Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok van egy kis gondom nem tudom más is tapasztalt e ilyet belépek a játékba de nem látom az egér kurzort (láthatatlan) ha mozgatom felvillan amire rámutatok de így elég nehéz lenne beállítgatni a dolgokat esetleg tudna valaki segíteni mi lehet problematika nagyon szépen megköszönném ha meg már letett írva akkor bocsánat csak sürgõs de terveztem újra átolvasni a komplett topikot lévén h 2 éve nem nyomtam elõre is köszönöm !

Megoldódott a vga driver volt a gond.
Akkor mennie kéne,hacsak nem az alapból felkínált helyre telepíted.A c:\program files\DCS\stb..könyvtárat ne használd,helyette inkább más partíciót válassz.

Ka-50

Igen.
A játékot újratelepítetted?

Ka-50

Sziasztok.
Win7 ultimat-ra tértem át és nem jön be a BS az FC fõmenüje. XP-n mûködött. A játék mûködik, de így elég gagyi. Mi lehet a baj?
GaBika6
Nálam bejön. Lehet várni kell picit amíg tölthetõ.
Igen van ott még pár skinem és lehet tölteni azt is. Mission editorban bármelyiket lehet állítani az alap skinek megmaradnak. <#integet2>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Nem találja a megadott fájlt. A lockonfiles-on levõ profil oldaladon van hasonló nevû skin, de római kettes nélkül. Nem azt akartad belinkelni?

A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!

GaBika6
Lehet tölteni:

Ga-Bika KA-50 Continental II skin

<#nevetes1>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Gabika6! Nos, az a véleményem, hogy ezzel a festéssel (és évszakban) földközelben igen-igen csúnyán el tud tûnni/bújni a madárka. Gratula! 😊 A közös reppenésre talán én is vevõ lennék. Részemrõl BS1 (FC2-höz patchelve), BS2, BS2-World közül bármelyik lehet. Mikrofonos fülese akinek nincs, szerezzen be egy mûködõ darabot és TS3 szerveren mehet a fecsej, élõszóban pedig könnyebb segíteni is.

A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!

Jók a siknek!

Nekem egyenlõre BS1?

GaBika6

melyik BS-el repülnétek?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

olyan kép nincs,amelyiken már a gépen van a skin?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Engem nagyon érdekelne egy közös repülés, de egyenlõre még csak single player-ben nyomtam. Mondjuk azt jó sokat. Ha segítenél nekem kicsit megismerni a multi világát, azt hiszem bennem partnerre lelnél. 😊

GaBika6

GaBika6
Hi!

Csináltam 1 skin-t és érdekelnének a vélemények. Kiprószálja valaki? Akkor megosztom és kéne valami közös repülés is! Majd írjatok bátran...

Köszönöm, köszönöm! Ezek tényleg jók voltak. Kicsit makogok angolul úgyhogy kicsit közelebb kerültem a dolgokhoz. Megyek ki is próbálom élesben.. 😊

Még egy: Youtube

Ka-50

DrBrown: A Datalinkhez itt van egy kis segítség,bár angol nyelven,de a videón azért el lehet igazodni.

Ka-50

Köszi Leon, ezeket már elolvastam. Nagyon hasznos, de a datalink-rõl nem ír benne, én meg nem tudom, hogy is kell pontosan használni. Vágom, hogy ki lehet jelölni külön a koptereket, vagy mindenkinek parancsot adni egyszerre, de ennyi. A többi gombot nem tudom sajnos. Ezért adok rádión utasítást.

Esetleg ha Te vágod a datalinket, néhány infót ha megosztanál velem. 😊

Kösze!

Kiegészítés:alapok és harceljárások.

Kérdésedre a válasz, s egyben a megoldás: Datalink. 😉

Szerintetek miért van az, hogy tiszta idõben a tök jól látható célt befogom, megkérem a társam, hogy attack my target, az meg negativ. Rám se bagózik. De bármilyen támadási parancsot adok neki, nem hajtja végre, csak negativozik nekem. Ez több küldetésnél elõfordult már, sõt az a ritkább, hogy tényleg támadásba lendül. Nagyon bosszantó..

Ja köszi Papa ismerem, várom is, csak nagy a csönd a kiadásról annak is...ki tudja lehet még évek.

