4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• majonur
    Egy atlagos szallito kopter sebbesege kb 200-220 km/ora koruli, a ka50 meg akar 350-et is tud
    persze csak ovatosan, mert leszakad a rotor akar 250 Km/oranal is,
    figyeld a muszereket es a rotor dolesszoget
    (en ugy szoktam, ha csipog a magas rotorfordulatszam jelzo, visszaveszek a kollektiv karral a dolesszogbol.

(wiki)
    "Egy mozgó helikopternél azonban az előrehaladó lapátnak a levegőhöz viszonyított sebessége sokkal nagyobb, mint magáé a helikopteré és akár a hangsebességet is elérheti, ez rázkódást és lökéshullámokat kelt."
  • veghcs
    Üdv melyik frissitést érdemes felrakni a 1.0.1c vagy 1.0.2 est
  • DummyBoy
    Be kell rakni nyuszikettőbe :)
  • veghcs
    Üdv azt szeretném kérdezni,találkoztam egy küldetéssel amiben szállito helikoptereket kell kisérni egyszerüen nem tudom a lépést tartani velük,sem sebessében,magasságban elméletileg a harcihelikopter mind sebességben,emelkedésben jobb mint akár melyik közepes szállitohelikopter!!!
  • majonur
    Landolas utan beszeltem Szergejjel es Ivannal, (ok a foldi szem.), de azt mondtak: huzz innen te kis anyamasszony gnomja. Davaj! Davaj!
  • macleody
    Akkor kéred a személyzettől, hogy szerelják már be legyenek szívesek, különben szétrúgod a seggüket.
  • majonur
    Sziasztok!
    Az volna a kerdesem, hogy amikor este repulok pl. 22.00. kor,
    olyankor a H bill. lenyomasaval aktivalom a sisak celzo rendszert(pont mint nappal), de viszont ha pl ejjel 2 kor repulok olyankor a H lenyomasara az ejjellato aktivalodik (gondolom ilyen sisakban szallok be a gepbe ilyenkor).
    Na de mi van akkor ha en este 21.40 kor szeretnek ejjelatni?
  • csolee
    macleody!
    de sok bajod van!
    de hogy válaszoljak is a kérdésre:
    vhol csak találunk egy szervert... még akár külföldi is lehetne, csak legyen skype vagy ts3
    ellenvetés?
    egyébként látom hogy sokan leszünk
  • macleody
    Csolee koma és mivel akarsz repülni FC szerveren? :)
  • csolee
    üdv Mindenkinek!
    nem én vagyok a legilletékesebb az ügyben, de szombaton (máj 15) 18 órától nyílt repülést szervez a VML.
    mivel az FC2-es társadalom bővebb, ezért sztem jöjjön mindenki, hogy ellensúlyozzuk ezt...
    addig is szép napot!
  • macleody
    Nem mutatja, át kell szivattyúzni a heli saját tartájába. A payloadnál kell kérni, ha jól rémlik a max ferry weight az.
  • Bögyörő
    Még az is érdekelne hogy a külső üzemanyagtartályoknak jelzi valahol a szintjét, és ha tankolok akkor azokat is feltölti vagy azokat a payload résznél kell kérni a földi szeméjzettől?
  • Bögyörő
    Lehet olyasmit állitani hogy ha a ramp start-al indulok kilehessen választani melyik parkolohelyen legyen a gép. Csináltam egy küldetést és 4 helikoptert tettem be egy unit-ba a három ai gép egymás mellett van engem meg egy külön kis részen tett be, ahol csak egy gép fér el.
  • macleody
    AIM-9X-et találtam, azt írja cseréljem ki az eredeti fájlokkal, de nincs is ilyen a BS-ben.
  • DummyBoy
    Szerintem a raksi fent lehet lockonfiles.com-on, a skin pedig valszeg HungaroJet keze munkája :) De ha nem akkor tudja honnan van ... (A HJ-ből tippelem :) )
  • macleody
    Inkább azt mondja meg valaki, hogy az a rakéta honnan van :)
  • Bögyörő
    Tudnátok adni egy cimet ahonnan ez a skin letölthtő.
    kép 01
    kép 02
    kép 03
    Köszi.
  • LeonSilver
  • veghcs
    Üdv tud valaki segiteni abban,hogyan és mivel lehet légi célokra tüzelni!
  • DummyBoy
    Nos, a rudder twist jól használható ugyan, de ha egyszer kipróbálod milyen pedállal repülni, akkor fogsz rájönni, hogy mit vesztettél idáig :)

Én egy használtan 2000 forintos Genius kormány pedáljait használtam pedálként, és már azzal is lényegesen precizebben lehetett navigálni mint a tekergetéssel - mind BS-ben, mind minden más repszimben ...

BS-ben akkor igazán látható a twist rudder hátránya, mikor mindhárom irányban precizen kell tartani a joyt a pontos célzáshoz ... Ez néha kényelmetlen tud lenni :)

Ettől függetlenül én hosszú évekig használtam a twist ruddert, és sokan, akik sokkal jobb pilóták nálam, mai napig így használják, szóval használható természetesen.

