4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• Klusi86
    Lenne még pár kérdésem, ha válaszolnátok pár sorban azt nagyon megköszönném. Trimmelésről lenne szó, bár tudom, hogy a hasznos linkek alatt van segítség, de az angollal, főleg a műszaki angollal kicsit hadi lábon állok...
    Szóval, hogy kell trimmeljem a gépet, mi a lényege? ha változtatok a gép helyzetén akkor is trimmeljek? pl ha függeszkedésből, előre döntöm a gép orrát és előre haladok akkor közben nyomjam a trimmet? majd ha elértem a kívánt sebességet magaságot,stb akkor engedjem fel, és ez lesz az új trimm helyzet? ha vízszintesen akarok fordulni rudderrel. hogy érhetem el, hogy ne csökkenjen a magasságom és ne dőljön be a gép? (ebből rendszerint zuhanás szokott lenni)
  • macleody
    Szívesen :)
  • Klusi86
    Köszönöm szépen a segítséget, működik.
  • macleody
    Megnyitod a Logitech Profilert, csinálsz egy új profilt a BS-nek. Gázpedálra kattintasz, Select Axis Assignment. Beírsz valamit - mondjuk azt, hogy jobb - Az accelerator down-nál kiválasztod a rudder right-ot. Ugyanezt megcsinálod a fékpedálnál is, csak ott értelemszerűen balt írsz be és rudder left-et választod ki. Beállításoknál beteszed a pipát a report combined pedals-hoz.
    Elindítod a BS-t, a beállításoknál kiválasztod az axis assign-t, azon belül a flight control rudder-t és megnyomod a pedálokat felváltva. Elvileg a joy slider 1-nek kell megjelennie. Aztán az axis tune opciónál tudod finomítani a dolgot. Az invertet jelöld be mert különben fordítva fog működni a rudder.
  • Klusi86
    Sziasztok!
    Rájöttem, hogy lehet a 1.02-es patch feltelepítése után is játszani a tréninggel: a játék backup/missions/training mappájában lévő .trk kiterjesztésű fájlokat be kell másolni a játék Missions/Training mappájába, majd sorra átnevezni a kiterjesztéseket .miz-re. Igaz az így kapott tréningünk nem teljes értékű, hisz oktatónk nem mutogatja el mit kell kapcsolgatni, de elmondja és le is írja. Valamennyire ez is segítség ha nem akarunk megválni a javítástól.Ezt kezdőknek írtam, mert én is az vagyok. Amúgy lenne egy kérdésem, nem tudjátok, hogy lehetne beállítani a momo kormányom pedáljait ruddernek? Én próbáltam de sehogy sem megy, azt hittem a javítás után be tudom konfigurálni
  • mcsaba
    Nem tudtok valami könyvet a Ka-50 helikopterról, angol nyelven? Olyasmikre gondolok mint amilyenek az Red Stars In The Sky vagy a Verlinden Publications - Lock On vagy a Detail & Scale. Köszi
  • csolee
    hej! most nézem szegeden ennyire népszerű a bs...?
  • sakkay
    Demokráciánál a 10 az 1 arány sem jó(veszteség arány)..népirtást meg nem csinálhatnak..ennyi..azért nem ilyen egyszerű, de a vége ez. Bár ha Irak megmaradna annak amivé most alakult(nem fog) az egy alternatív út.
  • polluxware
    lantlények lenyomják ámerikát afganisztánban, plussz az otthoni közvélemény.. kábé ennyit erről

senki nem tanul a múltból

• L Viper #3616
  • Zair #3615
    Mik azok a lantlények?
  • Buren
    Ha viszont jönnek a lantlények nem győznek majd Hellfiret pakolni az Apacsra.
  • Sanyo
    DCS: Ka-50 Black Shark a steamen.
  • Papa01 #3612
  • LeonSilver
    Használtál IRL valamilyen oroszok által "megálmodott" szar minőségű harci eszközt vagy csak a hallomásokra alapozod a kijelentésed?
  • polluxware
    Akikkel az oroszok jelen pillanatban hébe-hóba csetepatéznak oda még 2db vikhr rakétya is felesleges... blokkrakéták perpill kapósabbak..

