4747
-
#3786 Az enyém például ilyen.
-
#3785 Egyébként neked automatikusan be áll vízszintesbe ha nem mozgatod a joy-t vagy csak ilyen jól repülsz ? -
#3784 Állíts dedzónát a botnak. -
#3783 Lehet hogy megvan a baj. Megfigyeltem hogy ha vízszintesbe hozom akkor a mércén amit RCTRL+Enter-el lehet előhozni azon nem középen van az a négyszög hanem kicsit balra és fel és ekkor forog balra. -
#3782 -
#3781 Egy fél óra és feltöltök egy videót amin látod majd a kezelőszervek mozgását.
Mondjuk és sohasem használom az auto hovert de felszállás után azonnal nem lehet használni valamint akkor sem ha 15-20km/h-val gyorsabban haladsz.
Valamint a földhöz túl közel sem működik de nem tudom a pontos magasságot lévén nem szoktam használni. -
#3780 Megpróbálok csinálni egyet. -
#3779 Hát pont az a baj mert függőlegesnek kéne lennie de nekem nem az. -
#3778 Itt találsz egy szösszenetet, hogy hogyan és miképpen kell videót készíteni.
Az a vonal csak azt mutatja, hogy merre sodródsz éppen. -
#3777 Be vannak kapcsolva. Mi kéne a videó készítéshez (mert még nem csináltam ) ? De szerintem köze van a forgáshoz a HUD közepén lévő függőleges vonalnak mert előbb néztem egy videót és abban teljesen függőleges volt az a vonel nekem meg vagy az egyik vagy a másik oldalra dől. -
#3776 Itt a három autopilot ( pitch,bank,heading hold)be van kapcsolva?
A lagjobb az volna ha tudnál róla egy videót csinálni és feltölteni úgy, hogy a RCTRL+Enter-t előtte benyomod.Így látnánk, hogy mi történik és látnánk a vezérlők mozgását is. -
#3775 Tudna valaki segíteni abban, hogyan tudnék stabilan függeszkedni, mert hiába próbálom sose sikerül és mindig elkezd forogni az egyik irányba. Pedig nyomom a trimm-et és figyelem a HUD-ot hogy vízszintesbe jöjjön majd benyomom az auto-hover-t de folyton elindul az egyik irányba és így nem tudok célozni. -
#3774 Használ itt valaki ilyen joy-t és ha igen akkor tudna segíteni hogyan állíthatnám be a kollektív kart hogy azzal szabályozhassam a gázadást mert a beállításoknál hiába tolom fel nem történik semmi. -
#3773 Megoldódott csak várnom kellett volna. -
#3772 Lenne egy problémám. Feltettem az 1.0.1c patch-et majd megpróbáltam feltenni az 1.0.2-t. Installálás közben feljött hogy: Please wait while Setup backup your files... de nem csinál semmit és már lehet a next gombra kattintani de ha továbbnyomom akkor kifagy a patch. Van valami ötletetek mit csináljak ? Esetleg nem is kell az 1.0.1c ? -
csolee #3771 Ati!
Ha korlátozott a gombok száma... akkor probáld azokat kéz közelbe tenni, ami GYORSAN kellhet.
Valóságban vhogy így néz ki...
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=32467
Ka-50 HOTAS Assignments.zip
-
#3770 Thx. -
#3769 Üdv!
Elsődlegesen:
TRIM-et mindenképp, "tűzgombokat" :) , Auto Hover-t, Skhval moving-ot, fejmozgást, Pilonválasztót, Target Lock-ot, uncage skhvalt ...
Majd a következőket, bár ezek közül pár könnyen elérhető egérrel:
Flight Director, Laser, sisakcélzó, uncage skhval, stb ... Esetlegesen a Targeting computer cuccait ...
Lehet válogatni ... De úgyis rá fogsz jönni miket használsz legtöbbet ...
Fejmozgást érdemes először a POV-hat-ra (A többirányú kapcsoló középen ...) , ha lehet beállítani Shift gombot, akkor érdemes több funkciót beállítani a gombokra ... (pl: POV: fejmozgás - Shift + POV pedig Skhval célzó ...)
Nekem a Cyborgra csak a legfontosabb dolgok voltak belőve, a klikkelhető cockpit miatt sok mindent gyorsan el lehet érni egérrel ... -
#3768 Hello.
