Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Dragon2781 kolléga elkészítette újabb, 4-es verziójú Sharkpit névre hallgató modját.

AZ érdekesség ebben a kiadásban az, hogy különbözõ nénik képével lehet díszíteni a fülkét.

A mod valamint a hozzá tartozó kiegészítõk letölthetõek innen.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Ezt ha lehet intézzétek már MSN-en srácok.

**--**

Persze de azért más egy A-10 vagy Su-25 a földközelben és más egy kopter 😉

Én egyébként nagyon sokat marhulok a géppel.Most megy fel egy videó ( még 10 perc + a feldolgozás ), majd lehet látni benne néhány hibát de az ember az ilyenekbõl tanul.Én legszívesebben azt mondanám a kezdõknek, hogy ilyeneket csináljanak sokat.
Egyrészt itt lehet nyugodtan mert lényegében "örökélete" van az embernek másrészt meg elõbb biztosan kell tudni repülni, megzabolázni a madárkát és a fegyverek ráérnek utána.

macleody
És itt az ezer szoba közül hol? 😊
Sanyo
Ez valahol minden repülõeszközre érvényes, fõleg kis magasságú repülés közben. 😊

www.pcpilot.hu

létrehoztam egy team speak 3 szobát,
jelszó nélküli,
szerver cím: 87.229.73.49
port: 8888
a müködését még tanulnom kell
<#law>

LeonSilver
Hát valahol olvastam ( talán éppen abban amit Sanyo fordított ), hogy az ember egyik szeme a mûszereken van.Nekem is.Csak ahogy Solt is írja a #3046 hszben az 1-2-3.
Egyébként ha megszokod akkor csak egy kicsit kell odafigyelni.

Papa01
Ilyenkor mennyire kell odafigyelni a vezetésre? Vagy robot van bekapcsolva?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Tényleg jó cikk!!

Az orosz pilóták szerint a KA-50-es vibrációja jóval kisebb, a megerõsített hátsórész és a kereszt szárnyak manõverezhetõbbé, és kevésbé sérülékennyé teszik. Más, egy rotoros helikopterekhez viszonyítva. A helikopter képes még 220 km/h-s sebességnél is szûk vízszintes fordulók végrehajtására, az emelkedési sebessége 14, 4 m/s szemben a Mi-24 Hind-E 9, 4 m/s-os emelkedési sebességével.

Érdekes, hogy az automatizálás és az idézett szöveg ellenére sem váltotta be a hozzá fûzött reményeket és a Mi-28-as lett a nyerõ... Valószínûleg, még így is le volt terhelve nagyon a pilóta.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

LeonSilver

LeonSilver
Ez jó kis cikk

Balumann
Ha gépágyuval tudsz tüzelni, akkor megnyomtad a C-t, átváltottál géppityura 😛 Nyomd ki, és másodlagos tüzeléssel lövöd ki a rakétát 😄

Sanyo
Akkor a "Hasznos linkek" neked való. 😊

www.pcpilot.hu

macleody
Valamit nagyon nem jól csinálok mert nem tudom kilõni a rakétákat. Csak gépágyúval tudok aprítani. Tudom, olvasgassam az ismertetõket de sajnos egy kukkot se tudok angolul.

LeonSilver
Valamint vannak ragyogó videók ( linkek a DCS hivatalos oldalán ill. a DVD-n is ) a trimmeléstõl elkezdve az alap repülésen keresztül a fegyverrendszerek kezeléséig minden.Tessék megnézni õket, olvasgatni és ha még mindig nem tiszta valami akkor kérdezni.

Nem! Nem szeretnék gonosznak tûnni, de tessék az alapokat elolvasni...

