Digital Combat Simulator : Black Shark
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont a játékoknál (már ha van ...) pont azért van a vsync, hogy ne is akarjon több képkockát küldeni, csak annyit ami a megengedett ...
Istenigazából a vsync ereje akkor jön elõ ha az FPS több mint a monitor frissítési frekvenciája ... ha bekapcsolod, akkor nem esik szét a kép ... Ha kevesebb, akkor nem érdemes bekapcsolni.
Nem értem a HD filmes dolgot, mivel ott ha 23,7 FPS van, akkor 23,7-szer frissíti a szükséges kockákat és kész ...
Szerintem én hülye vagyok ehhez ... szerintem xD
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
LeonSilver:
Igen, azt én is olvastam meg láttam is, hogy ezek a 100 meg 200 Hz-es képjavítók, amellett hogy input lagot okoznak (hiszen elõször meg kell kapják a képkockákat, hogy köztes kockákat tudjanak kiszámolni, hogy folyamatosabb legyen a kép) zavarók is tudnak lenni (ezeket fõleg sportokhoz ajánlják egyébként is). De a 75 Hz képfrissítés (jelfeldolgozás és maximum képfrissítés) azért elõnyös egy LCD-nél, ezek miatt (más kérdés megintcsak, hogy zavar-e valakit, az egyén függõ). Engem sajnos HD filmeknél zavar egy kicsit a recegés (DVD -nél is látom egy kicsit, de nem zavaró), de kodekekben rá lehet erõltetni néhány jó beállítást, úgy már tûrhetõbb - meg talán az újabb videókártyákban is vannak javító eljárások.
Nah én is befejeztem :-)
www.smart-bus.hu
Ha nincs bekapcsolva sem nagyon látom, hogy szétesne a kép pedig rángattam a fejem rendesen.Gondolom trekkir-el hamar észrelehetne venni.
@ Balu
Látom itt nem fogunk zöldágra vergõdni, eltér a véleményünk ami ( szeritem ) nem baj és ráadásul az annyira jellemzõ qrvaanyázás nélkül tudtunk vitázni!
"A mozgó mérõábrákkal, mozgó fényképekkel és élõ videókkal elvégzett kiterjedt összehasonlító tesztek alapján a szakértõk azonban nem találtak vizuálisan érzékelhetõ különbséget a mozgáselmosódást tekintve a közép- és csúcskategóriás modellek között, tekintet nélkül azok válaszidejére, 60 vagy 120Hz-es képfrissítésére, stroboszkópos LED háttérvilágítására vagy a mozgásmegjelenítést javító jelfeldolgozó eljárásra. Sõt úgy találták, hogy ezek a mozgásjavító jelfeldolgozó technológiák sokkal inkább csak nem kívánatos kontúrokat, éleket és kellemetlenül mesterséges mozgásmegjelenítést mutatnak a képen, mint csökkentenék a teljes látott mozgáselmosódást. A legjobb képminõséget a mozgásjavító jelfeldolgozás minimalizálásával vagy kikapcsolásával nyerték. Míg a mozgó tesztábrákban és bizonyos mozgó fényképekben jelentõs a mozgáselmosódás, valódi élõ videótartalmakban ilyen egyszerûen nem volt látható az átfogó összehasonlító tesztben. Ez kétségtelenül annak tudható be, ahogy agyunk feldolgozza és kinyeri a lényeges információkat a dinamikus és összetett mozgóképekbõl."
forrás
Én be is fejeztem ezt a monitorosdit lévén ez mégis csak a BS topikja 😉
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Az ATT mûködik rendesen? Régebben voltak vele gondok...
www.smart-bus.hu
Egyébként nekem mûködött a vsync Ati-val, catalystban kell force enabled -re állítani a vsync-et, vagy ha éppenséggel nálad sem mûködne a catalyst (mint nálam, Win7-en), akkor RefreshLock -al elméletileg rá tudod erõltetni (vagy Ati Tray Tools -ban is).
1: Az a játék, ahol a folyamatosnak látszó képen felül még számít, hogy 100, vagy 200 fps-l játszik-e a júzer... az egy fos! Abszurdumnak tartom, hogy valakinek az által van elõnye más játékosokhoz képest, hogy 100-l több fps-e van!