Eltudná valaki mondani hogy melyek azok a fő dolgok melyeket a joy gombjaira kéne rakni ? (ha segít ilyen joy-om van) -
#3767 Valaki segítene elmagyarázni, hogy az nálam miért van, hogy editorban a gép nem támadja a neki kijelölt célpontokat? Próbáltam beállítani az a szaggatott vonalas target micsodát, de ez annyira fura Locki után ott annyira egyszerű volt kijelölni a megfelelő célpontokat és támadta is a gép, valamit rosszul csinálok tuti. -
#3766 Örülök nagyon, hogy jó lett, most épp azon élvezkedek, hogy végigrepülök a beton felett, forduló, majd vissza.. :)) -
#3765 Na ugye Papa, csak meglett :) Holnap majd leteszteljük ) Jó reppenést addig is! -
Solt #3764 Látja Uram... több önbizalom kell! :D Legyél kicsit egoistább, és feltételezd azt, hogy benned nem lehet hiba!! :D :D Néha ez a zsákutca magatartás is jó valamire... ;) -
#3763 Háát Urak a joy beállításokkal volt gond, a probléma megoldódott!! :)
Ez már a javított beállítás:
Az a durva, hogy alapból mindkét vezérlőhöz beállítja, a választott tengelyt!!! Töröltem, azoknál ahol kellett, és máris rendben van a dolog!! :) Köszönöm a segítséget még egyszer mindenkinek! :)
@csolee: Azt hittem, én vagyok ennyire fakezű a BS-hez, nem is gondoltam, hogy kalibrálási gondom van.. :) -
csolee #3762 hello!
sztem az auto dolgok kikapcsolása a gamesben elég merész vállalkozás, tisztább azzal együtt betanulni a dolgokat. arra gondolok hogy mindenki beállítása annyira más vhogy, hogy az összese haonlítható (volt szerencsém leülni BS elé vkinél, akinek szintén x52je van, de nagy kinlódás volt )
viszont kérdés Papa! ez a jelenség friss, nem volt ilyen eddig?
további szép napot Mindenkinek! -
#3761 Köszi szépen Solt a Te segítségedet is! :)
Közben kipróbáltam ROF, CONDOR, és IL-2 alatt nincs ilyen gond.. :) -
Solt #3760 "Összekeverednek" a tengelyek! Kalibráld újra a játék alatt, vagy törölj mindent, és csak a saitel profilból dolgozz...
Nálam is volt ilyen, elvileg ez orvosolható! -
#3759 Mondjuk a robottal az a problémám, hogy pl belépem balra folyamatosan, mert akarok egy fordulót.. és megfigyeltem, hiába van belépve, akár koppig is, a egy idő után a vezérsík vissza áll alaphelyzetbe.. ennek így kell működnie? -
#3758 Köszönöm a tippeket! :)
Gondoltam megnézem FC2 alatt is. Álló gép, belépem balra.. Az eredmény:
Majd amikor visszalépem, a joy úgy maradt... :D
Mondjuk ha a joy-t megmozgattam, akkor vissza állt alap helyzetbe, és normálisan viselkedtek a vezérlők..
Szerintetek van köze a két dolognak egymáshoz? -
#3757 Nekem isd akkor denszelt így amikor az összes auto ki volt kapcsolva próbából.De ez a joy zizegés qrva érdekes. -
#3756 Hmmm ... érdekes ...
Első tanács: Töröld ki a BS-ből az összes AXIS beállítást, majd állítsd be még egyszer. Nekem sosem csinált ilyet, ez qrva érdekes ... Persze hogy így nem lehet normálisan repülni ...
Valamint USB hub ... Menj be a windows-os Device Manager-be (Eszközkezelő), ott Universal Serial Bus Controllers : menj végig az USB Root HUB-okon : jobbklikk - Properties (Tulajdonságok) - Power fül alatt ki van listázva hogy az adott USB HUB-on milyen eszközök vannak ...
Próbáld meg úgy dugdosni, hogy a TIR, a joy és a pedál külön hubokon legyenek, valamint egyik HUB energiafelvétele se haladja meg az 500mA-t (nem fogja, de hátha ...)
Második: Ne kapcsold ki az automatikát, inkább próbáld meg a Flight Director Módot. Az automatika amellett, hogy irányban tartja a gépet amellett arra is jó, hogy "szűri" - finomítja a pilóta által adott "bemenő jeleket" magyarul megpróbálja kompenzálni az általad adott beviteli jeleket, hogy ne kezdjen pogózni a helikopter.
Ez irgalmatlan módon konyhanyelven volt, de meg vagyok punnyadva, nem tudom megfogalmazni ...
Bár ez angolul van, érdemes átnézni: simHQ - BS Autopilot -
#3755 Köszi a választ!
Ezeket tettem fel:
Saitek_X52_Flight_Controller_SD6_64_Ez.exe
Saitek_Pro_Flight_Rudder_Pedals_SD6_64_Ez.exe
Szerintem jól vannak felrak, a gázkaron lévő kis izé rendben mozgatja az egeret.
USB HUB-ot nem használok, egymás mellé vannak dugva...
Esetleg felfrissítem 1.2-re a BS-t, hátha bár...
Ehh, hát ennek nem örülök.. :( -
#3754 Fingom sincs Papa, hogy mi okozhatja.A joy meg a pedál nem HUB-ba van dugva?Esetleg próbáld másik USB-be dugni őket mert mintha zavarnák egymást.
Driverek? -
#3753 Aha igen az!!
Csak egy picit nyomok bele a botba, úgy tartom majd belépem és elkezd balra "remegni" a bot... ez mitől lehet? :( -
#3752 Amikor elkezd balra "remegni" a bot?Hát qrva érdekes az biztos.Ilyent még nem is láttam. -
#3751 Sziasztok!