Trimmelni kell...

www.smart-bus.hu

Oké, nyúljak hozzá, ezzel semmi gond, viszont igy mindig ellen kell tartani neki, plusz ha elvileg ha nem nyúlok hozzá akkor nem egy helyben kéne lebegni vagy csak simán emelkedni ... 😄
fegyverek kezelésérõl vagy telefonon vagy team speak (majd egyszer) vagy DCS-bs_flight_manual_eng.pdf 319. oldaltól...

macleody
Ez a TS3 cucc érdekes. A 2-es verzióval csináltam már szervert de ez nekem magas. Viszont ha elindítod a klienst a publikus szerveren találsz egy szobát BlackShark néven, sg.hu a jelszó.
macleody
AMD 6000+ X2 /3.1GHz/, 4GB RAM, szóval majdnem ugyanaz.
Ja a fegyverekrõl tudnom kéne, mert eddig csak repkedtem. Pontosabban próbáltam a levegõben maradni 😊
milyen géppel bírsz?
(server esetében a proci a lényeg, ha mindenigaz)
részemrõl: 2x2.93 GHz
3G RAM

nézem a team speak 3at, de a szerverekkel gondom van...
nem értem még teljesen - ha vki tud segíteni írjon lécci!
vhogy kéne értekezni közben... ha nem is sokat, de keveset biztosan
vmi másik pályát kipróbálunk majd?
<#violent>
ja és a fegyverekrõl elmondjam amit én tudok ezeddig?

macleody
Jaja, nem vagyok én denevér, hogy sötétben is tudjak tájékozódni 😊
A sebesség rekordom 293 vízszintes repülésben, amit nem tudom hogy sikerült összehozni. Máskor már 250 fölött összeakadt a rotor. Ja egyébként én repkedtem veled - már amikor láttalak - ramboroby néven 😊
ilyen amikor két amatör találkozik : 1 óra után fejeztük be a repülést (ránksötétedett) <#wow1>
<#taps>

macleody
Hát nyúlj a joyhoz 😊 Trimmelni kell, de ezt a mesterek majd elmondják én még csak most tanulgatom a dolgokat.
Hát akkor 😊 kezdetnek 😛 sima trainingben elinditom a gépet, felszállok és anélkül, hogy hozzányúlnék a joystickhez a gép orra felemelkedik elkezd hátrafelé menni és lezuhanna... ezt nem csinálja ha csak simán elinditok egy játékot. Lehet, hogy elfelejtek valamit bekapcsolni ? :S
Legközelebb benézek én is... de most ArmA2 csata lesz valami spanyol brigád ellen! 😊)

www.smart-bus.hu

Sanyo
Üdv a fórumon!

Kár lenne privátban, más is tanulhat abból, ami problémát okoz. Szóval csak nyugodtan. 😊

www.pcpilot.hu

egy spanyol srác bár bent van

nem hiszem hogy a 2magos procim és a netem elég lenne, de próbaképpen elindítottam egy pályát...
ip:
91.82.221.223
port:
10308
max: 4 player

Sziasztok!
Most kezdenék játszani a Black Shark-al, van néhány gondom igy kezdetenek. Ha van valaki aki elég jártasnak érzi magát a játékban és kedve/ideje lenne nekem segiteni a irjon egy mailt az ([email protected]) mert itt fórumon kicsit hosszadalmas lenne.
Köszi mindenkinek
macleody
Azt se tudom melyik pályát indítsam majd. Hol lehet csak úgy repkedni multiban?
macleody
Jaja. Most épp neocitran kúrán vagyok, beszopkáztam valami bacilust. Lehet taknyosan helit vezetni? 😊
LeonSilver
Meglássuk fater 😉 Hogyan megy ez egyébként ? Leírhatnád pm-ben nagyvonalakban mert én nem igen értek ezekhez a webes izékhez.

**--**

Sanyo
Szívesen adnék egy részleget a flyhun, amit te managelhetsz ha van kedved. 😊 DCS hírek, hír és linkgyûjtemény, ilyesmik.

www.pcpilot.hu

Oké fõnök! <#integet2>

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Az egyik amit fordított már benne van.A többi is meg lesz, illetve az egész át lesz dolgozva csak várom a sógoromat aki majd segít mert nekem ez a weblapos izé tök kínai.Talán a héten már tud jönni és megcsináljuk.

macleody!

este 9-10 körül nézzem a forumot, hogy megtaláljalak?

IP alapján mennie kell...

@Leon: Uram, a hasznos linkek közé dobd fel légy szíves Sanyo munkáit is... szerintem ott a helye! 😉 Esetleg mehet a hivatalos oldal is... 1-2 külföldi fórum...

