Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

macleody
Te menj aludni csolee :)
Köszönöm a segítséget, a megoldás az lett, hogy lekapcsoltam a 2 mouse button-t. Más funkciót, és nevet adtam nekik.
Mivel a left mouse buttonra is kék halállal vélaszolt.
Így nincs "HOTAS Click", de probléma sincs. :)
üdv Mindenkinek!
szomoru tapasztalat, hogy az 52pro-val restartot csinál a gép.
hogy miért, nem tom, de elég gáz...szövegek nem hosszúak, ékezet nélküliek természetesen.
az ajánlott x65ös figurát lehet hogy kipróbálom - hátha <#zavart2>

Esetleg próbáld meg a azt az SST-t ameik a saitek x65f-hez van, azt is lehet használni x52-hez és frissebb is mint ami az x52-hez van, nekem is ezt ajánlották a hosszú szöveg hibára, bár azon nem segitett de azóta is ezt használom.

Akkor nem tudom mi lehet a gond. Amúgy ha semmit nem irok nálam akkor is van mindeggyik gombnál szöveg, Fire A, Fire B, Trigger stb. és az egérnél alapból ezek vannak Right Mouse Button, Wheel Scroll Down és ezek már elég hosszúak hogy kiakadjon.

Nem írtam szöveget. :(
Nekem akkor fagyot ki az sst ha a profilban a gombhoz irt szöveg hosszabb volt mint 15 vagy 16 karakter, nem emlékszem pontosan, próbáld meg hogy átirod ha hosszú.

Ja, az elõzõhöz:

XP sp3 32 bit
Q6600
GEIL 2 GB
EN 8800 GTX
ASUS P5 szériás alaplap
Sziasztok

Volna egy problémám az X52-vel, amit még nem láttam sehol felvetve.

A gyári driver, és sst, a mouse wheel down egyetlen érintésére (a gázkaron persze) szétakadt, és onnantól nem mûködött a profil, majd fagyás lett a vége idõvel, majd kék halál finish.

Csak bekapcsolt profillal csinálta.

Tegnap szedtem friss drivert, friss sst-t, és a wheel-gond megszünt.
Most a Right Mouse Buttonra ugyanaz -.-

Találkoztatok már ilyen problémával?
Hmmm... én teszteltem, nekem ment! Még vistán is... kizárólag xp alatt kellett nekem dcs max... ;)

www.smart-bus.hu

Papa01
Köszönöm a választ, Urak! Néha igen értetlen tudok lenni.... :D

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

DummyBoy
@ Solt: Az alap nem ment több magon win7 alatt sem, az tuti.

@ Papa: Feltelepíted a BS-t ( Mondjuk x:\Black Shark ) , felpeccseled 1.01-re, majd átmásolod az egészet egy másik mappába (x:\Black Shark 1.01) ...

Utána felpeccseled 1.02-re, és amikor repülni akarsz, akkor repülsz az 1.02-vel, mikor pedig traininget akarsz, akkor a átnevedezd a x:\Black Skarkot x:\Black Shark 1.02-re, majd a x:\Black Shark 1.01-et meg visszanevezed x:\Black Shark-ra és kész ...

Igaz, hogy dupla hely kell neki, de megoldódik a gond, és lehet online repkedni és training-ezni is ...

Training videók meg fentvannak Producer Note-okként a BS DVD-n is meg a neten is megtalálhatóak :)

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

W7 alá tapasztól függetlenül nem kell! ;)

www.smart-bus.hu

Papa01
Köszi az infót! :)
Hogy érted, hogy 2x kell feltelepíteni?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

DummyBoy
Hmmm ... lehet hogy az 1.01-hez sem kell ... nemtom ...

Állítólag ha a Training trackokat átnevezed mis-re akkor mint mission-ök lehet õket játszani, a feliratok megmaradnak ...

Asszem itt olvastam, próbálni még nem próbáltam :)

Fel kell telepíteni 2-szer ... egy 1.01-et, majd átnevezni, és utána egy 1.02-t ... És mindig azt használni ami éppen kell :)

Papa01
Én nem raktam fel az 1.02-õt, mert akkor nincsenek meg a training küldik.. :( Kár, hogy ezt így csinálják.. :(

Ez esetben kell a DcsMAx?

DummyBoy
Win 7 alatt az 1.02 óta nem kell ... Mármint a több mag kihasználásához ...

