Samsung i900 OMNIA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Telefonszámokat, hozzá tartozó címeket, jegyzeteket, SMS-eket, mindent le szeretnék menteni a gépre, hogy aztán ha kész az Omnia, vissza tudjak rá mindent rakni.
Mi a legegyszerûbb módja ennek?
AVIRA - \"More than security.\"
Próbáld meg, hogy elállítgatod, újraindítod a gépet, aztán újra beállítod rezgõre. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem máshol már bevált.
Ha meg nem, akkor jön az, amit utálok hallani... HR 😞
Ezekrõl a ROM-okról van valakinek valami tapasztalata, melyiket érdemes, melyiket nem, melyiknek milyen nagy hibái vannak...
Shokka
OCK
QBUS
Meg még ugye van Ryzry, róla jókat hallottam, legalábbis nagyon rosszakat semmiképp 😄
Ja és az M2D egyik ROM-ban se szereti, ha fektetve próbálják használni?
Közben azon gondolkoztam, hogy a kijelzõ alatti hívógombok olyan típusú kiemelkedése, hogy felül a kijelzõ fölé emelkedik, alul pedig az optikai egér síkja alatt fejezõdik be, az ugye nem a gyári állapot? Tehát ezek a híváskezelõ gombok nem döntötten, hanem szépen az optikai egérrel és a kijelzõvel párhuzamosan kell, hogy álljanak, ugye?
Plusz ha fehér kijelzõnél egy foltban világosabb a kép, az már magának a kijelzõnek a hibája, nem pedig a digitalizálóé...
Asszem, lesz dolga a srácnak a garis szervizben 😊 Viszont azt is hiszem, hogy még a végén marad a cucc, szépen lassan összeállnak a dolgok, és sikerül kiküszöbölni a zavaró tényezõket...
Igaz nem vagyok olyan nagy eszköz nyúzó mint itt a legtöbben de nem is frissítgetek romot. Ill egy frisítés volt rajta amikor bevittem szervizbe és közöltem hogy a legújabb rom kéne rá. Tudom az gyári és sok embernek nem megfelelõ, de nekem mostmár semmi gondom nincs vele. Amire nekem kell tökétletesen megy nem fagyogat nem kell softreset, hard is csak egyszer volt. És tudom itt csak magamat ismétlem valóban nem gyilkolom mindenféle alkalmazással. Ami gyilkolás volt nekem most az annyi hogy az igo-t kihajintottam és tettem rá egy garmint. És ez is kellemes tapasztalat volt mert sokkal gyorsabb lett a navigációm stabilabb és ezt nem tudom miért van de nem zabálja úgy az aksit mint régen. Szóval ezt csak ajánlani tudom mindenkinek.
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Nem sokat töltögettem mobilon, de szerintem ez az Opera verziójától is függ. A 10-es végleges verziója nálam eddig jól ment ebbõl a szempontból. Mondjuk nem tudom mit töltögetsz, de vannak torrent progik is WM-ra ha gondolod.
Anzótól a magyar 28227-est használtam, azt dicsérték, meg minden, az új 28233-assal vannak gondok, így azt inkább nem raktam fel.
Nem tudom, mibõl gondolom, de ha jól gondolom, akkor nem minden ROM tartalmaz phone részt, így pl. Anzo 28227-ese sem (legalábbis frissítésnél ezt nem írja ki), ilyenkor az addigi phone-hoz nem nyúl, ugye?
Ja és múltkor nem igazán sikerült WiFin keresztül letölteni Operával a RapidShare-rõl és hasonlókról. Ott én voltam a hülye vagy tényleg nyûgös az ilyenre? Mit lehetne használni helyette?
Ha visszaolvasol a topikban biztosan dícsértem pár konkrét romot, próbáld ki azokat (nekem mindig betonstabil volt ugyanis, hónapokig használtam egy-két romot).
A Phone részek közül meg nálam a DHKX3 vagy mi (már pár hónapja eladtam a PDA-t, felejtek😊 volt nálam a legjobb.
A többit meg meglátjuk, amíg az Omnia megvan, nem lesz semmi más, azon egyszerû oknál fogva, hogy az Omnia árából venném a következõt 😊
Amúgy vicces ez a gyári ROM, én feldobtam 20%-nál a gépre, fél perc múlva 100-on volt, aztán most jó gyorsan visszaesett 80-ra. Meg vannak még elég sárkányos dolgai, annak ellenére, hogy voltak rossz tapasztalataim, én azért mégiscsak a fõzött ROM-ok pártját fogom.
Amúgy nem drága az, a 2G 40 papír, a 3G meg 60.
De ha Androidozni akarsz akkor gyorsan csapj le a hardveraprón a 60ezres Acer S100-ra.
Arena lesz ebbõl vagy marad az "Omnya", majd még kipróbálom más ROM-mal is.
Szóval összességében a stabilitásával vannak problémáim, nem szívesen mászkálok úgy, hogy bármikor beüthet valami gebasz. Plusz mostanában azt is eljátszotta párszor, hogy BT-n nem igazán akart átküldeni dolgokat, akkor jöhetett a Soft Reset (pedig éjszakára mindig ki van kapcsolva), és egy ilyen rendszerfelállást se nagy öröm kivárni...
Arenát meg eddig nem is próbáltam, teszteket, videókat, más LG-ket nézegettem, láttam videót a WiFijérõl, és annak ellenére, hogy elméletileg feleakkora proci van benne mint az Omniában (624 MHz vs. 312 MHz...), nem volt lassú. Plusz az FM transmitter is tetszik benne. Persze azért mindenképpen ki szeretnék próbálni egyet, de amit eddig láttam, az tetszett. Eddig úgy láttam, hogy semmi olyan dolgot nem nélkülöz, ami fontos lenne, meg úgy vagyok vele, hogy akkor tudjon kevesebbet, de azt akkor tisztességgel csinálja is meg.