Lehet, hogy rájöttem miért vagyok ennyire béna BS-ben... de legalábbis a fakezem mellett ennek is köze lehet hozzá.. :)
Arra lettem figyelmes, hogy bizonyos helyzetekben ha belépem a bal pedált bemozdul a bot is!!
Nem tudom mikor jön elő, de ha picit belenyomok a botba. és belépem balra a bot elkezd ugrálni....
A videón 2:42-től látszik igazán...
Van amikor, csak áll a heli a betonon belépem balra alapgázon és felborul az egész... ugyanis balra kivágja a botot amikor belépem balra...
Ja talán még annyi, hogy minden robotot kikapcsoltam.
A videó:
Van ötletetek?
A válaszokat előre is köszönöm!
Papa -
#3750 Hála istennek én is elégedett vagyok az enyémmel ... olvastam a bugjait, de nállam korán sem akkorák mint amenyire írják a neten ...
Viszont azok alapján amit Te is leírsz, lehetséges, hogy egy újabb szériát fogtam ki, amiben pár dolgot már javítottak ...
A spiking rotaries hibát egy bagatell összeszerelési hiba okozza, ha mozgatod a gázkart, akkor a gázkaron lévő potik ugrálhatnak ... Egy kábelt túlságosan leszorítottak, ez okozza ...
Ami gáz, hogy ez csak pár hetes - hónapos használat után jön elő, az ilyen hibákat nehéz tesztelni. (viszont arengeteg visszajelzésből illett volna már tanulni ...)
Tegnap este ROF-oztam egy kicsit, a fő ok a FFB-s joy vásárlásának a ROF és a DCS volt ... hihetetlen jó (függetlenül attól hogy alapból béna vagyok és még újra kell tanulnom mindent ...) feedbacket ad ... megdobja az élményt rendesen :)
A Force Sensing-es joy-ról pedig megoszlanak a vélemények: Van aki szerint használhatatlanok propelleres gépekhez és helikhez, de vannak olyan tulajok akik szerint meg csak meg kell szokni és tökéletesen használható ... Ugyanúgy mint az FFB, sokak szerint semmit sem ér, sokak szerint meg istenkirály :)
Ha mégis lecseréled, akkor várjuk a tapasztalataidat! (vmh59 fórumon asszem SPY-nak van x65F-e ...)
Gari vagy nem gari - ez idegel a legjobban ... Én a Logitech webshop-ból rendeltem, szóval nem félek a gariztatástól, amitől tartok az az, hogy neadjisten olyan hibával találkoznék, mint a spike, akkor nem tudom megcsináljam-e vagy küldjem vissza ...
Ha megcsinálom, ugorhat a garancia ... ha nem akkor 2 hétig nincs joy, viszont lehet hogy a következő darab megint pár hónap múlva elkezd szarakodni ...
Remélem ilyenen nem kell agyalnom még egy darabig ... -
Solt #3749 Akkor rosszul gondolsz bele... :) Hidd el, ha a játékélményt befolyásoló, és azt nem orvosolható hibával találkozom, azonnal gariztatni fogom... ez nem "szerelem" kérdése... ;)
Kicsit túl dramatizálod a kérdést... ennyire nem vészes a helyzet, mint ahogy beállítod... nálam legalábbis.
Ha ugyanennyiért megéri neked az X65 pedál nélkül, hát uccu neki... kíváncsi vagyok a force sensoros bottal, hogy akarsz helizni? :)) -
#3748 tyu most nezem itthon kb egy arban van a Saitek X65F Pro Flight System a g940-el ? Van itt valakinek ilyen ?
Szivesen kiprobalnam, elcserelnem ha jo stb :)
-
#3747 Azert furan elnezoek az emberek az uj szivuk valasztottjaval :)
Ha belegondoltok amit Solt irt, olyan hiba mintha balra tolnad a kart es kozben felfele is menne. Szerencsere egy "kevesbe fontos" potiknal produkalja ezt. Sot ez egy masik helyen is elojon, arrol is volt video. Nekem meg fel se tunt. A sima logitech 3d produkalta ezt, hogy tekertem a ruddert es ment jobbra-balra. Egyertelmuen garis hiba, de hiaba csereltek ki elobb utobb mindegyiknel elojott. Itt meg gyarilag produkalja mindegyik, es gondolom SEMMIT nem fognak tudni kezdeni vele. Ez is konstrukcios hiba lesz. Hihetetlen.
Egy kisebb joy jarto megtenne elve meglincselnek, illetve hirtelen filleres termek lenne, itt meg tobzodnak a hibak.
X65F-t megneztem, az ara is megvan picit elrugoszkodtak vele azert, ha jol lattam meg pedal se volt hozza alapesetben. de hogy ilyenre beruhazzak ahhoz havi 40 orat kene jatszanom, nem 3/4 evente ennyit szimekkel :)