Papa01
Urak, Ti használjátok a DcsMax-ot? És ugye abból a 1.70 verzió a legújabb?

Köszönöm a válaszokat! :)

LeonSilver
De a legjobb az amit magadnak megkreálsz.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

macleody
Itt is van, meg a lockonfiles-en is, csak oda regelni kell.
Sziasztok Létezik Black Sharkhoz Saitek X52 profil beállítás,ha igen hol
DummyBoy
Bocs, de havazok mostanában, ritkán van idõm ...

Szóval: Sajnálom, hogy neked nem jön be a kütyü ... A Center Slop-al kapcsolatban igazad van, zavaró, de nálam nem ilyen nagy a mértéke ...

ED fórumon van egy pár topik, amit érdemes átolvasgatni, ha még nem tetted meg:

G940 - The guide

Ezek a beállítások pedig elvileg megszüntetik a Center Slop-ot, vagy lecsökkentik:

No more Slop on G940

Én egy jó darabig tesztelgettem, teljesen nem tûnt el a dolog, viszont szerintem nem olyan zavaró.

Az érzékelõt én is leragasztottam, hogy le tudjam venni róla a kezem :)

Én minden hibája mellett tökéletesen elégedett vagyok vele ... Nálam mondjuk nagyobb gond volt az, hogy kicsi a kezem, és emiatt a felsõ gombsort és a Ministicket csak úgy értem el, hogy felemelem a kezem ... Ezt egy szivacsból applikált csuklótartó tegnap meg is oldotta :)

Jelenleg a beállítgatás fázisnál tartok, próbálgatom a szimeket, különbözõ erõk mellett. A legnagyobb meglepi az IL-2 volt, ugyanis ott nincs Center Slop, szóval lehet hogy nem csak a G940 driverei hibásak, valamint hogy ott egy srác írt egy toolt, amivel többek között kiküszöbölhetõ a reversal bug is ... Remélem a követlezõ driver ezeket már tartalmazni fogja :)

Szóval ennyi.

Trim szükséges, az automatika miatt is ... Mondjuk én sokat használom a Flight Director módot, de a G940-el lényegesen kevesebbet, mint elõtte az X52-vel ... így hogy mûködik az FFB trim, lényegesen könnyebb és jobb Trimmelgetve repülni :)

Autóversenyezgetni szoktam a városban, amilyen alacsonyan és amilyen gyorsan csak tudok :)

LeonSilver
Ja.Faszányos kis cucc.Gondolkodom még azon a rankos izén is.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Papa01
Szia Leon,

Látom, Te is betetted a videós nyomógombot! :)

Gratula! :) <#eljen>

alma2
Az kimaradt, hogy trimmelni ritkan szoktam, szeretem magam kezben tartani a dolgokat, mert igazan nem is a kuldetseket csinalom.
De akkor is inkabb a hower eleg, hogy a monitoron benezzem a celokat.

szerintem

alma2
repulos jateknal jo az ffb, de itt jobban jar az ember egy 3 ezer forintos joyyal, amit kozepre huz a gumi, rugo vagy barmi mas, mert el tudja engedni ugy, hogy a helyen marad nyugalmi allapotban a kar, illetve a kezet meg pihentetheti rajta, netan a billentyut nyomkodni is tudja, ha akarja.
Ha vesszuk pl azt a reszt, amit buszken mutogattak, hogy trimmeli a joyt, mondjuk elore dontve, akkor ugy marad a kar. De te elveszed a kezed a joyrol a szenzor nem erzekeli a kezed, maris visszamegy kozepre. Persze le lehet ragasztani, meg egyeb trukkoket bevetni softveresen, de en meg nem fogtam jobb joyt akkor sem a logitech 3d-nel :)

A fo problema, hogy van egy kis holtjateka a joynak, ami nem is olyan kicsi, hiaba van minden full eron, akár meg a bunos autocenter is bekapcsolva. Ha elmozditom a joyt 1 millit barmelyik iranyba, amit lehtetlen nem elmozditani hiszen a csuklod tamaszkodik rajta, es semmi nam tartja kozepen, akkor maris elindul valamelyik iranyba deadzone nelkul. Folyamatosan vesziteni kell az alkarom, hogy probaljam mozdulatlanul tartani. FFB nelkul viszont sokkal jobb a helyzet, megforditva a mokat, ott kozepre huzza a joyt, es nem kell erot kifejteni ha iranyitani akarod a gepet. Olvastam mas is igy hasznalja, mert 100 x jobb. kenyelmesebb pontosabb.

