4747
-
majonur #3465 Egy atlagos szallito kopter sebbesege kb 200-220 km/ora koruli, a ka50 meg akar 350-et is tud
persze csak ovatosan, mert leszakad a rotor akar 250 Km/oranal is,
figyeld a muszereket es a rotor dolesszoget
(en ugy szoktam, ha csipog a magas rotorfordulatszam jelzo, visszaveszek a kollektiv karral a dolesszogbol.
(wiki)
"Egy mozgó helikopternél azonban az előrehaladó lapátnak a levegőhöz viszonyított sebessége sokkal nagyobb, mint magáé a helikopteré és akár a hangsebességet is elérheti, ez rázkódást és lökéshullámokat kelt." -
veghcs #3464 Üdv melyik frissitést érdemes felrakni a 1.0.1c vagy 1.0.2 est -
#3463 Be kell rakni nyuszikettőbe :) -
veghcs #3462 Üdv azt szeretném kérdezni,találkoztam egy küldetéssel amiben szállito helikoptereket kell kisérni egyszerüen nem tudom a lépést tartani velük,sem sebessében,magasságban elméletileg a harcihelikopter mind sebességben,emelkedésben jobb mint akár melyik közepes szállitohelikopter!!! -
majonur #3461 Landolas utan beszeltem Szergejjel es Ivannal, (ok a foldi szem.), de azt mondtak: huzz innen te kis anyamasszony gnomja. Davaj! Davaj! -
#3460 Akkor kéred a személyzettől, hogy szerelják már be legyenek szívesek, különben szétrúgod a seggüket. -
majonur #3459 Sziasztok!
Az volna a kerdesem, hogy amikor este repulok pl. 22.00. kor,
olyankor a H bill. lenyomasaval aktivalom a sisak celzo rendszert(pont mint nappal), de viszont ha pl ejjel 2 kor repulok olyankor a H lenyomasara az ejjellato aktivalodik (gondolom ilyen sisakban szallok be a gepbe ilyenkor).
Na de mi van akkor ha en este 21.40 kor szeretnek ejjelatni? -
csolee #3458 macleody!
de sok bajod van!
de hogy válaszoljak is a kérdésre:
vhol csak találunk egy szervert... még akár külföldi is lehetne, csak legyen skype vagy ts3
ellenvetés?
egyébként látom hogy sokan leszünk -
#3457 Csolee koma és mivel akarsz repülni FC szerveren? :) -
csolee #3456 üdv Mindenkinek!
nem én vagyok a legilletékesebb az ügyben, de szombaton (máj 15) 18 órától nyílt repülést szervez a VML.
mivel az FC2-es társadalom bővebb, ezért sztem jöjjön mindenki, hogy ellensúlyozzuk ezt...
addig is szép napot!
-
#3455 Nem mutatja, át kell szivattyúzni a heli saját tartájába. A payloadnál kell kérni, ha jól rémlik a max ferry weight az. -
#3454 Még az is érdekelne hogy a külső üzemanyagtartályoknak jelzi valahol a szintjét, és ha tankolok akkor azokat is feltölti vagy azokat a payload résznél kell kérni a földi szeméjzettől? -
#3453 Lehet olyasmit állitani hogy ha a ramp start-al indulok kilehessen választani melyik parkolohelyen legyen a gép. Csináltam egy küldetést és 4 helikoptert tettem be egy unit-ba a három ai gép egymás mellett van engem meg egy külön kis részen tett be, ahol csak egy gép fér el. -
#3452 AIM-9X-et találtam, azt írja cseréljem ki az eredeti fájlokkal, de nincs is ilyen a BS-ben. -
#3451 Szerintem a raksi fent lehet lockonfiles.com-on, a skin pedig valszeg HungaroJet keze munkája :) De ha nem akkor tudja honnan van ... (A HJ-ből tippelem :) ) -
#3450 Inkább azt mondja meg valaki, hogy az a rakéta honnan van :) -
#3449 Tudnátok adni egy cimet ahonnan ez a skin letölthtő.
kép 01
kép 02
kép 03
Köszi. -
#3448 -
veghcs #3447 Üdv tud valaki segiteni abban,hogyan és mivel lehet légi célokra tüzelni! -
#3446 Nos, a rudder twist jól használható ugyan, de ha egyszer kipróbálod milyen pedállal repülni, akkor fogsz rájönni, hogy mit vesztettél idáig :)
Én egy használtan 2000 forintos Genius kormány pedáljait használtam pedálként, és már azzal is lényegesen precizebben lehetett navigálni mint a tekergetéssel - mind BS-ben, mind minden más repszimben ...
BS-ben akkor igazán látható a twist rudder hátránya, mikor mindhárom irányban precizen kell tartani a joyt a pontos célzáshoz ... Ez néha kényelmetlen tud lenni :)
Ettől függetlenül én hosszú évekig használtam a twist ruddert, és sokan, akik sokkal jobb pilóták nálam, mai napig így használják, szóval használható természetesen.
