4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• veghcs
    Üdv a rakéta fegyverzetet,hogyan lehet bekapcsolni nekem csak 240 db lőszerkészlet jelenik meg a kijelzőn semmi mást nem tudok használni csak a gépágyut
  • DummyBoy
    Üdv!

Ha kicsit tudsz angolul, akkor van egy nagyon jó tweaking guide DCS - Black Shark-hoz ...

DCS Black Shark Tweak Guide alpha

Ez alapján sokat lehet javítani rajta ...

A legnagyobb gond a "talajvíz szimuláció" meg a látótávolság ...

Nézegesd át ezt a guide-ot és tuti nyersz vele egy rakás FPS-t :)
  • veghcs
    Üdv tud valaki segiteni abban,hogyan lehet gyengébb gépen a játék futását optimalizálni rájöttem,hogy a probléma fő forrása a szaggatás!
  • Amery
    Kösz, Isten vagy :)
    Nyomva tart enter és közben elmozdítom a kamerát.
  • macleody
    Nyomva tartod az entert, vagy amivel befogod a célt és elmozdítod róla a célzót. De azt hiszem az "O" megnyomásával is lehet.
  • Amery
    Sziasztok.

Ezért a pakkért a 40 ropi tényleg nem sok.

Kérdés: hogy a rákba tudok törölni egy már befogott célt.
    Pl. 1 M1 re elküldtem 2 raksit, ki még nem pukkant, de látom, hogy mozgásképtelen, több rakétát nem pazarolnék, amig fel nemm robban és automatikusan törlődik. Szóval keresném a többi célt.
    Kerestem unlock vagy vmi hasonlót a beállításokban, de nem találtam. Lehet csak túlsiklottam felette, ennyi kütyü közt?
  • majonur
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0029M6VKA/ref=s9_simh_gw_p63_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1JP5ZFRWYC659KKJF8WR&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467198433&pf_rd_i=468294

az amazonrol jon vegul is, ez tunt innen a legegyszerubbnek es leggyorsabbnak (angliaban lakok), £139 az kb. 40.000 Ft, ez a TrackIR 5 with Track Clip Pro Bundle and Vector Clip csomag
  • DummyBoy
    Jaja, legjobban Jutyubos - szimes videóknál járok így ... fordítom a fejem, de a gép nem reagál ... Deménem? Ekkor esik le ... jaaaaa :)

@manjour: Ha gondolod előtte próbáld ki a FreeTrack-et ... Sokkal olcsóbban kijön, egyszerűbben hozzájutsz (Mondjuk egy kis házimunka van vele ...) és akkor el tudod dönteni, van-e szükséged TIR-re :)

Én 2 év FT után vettem TrackIR-t, és azt mondom, hogy megérte, mert én olcsón jutottam hozzá, de eredeti áron tuti nem vettem volna meg ...

Az tény, hogy jobb a TIR, meg kényelmesebb ... de hála istennek van olcsóbb alternatívája ...
  • LeonSilver
    Én annyira megszoktam, hogy ha egy videót nézek akkor sokszor oldalra akarok nézni és hirtelen nem esik le, hogy miért nem fordul a nézet :D
  • Sanyo
    Pár hét gyakorlás és már merev nyakkal döntöd magadba a sört repülés közben.

Egy kis mozgolódás nem probléma, de amúgy saját magadnak állíthatod be a deadzone-t. Nagyon jól finomhangolható szoftvere van.
  • veghcs
    Üdv tud valaki segiteni hogyan lehet ezzel célozni még lebegésben is táncol,lehetetlen célozni!
  • csolee
    hello!