Persze ird le mit, hogy csinalsz erdekel, hatha van valami trukk ami meg tud segiteni. Vagy csak nekem van hibas joyom 3/4 eve vagy mikor is vettem :)
Gondoltam el is adom amugy, mert bs-re nem jo, de hat amennyit jatszottam vele, max 20 ora, mondhatni vadi uj. De igy ffb nelkul tudtam hasznalni.
Hangsulyozom mas repulos jateknal tenyleg jo, hogy erzed mikor esik at a gep stb, de itt csak bosszusagot okoz.

szerintem

DummyBoy
o.O ... Érdekes ...

Akkor nekem nem ugyanolyan G940-esem van :) Szerintem qrva jó az FFB ...

IL-2, ROF és BS alatt is tesztelve :)

20% deadzone? Mihez kell akkora deadzone? FF off? Az a lényeg az egészben :)

Leírjam a beállításaimat? xD

alma2
egy-ket honapja kijott egy uj firmware a g940-hez, kicsit javit az oriasi holtjatekan. igy is 20 %-on van a deadzone, hogy hasznalni lehessen, es termszetesen FF off. Valami hihetetlen alkalmatlan erre a jatekra az a joy :)
Tudom irhattam volna elobb is :)

szerintem

DummyBoy

TracirFixer-t meg nem tudom leszedni :S
ÖÖÖ nem tom egy orosz fórumról szedtem le és orosz a játékom.
A NewInput.dll úgy tudom van külön orosz és angol verzióhoz is, a megfelelõt használtad?

DummyBoy
TrackIRFixer-t próbáltad már?

Heló!
Beraktam a NewInput.dll-t a bin/stable/ és nem mûködik a FreeTrack nem ismeri fel semmi. Nem tudom mi lehet a baj már szinte mindent megpróbáltam. PLS help!
freeview kérdés visszavonva, közben megtaláltam LALT+C
egyébként a freeview-t be lehet valahogy állítani? Vagyis, hogy egérrel tudjam irányitani a nézõpontot.
Nekem nem force-os a joyom de ha a trimet kiszedem (reset) akkor felrántja a gép orrát de annyira, hogy simán csinál egy hurkot. Remélem ez nem normális. :) Ez mitõl lehet? Félek trimmelni már mert tökre irányíthatatlan lesz a gép.
DummyBoy
Jaja :) Csak kínszenvedek vele jelenleg, mert nekem mindig hetekig tart belõni egy normális profilt hozzá :)

Úgyhogy most folyamatban van, éppen BS profilt gyártok hozzá ...

macleody
Ezek szerint nem egy alakváltó fajhoz tartozik :)

Dummy: az frankó kis szerkezet lehet.
DummyBoy
Múlt héten megjött a G940-esem, és sajnos nem állok olyan jól anyagilag, hogy megtartsam emlékbe :)

LeonSilver
Bár többek szerint Dummy valójában egy úr az ûrbõl, neki is csak két keze és két lába van ergo nem igazán tud mit kezdeni két joyal, két gázkarral és két pedállal. ;)

macleody
Na Dummy, meguntad?
DummyBoy
Üdv Urak!

Sorry az OFF-ért, de Saitek X52 Pro és Saitek Rudder pedál eladó!

Képek és részletek priviben!

Sanyo
Én pedig kijavítom a hibát. :)

www.pcpilot.hu

macleody
Szívesen :)
Köszönöm szépen. Jó tudni, hogy szimulátoros berkekben ilyen segítõkész emberek vannak.
macleody
Feltöltöttem ide.
Hali
DCS: Ka-50 kezdõknek - az alapok címû leírás(http://www.pcpilot.hu/dcs/dcs-ka-50-kezdoknek-az-alapok.html) alján található a tutorialhoz készült pálya letöltéséhez egy link, ami nem jó. Nem tudnátok egy jó linket adni hozzá?
Köszi, igazad lett így már jó.
LeonSilver
Elõször próbáld meg a \Ka-50\Config\ mappában található Producer.cfg fájlban a ForceFeedbackEnabled = true; -t átírni false -ra!Ez egyébként is igen hasznás mert erõforrást szabadít fel.