4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• GaBika6
    Hali!

-bal ctrl+e 3x.
    -nem tudsz menteni a küldetéseket végig kell csinálni.
    -ha minden feladatot teljesítettél akkor leszállsz és kilépsz a küldetésből, akkor teljesítettként tünteti fel és jöhet a következő pálya. Ezt az á billentyűvel tudod ellenőrizni hány %-nál vagy.
    -a javítás 3 perc várakozás kikapcsolt állapotban a bázison. A tankolás, felfegyverzés földi csatornaváltás a kapcsolón (manual) és billentyűkombinációkkal tudsz választani. ű-betű és f10 aztán ami kell.
  • maguroster
    Sziasztok!Udvozlok minden Black Shark pilotat!

Eleg kezdonek szamitok,de azert mar elrepkedem es lovoldozom,game modban.
    Szuksegem lenne egy kis segitsegre,mert ezzel a rengeteg bill.komboval nem igazan boldogulok,angolul. Kerdeseim:

- hogyan tudok katapultalni
    - tudok e menteni ugy,h. kesobb onnan folytatom a bevetest
    - v.mint h. mit kell csinalni a kampany elso bevetesenek a vegen,mert miutan vegigrepultem a nav. pontokat es visszatertem a kiindulasi pontra,nem tortent semmi
    - es meg egy,van e lehetoseg a gep tankolasara v. javitasara a bazison

A segitseget elore is koszi!!!!
  • GaBika6
    Aki skin-eket cserélt és működött neki az írja már le melyek azok. Simán modman vagy át kellett valamit írni, stb... THX!
  • Sidewinder
    Régóta láttam videokat a youtube-on ami az egyetlen akciófilmből ami a Ka-50-esről szól. Ma végre megtaláltam a filmet is,meg feliratot hozzá. A Film 93-as alkotás szóval nem egy HD minőség viszont.A zenéje igen szar(legalábbis nekem nem jön be),maga a történet nem rossz,meg a film tipikus 90-es évek eleji akciófilm korrekten meg van csinálva kivéve ,leszámítva egy két robbanást. Ami különlegessé teszi a filmet,hogy a főszereplők többségében nem színészek,így a Szpecnaz parancsnok őrnagyot például egy igazi VDV tábornok alakítja,aki mellesleg a SZU hőse is,a másik főszereplő aki a gépet vezeti, meg a Kamov gyár berepülőpilótája,Dmitrij Avtuhov,de feltűnik Szergej Mihejev is,aki nem meglepő módon a gép főtervezőjét alakítja. Sok trükk, meg szuper effektek nincsenek.
    torrent

angol felirat

videó a filmből sokkal jobb zenével
  • messerharcos
    Sidewinder, bgabor , köszi!
  • macleody
    Dehogynem: Маяк :)
  • Sidewinder
    Az a valami piros lámpa a hasán a Majak lámpa. Az amiatt van főleg,hogy azzal jelezzék,hogy a gép hamarosan indulni a fogárnyak meg forogni fognak. Épp ezért illik már már az APU (vagy VSZU) elindítása előtt bekapcsolni,mert fontos figyelmeztető a való életben,hogy a madár hamarosan életre kel,és ha valaki közel jön,be a forgószárny alá,az szegényebb lehet egy fejjel. A jobb oldali függőleges kezelőpult alsó részén az egyik kapcsolósor elején van a kapcsolója,fedél nélküli kapcsoló. Ha az ellenséges területre érsz akkor érdemes lekapcsolni. Ha angol feliratú műszerfalat használsz,akkor a kapcsoló alá "anti collision light" felirat van írva.Orosznál meg csak simán Majak,de azt nem tudom leírni cirill betűkkel mert nem tudja a gép.
  • bgabor
    'Z' és 'U' billentyűvel választasz fegyvert, a kijelzőn mutatja melyik van éppen kiválasztva.
  • messerharcos
    No próbálgatom, gyakorlom, addig eljutottam legalább hogy feltudok szálni, használom az abris térképét, a navit ki tudtam kapcsolni de vmiért vmi piros lámpa igy is ég a hasán. El is tudtam repülni a célig, még lebegni is elviselhetően (8-10 km-el ide vagy oda) tudtam, aktiváltam a madterarmot, lézert, sisakcélzót, stb de egy valami sehogy se akart összejönni, nem tudom kiválasztani a fegyvert azon a oanelon ahol zölden kéne világitanija. Mit kell ahoz nyomnom hogy kiválassza? Mert a leirásban annyi van csak, válasszam ki a fegyvert, de nem találom mivel.
    És a következ kérdés, a hat switches szenvedés nem annyira jön be, már régóta össze akarnék rakni freetracket il-2-höz meg rise of flighthoz is, a dcs-ben van lehetőség freetrack használatára, vagy benne 2 vagy 6dof? Köszi előre is!
  • messerharcos
    köszi, és meg is van a hiba, miért nem akart ez menni, a + és -szt nyomkodtam felszállásnál alapból ez a kollektiv kar csak, a teljesitménynek hittem, a teljesitményt meg nem is használtam xD
    Mondjuk még mindig nem érzem de gyakorlom:)
  • LeonSilver
    Itt megtalálod, hogy mi mire való.
    "A helikopter irányítására a pedálokon kívül három vezérlőrendszer szolgál. A kollektív kar (collective pitch control lever), ami az összes rotorlapát állásszögét egyszerre változtatja (az emelkedést és ereszkedést szabályozva).