mi áron sikerül hozzá jutni a TrackIR5-höz?
    csak annyit tudok hozzá füzni a korábbihoz hogy nagyon gyorsan meg lehet szokni a "nézelődést"
    pedig én csak free tracket használok
    további szép napot!
  • majonur
    Remek! Megrendeltem. Nagyon elegem van mar a POV- stick bol, meg az egerrel nezelodesbol.
  • LeonSilver
    Nekem van és el sem tudom már képzelni a repülést nélküle.Sőt!
    Nem értem, hogy amíg nem volt, hogyan bírtam nélküle !? ;)
  • majonur
    Sziasztok!
    Nagyon gondolkozok egy TrackIr 5 beszerzesen. Mi a velemenyetek rola, megeri az arat, akinek van az hasznalja rendszeresen, vagy csak eleinte amig az ujdonsag varazsa megmarad? Rengeteget mozgolodok repules kozben, nem birok nyugodtan egy helyben ulni, ez nem lesz zavaro? (ok, tudom, hogy ki lehet jeleoni az uj kozeppontot ilyenkor)
  • majonur
    Hover on/off: Lalt+T, es a trimmer, trimmer reset is jo ha a kezed ugyebe van.

itt egy jo leiras:
    http://www.flyonline.hu/dcs/dcs-ka-50-kezdoknek-az-alapok.html

• veghcs
    Üdv még egy kerdésem lenne az autopilot,hogyan müködik nem tart semm magasságot sem irányt,és hogyan lehet autómatikusan megtartani egy pont felett lebegésben!
  • majonur
    en ugy csinalom, hogy mission editorba berakok egy gepet barmelyik repterre, majd az elso waypoint type : takeoff from ramp.
    Ilyenkor allo motorral es aramtalanitott allapotban van, nyitott fulke ajtova.(de en meg nagyon uj vagyok itt, helikopteres temaba)
  • veghcs
    Üdv még egy kérdésem van hogyan lehet beálittani,hogy a játék a helikoptert cool and dark formácioban töltse be vagyis teljesen kikapcsolt állapotban!
  • LeonSilver
  • veghcs
    Üdv Tudna valaki abban segiteni,hogy a játékon belül,hogyan lehet bolintás,bedöntés,az oldalkormány érzékenységét állitani most ugy repül,hogy a joystick legkisseb érintésére táncol az egész helikopter
    előre is köszönöm
    Üdv
  • majonur
    Aha, igy mar mindjart mas, koszonom.
    (nagyon jo a video)
  • LeonSilver
    Emeld meg a kopter orrát.Lejebb van egy vidó ( #3390 ), ott kicsit látni, hogy hogyan.
  • majonur
    Nem tul regota probalgatom ezt a szimulatort, de nagyon tetszik.
    Mar kezdek belejonni. Volna egy kerdesem
    csak ilyen egyszeru sajat kuldetesbe probalgattam a fegyvereket (este 9, tehat egesz sotet volt a palyan)es amikor a S80M vilagito raketakat lottem ki, valamiert
    nem mukodik. Pedig az enciklopedia szerint 2 millo lux :)
  • macleody
    Nő a Kamov pilóták tábora :)
  • DummyBoy
    Sziasztok, üdv a klubban mindenkit :)

Aktiváció-deaktiváció:

Ha visszakerestek akkor találtok egy csomó post-ot arról, hogy milyen esetekben kell újraaktiválni a játékot.

VGA csere esetén pl nem kell ... De CPU csere esetén viszont igen ...

A deaktiváció az más ... Ha valami okból újra kell telepítened a Windowst, akkor előtte kell deaktiválni a játékot, és utána csak újraaktiválod és kész, erre sokkal több lehetőséged van mint a sima aktiválásra!
  • Solt
    Üdv Uram!

Mezei aktiválás, semmi extra! A deaktiválás arra van, hogy amikor leszeded, majd újra telepíted, akkor ne vesszen el egy aktiválásod... Egy aktiválást ha jól emlékszem kilencszer lehet deaktiválni, majd újra aktiválni...

