4747
-
#4026 Már az eleje is érdekes volt, amikor a 4 gép egymással szemben, kört alkotva forogtak. Most indul a harmadik nap. -
#4025 Aha. Legalábbis a cápákat 22.00-kor biztos hogy megnézem. -
bgabor #4024 Néztem vagy negyedóráig a betonon ácsorgó F-5ösöket, aztán kiléptem. Tényleg van aki ilyeneket néz? -
#4023 Apa kezdődik: VFAT 2010. -
bgabor #4022 Én próbáltam, szerintem jó játék. Tény, hogy árkád, de ettől még remek cucc. Bár a black sharkban lehetne ilyen géppel repülni a rongyos elavult kamov helyett. -
Wampa #4021 Bocs az offért
De valaki próbálta ezt az uj Apache Air Assaultot?
Basszus,nem értem ,ha az nem is reális(de lehet hogy az lenne)hogy olyan szinten mint a BS ,de legalább erre a grafikára,meg urambocsá repmodelre ráhuztak volna legalább egy olyan fülkét, mint ami a modolt EE ben van......az olyan nagy dolog lett volna?
A grafika nekem teljesen mgfelelne,a földi egységek is (kicsit ritkitva:)....de erre realistic módban nekik az az élethű,hogy ki lehet választani,a rakéták hány sec mulva töltődnek ujra a levegőben.
Értem én,hogy Tom Clancy a divat,de itt tényleg ,sztori nulla,két szék között leesnek a földre,mert Árkádiában se fognak vele nyomulni,meg Szimfalván se.
Pedig lenne feelingje,a flir meg teljesen pofás,a hőkamera is. -
Baleetank #4020 Bocsánat a net nem lehet gond...... -
Baleetank #4019 Próbálok belépni a megadott ip címre de 10 perc töltés után mindig megunom! :)
A nem nem lehet gond .... nem értem?!?! -
Baleetank #4018 Köszönöm , jó pap holtig tanul!
Igen igazából az a jó hogy itt tényleg egy szimulátoról van szó és nem csak "lőjünk szét mindenkit" típusú játékról.
Nincs is annál jobb érzés mint amikor a fedezék mögül kibújva az ellenség megszórása után meglátod és hallod a feléd tartó különböző , személyedet megsemmisíteni akaró fegyvereket.......és közben a karácsonyfa effektus mellett ordibál a gép hogy nézd ezt , nézd azt ! :))))) -
Caterpillar #4017 Noh meg azt se felejtsük el hogy a kopterek nem tudnak egy bizonyos sebességnél gyorsabban repülni köszönhetően a rotorlapátoknak. Ugye azzal tisztában vagyunk hogy a rotorlapátok vége tulajdonképpen nagyobb sebességgel "forog" mint a tengely, és egy adott sebesség fölött nincs más mint a hang határ azt meg annyira nem kedvelik a lapátok.
Szóval nem csak a dőlésszög de a sebesség is maximalizálva van. Bár gyanítom a kettő itt és most erősen összefügg! -
#4016 Régen nem repültem már, de erre van egy műszer ami mutatja a rotorok dőlésszögét ... Az sípol ...
A HSI-től balra lent ... Arra kell rágyúrni, hogy 13 fölé ne nagyon menj ...
Koaxiális rotornál nem csak a sebesség, de a manőverek is kiválthatják, hogy a rotorok összeérjenek.
SimHQ leírás erről -
#4015 Inkább sebesség függő a dolog. 250 fölött már óvatosabban kell kezelni a gépet. -
bgabor #4014 Ez engem is érdekelne, velem is többször előfordult.
Azt figyeltem meg, hogy akkor esik meg, ha a rotorok fordulatszáma túl magas, majdnem lemegy a skáláról. Van valami fordulatszám korlátozó kapcsoló? -
Solt #4013 Szia!
Mi az a bizonyos sebesség? -
Baleetank #4012 Sziasztok
Itt még új vagyok de a sim-ek világában elég jártas vagyok! :)
2 éve nyomom a DCS BS-t és nagyon megfogott de még mindig nem jöttem rá valamire.
