4747
-
Klusi86 #3626 Lenne még pár kérdésem, ha válaszolnátok pár sorban azt nagyon megköszönném. Trimmelésről lenne szó, bár tudom, hogy a hasznos linkek alatt van segítség, de az angollal, főleg a műszaki angollal kicsit hadi lábon állok...
Szóval, hogy kell trimmeljem a gépet, mi a lényege? ha változtatok a gép helyzetén akkor is trimmeljek? pl ha függeszkedésből, előre döntöm a gép orrát és előre haladok akkor közben nyomjam a trimmet? majd ha elértem a kívánt sebességet magaságot,stb akkor engedjem fel, és ez lesz az új trimm helyzet? ha vízszintesen akarok fordulni rudderrel. hogy érhetem el, hogy ne csökkenjen a magasságom és ne dőljön be a gép? (ebből rendszerint zuhanás szokott lenni)
-
#3625 Szívesen :) -
Klusi86 #3624 Köszönöm szépen a segítséget, működik. -
#3623 Megnyitod a Logitech Profilert, csinálsz egy új profilt a BS-nek. Gázpedálra kattintasz, Select Axis Assignment. Beírsz valamit - mondjuk azt, hogy jobb - Az accelerator down-nál kiválasztod a rudder right-ot. Ugyanezt megcsinálod a fékpedálnál is, csak ott értelemszerűen balt írsz be és rudder left-et választod ki. Beállításoknál beteszed a pipát a report combined pedals-hoz.
Elindítod a BS-t, a beállításoknál kiválasztod az axis assign-t, azon belül a flight control rudder-t és megnyomod a pedálokat felváltva. Elvileg a joy slider 1-nek kell megjelennie. Aztán az axis tune opciónál tudod finomítani a dolgot. Az invertet jelöld be mert különben fordítva fog működni a rudder. -
Klusi86 #3622 Sziasztok!
Rájöttem, hogy lehet a 1.02-es patch feltelepítése után is játszani a tréninggel: a játék backup/missions/training mappájában lévő .trk kiterjesztésű fájlokat be kell másolni a játék Missions/Training mappájába, majd sorra átnevezni a kiterjesztéseket .miz-re. Igaz az így kapott tréningünk nem teljes értékű, hisz oktatónk nem mutogatja el mit kell kapcsolgatni, de elmondja és le is írja. Valamennyire ez is segítség ha nem akarunk megválni a javítástól.Ezt kezdőknek írtam, mert én is az vagyok. Amúgy lenne egy kérdésem, nem tudjátok, hogy lehetne beállítani a momo kormányom pedáljait ruddernek? Én próbáltam de sehogy sem megy, azt hittem a javítás után be tudom konfigurálni -
mcsaba #3621 Nem tudtok valami könyvet a Ka-50 helikopterról, angol nyelven? Olyasmikre gondolok mint amilyenek az Red Stars In The Sky vagy a Verlinden Publications - Lock On vagy a Detail & Scale. Köszi -
csolee #3620 hej! most nézem szegeden ennyire népszerű a bs...?
-
sakkay #3618 Demokráciánál a 10 az 1 arány sem jó(veszteség arány)..népirtást meg nem csinálhatnak..ennyi..azért nem ilyen egyszerű, de a vége ez. Bár ha Irak megmaradna annak amivé most alakult(nem fog) az egy alternatív út. -
#3617 lantlények lenyomják ámerikát afganisztánban, plussz az otthoni közvélemény.. kábé ennyit erről
senki nem tanul a múltból
-
#3616 -
Zair #3615 Mik azok a lantlények? -
#3614 Ha viszont jönnek a lantlények nem győznek majd Hellfiret pakolni az Apacsra. -
#3613 DCS: Ka-50 Black Shark a steamen. -
#3612 -
#3611 Használtál IRL valamilyen oroszok által "megálmodott" szar minőségű harci eszközt vagy csak a hallomásokra alapozod a kijelentésed? -
#3610 Akikkel az oroszok jelen pillanatban hébe-hóba csetepatéznak oda még 2db vikhr rakétya is felesleges... blokkrakéták perpill kapósabbak..
nézd meg a legutóbbi konfliktust.. ott is sima su-25A dobálta a "primitív" de hatékony áldást
amerika sem rak már dugig hellfire-t az apacsokra... nem érné meg lelőni vele pár gyalogos tenorrmanót -
bgabor #3609 Sose értettem hogy a belső konzolokra miért nem lehet vikhr-t tenni. A vikhr a helikopter főfegyverzete, erre ezek az hülye oroszok nem huzalozzák be a belső fegyvertartókat. Mégis mibe került volna?
Egyébként ha jól láttam a Mi-28as is csak a külső pilonokon képes a saját páncéltörő rakétáit hordozni. Fura.