Hát úgy néz ki, erre még várni kell sajnos. Ígéretesnek tûnik... 😊

Papa01
Hírek Sanyo oldaláról.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Készül Apache szim, igaz nem a DCS vonalon. Szerintem komoly lesz. Ez a TOPIC-ja az SG-én, de Sanyo oldalán is sok infót olvashatsz róla.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Köszi..régen volt róla szó amúgy, de aztán csak nagy csönd.

Köszi a segítséget. Általánosságban helyt állnak a leírtak, de ez egy speciális helyzet a DUSK nevû champingben. Itt mindenképp szükség van a társunk fegyvereire, de megöli magát a kis buta ha parancsot adsz neki. 😞

GaBika6
Most ezzel sztem nem mondok újat...
A vikhr érdemes a légvédelemre és a nehézpáncélosokra adagolni szépen okosan. A többinek elég a cannon, ami igen brutál fegyver a kamovon. majdnem 4 kilcsi, azért elég durva, persze közelebbrõl erõsebb, jobban hat de ha belegondolsz az a 4 km mekkora lõtávolság. A csapattárs irányításától ne remélj sokat, mert akkor õ megcsinálná neked a pályát míg lebegsz.
Befogsz 1 célt és kéred adjon neki, erre õ azt az egy jármûvet támadja valszeg indít 1 vikhrt és visszaáll hozzád alakzatba. Ez sztem teljesen normális is ,mivel ez a játék nem a rambo vagy commanche4 hogy egyedül szétlövök mindenkit azt jólvan...
Ésszel és kicsi folyosót nyitva elõre!!! <#wave>

Hát a champingben ezt a DUSK nevû küldetést egyszerûen nem tudom megcsinálni. Nem tudom emlékeztek-e rá. Ez az amikor alkonyatkor kell elindulni egy nagy tó melletti bázisra. Ott már pár F-16 -os kolléga köröz és kilõ neked pár épületet meg tankot. Szépen ég minden. A gond csak az, hogy egy halom tankot, meg BTR-t meg teherautót kell kilõni egy négyzeten belül. Rázúdítom összes haragom, de hamar elfogy az a 12 irányított rakéta, és ha a nem irányított rakéták be is találnak akkor is kevés a lõszer. (Cannon-al együtt) Na mondom sebaj, mert nem vagyok egyedül. Kiadom a parancsot a társamnak, hogy attack my target erre mit csinál? Minden esetben berepül a géppuskazáporba és egy perc alatt kilövik.

Olvastam egy angol fórumon, hogy talán azért van, mert nem tudja befogni a célját a sötétség miatt és próbáljunk meg minél több épületet kilõni, hogy világítsanak. Viszont akkor meg pláne nem marad tûzerõ semmire, ráadásul így is könnyen kilõnek ha közel mész.

Ha valaki emlékszik erre a küldire és sikerült neki megcsinálni, megoszthatná a nagy titkot velem is. 😊

Köszi!

Sok cikket elolvastam az elmúlt idõben, de sajnos ilyenrõl még nem hallottam. Az biztos, hogy nagy durranás lenne egy Apache koptert vezetni ilyen kidolgozás mellett. Biztos lesz ilyen jellegû fejlesztés pár éven belül.

Látom most már aztán lassan lassan talicskát is csinálnak<#nevetes1>, nem tudni esetleg , hogy repülhetõ nyugati helikopter van e tervben? Hallottatok esetleg ilyesmit?

A ballisztikai gombot hagyd úgy,csak megzavar.

Ka-50

Egyébként ha lenyomod a sisakcélzót,(H)akkor az O lenyomása után a tûzvezetõ is abba az irányba néz,ahová Te is.Már csak a célkört kell ezzel fedésbe hozni és elengedheted a rakétákat.Tudom nem könnyû,de ha van egy TrackIr-ed,csak az O gombot kell nyomogatni abba az irányba,amerre nézel.

Ka-50

Nehéz velük célba találni, ez tény. Nem tudom, milyen távolságból használod a nem irányított rakétákat, én lehetõség szerinti minnél közelebbi távolságot javaslok és egy kis "alátartást" (S-5, S-8). A ballisztikai tekerentyût nem állítgatom függetlenül attól, hogy adott helyzetben szükséges lenne-e? Megerõsítem a véleményed, gyakorolj tovább. 😊

Hát gyerekek, valaki tud a nem irányított rakétákkal célba találni. Ünnepnap számomra ha véletlen betalál egy. Pedig használom a "nem irányított rakéta/gépágyú ballisztikai adatainak" beállítás tekerõjét hátul, (ami egyébként alapból be van állítva) meg a fix cannon kapcsolót is és semmi. A célkeresztek, vagyis célkarikák olyan fedésben vannak sokszor, mintha egy lenne és akkor is mellé megy pár centit az áldás.
Hehe, na mindegy, gyakorlok tovább... 😊

Ez valóban nagyon hasznos volt, köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánlom ezt és ezt a leírást,sokat lehet belõle tanulni.