Tudom 100 oldallal előrébb már feltették ezt a kérdést ( még kép is van róla ) , de már nem bírom tovább mert így szimulációban játszhatatlan a játék!
Az lenne a kérdésem hogy amikor ( real fligt mode ) felszállás után gyorsítok és elérek egy bizonyos sebességet akkor az alsó rotor megdől úgy hogy a jobb oldalt össze is ér majdnem ( néha szokott ) de előtte sípol valami hogy gáz van ....... ami ugye természetes mert van!
Szóval nem tudna nekem valaki valami tippet adni hogy mit ronthatok el az indítási procedúrán vagy melyik valamit kell még le-be kapcsolnom???????
Nem szimulációs módban nem csinálja , de én meg úgy nem szeretek repülni mert az olyan mint ha a kocsiban csak kanyarodnod kéne! :)
Előre is köszi a válaszokat Balázs -
virtualpilots #4011 A VML csapat úgy döntött, hogy TS3 és játék szerverét megnyitja a nyílvánosság számára.
Bárki feljöhet beszélgetni, vagy akár játszani szerverünkre amikor kedve van hozzá.
Előfordulhat hogy a szerverünkön jelszó lesz, ilyenkor a VML gyakorol, de ez hetente 2-3 alkalom és alkalmanként 1-2 óra. Ebben az esetben nézzetek vissza később.
TS3 elérhetőség:
IP: 157.181.240.57
Port: 9955
A játékszerverünket megtaláljátok a szerverkeresőben.
(!!!fogparam érték gyári!!!)
DCS:BlackShark és FC 2.0 használókat egyaránt szeretettel várunk!
-
#4010 Van valami progi amivel 3d-s cuccokat lehet betenni? Pl. épületet, fát vagy bármit. -
SzKrisztian #4009 Feltettem újból a Black Shark-ot és a friss telepítésre tettem fel a pach-et, legutóbb a már fent lévő BS-re tettem lehet az volt a gond, pedig semmi mod nem volt fent csak a sima BS, eddig úgy néz ki hogy nincs gond. Azért kösz a segitséget. -
#4008 Érdekes, nekem nincs ilyen problémám velük. Lehet el kell küldeni őket egy kis szabira ;) -
SzKrisztian #4007 Ismerem ezt a kapcsolót :) és szoktam is használni, a patch előtt soha nem volt ilyen gondom, mindig tudtam komunikálni, de mióta feltettem a patch-et azóta van ez a gond, a ground crew-nál olvastam hogy ha a földön vagyunk és nyitva a fülkeajtó akkor is lehet velük beszélni, próbáltam ezt is de igy is ugyanaz a helyzet, néha müködik, néha nem. -
#4006 -
csolee #4005 Hi Frank2!
Más egységekkel összedolgozni:
- nem lehet, azaz
- TS3, ha emberekről beszélünk
- füst rakétával megjelölés, ha emberekről beszélünk
-
SzKrisztian #4004 Nemrég tettem fel az 1.02-es pach-et és azóta nem mindig müködik a rádiózás, mind az ATC mind a ground crew-nál tapasztaltam hogy néha válaszolnak de legtöbször nem, ilyen hiba nem volt a patch előtt, másnak is jelentkezett ez a hiba? Van rá valami megoldás? A segitséget előre is köszönöm. -
franko2 #4003 Azt nem tudjátok hogy a datalink csak ka-50-ek közt müködik vagy más egységek közt is. Például van egy repülőgép ami tudja radarozni a földi egységeket az áttudja küldeni az ellenséges egységek pozicióját? Esetleg az megoldható hogy ha több Ka-50-es van, egy AI-t előre küldeni hogy deritse fel a terepet és átküldje datalinken az eredményt? -
#4002 Rajta lesz. Teacher. :) -
csolee #4001 Na igen!
Ezt tudom, de legközelebb ne feledd a T betüt kirakni a gépedre, vmi jól látható helyre!
-
#4000 Igen, singli vagyok de nem közösülök veled. Csúnya perverz bácsi. :) -
csolee #3999 Üdv Mindenkinek!
