami codec a gépeden? -
Erdogan2 #2983 Üdvözeletem ismét, nos a probléma még mindig fennáll megpróbáltam a letöltőst is meg, amit vettem azt is. Még mindig launcher.exe nem válaszol a menü zene ugyan szól. Pedig most új vinyo van a gépben. -
#2982 Tesó próbál elosonni.
[URL=http://kep.ivpicture.hu/299059.N.jpg]"Sikerült" letenni a gépet,[/URL] miután véletlenül lekapcsoltam a műszereket. :)
A mai napig azt sem tudtam, hogy az első missionban ellenség is van :) -
#2981 Na ebből egy kukkot sem értek :) -
#2980 Jézus, webfordítás? Kőkemény. -
csolee #2979 üdv
az autopilot angol & (magyar) verzió innen tölthető le...
http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid=c0819c480d9595a0d9902ae5cb9332d9&file=AutoPilot_eng_hun.docx
ha vki haladt vele - kérem ossza meg
jó repülést! -
#2978 Köszi az infót, majd meg is nézem lassú repülésnél. Na megyek is kicsit gyakorlom az életben maradást a levegőben :) -
#2977 Jah értem.
#2973: Hmm, akkor ezekszerint érdemes azt is megnézni, hogy hogy kell :P -
Richtofen #2976 Illetve ezek valószínüleg biztonságos könyv szerinti maximumok, amiket lehetséges túllépni. -
Richtofen #2975 A wikipedia Ka-50 oldalán a maximális zunahósebesség 390 km/h.
Itt pedig 350 km/h.
Persze a játékban eltérhet, akkor valószínűleg modellezési eltérés. -
#2974 Sebességi rekordokat vízszintes repülésben mérik.
Folyamatos!, vízszintes! repüléssel nem érhető el csak kb. 300 km/h a Kamovval. Hőmérséklet, légnyomás, fegyverzet és Ü.A. (légellenállás+tömeg) függvényében változik. Ezért írtam, hogy "lejtőn" :) -
Solt #2973 A torony közli, amikor engedélyt kérsz az indításhoz... :) -
#2972 Hmm, ezzel kapcsolatban is lenne két kérdésem? Akkor 500 km/h is elérhető, mert a wikipedia ezt írja:
"A rotormeghajtás korlátai
A helikopter legszembetűnőbb hátránya a repülőgépekhez képest alacsonyabb végsebesség. A jelenlegi csúcsot a Westland Lynx tartja 400 km/h-val. Számos oka van annak, hogy egy helikopter miért nem repülhet olyan gyorsan, mint egy repülő."
Ha ez rossz, akkor végülis mennyi volt a rekord valójában a helikopterre?
A másik kérdés, a játékban lehet valahonnan tudni a szél erősségét ill irányát?
-
#2971 Nos, ilyet csak akkor látsz ha kb. 300-val süvítesz. Mivel a menetszélhez hozzáadódik illetve kivonódik a rotorlapátok kerületi sebességéhez/ből azonos oldalon az ellentétes irányba forgó rotorsíkok miatt, így az előre haladó forgószárnyon nagyobb lesz a felhajtóerő míg a másikon kisebb. Ez eredményezi a rotorlapát megemelkedését, (ill. az egymás fölött lévők különbségét) de ez csak azon az oldalon okozhat problémát ahol az előre haladó forgószárny az alsó síkon forog és felhajolhat a másik forgássíkjába. => letörik egymást !
Megoldás: vagy csökkented a fordulatszámot vagy lassabban repülsz és nem rángatod a botot. Így akár 400-500 km/h-t is elérhetsz a "lejtőn" :)
Szépen tanulmányozható a folyamat a földön, (be sem indított hajtóművekkel) DE kikapcsolt rotorfékkel, 50-es szembeszél mellett :D
Ott már igazi kihívás maga a hajtómű indítás is :) Nekem már megy :D -
#2970 Üdv! Multizni hol szoktatok? Van valami jó, bejáratott szerver kezdőknek??? :-) Lassan megszokom az irányítást, jöhet egy kis izgalom.... -
#2969 Kérek egy linket és felveszem a listára. :) -
csolee #2968 üdv Mindenkinek!
valaki érez magában annyi ingert, hogy egy 5 oldalas leírást (angol) lefordítson?
nekem nem ment... (de nagyon eltudnám képzelni magyarul, hogy megértsem
"Auto Pilot description and operation" -
#2967 Akkor azt rossz helyen olvastad.Majd próbáld ki az irányváltoztatást úgy, hogy előtte nincs trimm reset majd pedig úgy, hogy előtte reset trimm.
Fele annyit nem csúszik a gép, könnyebb irányba tartani.
Szerintem. -
#2966 Még mindig nem tudtam befejezni a Tactical Primert, bármennyire is szerettem volna. Csak a végére érek valamikor, remélem kibírjátok még pár napig. Rengeteg más dolgom is van, fordítani pedig csak kipihenten lehet. -
#2965 A trimmet hasznalom szinte mindig mikor a ciklikushoz nyulok, de azt olvastam, hogy a trimm resetet nem nagyon hasznaljak. Igazabol azt se tudom mikor kell hasznalni a resetet.