DCS-re szabva valami link gyûjteményre gondolok... 😊

www.smart-bus.hu

macleody
Este lehet csinálok szerót, bár azt nem tudom be tud-e valaki lépni hozzám.
szerver esetén szívesen kipróbálnám milyen is együtt repkedni...
<#circling>

macleody
Nem sikerült a kéményen landolni.

macleody
Nem jön senki repkedni? Csinálok szerót.
üdv Mindenkinek!

nemrég meglett a válasz, hogy függeszkedés közben miért zuhan egyszercsak..., de mitõl van, hogy felfelé indulok el, mintha rakétával löttek volna ki?
küzdök a harctéren...(magamban <#vigyor2>
ja és a gépen irányítani sztem sokkal könnyebb egy traning átvétele után, pedig látszólag ugyanazok a beállítások...?
<#integet2>

Papa01
Köszi szépen a te segítségedet is Leon, így már valóban több a sikerélményem, szépen folyamatosan fordulóban lehet tartani persze még rengeteget kell gyakorolni...

Viszont sokszor járok úgy, hogy a helit nem tudom pontosan egyenesen tartani valamilyen irányban "oldalasan is elmozog"... (bocsi, ha kissé értelmetlenül fogalmazom 😊 )

Ezt hogyan lehet jól korrigálni?

Látom, kitetted a linket, örülök, hogy tetszik! 😊

Jó tud lenni, bár, ha az ember ráérez, szinte nem is kell az auto hover! 😊

Hogy ne kelljen resetelni, ezért szoktam folyamatosan nyomni amikor irányt váltok... majd elengedem amikor arra megyek, amerre "kell"! 😊

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Én autohovert talán egyszer vs. kétszer használtam 😊 inkább kézzel függeszkedek.A trimmet kb. így használom én is.
Papa, nekem is eleinte gondot okozott, hogy " nem arra ment a gép" amerre akartam.A megoldás a reset trimm volt.Amikor kitrimmeled a gépet láthatod, hogy az iránytûn egy iylen bizbasz irányra áll a gép bizonyos keretek között próbálja azt tartani.Én az elején nem reseteltem a trimmet és fordulónál nem értettem, hogy miért akarja az orrát visszavinni az elõzõ irányba.AZtán rájöttem, hogy ha a forduló elõtt resetelek, akkor nincs ilyen gond.

Papa01
Köszi szépen a segítséged, most ki is próbálom! 😊

Próbáld ki, hogy folyamatosan nyomva tartod a trimmet...

A repülés is így történik... nyomod a trimmet folyamatosan, majd, ha arra repül amerre akarod, akkor elengeded. Eleinte próbáld így...

A bill kombinációkat nem vágom, tehát nevezzük nevén a gyermeket... így ahogy leírtad semmit nem mond a dolog! 😊

A trimm reset minden beállítást alaphelyzetbe nullázz! Én akkor használom, amikor lebegni készülök... nullázom a trimmelt állapotot, ezzel emelkedik az eleje, szinten tartom, és így szépen lehet lassulni emelkedés nélkül... majd amikor kellõ sebességre lassult, megint folyamatos trimm, aztán jöhet a lebegés...

Lebegés, tehát az auto hover attól függõen rögzíti a gépet, hogy milyen autopilot funkciók vannak bekapcsolva...

Ha fordulni akarsz lebegés közben, akkor auto hover ki, gyors folyamatos trimm, beléped oldalra, majd amikor arra néz amerre akarod, megint auto hover... én így csinálom...

Autopilot:

T – Pitch dampener - Pitch hold. Enables pitch autopilot channel.
2. K – Bank dampener - Bank hold. Enables bank autopilot channel.
3. H – Lateral dampener - Heading/course hold. Enables lateral autopilot channel.
4. B – Altitude hold. Enables altitude hold. The altitude source depends on the position of the “БАР - РВ” (Baro – Radar altitude) switch.
5. “ДИР УПР” – Flight director mode button. Disengages autopilot automatic angular stabilization (except for dampener function) and enables flight director mode on the HUD.

Én az 1,2,3-t használom... arra figyelj, hogy lebegéshez az 5-s semmiképpen ne legyen bekapcsolva...

www.smart-bus.hu

Papa01
Köszi a gyors választ! 😊
Az az érdekes, hogy autohover nélkül is ezt csinálja...
De így azt nem tudom, hogy lehet repülni?
Kapcsoljam ki az irány tartást?