Időről-időre megpróbálkozom a kérdéssel:
(Legutóbb macleody próbálkozott asszem)
Van vki, aki beszállna egy kis közös repülésbe?
Vagy mindenki singli?
További szép napot!
-
franko2 #3998 Ezt a képet már legalább egy évvel ezelőtt láttam, már akkor is azt irták hogy DCS következő része az Ah-64 lessz. De nekem már akkor is gyanús volt, hiszen akkor még az A10-ről is alig volt 1-2 kép meg némi infó, ráadásul még mindig nem jött ki a rendes verzió ezért nem hinném hogy már itt tartanának a következő géppel. -
Caterpillar #3997
Erre azért nem vennék ciánt! ;) -
bgabor #3996 Ah-64A sehogy se lesz, csak a vágyálmainkban létezik. -
#3995 kérdés!
jelenleg 1.0.1c verzsönt használom.. namostan szeretném majd "tiszta" telepítéssel felrakni 1.0-ra az 1.0.2 peccset
az lenne a kéréds, hogy az új verzsön megoldja azt az idegesítő problemót amiben vihkr lövés után "ellen" nézet, majd vissza kabin nézetre váltáskor felhangosodik a hajtómű zaj
ugyanez vagyon cold&dark indítás esetén amikor a 2es hajtűmél a condition levert feltolom
máskülönben, van e bármilyen változás... (1.0.2 txt nem sokat ír) -
#3994 "esetleg valami tehetséges ember olyasmit fejt vissza egy kulcsfontosságú rendszerről amit nem kéne,és esetleg közkinccsé is teszi"
nem hiszem hogy az eredeti gauk szoftverét rakják a progiba... ez csak tipp;)
ezzel az Ah-64A -el akkor most hogyan lesz? külön lesz pilóta, és lövész szerep, vagy repkedés közben bekapcsolható valmiféle autómata gépágyú rávezetés? helit vezetni amúgy is fárasztó.. nem hogy két szerep között ugrálni, +mindenzt "billentyűn" keresztül...
ebben az egész DCS féle dologból még mindig valmi épkézláb kampány generátor ami hiányzik... nem hiszem el hogy valmi egyszerűbb rutint ne lehetne erre kitalálni -
Sidewinder #3993 A Ka-50 egy kis számban rendszeresített gép. Amit egyébként Csecsnföldön is kipróbáltak. Mostanában nyilatkozhattak először azok a pilóták akik ott repülték a típust.A Ka-50 ha a példányok kiszolgálják idejüket akkor részben múzeumokban a rosszabbul járt fele pedig kohóban végzi majd.Valószínűleg maradnak fent gépek mint afféle "old timer",mert az oroszoknál is becsben tartják manapság a régi technikát,nagy rakat Po-2,I-16-osok,I-153-asok,DiT-ek erre bizonyíték,vagy a régi Jakok amik bár jobbak voltak mint a delfin,de Hruscsov személyes döntése miatt a Delfin került gyártásra.Ezek a gépek repülnek a MAKS-on. De hacsak nem vesz ezekből valami afrikai diktátor akkor valószínűleg nem lesz eltejedt típus. Az meg,hogy ezekre 2 féle jövő áll:kohó,vagy szerencsésebb esetben múzeum,nem jelenti azt,hogy 100%-ban lemodellezik neked az összes rendszerét. Mert lehet,hogy ezekből pont a besugárzásjelző bekerült az új Ka-52-be.És akkor még élő,és kényes dolga a technikának. Az A-10C-ről megkaptak mindent,az valószínű,mivel tudtommal ez az orosz fejlesztőcég nyerte az USA nemzeti gárdája A-10 szimulátorra kiírt pályázatát. De szerintem ez nem jelenti azt,hogy mi otthon a PC-n ugyanazt kapjuk minden rendszerből és eljárásból 100%-ban mint aki USNG ruhát viselve tépkedi a botot. Elég ha 98%-ban megkapjuk,az is kurva élethű lesz,akár csak itt a Kamov esetében. Nem kell mindent titkolni,de van egy szűk kis rész,(ez lehet,hogy kevesebb mint 10%) amit egyszerűen biztonsági okból nem tudhat meg akárki. Jól meg kell nézni,hogy mi is az,mely rendszer,mert megfelelően kihagyva,vagy lebutítva,még ugyanúgy nagy élményt ad,de nem fed fel semmi olyat amit nem kéne.