2: Az én monitorom ( LG W2242T ) nem is engedi natív felbontáson a 75Hz-t! Ennek ellenére szoktam rajta filmet nézni, és semmiféle akadozással nem találkoztam még...
3: A vita közben nézzétek már meg, hogy mûködik-e nálatok a win7 + ati páros esetén a VSYNC! 😄 Iszonyatosan irritáló, hogy elcsúszik a kép...
www.smart-bus.hu
A 24p megjelenítés is azért kell a HDTV-knél, hogy egyáltalán tudjon fogadni 60 Hz helyett olyan képfrissítési frekvenciát, amivel megfelelõen meg tudja jeleníteni a 23,7 képkocka/másodperces mozgóképet. A 27 -est azt tudom, hogy valahogy úgy jeleníti meg, hogy kicsit gyorsít (egy nagyon kicsi észrevehetetlen hangtorzítással), 1-2 képkockát kihagy, stb, de a 23,7 -el ez már nem jó 😄
Játékoknál már ott elcsúszik a kép, hogy a videókártya pl. a 80 fps-el futó játékot 60 képkocka/másodpercben küldi ki a videókártyának. Teljesen lényegtelen, hogy a monitor csak akkor ad új parancsot a pixeleknek, ha változik. Már ott akadozik a 23,7 vagy 25 fps-es film, amikor 60 képkockába teszi bele.
Ezért kell a 75 Hz (elsõsorban hogy tudjon fogadni, másrészt hogy a maximum képfrissítést 75 -re vigye, mert különben az lenne a probléma), hogy lehessen nagyobb fps-el játszani, illetve a különbözõ fps-es filmeket is folyamatosabban megjeleníteni.
CRT monitorokkal valójában nem igazán foglalkoztam, interlaced crt-rõl most hallok elõször :o
Az LCD monitornál NINCS képfrissítés.Ha kigyújtasz egy adott pixelt az addig úgy marad amíg nem kap más utasítást míg a katódsugarasoknál "felvillan" oszt jónapot.Ha nem kap energiát akkor elsötétül és úgy is marad.
CRT monitoroknál lehet találkozni a következõ kifejezésekkel: NI: non-interlaced, I: interlaced Az utóbbi azt jelenti, hogy a képfrissítéskor elõször a páros, azután a páratlan sorokat frissíti, ilyet lehetõleg ne vegyünk, mert ez is zavarja a szemet. Az NI természetesen ennek az ellentéte, vagyis ajánlott.
CRT: A monitorok közül a katódsugárcsöves terjedt el elõször, abból is a monokróm. A mûködése röviden úgy foglalható össze, hogy egy elektron ágyú által kilõtt elektronsugár soronként végigpásztázza belülrõl a képernyõt. A monitor belsõ felületén fénypor (tévesen foszfornak is nevezik) van, ami az elektron becsapódásakor felvillan. A pásztázás minimum másodpercenként 60-szor megtörténik, így a szemünk összeköti a felvillanásokat, és képet látunk, amit a sötét és világos pontok rajzolnak ki.
Az lcd meg úgy müxik, hogy a monitor két belsõ felületén mikronméretû árkokkal ellátott átlátszó lap között folyadékkristályos anyag található, a kijelzõ elsõ és hátsó oldalára egy-egy polár szûrõ helyezkedik el, melyek a fény minden irányú rezgését csak egy meghatározott síkban engedik tovább. Hátulról megvilágított panel a hátsó polarizátoron átjutó fényt a folyadékkristály elforgatja így a fény az elsõ szûrõn átjutva világos képpontot ad. Ha kristályokat feszültség alá helyezik nem forgatják el a fényt ennek az eredménye a fekete pixel. A polár szûrõ elõtt egy színszûrõ található és ezen keresztül kalibrálják a színeket.
Tehát itt nem kell állandóan frissíteni ( elektronányúval lövöldözni ) a képet mert ha a pixelt elforgattad úgy, hogy az teszem azt piros színnel világítson ( persze ezt most csak egyszerûen fogalmazva ) akkor az addig úgy is marad amíg ki nem kapcsolod a monitort vagy más utasítást nem kap a pixel.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Egy cikk a videoformátumokról ahol leírják a félképek mûködését ...
