1623
Samsung i900 OMNIA
  • HoReSz1975
    Nekem nem sikerül a szinkronizálás, ezt írja ki sajnos. Nem tudom mi a baja. Valami tuti nem jól van beállitva, nekem nincs olyan, hogy My Internet...
  • kovytom
    Tudnátok ajánlani vmi jó mászkálós játékot omniára,megy rajta a cryzis?
    köszi
  • kovytom
    köszi sikerült nekem is!
  • nbs86
    Akkor jó navigálást! :)
  • banmarcee
    jaj bocs az első szmájlit nem akartam:S:D
  • banmarcee
    köszi, sikerült
  • nbs86
    meg még a Kapcsolatoknál a Kapcsolatok menü alatt a Speciális részben a Hálózat megválasztása My Internet, bár gondolom neked is az van.
  • nbs86
    Ha ActiveSync segítségével csatlakoztatom a géphez az omniát és a gépen ugye megy a net, akkor nekem a szinkronizáció után megy az omnián is netelérés. A Beállítások - Kapcsolatok - Böngésző kapcsolata automatikusra van téve.

Ugyanitt a kapcsolatokban pedig a Szolgáltató beállíátsokban kiválasztottam a T-mobile H-t és magától beállította a WAP, MMs mit tudom én miket.De ez első induláskor is a simkártyánál megkérdezte, szintén független ominán.
  • nbs86
    a sys.txt-ben benne van ez?

[device]
    type="SGH-i900"

[gps]
    port=3
    baud=4800
    source="nmea"
    disable_advanced=0

Ha nincs, akkor a igo mappában levő sys-txt-be ezt másold bele és próbáld úgy.
  • nbs86
    Beállítások - Rendszer - Speciális GPs be van kapcsolva?
    Ez rásegít a műholdak találására.

Vagy

[gps]
    port=3
    baud=4800
    source="nmea"
    disable_advanced=0

Illetve nekem ez az xtra-s cucc vagyis ez a gyorsabb pozícionálást segító letöltős vacak ki van kapcsolva és szabad ég alatt viszonylag gyorsan jelet fog a készülék.
    Beállíátsok - Rendszer - Speciális GPs (kikapcsolva)
    Registry buhera kicsit:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver
    Ezen belül:
    CurrentLogFile (ez az értéke: \GPSID_log.txt)
    OldLogFile (ez az értéke most: \GPSID_log.bak)
    Na ha rámész ezekre a kulcsokra, akkor ezt az értéket töröld ki, ne a kulcsot, csak az értéket, tehát a GPSID_log.txt-t és a GPSID_log.bak-ot töröld ki. Mentés. Softreset.
    A gépen a legkülső részben van két fájl a GPSID_log kezdetűek, amiknek az értékét az előbb semmire változtattad, ezt a két fájlt töröld ki.
    Kész is, most már nem függ a gps ettől a plusz adatletöltő valamitől.
    Én azt vettem észre, hogy érzékenyebb lett. Tiszta égbolt alatt viszonylag hamar jelet fog. Softreset után indított igo esetén pedig még hamarabb. Az első jeltalálatig várni kell többet, de után hamar elkezdi látni a holdakat.
    Persze ez nem kötelező, csak egy ajánlat, vigyázz a registrybe buherálástól, nehogy valamit feleslegesen módosíts.

Üdv.:
    nbs86
  • HoReSz1975
    nemtudod, hogyan kell összehozni a pc internet -ét az omniával, hogy tudjak omnia -t frissiteni, vagy igo -t Esetleg kiprobálni omnian keresztül a böngészést.

másik kérdésem: t-mobilos, vagyok, de a teló független, azt nem értem miért nem tudom a t-mobil honlapjáról elküldeni az SMS, MMS, GPRS WAP beállitásokat, nem ismeri fel a telomat a honlapuk
  • HoReSz1975
    mégegyszer linkelek a tok témáról:

Samsung Omnia I900 bőr tok, pontosan ilyen van nekem, csak olcsóbban vettem.
  • banmarcee
    Na mégse jött össze az IGO. Feltelepítettem, de kiírja hogy a beállítások gombot megéruntve adhatja meg a GPS vevő beállításait. De itt nincs beállítás gomb, a menüben lévő beállításokban van a rendszernél a külső GPS beállításai. Ott mit kell beállítani? mit kell még csinálni, hogy jó legyne?
    Köszi, marci
  • Bal0924
    Sziasztok!
    Lenne 1 nagy problémám. Van egy Samsung omnián i900-as.
    Nem találja a műholdakat normális időn belül. Csak 40perc és túl időn.
    Mi lehet a gond?