Mindegy, az oroszok nem tudnak jó minőségű harcjárműveket tervezni. -
majonur #3608 a realizmus jegyeben, azt nem lehetne hogy a pilota fold koruli palyara allitsa a helikoptert, majd gyalogoljon vissza? -
Caterpillar #3607 Éljen a realizmus! Csak így tovább kérlek ne hagyd abba tevékenységed és remélhetőleg eme áldásos cselekedeted meghozza gyümölcsét! -
dwbman #3606 Emberek! Nem tudom ki mennyire vágja a hasonló dolgokat, de ma sikerült beállítanom, hogy a belső pilonokra is csatlakoztathatóak legyenek a vikhr konzolok. Szóval 24 db irányított rakétával csatába menni harci helikopterek között luxus kategória...hmmm...ezt még az apache is megirigyelhetné az ő max 16 db hellfire-vel. Meg mondjuk ez még egész reális nyúlka-piszka ahhoz képest amit a Lock On-ban műveltem; su-27 AIM-54C-vel támad F-16-ra, meg az OSA légvédelmi rendsztereket AGM-88 offoltam le. HAHA...ha -
dwbman #3605 A Lock On MRamGen-t itt találod, a LockOnFiles oldalon. Csak regelned kell a letöltésekhez, de ingyenes és megéri körbenézni, mert a legprofibb lockon-os oldal amivel eddig találkoztam... -
#3604 Van ilyen missin generátor Lock On-hoz, hát én nem is tudtam, pedig kéne nekem. Be tudnál esetleg linkelni egy oldalt, ahonnan le tudom szedni? -
dwbman #3603 Hali! Tud valaki a Black Sharkhoz olyan random mission generatorrol mint amilyet a lockonhoz csináltak? Nagy királyság lenne a cápához is egy kattintásra izgalmas küldetéseket csinálni, a lockon-os verziót imádtam! -
#3602 Ok, akkor gyakorolgatok inkább :) -
csolee #3601 üdv Mindenkinek!
Wittman által mondottakat megerősítem: VML szeró is 0.8 beállítással megy.
a VML szeró neve: virtualbazis.hu
vegyes hogy mikor, milyen géppel repül rajta
van még egy szeró amit VML/Kamov szervernek is hivhatnánk :o) neve: Hege
de a részletekért írjatok... mármint akivel eddig nem beszéltem még...
mission szerkesztésre nagyon nemkell időt fordítanod Dummy! inkább repülj
további szép napot!
-
#3600 Igen, valami ilyesmire gondoltam én is.Su-25T a radarok és a légvédelem kiiktatása kamovok meg a maradékot.Lehetne azt is, hogy a Szuhojok távolabbi reptérről szállnak fel, esetleg ugyan arról mint a kamovok csak késleltetve.
Egyébként Dummy nem szar ez, hogy elkapkodjuk, akkor csináld amikor ráérsz.Nem kell a másiknak a rovására ;) -
#3599 Köszönjük szépen! -
#3598 Szia Wittman!
Köszi szépen az infókat! :) -
wittman #3597 Így helyes a lenti sor!
Ezzel a Fogparam2=0.8 értékkel a párás légkör is látszik és a Su-25T és Ka-50 Shkval, valamit az A-10-es is "látja" a célokat a kijelzőjén.
Az ezelőtti hozzászólásomban rosszul írtam be az értéket!
-
wittman #3596 Szia Papa!
VMH59 free szerver fel van lőve HDF59 néven, amiben minden géppel lehet repülni, így Ka-50-el is. Valamint tartalmaz 3 lőteret is. Navigáció hozzárendelve minden géphez.
Ami fontos, hogy a Servergraphics.cfg-ben írjátok át a Fogparam2 értéket 0.8-ra(így nem lesz integrity check failed). Ha más külföldi szerveren akartok repülni, akkor visszaírni 1.1-re.
Ahogy a Shkval lásson is valamit, ahhoz pedig a graphics.cfg-ben és graphics_bs.cfg-ben is írjátok át a Fogparam2 értéket 0.8-ra. Ezt már nem ellenőrzi a Host szerver!
Ezzel a Fogparam2=8 értékkel a párás légkör is látszik és a Su-25T és Ka-50 Shkval, valamit az A-10-es is "látja" a célokat a kijelzőjén.
Úgy tudom, hogy a VML szervere is átállt ezekre az értékekre.
További külföldi szervereknek is elküldjük ezt a beállítást, reméljük át is veszik. Írtunk az ED-nek is a legutóbbi patch ezen hibájáról, ingame fotókkal illusztrálva, de válasz nem volt a részükről. Ezzel a beállítással 20km-ről már lehet látni a dinamikus célokat a "Shkval képernyőjén" -
#3595 Én Pfalz-al fogok célgépet játszani.. :) -
#3594 xD
Ma este nem érek rá sajna missziót editálgatni, egyébirányú elfoglaltságok miatt ... (El kell vinnem a tevémet agyaggalambnak :) )
De utána nekiállok szerintem :) -
#3593 Üdv Urak! :)
Én is kipróbálnám a közöset, ha gondoljátok szívesen host-olok is.. :) -
#3592 Ehh ... ezt a Mission editort annyira nem vágom még ...
De jó ötlet .... keresek valami jó kis mission-t, és beleeditálok valamit ... Első körben valami egyszerűt ... megnézem a Dragon Mission Packban van-e valami :)
Na, a hétévégén megint nem repülni fogok hanem küldit szerkeszteni :)
A kérdés csak az, hogy hogy legyen az indulás ... Egy reptérről? Mert akkor a merevszárnyúak befonják a szemöldöküket mire a kopterek odaérnek :)
Mondjuk lehetne valami olyasmi, hogy egy reptér/konvoly/bázis támadása, ahol a SU-k feladata a légvédelem és a radarok kiiktatása, a Kamovoké pedig a tisztogatás ... esetleg egy két érkező ellenséges helivel - repülővel megspékelve, hogy ne csak shooting range legyen ...
Át kell néznem a mission editort :) -
#3591 Ki kellene próbálni a Ka-50 Su-25T kombót is mert ugye elvileg az utolsó peccs óta lehet együtt is repülni.Csinálhatnál egy ilyen küldit Dummy.
Mit szósz? -
#3590 csolee, Írtam ([email protected]) -
majonur #3589 [email protected]
jaja, engem is -
csolee #3588 [email protected] -
#3587 Engem is érdekel... -
#3586 Engem lehet érdekelne, de én maximálisan amatőr vagyok ...
Szerveretek van, vagy hostoltok?
Milyen mission-t?
Elkérhetem?
Üdv!
Dummy