nézd meg a legutóbbi konfliktust.. ott is sima su-25A dobálta a "primitív" de hatékony áldást

amerika sem rak már dugig hellfire-t az apacsokra... nem érné meg lelőni vele pár gyalogos tenorrmanót
  • bgabor
    Sose értettem hogy a belső konzolokra miért nem lehet vikhr-t tenni. A vikhr a helikopter főfegyverzete, erre ezek az hülye oroszok nem huzalozzák be a belső fegyvertartókat. Mégis mibe került volna?

Egyébként ha jól láttam a Mi-28as is csak a külső pilonokon képes a saját páncéltörő rakétáit hordozni. Fura.

Mindegy, az oroszok nem tudnak jó minőségű harcjárműveket tervezni.
  • majonur
    a realizmus jegyeben, azt nem lehetne hogy a pilota fold koruli palyara allitsa a helikoptert, majd gyalogoljon vissza?
  • Caterpillar
    Éljen a realizmus! Csak így tovább kérlek ne hagyd abba tevékenységed és remélhetőleg eme áldásos cselekedeted meghozza gyümölcsét!
  • dwbman
    Emberek! Nem tudom ki mennyire vágja a hasonló dolgokat, de ma sikerült beállítanom, hogy a belső pilonokra is csatlakoztathatóak legyenek a vikhr konzolok. Szóval 24 db irányított rakétával csatába menni harci helikopterek között luxus kategória...hmmm...ezt még az apache is megirigyelhetné az ő max 16 db hellfire-vel. Meg mondjuk ez még egész reális nyúlka-piszka ahhoz képest amit a Lock On-ban műveltem; su-27 AIM-54C-vel támad F-16-ra, meg az OSA légvédelmi rendsztereket AGM-88 offoltam le. HAHA...ha
  • dwbman
    A Lock On MRamGen-t itt találod, a LockOnFiles oldalon. Csak regelned kell a letöltésekhez, de ingyenes és megéri körbenézni, mert a legprofibb lockon-os oldal amivel eddig találkoztam...
  • hooah
    Van ilyen missin generátor Lock On-hoz, hát én nem is tudtam, pedig kéne nekem. Be tudnál esetleg linkelni egy oldalt, ahonnan le tudom szedni?
  • dwbman
    Hali! Tud valaki a Black Sharkhoz olyan random mission generatorrol mint amilyet a lockonhoz csináltak? Nagy királyság lenne a cápához is egy kattintásra izgalmas küldetéseket csinálni, a lockon-os verziót imádtam!
  • DummyBoy
    Ok, akkor gyakorolgatok inkább :)
  • csolee
    üdv Mindenkinek!
    Wittman által mondottakat megerősítem: VML szeró is 0.8 beállítással megy.
    a VML szeró neve: virtualbazis.hu
    vegyes hogy mikor, milyen géppel repül rajta
    van még egy szeró amit VML/Kamov szervernek is hivhatnánk :o) neve: Hege
    de a részletekért írjatok... mármint akivel eddig nem beszéltem még...
    mission szerkesztésre nagyon nemkell időt fordítanod Dummy! inkább repülj
    további szép napot!
  • LeonSilver
    Igen, valami ilyesmire gondoltam én is.Su-25T a radarok és a légvédelem kiiktatása kamovok meg a maradékot.Lehetne azt is, hogy a Szuhojok távolabbi reptérről szállnak fel, esetleg ugyan arról mint a kamovok csak késleltetve.