Én nem hiszek abban,hogy bármely ország 100%-ban az egész világ rendelkezésére bocsátaná valamely szolgálatban álló haditechnikájának minden rendszerét 100%-realizmussal egy civileknek készülő szimulátorban.Mert egyszerűen veszélyes. Főleg,ha a szimulátor modolható is,mert,(nem értek a programozáshoz,ezért lehet,hogy nagy baromságot írok most) esetleg valami tehetséges ember olyasmit fejt vissza egy kulcsfontosságú rendszerről amit nem kéne,és esetleg közkinccsé is teszi. Az meg,hogy miért nem 2személyes? Hát E.D. ilyen nem csinál 2 személyes technikát valamiért. Igazából nagyobb részt a katonai projectjeiből él(The Battle Sim, vagy a nemzeti gárda A-10 szimulátora),a civilekből kevesebb a bevétel,így kicsit valamennyire szarnak is ránk civilekre.Biztos,hogy meg tudnák valósítani,ők is,a másik híres orosz repszim fejlesztő, 1C:Maddox Games is csinál 2 és több személyes technikát is,igaz II.Vh-sat,de ők a civilekből élnek,így figyelnek rájuk,jobban mint ED-ék,de még az azóta mobilos vonalra átment G5 Software nevű orosz(ma már svéd tulajdonú) cég arcade helikopterszimulátorában(Fair Strike) is repülhető volt az Apache meg a Ka-52 is,Eurocopter Tiger is.Szóval nem hinném,hogy ne lenének képesek a megvalósítására. -
bgabor #3992 Gondolkodjunk már picit plz!
Ahogy olvasom a hsz-edet, ez rád is vonatkozik.
Elvégre ha korábban sikerrel lemodellezte számtalan szimulátor az kétüléses Apache-ot, akkor ma is meg tudnák oldani. Ha tíz éve megvalósítható volt, ma is az lenne.
Ugye nem gondolod komolyan hogy bárki is lesz olyan kedves és neked az egyszerű felhasználónak kiad olyan technológiai információkat ami még használatban van függetlenül a korától..
Érdekes, a Ka-50el kapcsolatban a besugárzásjelzőn kívül az összes infót gond nélkül kiadták az ED-nek, annyit legalábbis, amiből kényelmesen el lehetett készíteni a Black Sharkot.
A DCS A-10C kapcsán most ugyanúgy kiadják a szükséges infókat az amcsik, pedig aztán az A-10C, ha végre az összes A-10est C szintre modernizálják majd, még jó néhány évig(évtizedig) lesz az USA fő CAS gépe. Szóval nem kell itt hasraesni a titkolózástól és túlmisztifikálni a dolgokat. -
Caterpillar #3991 Kérlek mutass már nekem legalább egy olyan gépet a Flanker 2.0 óta aminek a vezetéséhez 1 -nél több ember kell és az alapesetben is repülhető bármelyik szimulátorral Flanker 2.0 -tól DCS A-10C -ig..
Szerinted miért nem a Mi-28N van lemodellezve, vagy miért nem a Mi-24? Vagy miért nincs repülhető Alba, vagy akármelyik másik repülő eszköz ami 2 fős... Gondolkodjunk má kicsit.
Ráadásul a Mi-28N is maximum egy szép álom lesz.. Soha nem fog bekerülni szimulátorba mint ahogy az Apache -ból is maximum az A változat ami már nem repül túl nagy számban.
Másik amitől agybajt kaptam a besugárzásjelző... Ugye nem gondolod komolyan hogy bárki is lesz olyan kedves és neked az egyszerű felhasználónak kiad olyan technológiai információkat ami még használatban van függetlenül a korától.. Igen az usának efhuszonkettője van... Az oroszoknak meg momentán nem az usa az ellenség.