Az LCD-ben az a nagy trükk, hogy nem az egész kép frissül 60-szor másodpercenként, hanem csak a szükséges pixelek ... desktop esetén pl: az egérkurzor és az óra pl. 😊 Csak az ami változik ...
Az LCD monitoroknál már valóban nincs ilyen probléma, állandó háttérvilágítás és képvan, amit a megadott képfrissítéssel frissít. A 60 Hz azt jelenti, hogy másodpercenként 60x frissíti a képet. A kép folyamatosságát tekintve nincs is gond vele.
2 esetben van gond;
-ha a játékot 60 fps -nél többel szeretnéd futtatni, bár igaz, én is a HDTV-t választottam, és nekem is tökéletes a 60 fps (de valakinek nem). Ha több fps-el megy, akkor szétcsúszik a kép, de ha 75x frissíti akkor már ezt észre sem veszed ha szétcsúszik.
-ha nem 30 (vagy 29,7) fps-es videót/filmet nézel (hanem pl. HD filmeket, ami 23,7 fps-es), akkor a kép nem lesz egyenletes, mert nem tudja 60 képfrissítésre egyenletesen kitenni. Erre van a legtöbb HDTV -n a 24p megjelenítési mód, 24 Hz-en (ami egyenlõ ebben az esetben a 48 -al), hogy egyenletesen tudja lejátszani. Vagy erre van a 100 Hz -es mód is, betölti a képkockákat és kiszámít köztes képkockákat, hogy folyamatos maradjon a kép.
Én nem látok különbséget élességben 60Hz -en és 85 Hz-en CRt monitoron, és nem is hallottam még ilyet, de ettõl függetlenül lehet, hogy ez is igaz.
Meg mondjuk az is igaz, hogy gépen elég jól be lehet állítani a HD filmeket 60 Hz-es lcd kijelzõ esetén is, 3:3:2 pulldownra meg ilyesmikkel, de ha lehet a monitort 75 Hz-en használni, szerintem érdemesebb. Jobb az úgy, nem kell vsyncel szenvedni és folyamatosabbak lesznek a 23-25 fps -es videók is.
A teória az, hogy minél több a megjelenített vagy lekezelt (Vagy pl: FreeTrack és TrackIR esetében rögzített) másodpercenkénti képkocka, annál folyamatosabbnak és perízebbnek tûnnek a dolgok, pl.: a fejmozgás követése, vagy FPS-ekben a célzás, stb ...
Viszont egy bizonyos sebesség felett az emberi szem már nem tudja ez megkülönböztetni ... de a programok még igen.
Ettõl függetlenül FPS-es topikokban ment errõl anno sok vita, asszem pl: a CSések mondogatták meg a régi Quake harcosok, hogy az élet 200 FPS felett kezdõdik ...
Erre mondtam, hogy ez egy örök vita, ugyanolyan mint pl: az egereknél a felbontás ... Adott ugyebár az egér "felbontása" és az USB mintavételezési sebessége ami alapból asszem 125 Hz ...
Ha a HW megengdedni, akkor ezt a mintavételezési sebességet fel lehet tolni 1000Hz-ig (Razer egereknél ez driverbõl megy, XP alatt meg lehet oldani usb dll hekkeléssel ...) ...
Nos ebbõl is hasonló vita volt régen, hiszen az tény, hogy így a pontosság lényegesen megnõ ... De hogy van-e ennek szignifikáns jelentõssége a játékokban? Ez szubjektív: van aki szerint sokkal jobb így, van aki észre sem veszi a különbséget ...
Na valami ilyesmi ...
Te valamit összekeversz vagy nemtudom mert igazából nincs értelme lcd esetében hz-ekrõl beszélni, nincs jelentõsége!
A CRT monitorok esetében van jelentõsége a képfrissítési frekvencia megjelölésének. A hagyományos monitorok soronként felváltva, félképeket jelenítenek meg. Adott idõpillanatban csak a páros vagy csak a páratlan sorokban jelennek meg a képrészletek. Ennek a megjelenítési technikának a másodpercenként megjelenített félképek számát jelölik a frekvencia megadásával.
Az LCD monitorok nem félképeket jelenítenek meg. A VGA által létrehozott vagy más jelforrásból származó videojelet a monitorba épített elektronika elõzetesen feldolgozza. A megjelenítõ és képjavító áramkörök a megkapott félképeket összeillesztik és ún. deinterlanced módon, a félképeket összeillesztve jelenítik meg.