A raketakat be lehet allitani ugy, hogy barmikor lohessek vele? Vagy csak akkor lehet ha befogtam valamilyen celt? -
#2964 uhm, azthiszem jobb ha nem kötözködök :DD -
#2963 Ugyan már, úgy lehet csak igazán ilyen Frazeres figurákat csinálni (csak nem direkt, és vagy rotor-, vagy komplett géptörés a vége) -
#2962 Asszem akkor megvan a baj forrása xD
Trim nélkül elég vad dolog a cápa megülése xD
"kihívás", ha szabad így fogalmazni xD -
Solt #2961 A két legfontosabb gomb a Trimm, és a Trimm reset! ;) -
#2960 Azt nem néztem, nem szoktam resetelni :) -
Solt #2959 :D:D
Mondjuk valószínűleg többet repült, és gyakorolt eddig mint mi, de ahogy kezeli azt a gépet az nagyon durva... -
#2958 Hát Frazer nem tehéntrágyával gurigázik, az tény, nekem egyik első találkozásom vele saját Lockon funserveremen volt, én épp indítottam a hajtóműveket, ő meg ellebegett előttem átesés közeli sebességen, fejjel lefele, 2-3 méterrel a föld felett. -
#2957 Én láttam valahol egy olyat, ahol egy normál joy (csak nem emlékszem melyik ...) volt úgy meghekkelve, hogy az X irány volt a Collective, csak a stick meg volt hosszabbítva, és a végén a Twist is működött meg minden xD
Na én valami ilyesmit akarok csinálni ... De tervem az sok van ... Most átalakítottam a számítógépasztalomat "szimulátor-barátabbá" xD
Utána a szék jön xD
De ha meglesz a DCS, akkor 2 project indul majd be, az egyik a collective mod, a másik pedig a powerglove xD
Egy a gond ... Battlefield BC2 Béta van ... éjjelnappal lövök xD -
#2956 Ilyen postokért nem kell elnézést kérni szerintem!Nem flém meg mittudom én mi.Nekem is sokszor van, hogy elírok valamit, rábökök a mehet-re és utána megint eszembe jut valami :D -
Richtofen #2955 Egyébként a játékba álló helyzetben ezt szépen lehet látni.
Bocs a sok postért, de nagyon izgalmas téma :) -
Richtofen #2954 A Ka-50-nél ezt bonyolítja még a pedál, mivel nincs farokrotor, ezért a pedál a két rotornál állít elő "kollektív-különbséget", így fordul a gép a függőleges tengely körül. -
Richtofen #2953 Animáció -
Richtofen #2952 "Hogy dönti meg a rotorlapátokat csak az egyik oldalon?"
Többféle megoldás van, de egyszerűbb esteben valahogy így:
- a rotorlapátok állásszöge külön-külön állítható
- minden lapát egy kis emelőkarhoz kapcsolódik amik egy közös, a rotor tengely köré illesztett, nem forgó gyűrűn támaszkodnak, csúsznak (talán ezt hívják swash-plate-nek???)
- enneg a gyűrűnek a függőleges mozgatása ílltja a lapátszögeket, a kollektív kar egyszerre emeli a gyűrű egészét, a botkormány pedig dönti a gyűrűt, ha pl előre nyomod, akkor a gyűrű hátul levő része emlekedik, első része süllyed, ezért az összes lapátra igaz, hogya mikor előre ér, akkor lecsökken az állásszöge, amikor hátra ér akkor megnő, oldasó helyzetben középhelyzetben van, stb. Tehát a lapátok állásszöge minden fordulatnál görbét ír le, gondolom ez az egyik oka, hogy nem lehet a fordulatszámot egy határ fölé emelni, mert az állásszögváltozás nem bírná követni a kívánt ütemet. Természetesen a botkormányt oldalra döntve az oldalsó helyzetekben tér el az állásszög (jobb és bal oldal között), ezért oldalra dől a gép. -
#2951 Mennyire szimulátor ez a szimulátor?
A természeti környezet milyen lett? Ua. mint a Lock-Onban, jobb, sokkal jobb, vagy úvazze' szintű? -
#2950 Ja, ezeket én is láttam.Meg van az ami az x52-re van applikálva de őszintén szólva nekem nemtetszenek.Ettől függetlenül ügyes szerkezetek.
Asszem ott láttam azt is, hogy az MS sidewinder ffb pro joyra ráapplikálták az x52 joy részét. -
#2949 Én is gondolkodtam ilyesmin, erre van a Cyborg joy-om félretéve :)
Addig is pár dolog ötletadónak:
Saitek Collective mod
Collective mod leírás
Bakker, nem találom azt amit keresek :( -
Solt #2948 Kicsit tanulmányozom azt a videót... addig úgysem nyugszom amíg én is meg nem csinálom! :D -
Solt #2947 Egy hátra bukfenc, meg híd alatt tekergések az oké... no, de az előre bukfenc, a tengely körüli forgás... azért ezek durvák... :D -
#2946 Nemtudom.Én is szoktam direkt extrém manővereket csinálni ( gyakorlásképpen ) és olyankor sohasem akadtak össze a lapátok.Pedig tényleg meredek izéket csinálok mert uyge a szobában egy gép előtt megteheti az ember -
Solt #2945 Hogy a véreres méteres kukiban csinálja, hogy nem akad össze a lapát???? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.... :D