Azt a programot használom amit adtak hozzá. ( Nav N Go iGO 8.0.0.49545 jul 30 2008 )
  • nbs86
    nekem feltelepült, de nem akar működni.
    A szótárt sem tudom kiválasztani... :(
  • nbs86
    Indítsd a PC-n és ha szinkronizálod, akkor felmászik az omniára.
    Előbb a keretprogram, utána a szótár.
  • kovytom
    http://www.sorosy.com/wince/stdict21/
    Letöltöttem ezt a fajta szótárt,az összeset.és átmásolta az omniára.Elakartam indítani és azt írta ki,hogy érvénytelenpocket pc alkalmazás.
    Aki ismeri ezt a szótárat légyszíves írja meg,hogy tudnám elindítani!
    Köszönöm
  • nbs86
    http://np10-i900omnia.blogspot.com/2008/10/tartozkok-tok-auts-tlt.html

Az előbbi kép beszúrás nem jött össze..
  • nbs86
    Nekem is mágneses tokom van, nem láttam, hogy bármi baja lenne tőle.
    A sima mobilomnak is mágneses tokja volt, annak sem vettem észre bármiféle rossz hatását.

Nekem ilyenem van. A madaras áruházban vettem.
  • kidboy
    Hol lehet ilyen tokot venni, ilyen kell nekem is. De nem baj az ha mágneses?
  • Bobber
    Ne hívd TELÓNAK!!!!

Tokokról meg annyit hogy ami neked kézreáll. Én utálom a zoknis tokokat, így cristal tokot vettem rá. Sajna elég bóvli mert 3 nap után vége is lett ugyhogy most én is keresgélek tokot de nem tudom milyet tegyek rá. Amenyire tudom a mágneset tényleg nem szeretik ezek a készülékek, bár mint lejjeb olvashatod van aki azokat használja és nincs vele baja. De nézelődj a neten és ami tetszik és kézreáll azt vedd meg.
  • banmarcee
    Az IGO-ra rájöttem[#taps, de többi hasznos tanácsot várom, ill hogy milyen tokot ajánlotok!

Köszi
  • omnia76
    Nem TELÓÓÓÓÓÓÓ!!!
  • banmarcee
    Sziasztok!
    Most vettem egy omniát, tanulgatom a kezelését, de még nem jöttem rá hogy a navigációt hogy kell használni. Légyszives segítsetek!
    Bármilyen hasznos tanácsot várok omniások!
    Ja és milyen tokot ajánlotok hozzá?
    Köszi,
    Marci
  • HyuugaNeji
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem attól akinek ilyen telója van T-Mobile-ba:
    - Alapból Magyar nyelvű az Operációs Rendszer?
    thx!
  • Taibi
    Köszi, jól van akkor. Nekem is szinte ilyen.
    Beb*szna, ha egy pár ezer forintos tok tönkre vágná a cuccot. :)
  • HoReSz1975