Viszont kövezettek meg, de nekem kezd elegem lenni a WinMo állandó szarakodásából. Jó ez a nyílt oprendszer, csak ugyanez vele a baj is, nekem másfél hónap elég volt arra, hogy rájöjjek: nem szeretnék hetente-kéthetente mindent újra beállítgatni egy ROM-frissítés után, mert elõzõleg valami szétbarmolta a rendszert.
Természetesen tudom, hogy mennyi elõnye van a WinMo-nak és az Omniának, de valahogy már nem tudok érte rajongani, talán túl sokat vártam tõle.
Összességében kezdem úgy gondolni, hogy nincs gond a zárt rendszerrel, ha normálisan meg van csinálva, ha belegondolok, hogy hány programot kellett telepítenem az Omniára azért, mert gyárilag nem volt benne vagy ha igen, akkor abban se volt köszönet, akkor mindjárt más a dolog...
Viszont az igaz, hogy magasra tette nálam a mércét a gép, mert most már se a 8 gigás tárhelyrõl, se a WiFi-rõl, se az erõs LED-rõl nem akarok lemondani. Viszont több pénzt se szívesen adnék egy ilyen kütyüért, tehát a teljes tanácstalanság állapotába kerültem.
Most úgy vagyok vele, hogy megvárom a javítást, adok neki még egy esélyt, de ha megint eljátssza velem, hogy nem küldi el az SMS-t (na akkor nagyon berágtam rá), meg hasonlókkal szórakozik, akkor mennie kell. Jó cucc ez, de úgy néz ki, hogy nem nekem való 😞 És még azt se tudom mondani, hogy túl sokat vártam tõle, mert egy SMS-t azért csak el kéne küldenie...
Ja és kérem az újabb kõzáport: Arenában gondolkozom. Ahogy néztem, sok más alternatívám nem is lenne, i7110-es nem terem minden bokorban, WinMo kilõve, az Android drága (vagy fapados)...
De még talán megtéríthetõ vagyok, ha esetleg erre tévedne valami Arenáról Omniára váltó elégedett tulaj, akkor elgondolkoznék a dolgon.
És bocsi az ismét hosszúra nyúlt megszólalástól, de ez most kikívánkozott belõlem, meg talán néhány leendõ Omnia felhasználónak is szolgál hasznos információval.
Köszönöm a türelmet 😊
Másodszor pedig csak annyit jegyeznék meg, hogy már megint azt szopatják akinek eredeti motyója van. <#szomoru1>#szomoru1>
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
2; Nem kell sokat várni...
IGO-val kapcsolatban; Onnan mûködik az IGO, ahonnan telepítetted. De a másolás nem fog menni, eredeti IGO esetén semmiképp. Egyszerûen kell hozzá az eredeti kártya. Ezt elkerülendõ, én egy virágboltit másoltam fel a készülékre, és onnan is telepítettem. Így mûködik kártya nélkül is.
http://www.freetvmaci.info/
Ha jól tudom, telepítéskor nem megy fel a teljes szoftver a telefon memóriájára, gondolj csak bele: térképekkel, minden huncutsággal együtt többszáz megáról van szó...
Elnézést, hogy ide írom de a saját topikja "kissé" kihalt.
Szóval most vásároltam egy Omnia II-t és hát az I-Go egy 2 gigás kártyán ücsörög.Én viszont a saját, 4 GB-os kártyámat szeretném használni.Az volna a kérdésem, hogy miképpen lehet áttenni rá az I-Go-t ?Átlehet egyáltalán ?Vagy ha telepítem akkor a telefon memóriájára teszi a szoftvert ?
kössz!
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
http://www.freetvmaci.info/
Segítséget kérnék az omnia guruktól😊
Egy olyan problémám lenne a kicsikével, hogy az érintõképernyõ nem egészen ott érzékeli a dolgokat, ahol kellene. Kalibráció után(ami nem volt egyszerû, mert mintha végtelen ciklusba került volna...) a windows könyvtárban lévõ lcdtest.exe touch részében húztam a jobb oldalon egy függõleges vonalat kb fél centire a kijelzõ szélétõl, és lefelé húzva a gép által érzékelt rész egyre jobban konvergált a kijelzõ széle felé. Magyarul attól függõen, hogy hova nyomok, különbözõ mértékben tolódik el a kijelzõ által érzékelt pont.
Nem tudjátok, hogy ez mitõl lehet? kijelzõ csere, vagy csak elcsúszhatott vmi a kijelzõn?
HR is volt már, szóval nem szoftveres hiba lesz.
nekem amúgy régen olyan volt hogyha billzárt nyomtam utána nem mindig jött vissza, vagy csak nagyon lassan, esetleg csak a bekapcsoló gomb villogott zölden vagy fagyott is. ilyenkor sajna csak softreset segített. ez megvolt szoftver friss elõtt és után is, és ugy oldottam meg hogy olyan tokom van amiben nem kell a billentyûzár😊
tudom nem túl elegáns de nagyon megszerettem ezt a kis könyvszerû tokot😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Szerintem ez a biztos, eleinte én is megpróbáltam kigyomlálni, eltûntettem a telepített programok listájáról, aztán a Start menübõl, majd a Windows mappából is, így már megnyílni nem akart a drága, de a fájlátvitel még úgy se akart összejönni.
HR óta viszont nagyon pöpec, gond nélkül küld-fogad 😊
Ja meg egyszer operázás közben fagyott le, valószínûleg túl sok lap volt megnyitva, és elfogyott a RAM.