4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• Joe154
    Sziasztok!
    Most kezdenék játszani a Black Shark-al, van néhány gondom igy kezdetenek. Ha van valaki aki elég jártasnak érzi magát a játékban és kedve/ideje lenne nekem segiteni a irjon egy mailt az ([email protected]) mert itt fórumon kicsit hosszadalmas lenne.
    Köszi mindenkinek
  • macleody
    Azt se tudom melyik pályát indítsam majd. Hol lehet csak úgy repkedni multiban?
  • macleody
    Jaja. Most épp neocitran kúrán vagyok, beszopkáztam valami bacilust. Lehet taknyosan helit vezetni? :)
  • LeonSilver
    Meglássuk fater ;) Hogyan megy ez egyébként ? Leírhatnád pm-ben nagyvonalakban mert én nem igen értek ezekhez a webes izékhez.

**--**

• Sanyo
    Szívesen adnék egy részleget a flyhun, amit te managelhetsz ha van kedved. :) DCS hírek, hír és linkgyűjtemény, ilyesmik.
  • Solt
    Oké főnök!
  • LeonSilver
    Az egyik amit fordított már benne van.A többi is meg lesz, illetve az egész át lesz dolgozva csak várom a sógoromat aki majd segít mert nekem ez a weblapos izé tök kínai.Talán a héten már tud jönni és megcsináljuk.
  • csolee
    macleody!

este 9-10 körül nézzem a forumot, hogy megtaláljalak?
  • Solt
    IP alapján mennie kell...

@Leon: Uram, a hasznos linkek közé dobd fel légy szíves Sanyo munkáit is... szerintem ott a helye! ;) Esetleg mehet a hivatalos oldal is... 1-2 külföldi fórum...

DCS-re szabva valami link gyűjteményre gondolok... :)
  • macleody
    Este lehet csinálok szerót, bár azt nem tudom be tud-e valaki lépni hozzám.
  • csolee
    szerver esetén szívesen kipróbálnám milyen is együtt repkedni...
  • macleody
    Nem sikerült a kéményen landolni.

• macleody
    Nem jön senki repkedni? Csinálok szerót.
  • csolee
    üdv Mindenkinek!

nemrég meglett a válasz, hogy függeszkedés közben miért zuhan egyszercsak..., de mitől van, hogy felfelé indulok el, mintha rakétával löttek volna ki?
    küzdök a harctéren...(magamban
    ja és a gépen irányítani sztem sokkal könnyebb egy traning átvétele után, pedig látszólag ugyanazok a beállítások...?
  • Papa01 #3050
    Köszi szépen a te segítségedet is Leon, így már valóban több a sikerélményem, szépen folyamatosan fordulóban lehet tartani persze még rengeteget kell gyakorolni...

Viszont sokszor járok úgy, hogy a helit nem tudom pontosan egyenesen tartani valamilyen irányban "oldalasan is elmozog"... (bocsi, ha kissé értelmetlenül fogalmazom :) )

Ezt hogyan lehet jól korrigálni?

Látom, kitetted a linket, örülök, hogy tetszik! :)
  • Solt
    Jó tud lenni, bár, ha az ember ráérez, szinte nem is kell az auto hover! :)

Hogy ne kelljen resetelni, ezért szoktam folyamatosan nyomni amikor irányt váltok... majd elengedem amikor arra megyek, amerre "kell"! :)
  • LeonSilver
    Én autohovert talán egyszer vs. kétszer használtam :) inkább kézzel függeszkedek.A trimmet kb. így használom én is.
    Papa, nekem is eleinte gondot okozott, hogy " nem arra ment a gép" amerre akartam.A megoldás a reset trimm volt.Amikor kitrimmeled a gépet láthatod, hogy az iránytűn egy iylen bizbasz irányra áll a gép bizonyos keretek között próbálja azt tartani.Én az elején nem reseteltem a trimmet és fordulónál nem értettem, hogy miért akarja az orrát visszavinni az előző irányba.AZtán rájöttem, hogy ha a forduló előtt resetelek, akkor nincs ilyen gond.
  • Papa01 #3047
    Köszi szépen a segítséged, most ki is próbálom! :)
  • Solt
    Próbáld ki, hogy folyamatosan nyomva tartod a trimmet...

A repülés is így történik... nyomod a trimmet folyamatosan, majd, ha arra repül amerre akarod, akkor elengeded. Eleinte próbáld így...

A bill kombinációkat nem vágom, tehát nevezzük nevén a gyermeket... így ahogy leírtad semmit nem mond a dolog! :)

A trimm reset minden beállítást alaphelyzetbe nullázz! Én akkor használom, amikor lebegni készülök... nullázom a trimmelt állapotot, ezzel emelkedik az eleje, szinten tartom, és így szépen lehet lassulni emelkedés nélkül... majd amikor kellő sebességre lassult, megint folyamatos trimm, aztán jöhet a lebegés...

Lebegés, tehát az auto hover attól függően rögzíti a gépet, hogy milyen autopilot funkciók vannak bekapcsolva...

Ha fordulni akarsz lebegés közben, akkor auto hover ki, gyors folyamatos trimm, beléped oldalra, majd amikor arra néz amerre akarod, megint auto hover... én így csinálom...