Nekem ilyen van, de nem vettem észre semmit
  • Taibi
    üdv!
    Vettem egy tokot az Omniához,de csak itthon futott végig az agyamon egy kérdés. A tok nem kapcsos, hanem mágnesesen záródik. A mágnes a tok hátulján van, nem tesz valami kárt a készülékben, kijelzőben? Ahogy tudom a mágneseket nem igazán szeretik az elektromos cuccok (pl TV-k).
  • kovytom
    Sziasztok!
    Az miért van és hogy tudnám kikapcsolni...amikor használom a Igo-t,fél percenként hálózatot akar hívni és keresi,azt amelyik szolgáltatónál volt eredetileg.Elég zavaró,hogy mindig nyomkodnom kell,hogy elrejtés vagy kikapcsol,eltakarja a fél térképet.Másik kérdésem,hogy 20perc minimum,hogy megtalálja magát a navi.miért?
    Köszönöm
  • Bobber
    okés köszi a segítséget:)
    ki is próbálom majd szerintem a dolgot.
    Amúgy program memóriám nekem is van 53 mega viszont a tároló memória most is csak olyan 4.5 mega között vacakol:(
    azzal kell még valamit varázsolnom majd de nem tudom mit:)
    először is acsengőhangot fogom elhajíntani valahova az tuti.:)
  • nbs86
    SPB mobile shellhez:
    http://www.i900.eoldal.hu/oldal/ms3-athelyezes-sktools

És akkor nem a programmemóriába kerül. Hátha felszabadul még egy kis hely.
  • nbs86
    Az jó ötlet.
    Ez már tényleg kicsit idegesítő dolog.
    Mindenhol hülyére veszik az embert..
  • omnia76
    Úgy gondoltam mivel nem vagyok nyilvánosan cirkuszolós nő.Irok egy tisztel Tm levelet mindent lemásolva,másolatot küldve fogyasztóvédnek .Szerintem sem volt korrekt.
  • nbs86
    Szia!

Erre nem tudok tényleg mit mondani..
    Ez egyszerűen nevetséges, vagyis inkább szánalmas.
    Meg szerintem ilyet nem is lehet csinálni. Mármint ez lenyúlás.
    Ha szar, cseréljék ki. Még jó hogy nem állnak neki forrasztgatni, hogy csak a mikrofon volt rossz..

• omnia76
    Sziasztok!

Egy hete írtam,hogy gondom van az Omniámmal.Recsegett a vonal,másik fél nem hallott semmit csak szaggatva.Bevittem az illetékesékhez (Tm),hogy mivel 5hónapos a teló,és unom,hogy jobbulást kíván mindenki küldjék el szervizbe.egy hete történt,ma szóltak mehetek érte.Nagy vígan megyek,közlik velem kapok újat.Na mondom mi volt a probléma?Nem volt rá válasz,nem írt semmit a szerviz.Veszi elő a csajszi új készüléket,egyszer látom rakja bele az én úgymond "régi"aksimatNézek rá,mondom nem újat kapok?Neeeem!Csak készüléket,mondom neki és az aksi nem jár vele?neeeeeem szintén a válasz.Na mindegy rakosgatja,egyszer teszi rá az én "régi hátlapomat"Ekkor már elkezdtem röhögni,mondom de vicces vazz.azt mondta igy szokták.Mi történt ezután?Bekapcsolat és lemerült hálisten az én drága régi aksim:)erre nagynehezen belerakja az újat ami ugye járna .Mondom neki,te figyu már igaz karcmentes az enyém is de a hátlapot nem tennéd rá ami az övé?NEEEEEEEEEM,
    Szóval úgy hoztam el,hogy új készülék,új aksival régi cerkával régi töltővel,régi hátlappal.Szerintetek?Tmorbid?
  • nbs86

[gps]
    port=3
    baud=4800
    source="nmea"
    disable_advanced=0

Illetve nekem ez az xtra-s cucc vagyis ez a gyorsabb pozícionálást segító letöltős vacak ki van kapcsolva és szabad ég alatt viszonylag gyorsan jelet fog a készülék.
    Beállíátsok - Rendszer - Speciális GPs (kikapcsolva)
    Registry buhera kicsit:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver
    Ezen belül:
    CurrentLogFile (ez az értéke: \GPSID_log.txt)
    OldLogFile (ez az értéke most: \GPSID_log.bak)
    Na ha rámész ezekre a kulcsokra, akkor ezt az értéket töröld ki, ne a kulcsot, csak az értéket, tehát a GPSID_log.txt-t és a GPSID_log.bak-ot töröld ki. Mentés. Softreset.
    A gépen a legkülső részben van két fájl a GPSID_log kezdetűek, amiknek az értékét az előbb semmire változtattad, ezt a két fájlt töröld ki.
    Kész is, most már nem függ a gps ettől a plusz adatletöltő valamitől.
    Én azt vettem észre, hogy érzékenyebb lett. Tiszta égbolt alatt viszonylag hamar jelet fog. Softreset után indított igo esetén pedig még hamarabb. Az első jeltalálatig várni kell többet, de után hamar elkezdi látni a holdakat.
    Persze ez nem kötelező, csak egy ajánlat, vigyázz a registrybe buherálástól, nehogy valamit feleslegesen módosíts.