Ka-50

Sziasztok!

Elég jól belejöttem a harcba, nyomom sorra a küldetéseket. Nagyon ott van ez a game! 😊

Viszont elég bosszantó számomra, hogy ha van egy jó kis csata, befogom a célt a kismonitoron (mondjuk egy kamazt 😊 ), nem tudom pontosan, hogy a saját csapatomba tartozik-e. Nincs valami rendszer, ami jelzi ha barátot lövök? Sajnos elõfordult már. Gondoltam arra a négy nagy kék, egy piros és egy zöld kockára a gép jobb felsõ részén. Nem tudom mi az és hogy mûködik. A küldetéseket elolvasom elõtte, de gyenge angol tudásom sokszor cserben hagy.
Hátha tudok segíteni és még élménydúsabbá tenni ezt a játékot számomra.

Köszi elõre is és bocs a nyaggatásért! 😊

A JOYSTICK BEÁLLÍTÁS KÉRDÉST MEGOLDOTTAM!

Rossz helyen kerestem... 😊

Egy apró buta kérdéske: a rakéta elhárító lövegeket mivel tudom kilõni? Mert a színes fényjelzõk gondolom nem azok. 😊

Hát arra a tengelyre gondolok "ami nem a gázkar", ami a gázkar... 😄

Tehát valóban a 4.tengelyre gondolok ami a Z tengely, de nem a joy-on értettem "gáz karra" hanem a kopterben. A pilótafülkében ezzel a tengellyel tudom állítani a helikopter gázkarját. (Kicsi két sárga karocska bal lent) Erre tökéletesen beállítható. De ha a kollektív karra szeretném állítani (nagy korocska baloldalon amivel emelkedik és süllyed a repcsi) arra nem reagál a beállításoknál. Nem értem miért.

Valóban, egyenlõre két gombra állítottam be a kollektív kart, de így nem tökéletes. Érdekes, hogy ezen kar beállításánál a joy gombjaira reagál, de a tengelyekre nem. No mindegy kitalálok valamit. 😊

Köszi Leon neked is a választ!

sure
Milyen fel-le mozgatható karra gondolsz a Cyborg EVO-n, ami nem a gázkar? Összesen 4 tengelye van (1. joy elõre-hátra, 2. joy jobbra-balra, 3. joy markolat forgatás jobbra-balra, 4. gázkar fel-le).

Ha a POV hat switched szeretnéd programozni, azz a gombok közt keresd, az nem tengely.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Nincs tippem, bár ugyanilyen joy-t használok (gázkar a Z-tengely, kollektív karnak beállítva), mindenféle letöltött driver nélkül. Jártam már úgy, hogy az axis assign menünél hiába volt egy alapértelmezett tengely beállítva, át kellett konfigurálni (a betûjel a kiválasztott tengelynek megfelelõ volt, mégsem mûködött).

Szeretnék még egyet kérdezni, hátha van tippetek.

A collective up és down karra (tehát amivel emelkedik és süllyed a kopter) szeretném beállítani a joystick Z tengelyét, tehát azt a kis
le fel mozgatható kart. Sajnos a beállításoknál nincs lehetõség rá, mert hiába mozgatom nem reagál rá. Más gombokra igen. Érdekes, mert a gázkarra viszont beállítható. Nem értem miért. Egyébként Saitek Cyborg EVO joystick és fel van telepítve a legfrissebb driver.

Esetleg ha van ötlet, köszönet járna érte... 😊

Köszönöm a tippet! Már egészen jól megy a gép indítása és ami még érdekesebb, hogy a dolgok nagy részét még értem is. Marha jó, hogy ilyen részletességgel mutatja be a gépmadarat.

Most jöhet a landolási procedúra, aztán pár nap múlva bevetem magam élesben is. 😊

Köszi még1x!

Igaz, ott a pont. BS2-nél letölthetõ a training. Kész küldetésnél pedig tudja módosítani a leírt módon.

GaBika6
Van ilyen alapból...