Autopilot:

T – Pitch dampener - Pitch hold. Enables pitch autopilot channel. [LSHIFT + P]
    2. K – Bank dampener - Bank hold. Enables bank autopilot channel. [LSHIFT + B]
    3. H – Lateral dampener - Heading/course hold. Enables lateral autopilot channel. [LSHIFT + H]
    4. B – Altitude hold. Enables altitude hold. The altitude source depends on the position of the “БАР - РВ” (Baro – Radar altitude) switch. [LSHIFT + A]
    5. “ДИР УПР” – Flight director mode button. Disengages autopilot automatic angular stabilization (except for dampener function) and enables flight director mode on the HUD. [LCTRL + A]

Én az 1,2,3-t használom... arra figyelj, hogy lebegéshez az 5-s semmiképpen ne legyen bekapcsolva...
  • Papa01 #3045
    Köszi a gyors választ! :)
    Az az érdekes, hogy autohover nélkül is ezt csinálja...
    De így azt nem tudom, hogy lehet repülni?
    Kapcsoljam ki az irány tartást?
  • Papa01 #3044
    Van még egy dolog amit nem értek..
    Felszálláskor, a heli mindig el kezd tolatni... hiába trimmelem orr nehézre a gépet..
    Ok, már ez is felbosszant.
    Ekkor nyomok egy Ctrl+Entert, bejön az a piros ablak. A felfele nyilall kicsit feljebb viszem azt a kis maszatot, és láss csodát egyből normálisan elemelkedik? (Kérdés: Ezzel mit állítottam? Valami tömegközéppontot?? Bocsi, ha ez baromság.)

Na, de most jön a problémám!
    Kitrimmelem, úgy hogy jó legyen, repülgetek kedvemre.. majd nyomok egy reset trimmet. Ekkor azt a kis "maszatot" megint alaphelyzetbe állítja vissza, nem arra amire én állítottam.
    Ez így jó??
  • repvez
    Csak tippelek mivel most nincs fenn a játék, de lehet hogy az auto hover mellett az iránytartás is be van kapcsolva mellette és igy az elözöleg beállitott irányba fogja visszavinni a gépet.
  • Papa01 #3042
    Gyerekek, ez a szim az őrületbe kerget... :)
    Kipróbáltam az auto hover-t. Próbaképp kicsit beléptem balra. Döbbentem vettem észre, hogy a heli nem marad úgy, hanem az eredeti irányba vissza fordul magától...
    Pedig hozzá sem nyúltam semmihez!
    Ez a robot iránytartása miatt lenne? Amiatt kérdem, mert sok helyen olvastam, hogy úgy érdemes repülni, a robot segítők be vannak kapcsolva... (A 4 kék lámpa jobb oldalt.)
    De így akkor hogy repüljek???

Találtam erről egy topic-ot, de sajnos nem nagyon értem..
    Link

Bocsika, h értetlenkedem, de nagyon tetszene ez a szimu (is), de képtelen vagyok vele egy normálisat repülni.. :)
  • Papa01 #3041
    Sajnos, nekem is.. :(
    De Leon kolléga gyűjti a Black Shark-os anyagokat, és hátha hasznosnak ítéli meg... :) (Szerintem a robotpilóta része jónak tűnik... )
  • Solt
    Ez nekem túl angol! :D Mi a lényeg?
  • Papa01 #3039
    Urak, ezeket ismeritek? :)

LINK
  • macleody
    A francba, tudtam hogy elfelejtettem valamit. rFactorhoz nem kellett, tegnap azt nyomtam. Köszi :)
  • Solt
    Combined mellé pipa...
  • macleody
    Ki akartam próbálni, hogy nálam mi a helyzet de nem tudtam beállítani a ruddrhez a pedálokat. Csak úgy működött, hogy a pedált félig benyomva volt középen a rudder. Már ha így hívják a hátsó kis izét.
  • Kenny85
    Valaki találkozott már olyannal, hogy kormány rá van dugva gépre és nem lehet trimmelni?:)
    Konkrétan g25ről van szó és pedálokat rudderhez használnám, de trimm nem működik akkor. Ha kihúzom a kormányt megy minden ahogy kell.
    Central pistion trimmer mode be van pipálva. G25 oszlopából minden gombot kiszedtem csak rudder tengelyei vannak. Az lehet baj pl, hogy controlsnál g25 oszlopa előrébb van, mint joystick oszlopa? Viszont azt nemtudom felcseréltetni sehogy sem. Game controllersben előnyben részesített játékvezérlőnek benyomtam joystickot, de semmi változás.
    Ha valaki járt már hasonló cipőben is tudna segíteni hálás lennék :)
  • macleody
    Akkor jó :) Na megyek lelövetem magam valamelyik küldiben.
  • SgtChris
    Bal Alt+C, de egyébként jól tudtad...! :-)
  • macleody
    Asszem ALT+C.
  • Gabhess
    sziasztok. teljesen új vok. megvan a black shark, és szeretném megtanulni, végigrágtam magam sok oldalon is itt, meg a kezdőknek leírt témán, de sajnos egy gondra nem találtam gyógyírt, hogyan lehet a pilótafülkében előhívni azt a kis sárga keresztet amivel tudom a kapcsolókat használni.
  • csolee
    Szerver ügyben korábban ezzel találkoztam, de több infóm nincs...:
    http://virtualairbase.hu/viewpage.php?page_id=3
    Szép napot!
  • macleody
    Na bakker, találtam itthon game port --> USB átalakítót. Driver viszont nyema.
  • macleody
    Csinálj egyet és megyünk :)

A fenébe, valahogy be kéne üzemelnem ezt a sityakot.
  • SgtChris
    Khmm... Nem szeretek uppolni, de télleg nincs valami tippetek magyar DCS szerverre??? Lenne kedvem, időm gyakorolni néha...
  • Papa01 #3026
    Köszi szépen a munkádat Sanyo Mester!!!!
  • csolee
    sanyo!

köszöni minden kezdő pilot!
    további szép napot mindenkinek!