Ha egyszer úgy döntesz, hogy komolyabban fogsz foglalkozni a szimekkel, akkor majd veszel pedált, addig tökéletes és még mindig jobb mint sima gombokkal oldalkormányozni :) -
majonur #3445 kb masfel eve hasznalok egy X52 prot, pedal nelkul. Szerintem hibatlanul lehet hasznalni a rudder funkciot, rendkivul preciz es kenyelmes a joy, mindenkepp ajanlom (imadom a gazkart, erezni hogy sokat szoszmotoltek a tervezesnel hogy kenyelmes legyen)
raadasul olyan mazlim volt, hogy amikor megvettem veletlen egy sima X52 ot hoztak, egy het mulgva hoztak a prot, ugyhogy 1 hetig hasznaltam es ossze tudtam hasonlitani a kettot, hat nemsok kulonbseg van mindketto profi pontos cucc
annyi hogy a proba dupla rugo van, de ez nem szamottevo kulonbseg -
Solt #3444 Nekem G940 van, de nekem is volt hasonló jelenség. Ablakban futtasd a játékot, alt+tab, megnyomogatsz pár gombot a joy-on, majd vissza... utána jó. Én azt csináltam, hogy a tengelyeken kívül mindent töröltem a gyári beállításokban, amik a joy-ra vonatkoztak... -
#3443 Egy alternatíva a twist rudder. Természetesen nem ér fel a pedállal. Ha x52est markolsz legyen nagy kezed, mert jókora átmérőjű a bot. Személyes véleményem szerint kicsit erős a rudder rugója, így fárasztó a repülés vele, de pedál híján én is ezt használom évek óta. A rudder kiakasztható, ha pedállal rendelkezel, megszüntetve a mozgását. -
mcsaba #3442 Hello, már egy-két éve tervezem hogy veszek egy saitek x52-es joyt de ha minden igaz most talán összejön, és arra lennék kiváncsi hogy a joyt mennyire lehet pedáldak is használni, kényelmes könnyü irányitni, nekem kicsit furcsának tünik hogy ha oldalra forditjuk a kart a pedált hellyetesitve közben még lehet dönteni is a kart, nem zavaró vagy kényelmetlen? -
Vipon #3441 JAh és még valami! Van eladó Logitech Freedom Joystick-om egy új és egy használt.
Valakit érdekel írjon rám. ( az új az számlás és garis) -
Vipon #3440 ÜDV Mindenkinek! Olyan problémával küzdök ,hogy az x-52 (sima) nem vesz be pár bill parancsot. Vagyis a profil editorban megjeleníti, de pl: ha bent vagyok a BS -ben nem működik a gomb. Ilyen például az LALT+SPACE , aztán LSHIFT+C LCTRL+C stb. De sok mást például használ. LALT+T stb. Nah ez miért lehet... :S ?? Előre is kössz a segítséget. -
csolee #3439 üdv mindenkinek!
fórdítás ügyben küldenék anyagot, amit ha befejezne vki - akkor közzé lehetne tenni...
SHKVAL-ról szól - képekkel együtt leformáztam .doc fileba és ráküldtem egy fordító progira (spanyolból-magyarra)
-
majonur #3438 hihetelen miket lehet csinalni ezzel a geppel. orsobol fejre all, majd elkezd zuhanni, es amikor felhuzom a ciklikus kart, a rotor belekapaszkodik a levegobe ujra es annyira kiraly hangja van:), majd leszakad a fejem tole(felraktam a Dragon`s BattlefieldFX sound packot) -
majonur #3437 most probaltam, hibatlanul mukodik a tutorial01.miz (.miz a formatum,:)
szerintem te valami mast toltottel le
probald ujra -
veghcs #3436 Be másoltam a tutoria file-t a mission könyvtárba nem látja a rendszer mert nem miz-file! -
csolee #3435 üdv mindenkinek!
minden kezdőnek alap sztem, hogy nyomja végig a "tutorial01"-et=
=http://www.flyonline.hu/dcs/dcs-ka-50-kezdoknek-az-alapok.html
hajrá! hajrá! hajrá!
senkinek nem megy kapásból -
#3434 \Ka-50\Doc\DCS-BS_Key_Commands_Ka-50_real_eng.pdf
I Weapon selection inward stations
Y Weapon selection outward stations -
veghcs #3433 Hogyan kell váltani a pilonok között??? -
Solt #3432 #3431, #3429... ;)
És egy apró kérés... tessék írásjeleket használni, és viszonylag érthetően fogalmazni... köszönjük! -
#3431 És váltasz is a pilonok között ? -
veghcs #3430 de a kijelzőn miért nem jeleniti meg a rakétákat pedig bekapcsolom a fegyverzet főkapcsolot -
Solt #3429 Ha pilonokon fenn vannak a rakéták, akkor tudnod kell váltogatni köztük... -
veghcs #3428 de ott is azt irják,hogy a kijelzőn megjelenik,hogy milyen és hány db rakéta van nálam csak az jelenik meg,hogy 24-azzaz 240 gá löszer van semmi más -
Solt #3427 Hasznos linkek? -
veghcs #3426 Hogy turóba lehet ezzel rakétát kilőni a kijelzőn meg sem jelenik a rakéta fegyverzet mintha nem is lenne felfüggesztve!