CRT esetben a kép homályosságát a két félkép egymáshoz viszonyított elcsúszása okozza.
(Minden páratlan kép, minden páratlan sorát, a páros kép minden páros sorát dolgozzák fel. Csúnyábban fogalmazva, kidobják a képi információk felét.)
Emiatt nem is erõltettem, nekem elég a 60 FPS ... arról nem is beszélve, hogy az már külön öröm ha a BS egyáltalán 60 FPS-el elfut csata közben 😊
@macleody: sok sikert hozzá, ha olyan állapotban lesz az X-52-es mint amilyen álapotban én a pedálokat vettem Zsolt-tól, akkor jó üzletet csinálsz 😊
Mégegyszer köszi.
Ilyet még nem is hallottam, hogy 60 Hz lenne az ajánlott. :o
Az LCD mûködésébõl kifolyólag itt mindegy a frissítési freki, csak a 3D alkalmazásokhoz kell 120 Hz, azon kívül érdemes 60-on használni õket, asszem a leírásukban is benne van (Az én Samu-im leírásaiban legalábbis benne volt ...)
www.smart-bus.hu
Ha mûködik, akkor a max fps-t, a monitorod frissítési frekvenciájára korlátozza... ( gondolom ez nálad is 60 )
www.smart-bus.hu
Bájdövéj, a Pro "picit" drágább ...
Sima:
Pro:

Én W7 64b és ATi 4870 VGA pároson tolom.
Mûködik e a vsync ?Háááát mittudomén 😉 Gondolom igen..
A joy érdekes téma. Mi neked az olcsó? Ha egy picit komolyan gondolod, akkor az alább linkelt X52 tökéletes ennyi pénzért. Ha csak maszatolni akarsz, akkor saitek cyborg evo...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
<#eljen>#eljen>
Lenne egy eladó x52. Az alábbi linken megtalálhatjátok. Ha valakit érdekel, ha kérdésetek van a joy-al kapcsolatban akkor azt privátban a prohardveren keresztül tegyétek fel legyetek szívesek.
http://hardverapro.hu/apro/saitek_x52_es_saitek_pro_flight_rudder_pedals_elad/hsz_1-50.html
Tegnap olvasgattam a fórumot és elkezdett furdalni a kíváncsiság, hogy milyen is ez a játék. Ki is mentem éjfél körül a Tescoba és megvettem a dvd-t.
Két kérdésem lenne. Hol lehet bekapcsolni a "hülyegyerek módot" /nincs még joystickom/ mert nem találtam. A másik pedig, hogy melyik az az olcsónak nevezhetõ joy amivel el lehet repkedni ezzel a géppel.
Elõre is köszönöm.
Mint említettem javaslok egy memtesztet futtatni.A #2785 hszben ott a link meg az, hogy hogyan - miképpen.Elsõ nekifutásra ha a másik meppába telepítés nem oldja meg a gondot akkor menjen a memteszt.
SAJNOS nincs másik megpróbálok mégegyszer pár trükköt azt ha nem jön össze, akkor a gép alkatrészeinek nagyrésze cserére kerül Pl a winyo meg, amit mondasz DVD író/olvasó hátha az megoldja bár most üres a zsebem sajna.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Isten nem bottal, hanem VMware.
www.smart-bus.hu
www.pcpilot.hu
www.smart-bus.hu
Én azt javaslom, hogy próbáld meg.A dcs.exe hibáról van shotod.Ha elfogy az aktiváció akkor majd kell egy emilt dobni EDéknek és szerintem adni fognak még.Nekem is amikor elfogyott a letöltõs FC aktivációja egy emilbe került és kaptam újra 5 darabot.CSak meg kell indokolni, hogy miért kell és hát az elég jó indok, hogy szarakodott a cucc.
Ha van több meghajtós ( D: , E: , stb ..) akkor ezek közül valamelyikre telepítsd.Ha "csak" C van akkor mondjuk a c:\Games\blabla mappába.
( Thanks Guys
I reinstalled to a newfolder outside of program files and it works fine.
Very high quality product you've made, Woth the pain of trying to install it" )
ITT A KÉP LINKJE
http://www.keptarolo.com/show-image.php?id=a774233a01671868126289491ce944ff