Ha egyszer úgy döntesz, hogy komolyabban fogsz foglalkozni a szimekkel, akkor majd veszel pedált, addig tökéletes és még mindig jobb mint sima gombokkal oldalkormányozni :)
  • majonur
    kb masfel eve hasznalok egy X52 prot, pedal nelkul. Szerintem hibatlanul lehet hasznalni a rudder funkciot, rendkivul preciz es kenyelmes a joy, mindenkepp ajanlom (imadom a gazkart, erezni hogy sokat szoszmotoltek a tervezesnel hogy kenyelmes legyen)
    raadasul olyan mazlim volt, hogy amikor megvettem veletlen egy sima X52 ot hoztak, egy het mulgva hoztak a prot, ugyhogy 1 hetig hasznaltam es ossze tudtam hasonlitani a kettot, hat nemsok kulonbseg van mindketto profi pontos cucc
    annyi hogy a proba dupla rugo van, de ez nem szamottevo kulonbseg
  • Solt
    Nekem G940 van, de nekem is volt hasonló jelenség. Ablakban futtasd a játékot, alt+tab, megnyomogatsz pár gombot a joy-on, majd vissza... utána jó. Én azt csináltam, hogy a tengelyeken kívül mindent töröltem a gyári beállításokban, amik a joy-ra vonatkoztak...
  • Vogel
    Egy alternatíva a twist rudder. Természetesen nem ér fel a pedállal. Ha x52est markolsz legyen nagy kezed, mert jókora átmérőjű a bot. Személyes véleményem szerint kicsit erős a rudder rugója, így fárasztó a repülés vele, de pedál híján én is ezt használom évek óta. A rudder kiakasztható, ha pedállal rendelkezel, megszüntetve a mozgását.
  • mcsaba
    Hello, már egy-két éve tervezem hogy veszek egy saitek x52-es joyt de ha minden igaz most talán összejön, és arra lennék kiváncsi hogy a joyt mennyire lehet pedáldak is használni, kényelmes könnyü irányitni, nekem kicsit furcsának tünik hogy ha oldalra forditjuk a kart a pedált hellyetesitve közben még lehet dönteni is a kart, nem zavaró vagy kényelmetlen?
  • Vipon
    JAh és még valami! Van eladó Logitech Freedom Joystick-om egy új és egy használt.

Valakit érdekel írjon rám. ( az új az számlás és garis)
  • Vipon
    ÜDV Mindenkinek! Olyan problémával küzdök ,hogy az x-52 (sima) nem vesz be pár bill parancsot. Vagyis a profil editorban megjeleníti, de pl: ha bent vagyok a BS -ben nem működik a gomb. Ilyen például az LALT+SPACE , aztán LSHIFT+C LCTRL+C stb. De sok mást például használ. LALT+T stb. Nah ez miért lehet... :S ?? Előre is kössz a segítséget.
  • csolee
    üdv mindenkinek!
    fórdítás ügyben küldenék anyagot, amit ha befejezne vki - akkor közzé lehetne tenni...
    SHKVAL-ról szól - képekkel együtt leformáztam .doc fileba és ráküldtem egy fordító progira (spanyolból-magyarra)
  • majonur
    hihetelen miket lehet csinalni ezzel a geppel. orsobol fejre all, majd elkezd zuhanni, es amikor felhuzom a ciklikus kart, a rotor belekapaszkodik a levegobe ujra es annyira kiraly hangja van:), majd leszakad a fejem tole(felraktam a Dragon`s BattlefieldFX sound packot)
  • majonur
    most probaltam, hibatlanul mukodik a tutorial01.miz (.miz a formatum,:)
    szerintem te valami mast toltottel le
    probald ujra
  • veghcs
    Be másoltam a tutoria file-t a mission könyvtárba nem látja a rendszer mert nem miz-file!
  • csolee
    üdv mindenkinek!

minden kezdőnek alap sztem, hogy nyomja végig a "tutorial01"-et=
    =http://www.flyonline.hu/dcs/dcs-ka-50-kezdoknek-az-alapok.html
    hajrá! hajrá! hajrá!
    senkinek nem megy kapásból
  • LeonSilver
    \Ka-50\Doc\DCS-BS_Key_Commands_Ka-50_real_eng.pdf

I Weapon selection inward stations
    Y Weapon selection outward stations
  • veghcs
    Hogyan kell váltani a pilonok között???
  • Solt
    #3431, #3429... ;)

És egy apró kérés... tessék írásjeleket használni, és viszonylag érthetően fogalmazni... köszönjük!
  • LeonSilver
    És váltasz is a pilonok között ?
  • veghcs
    de a kijelzőn miért nem jeleniti meg a rakétákat pedig bekapcsolom a fegyverzet főkapcsolot
  • Solt
    Ha pilonokon fenn vannak a rakéták, akkor tudnod kell váltogatni köztük...
  • veghcs
    de ott is azt irják,hogy a kijelzőn megjelenik,hogy milyen és hány db rakéta van nálam csak az jelenik meg,hogy 24-azzaz 240 gá löszer van semmi más
  • Solt
    Hasznos linkek?
  • veghcs
    Hogy turóba lehet ezzel rakétát kilőni a kijelzőn meg sem jelenik a rakéta fegyverzet mintha nem is lenne felfüggesztve!