Egyébként Dummy nem szar ez, hogy elkapkodjuk, akkor csináld amikor ráérsz.Nem kell a másiknak a rovására ;)
  • DummyBoy
    Köszönjük szépen!
  • Papa01 #3598
    Szia Wittman!
    Köszi szépen az infókat! :)
  • wittman
    Így helyes a lenti sor!

Ezzel a Fogparam2=0.8 értékkel a párás légkör is látszik és a Su-25T és Ka-50 Shkval, valamit az A-10-es is "látja" a célokat a kijelzőjén.

Az ezelőtti hozzászólásomban rosszul írtam be az értéket!
  • wittman
    Szia Papa!

VMH59 free szerver fel van lőve HDF59 néven, amiben minden géppel lehet repülni, így Ka-50-el is. Valamint tartalmaz 3 lőteret is. Navigáció hozzárendelve minden géphez.

Ami fontos, hogy a Servergraphics.cfg-ben írjátok át a Fogparam2 értéket 0.8-ra(így nem lesz integrity check failed). Ha más külföldi szerveren akartok repülni, akkor visszaírni 1.1-re.

Ahogy a Shkval lásson is valamit, ahhoz pedig a graphics.cfg-ben és graphics_bs.cfg-ben is írjátok át a Fogparam2 értéket 0.8-ra. Ezt már nem ellenőrzi a Host szerver!

Ezzel a Fogparam2=8 értékkel a párás légkör is látszik és a Su-25T és Ka-50 Shkval, valamit az A-10-es is "látja" a célokat a kijelzőjén.

Úgy tudom, hogy a VML szervere is átállt ezekre az értékekre.

További külföldi szervereknek is elküldjük ezt a beállítást, reméljük át is veszik. Írtunk az ED-nek is a legutóbbi patch ezen hibájáról, ingame fotókkal illusztrálva, de válasz nem volt a részükről. Ezzel a beállítással 20km-ről már lehet látni a dinamikus célokat a "Shkval képernyőjén"
  • Papa01 #3595
    Én Pfalz-al fogok célgépet játszani.. :)
  • DummyBoy
    xD

Ma este nem érek rá sajna missziót editálgatni, egyébirányú elfoglaltságok miatt ... (El kell vinnem a tevémet agyaggalambnak :) )

De utána nekiállok szerintem :)
  • Papa01 #3593
    Üdv Urak! :)

Én is kipróbálnám a közöset, ha gondoljátok szívesen host-olok is.. :)
  • DummyBoy
    Ehh ... ezt a Mission editort annyira nem vágom még ...

De jó ötlet .... keresek valami jó kis mission-t, és beleeditálok valamit ... Első körben valami egyszerűt ... megnézem a Dragon Mission Packban van-e valami :)

Na, a hétévégén megint nem repülni fogok hanem küldit szerkeszteni :)

A kérdés csak az, hogy hogy legyen az indulás ... Egy reptérről? Mert akkor a merevszárnyúak befonják a szemöldöküket mire a kopterek odaérnek :)

Mondjuk lehetne valami olyasmi, hogy egy reptér/konvoly/bázis támadása, ahol a SU-k feladata a légvédelem és a radarok kiiktatása, a Kamovoké pedig a tisztogatás ... esetleg egy két érkező ellenséges helivel - repülővel megspékelve, hogy ne csak shooting range legyen ...

Át kell néznem a mission editort :)
  • LeonSilver
    Ki kellene próbálni a Ka-50 Su-25T kombót is mert ugye elvileg az utolsó peccs óta lehet együtt is repülni.Csinálhatnál egy ilyen küldit Dummy.
    Mit szósz?
  • VMERCI
    csolee, Írtam ([email protected])
  • majonur
    [email protected]

jaja, engem is
  • csolee
    [email protected]
  • VMERCI
    Engem is érdekel...
  • DummyBoy
    Engem lehet érdekelne, de én maximálisan amatőr vagyok ...

Szerveretek van, vagy hostoltok?

Milyen mission-t?

Elkérhetem?
    Üdv!

Dummy