Üdv.:
    nbs86
  • nbs86
    Szia Bobber!
    Nekem fent van minden amire szükségem van, nem skinezem, egyszerű windows hátterem van, semmi extra. Mindent amit lehetett a my storage-re telepítettem, tényleg majdnem minden ott van. Így 55 mega szabad programmemóriám van, ami mindenre elég volt eddig. Néha lefuttatok egy tisztítóprogit, az letöröl sok felesleges vackot.
    Na de a problémára térve, megváltoztatható az, hogy a csengőhangot honnan keresse a gép. Remélem van a registry-be buherálni képes programod.
    Ha nincs, bármilyen ingyenes registry editor megteszi.
    Ha megvan, akkor HKEY_Current_User\ControlPanel\SoundCategories\Ring\Directory Ha ide eljutottál akkor a Directory értékét változtasd amire szeretnéd, pl: \My Storage\ vagy \Storage Card\, ha külső memóriákártyán vannak a cuccok.
    Mentés, softreset és hajrá. Remélem sikerül!

Üdv.:
    nbs86
  • Bobber
    viszont a nagy pda gurukhoz nekem is lenne egy kérdésem.
    Állandóan memória gondokkal küszködök.
    Tudom tudom ne a main device-ra telepítsem az adott dolgokat. Elvileg nem is oda telepítem mégis sok minden csak oda hajlandó települni. Elvileg a tcpmp-t azt átraktam ill olyan verzióm volt ami már képes a my storage-ra is települni szóval az nem ott van.
    Viszont az spb mobile shell az sajna a progi memóriába települ.
    Úgye megosztva van 98 mega program és 98 mega műveleti memória.
    Na most sajnos nekem ez a program memória akar mindig elfogyni:(
    olvastam forumokon dolgokat hogy töröljem le az alap háttérképeket stb. ezeket meg is csináltam de sajna az kevés:(
    mások irkálják hogy van 30 mega szabadjuk ami elég érdekes mert amennyire én tudom jóformán egy HR után van annyi szóval valószinü hogy ők nem skinezik a telefonjukat és semmi extra nicns rajta de akkor is érdekes számomra:(
    Szóval kérem a tanácsokat:)
    ja és egy másik kérdés. Tudom hogy a csengőhangokról már volt szó. Tegyem be a my Documents\My ringtones könyvtárba.
    ezzel csak az a gondom hogy ezis a program memóriát zabálja le. Nem akarom elhinni hogy nem lehet egy ilyen készüléken beállítani hogy a memókártyán vagy egyéb tároló helyeken lévő hangokat hívjon be az ember csengőhangnak. Segítségeket előre is köszönve: Bobber
  • Bobber
    így látatlanba nem sokat tudok rá mondani de nekem pl az volt a tapasztalatom hogyha csak mint pda volt a készülék bekapcsolva akkor nekem se vette a műholdak jeleit. Viszont hogyha a telefon is be volt kapcsolva rajta akkor pillanatok alatt felcsatlakozott és nem kellet semmit se szórakoznom a portokkal.
  • kuolla
    Hali!
    Most vettem nemrég omniát és külön hozzá igo 8at... elindul meg minden, de valamiért nem veszi a műholdak jeleit. Ez miért van? Portok be vannak állítva (3 és 9) és az adatátvitel is (4800) de valami nem müxik. telefon be van kapcsolva és az xtra is... valami ötlet?