De ha a Ka-50 nem tetszik akkor a Su-25T re mit mondasz? Az egész orosz légierőben alig van belőle és ha kettőt véletlenszerűen kiválasztasz jó eséllyel nem lesznek egyformák. Valahol ED fórumon írták is hogy nem csakhogy nem valósághű a kabin mert még titkos de nincs is két egyforma belőle. (mellesleg már abban is újabb fajta besugárzásjelző van)
Gondolkodjunk már picit plz! -
bgabor #3990 Rendszeresítették, mert a megépült példányok mind az orosz légierőben szolgálnak 2000 óta. Azért nem rendeltek belőle többet, mert a kilencvenes évek közepén az orosz fegyveres erőknek a munkabérek kifizetésére meg a karbantartásra se volt pénze, nem hogy új gépek vásárlására(ezért rohandt el a dicső szovjet flotta a kikötőkben)
Mire lett pénzük, már belátták hogy a Ka-52, de főleg a Mi-28N jobb gép, ezért ez utóbbi kerül majd nagy számban rendszeresítésre. Ezért ezt kellett volna lemodelleni, ha már mindenáron orosz gépet akartak szimulátorosítani.
Az Apache pedig lehet hogy tucatnyi játékban volt már, de mondj egyet a amelyikben ilyen részletességgel, mint a BS-ben a Ka-50. A másik dolog, hogy az általad említett játékokból a legfiatalabb is tízéves már. -
Sidewinder #3989 Ha meg nem titkos tényleg nem tudni miért nincs benne. De valószínűleg titkos és ez lehet az ok. A datalinket persze úgy értettem,hogy adja a célkoordinátákat rajta neked a másik gép,vagy te adsz neki. Nyilván nem ugyanaz mint a besugárzásjelző,de sejted mi merre van. Egyébként több különböző változatú prototípus is épült:
http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?id=223&cid=17&min=0&orderby=dateA&show=12KA-50 másik proto
De a játékba ez valószínűleg legegyszerűbb szerény verzió jutott. -
Sidewinder #3988 Szerinted mért nem rendszeresítették? Mellesleg datalink. Abbó is tudsz kapni céladatokat,plusz ajvékol rendesen ha fognak. Tényleg érthetetlen,hogy a játékba miért nem került besugárzásjelző.De valószínű egyszerűen nem engedték. Apache-ot lemodellezni? Egy tucat játékban volt már. A Ka-50 gyártását egyébként leállították. Van kb. 15 példány a légierőben,aztán kész. Nem lesz tömeges rendszeresítés. A Ka-52-őt rendszeresítik. Mi a titkos rajta? Az amit annak nyilvánítanak. Az,hogy nem fogják tömegben rendszeresíteni a gépet,az még nem jelenti azt,hogy 100%-ban minden civil megkapja PC-re. Az ED orosz fejlesztőcég,de attól még nem kapnak meg mindent otthon sem. A gép kezelése,(hajtóműindítás pl) baromi élethűnek tűnik,legalábbis nekem. De nehogy már elvárjuk,hogy 100%-ban a pc-nken fog heverni a gép.Az avionika egy része mindenütt titkos. Itt épp ez volt a titkos.Érthető okokból. -
bgabor #3987 Titkos? Ez a helikopter a nyolcvanas évek közepének technikai színvonalát képviseli, mi a titkos rajta? A nyugattól féltik ezt a "színvonalas technológiát", aki F-22őt meg F-35öst épít? Hol vannak ők ehhez a szinthez képest?
Mellesleg nem értem akkor a fejlesztők miért nem rakták bele a default Lock On-os szovjet besugárzásjelzőt, a semminél jobb lett volna.
Egyébként a helikopter kőkorszaki ellenség észlelési képességein ez nem változtat.
Gyakorlatilag ha ez a gép felderítési információk nélkül berepül egy ellenséges vidékre, mire észreveszi a különféle fegyegetéseket már rég lelőtték.