A G25 pedáljai megoldhatóak rudderként. Az első lépés, hogy a driverben állítsd be, hogy egy tengelynek kezelje...
  • Yula
    Szia

Ugyan nem vagyok a legautentikusabb a válaszadásra, mert a héten vettem meg én is a játékot, de feltelepítés nem különbözött, az eddigi játékoktól. Csak akkor bonyolultabb, ha nincs internetet. Deaktiválásról nincs fogalmam nekem sem...
    G25-m van és a ruddert rá lehet kalibrálni a gáz/fék-re csak az invert-et be kell pipálni, mert fordítva működik.
  • csige791
    Sziasztok!

Megvettem DCS-t MediaMarkt-ban. A leírásban valami olyasmi van, hogy kell aktiválni, meg néha deaktiválni, stb...
    Még nem kezdtem el felrakni mert meghalt a videokártyám és most csak egy ideiglenes megoldás van a gépben ezzel meg nem akarok szenvedni. Szóval a kérdésem annyi, hogy pontosan hogyan kell aktiválni? Felinstallálom és aktiválom vagy ennél bonyolultabb?

A Másik kérdésem pedig az irányítás. Van Saitek Cyborg X-em meg egy G25 kormány. Megleht oldani, hogy a kormány pedáljai legyenek az oldal kormányok, mert a joy tekergetése eléggé béna.

• crossfighter
    Hello!
    Nagyon szívesen segítek, de max msn-en, skype-ot nem használok, a gyenge internet sebességem miatt.
    Szükséges cuccok: Photoshop, nem kötelező, de az alap fileok ilyen formátumban vannak. Aztán Modman 7.x, ez gondolom fenntvan a gépen,
    alap skinek:
    http://www.digitalcombatsimulator.com/files/Ka-50_Templates.rar
    Skin tutorial:
    http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=1418#dl
    cdds studio:
    http://www.simmerspaintshop.com/forums/file107.html&act=down
    A tutorial elég komoly, ha kicsit érted az angolt, akkor nem egy bonyolult feladat.

msn:crossfighterkukacfreemailponthu

Üdv!
  • csolee
    hello crossfighter!
    ez a félnapos skinezés tapasztalását át tudod adni vmikor?
    pl: skype, valamelyik este?
    ügyi vagy! tetszik
    további szép napot!
  • macleody
    Leírás a KA-50-ről.

Itt is vannak modok.
  • LeonSilver
    Regisztrálni kell és innen lelehet tölteni a cuccokat.
  • Yula
    Köszi!

Ezeket az addonokat a dcs hivatalos fórum oldalán fel lehet lelni és le lehet tölteni? Vagy van ennél jobb fórum?
  • crossfighter
    Sziasztok!
    Ma próbálkoztam a skinezéssel, fél nap rááldozásával már megy a dolog:-)

• LeonSilver
  • LeonSilver
    Ja.És kikapcsolt ikonokkal esély sincs megtalálni a célt!
    Itt az iccaka az iccaka és nem félhomály mint az FC1-ben.
  • LeonSilver
    Ez így van, ezért is írtam, hogy "Ez a cápa nappali cápa".Viszont kipróbáltam és ha az S-8OM-el megvilágítod a célterületet akkor belehet fogni a célt és tüzelni is lehet rá.Az is igaz, hogy egyrészt gyorsnak kell elnni mert nem világítanak fél órát a fáklyák másrészt meg tapasztalat illetve mák is kell, hogy pont azt a területet világítsa meg az ember ami kell.Ha meg légvédelem is van akkor kész öngyi.
  • Caterpillar
    Nem akarok belevauzni de a manual elején valahol mintha írná hogy a Ka-50 éjszaka csak áttelepülésre alkalmas harci alkalmazása nem megoldott az inkompatibilis műszerezettség miatt (hud+shkval)... Ugyan ez igaz a Su-25T -re is abban az esetben ha nincs rá függesztve LLTV enélkül ugyanis az sem lát semmit.

Aztán lehet csak én vagyok a hülye...
  • Wampa
    Üdv
    Ez az,valamiért az analóg műszereket sokkal nehezebben olvasom le,lehet hogy azért,mert az első órám egy zenélős karcóra:)volt?