A sebességvezérlő szabályozza a hajtómű fordulatszámát. Ez általában egy forgó markolat az előbb említett karon. A helikopterek rotorjait egy adott fordulatszámra tervezik, és ettől csupán néhány százalékkal szabad eltérni. Ezt a folyamatot a kisebb gépeken általában a pilótának kell szemmel tartania, de az újabb helikoptereken ezt már egy szervo-visszacsatolású automatika (governor) elvégzi a pilóta helyett.

A ciklikus vezérlő segítségével lehet a rotorlapátok beállítási szögét a forgási sík valamelyik oldalára nézve megváltoztatni és a helikoptert ezzel a vízszintes síkban mozgásba hozni. Ez a vezérlő a pilóta előtti botkormány."

Alapvetően négy gomb "világítson", az ALT HOLD lebegéshez kell (de ahhoz sem kötelező, én nemigen szoktam használni).
  • messerharcos
    Sziasztok! megvan a black shark, és átanulmányoztam a pc piloton levő oktatási segédletet, itt: http://www.pcpilot.hu/dcs/dcs-ka-50-kezdoknek-az-alapok.html
    szóval, még repülni se igazán tudok, ezért lennének kérdéseim.
    Full reálban próbálom ahogy ott irták. Az első kérdésem az hogy mi a ciklikus és mi a kollektiv kar közt a különbség? Mert eddig csak hagyományos repszimeztem ezért nekem a fogalmaim közt az van hogy joy, vagy bot. A másik, ahoz hogy alapból repülhessek, az 5 kék gomb közül nyomjam be mindet hogy világitson? Elsőre ennyi kérdés a lebegéshez és reptér körüli keringéshez:) Köszi előre is!
  • DummyBoy
    Na, ezt nem is tudtam, köszi!
  • Kapido
    A www.digitalcombatsimulator.com-ról letöltöd ezt a két kiegészítést az user files mappából: DCS: BS v1.0.0 Training Tracks v.1.1, Training Menu Fix, és a szintén innen letöltött Modman 7.3 -mal feltelepíted...

...és lesz 1.02 Black Shark, téninggel!!!
  • raptorjesus
  • DummyBoy
    Sajnos a tréning küldik csak a régieken mennek ...

HA azokat is repülni szeretnéd, akkor fel kell tenni a BS-t peccsek nélkül, átmásolni valahova, és az átmásolt verzió jó lesz trainingre ... aztán megpeccseled, és a megpeccseltel lehet repülni :)

3 fajta Trim metódus van a játékban, ebből az FFB Trim a valós - az ugyanúgy működik mint az eredeti gépben, de FFB joy kell hozzá ... a másik kettő az segítség a nem FFB-vel rendelkező pilótáknak, ugyanis kicsit összetett a Trim dolog a BS-ban, olvass vissza és megérted :)
  • Sidewinder
    Felraktam az 1.01 majd az 1.02 patcheket. Tetszik mert végre van hangja a trimmnek:) Viszont nem tetszik abból a szempontból,hogy a trainig küldetések nem repülhetőek a patchelt játékban. Erre tudna esetleg valaki valami megoldást,vagy kell várni egy következő javítást ami esetleg ezt kijavítja? A "center trimm" opció mennyire valóságos dolog. Ez így van az igazi helikoptereken is vagy csak egy könnyítésnek lett berakva? Na befejeztem.Előre is köszi a segítséget.
  • Sidewinder
    kiváló cikk egy profitól
  • macleody
    Nekem is így volt egy próba erejéig, mert nem bírta a 2600XT.
  • DonZorro
    Nekem működik a 2 monitor. Mondjuk én csak a SHKVAL-t használom rajta. Az ABRIS-t nem akarom igazán, mert akkor a SHKVAL képernyője jelentősen lecsökken. Így viszont 1280*1024-ben megy és brutálisan jól használható célzásra egy ekkora képernyő...
  • SgtChris
    Üdv Urak! Tudnátok valami okosságot arra, hogy maga a játék a monitoron fusson, viszont az Shkval+ABRIS képe pedig egy másodlagos megjelenítőn? Mert eddig amit találtam, csupán a 3 monitoros megoldásokról ír...
  • LeonSilver
    Egyelőre marad a mostani. Ma nem leszek itthon, szóval holnap vagy az azt követő napokon bütykölöm.
  • beci43
    Leon,nem lehetne visszatenni a régi szövegdobozt?Nagyon zavaró,idegesítő ez a zöld háttér.
  • asw27
    Ha javasolhatok, akkor ezen háttér mellett a régi szövegdobozosra szavaznék. Már annyira hozzászoktam, hogy a jelenlegit idegennek érzem.
  • DummyBoy
    Valahogy nekem az első alap fehér jött be a legjobban ...

Ahhoz jöhetne a nagyobb betű ...
  • macleody
    Klassz a design de ezt a zöldet nem erőltetném :)
  • LeonSilver
    Még alakulóban van bár az is igaz, hogy mindenki ízlésének nem tud megfelelni :) Próbálok majd egy középutat találni de nem garantálom, hogy mindenkinek tetszeni fog.
  • csolee
    Leonsilver!
    nálam jól olvashatóak a feliratok...
    csak ronda - sztem
  • Kapido
    Lefixált géppuskával rég leszedted volna...
  • LeonSilver
    Kössz srácok de igazából az érdem nem az enyém. Én csak berakosgatom ezeket a scripteket. Sajnálatos módon nekem ezek a java meg mit tudom én mik annyira kínaiul vannak, hogy az már japán :)
  • beci43
    Köszi!
  • Scottt
    +1
  • Solt
    Grat Leon a munkádhoz!
  • LeonSilver
    Már érdeklődtem, ha meglehet változtatni akkor majd megcsinálom.
  • beci43
    Csak a betű típusok nem tetszenek,a régi jobb volt...
  • beci43
    Szia Leon!A default avatar nagyon jó,én nem is szavaznék másra.Egy ilyen sisak kellene "élőben"!
  • LeonSilver
    Beraktam egy "default avatart", hogy ne az az üres bigyula legyen addig is míg mindenki (illetve aki akarja) elküldi nekem a cuccot.
  • LeonSilver
    Srácok.
    Aki avatart szeretne az küldje el nekem pm-ben.
    A PM tárgy a ka-50 legyen, ebből tudom melyik topikba kell a kép.
    50*50-es legyen. Bármi lehet bizonyos kereteken belül, gondolol úgy is tudjátok mire gondolok.
  • beci43
    Még mindig küszködsz?Nem kellett volna letörölni a BS-t,ha újratelepíted,nem fog jobban futni.
  • Solt
    Parancssorba: Format C: