1623
Samsung i900 OMNIA
-
nbs86 #423 A főmemóriád nem túl kevés?
Böngésző sokat szemetel és az helyet foglal, emailek, letöltött cuccok.
Nekem 28 mega körül van a szabad memória tárolásra és sosem írt kritikusat. Programmemória meg 56-59 között mozog, nem futtatok sok mindent, mindig bezárom, ha mégis. -
kovytom #422 Abba segítsetek vki,hogyha a my storage-ra mentek mindent,és azt írja róla,hogy kb 7gigányi tárhely van még.Akkor miért írja mindig,hogy kritikusan kevés a memória,és nem is tudok rátenni semmit már? -
Bólem #421 Hali barbee!
Ha esetleg túl szeretnél adni rajta,mennyiért adnád el?!
Privátban keress nyugodtan ha el szeretnéd adni! -
nbs86 #420 A TMC-hez pár kép, hogyan is néz ki a dolog.
Így kell kinézzen végül a GPs portnál viszont legyen 3-as.
Az IGO8-ban meg ilyen kell legyen:
Persze a freki 94,8 vagy a petőfi adott városban levő frekvenciája.
a NO TMC signal heylett pedig TMC elérhető vagy ilyesmi.
Üdv.:
nbs86 -
nbs86 #419 A csengőhangokhoz még visszakrestem a dolgot:
Na de a problémára térve, megváltoztatható az, hogy a csengőhangot honnan keresse a gép. Remélem van a registry-be buherálni képes programod. (SKTools vagy bármilyen registry Editor)
Ha nincs, bármilyen ingyenes registry editor megteszi.
Ha megvan, akkor HKEY_Current_User\ControlPanel\SoundCategories\Ring\Directory Ha ide eljutottál akkor a Directory értékét változtasd amire szeretnéd, pl: \My Storage\ vagy \Storage Card\, ha külső memóriákártyán vannak a cuccok.
Mentés, softreset és hajrá. Remélem sikerül!
Üdv.:
nbs86 -
nbs86 #418 Többeknek ígértem privát üzenetben, hogy az említett TMC driverről írok pár sort, ami működik az Omniában.
Ezt akkor most megtenném:
1.
Első lépésként csináljunk egy backup-ot a készülékről. Erre például egy egyszerű és kényelmes program az SPB Backup.
2.
Fálmásuljuk a .cab fájlt és lefuttatjuk a készüléken a telepítést. A fő memóriába érdemes tenni, az egész pár száz kilóbájt.
3.
Indítsuk el az OmniaTMC Setup nevű programot, ami bekerült a Programok közé mostmár.
4.
Aktiváljuk a AdvFMSerial-t és engedjük meg a soft-resetet.
5.
Ismét indítsuk el a OmniaTMC Setup-ot a programok közül.
a <TMC port>-hoz írjunk be egy 4-est, a <GPS port>-hoz pedig egy 3-ast.
Nyomjuk meg a MIX-et.
TMCSerial-t is aktiváljuk.
6.
Ha csatalkoztatjuk a fülhallgatónkat, akkor tudjuk hangolni a rádióadásokat, itt keressük meg a Petőfi rádió állomást, Budapesten a 94,8, ami a programban 94800. Ha nem kereshető ki ez a frekvencia, akkor zárjuk be és indítsuk el ismét a programot,a fülessel bedugva már.
Ha sikerünk van, azt aa legnagyobb ablakban megjelenő sok adat pörög lefelé.
Ha ez megvan, akkor lépjünk ki és indítsuk el az IGO-t. Ha rendelkezünk TMC-s térképpel illetve licensszel is hozzá, akkor már csak fel kell ismertetnünk a TMC-t.
Az Igo8 indítása után Beállítások - TMC és itt kerestessük rá a hardverre. Elvileg, ha minden sikrül, kiírja, hogy a program TMC hardvert talált. Ekkor Ha itt vagyunk, akkor az automazikus hangolás elől vegyük ki a pipát,legyen kézi hangolású. Nem fogjuk tudni állítani a csatornákat, valószínűleg, vagy nem tudjuk kikeresni a megfelelő állomást. Ekkor a telefon felvevő gombbal menjünk az asztalra, az igo fusson a háttérben, lehet a kilépés, fusson a háttérben gombbal is.. Indítsuk el a TMC-s programot, hangoljuk meg a megfelelő frekvenciára, ha kész, akkor pedig lépjük vissza az IGO-ba. Ha minden jól megy, akkor mostmár lesz TMC jel, és a megfelelő rádió lesz kijelezve.
A drivert magát és a leírást angolul itt megtaláljátok:
OMNIA TMC DRIVER -
nbs86 #417 bocsánat a helyesírási hibákért..
a meg tanulható elég furán néz ki, szóval megtanulható.
A magyar kézikönyvben sincsen benne a videótelefon?
KÉZIKÖNYV -
nbs86 #416 Szia!
Jó a készülék, csak egy kis türelem kell hozzá .Az oprendszer miatt nem egyszerű használni, meg tanulható és személyreszabható.
Ha a my storage-ra telepítesz, akkor belső memóriát nyersz.
A start-beállítások-kapcsolatok-bluetooth-nál az ftp fülön beállítható az alapértelmezett megosztási mappa, ami lehet szintén a my storage-on.
A csengőhangok mappáját is át lehet írni a registryben,alapból a my ringtones-ban levő cuccokat látja, de talán ezt már itt a fórumon is kitárgyaltuk. Segítség lehet az i900.eoldal.hu-s weboldal is.
A videótelefonáláshoz nem tudok mit mondani, sosem próbáltam még.
Ha bármi gond lenne, szívesen segítünk.
Üdv.:
nbs86 -
barbee19 #415 Játékot,progikat lehet rá telepíteni úgy hogy ne írkálja ki állandóan kritikus a memória?És a videótelefon?Segítsetek,mert rettenet nagyot csalódtam a Samsungban,igen gondolkodom Nokia N96-on.Szerintetek? -
barbee19 #414 Sziasztok.Ez az omnia egy nagy kalap sz.rt annyit nem ér.Hogy kell azt beállítani hogy az elvileg 8gbos telefonmemóriára pakolja automatikusan a dolgokat?????????????Filmet bluethoothon nem tudtak átküldeni,mert kritikus a memória,pedig kb.még egy gigányi cucc sincs rajta.Zenét egyszerűen nem engen beállítani hívócsengőhangnak,szürke a fülecske,a harmadik pedig hogy nem tudok videótelefonálni.MIÉRT?????????????
Amúgy minden jó a telefonban,csak éppen azok a dolgok nem amiért megvettem.Remélem tud vki segíteni,mert ez már felháborító!!!!!!!!!!!!!!!! -
beállítások-->személyes->gombok =itt lehet kiválasztani mi mit csináljon. -
Tomy Lee #412 De tuti van mert régebben a jobb felső gombal forgatta a képet csak elállítottam és most mást ad be erre a gombra.
Ha lehet manuálisra állítani akkor tuti lehet hozzárendelni hardveres gombot.
Igaz még most sem jön össze.Talán azért mert egyenlőre még Német a telefon.Nem találom.. -
Tomy Lee #411 Köszi -
ha van fent spb mobilshell 3-ad abban van ilyen funkció ill. ilyen gomb. de szerintem alapból a sima omniában nincs -
kovytom #409 Vki nem tudja honnan tudnék letölteni mp3-as audió angol nyelvleckét?Rászeretném tenni az Omniára.Már minden keresőbe beírtam,de semmit nem találtam. -
tetyuke:
soft key applet nevű progi
Tomy-Lee
beállítások-->személyes->gombok =itt lehet kiválasztani mi mit csináljon. -
Ha a gyro-szkópra gondolsz, akkor annak tudtommal nincs hardveres gombja. -
Tomy Lee #406 Én azt szeretném tudni,hogy ha manual-ra állítom a szenzort akkor annak a hardweres gombját hol találom? -
tetyuke #405 Valaki segítene hogy lehet megváltoztatni a vodás Omniánál a Live gombot másra. -
én 5 napig használtam zsinórban Svédországban, és nem tapasztaltam ilyet. -
zoli30 #403 Full energiatakarékos üzemmódban van a PDA. A Samsung szervizben azt mondták hogy ez így normális (nekik). Volt egy PNA-m ezelőtt és ha az teljesen le volt merülve, ráraktam az autós töltőre és kimentem a világból vele. Nem merült le.Ezért csalódás nekem ez.
-
nbs86 #402 Igen, nekem is feltűnt, hogy többet eszik, mint tölt navi közben. Ezért amikor hosszan nem kellett, akkor kinyomtam a kijelzőt. Ha energiatakarékosra teszed, akkor sem bírja tovább?
clocknot.exe-re vmi olyat olvastam, hogy az időbeállításnál az időzónát változtasd meg meg, soft reset, majd változtasd vissza amire eddig volt. Az egyebeknél meg a frissítés ne legyen automatikus, hanem mondjuk kérdés-re állítsd.. hátha megjavul... -
nbs86 #401 Igen, bocsánat...
Csak sokszor látom ezt a szót és rámragadt, sajnos.
De máskor jobban figyelek. -
zoli30 #400 A clocknot exe hibát hogyan orvosoljátok? -
zoli30 #399 Van egy rossz tapasztalatom. Sztem elvárható lenne az, hogy ha már fut egy IGO8 az omnián vezetés közben, akkor az autós töltö (eredeti) tudjon annyira tölteni hogy ne merüljön le töltés alatt. Külföldön ahol nem ismerős az ember 2-3 óra után már nem tudod használni folyamatosan a navit mert lemerül, hiába van töltőn.
Üdv:Zoli30
-
omnia76 #398 MÁR MEGINT TELLLLLÓÓÓÓÓÓÓÓ?ne hívd TEllónak!!!!! -
nbs86 #397 Nekem is fél éves a telóm, nem hinném, hogy az idős.
Sőt, szerintem legalább 2-3 évig mennie kéne.
Volt ezelőtt is PDA-m, az már 2004 óta eredeti aksiról megy és még mindig jól bírja azzal. Mobilomban sem cseréltem még akksit sosem és mégis bírja már 2 éve, így nagyon remélem, hogy az omniával sem lesz gond iylen téren sem. kopp-kopp-kopp... -
banmarcee #396 Köszi a válaszod nbs86!
egyébként fél éves lehet az aksi, az már idős?
-
nbs86 #395 Fél nap, egy nap, két nap, három nap. Ennyit bír ki.
Szóval ez a használattól függ meg a romverziótól. Egy frissebb ROM is sokat jelent az üzemidőben. Ha nagyon nyúzod, navigáció fut a háttérben miközben a wifit használva netezel, nem energitakarékos módon, és töltesz le valamit, miköben a bluetooth be van kapcsolva és maximális fényerő mellett próbálsz kihangosítva filmet nézni, akkor nem bírja sokáig. Ha rapülő módban, minden energiatakarékosra véve hozzá sem nyúlsz, akkor jóval tovább megy.
Lehet bele venni nagyobb akksit is, másik hátlappal, azzol tovább elkaristol, de erről nincs személyes tapasztalatom.
Ha tudom, hogy egész nap kelleni fog a teló, akkor egész este töltöm, ha meg látom, hogy félig, 3/4ig van, de egész nap itthon leszek vagy töltőközelben vagyok, akkor néha elszórakozom vele, internet, zene, miegymás és akkor hamar ki tudom meríteni.
Miután már nem megy napig sem, átlagos használat mellett, akkor érdemes lehet egy aksicsere. De ez tőled függ, mikortól válik zavaróvá a gynege akksi. Mindig szépen fel kell tölteni és nem teljesen lemerülésig használni, utána megint teljesen feltölteni. Néhanapján szerintem nem árt neki egy hosszabb ideig való töltőnhagyás sem. -
banmarcee #394 Hello!
Nektek meddig bírja ki az aksi az omniába? Nekem egy napot se bír:S Mennyi idő után kell aksit cserélni szerintetek? -
kidboy #393 köszi -
nbs86 #392 Meg itt is érdemes körbenézni mindenféle miatt:
EZEN a WEBLAPON -
nbs86 #391 Háttérképek pl:
ITT VANNAK
De ezen az oldlaon sok mást is lehet találni.. -
nbs86 #390 A Vezérlőpultban megjelent vagy eddig is volt, a fene tudja egy Windows Mobile eszközközpont ott minden enegedélyezve van... -
nbs86 #389 rádugtam a kábellel elkezte az új hardver keresést és telepítést, felment a netre, mert kienegedtem és hazsnálatra kész, látta a készüléket.
A szikronizáló központot meg nem találom... :(
De a teljes tartalmát látom az omniának és anet is megy rajta vistás gépen keresztül is. -
nbs86 #388 Igen, megnézem én is mit szól hozzá egy vista
nekem XP-m van, visszatértem, emrt a vistával csak a gondom volt. Nem a kezelhetőség, hanem a sok hibaüzenet, meg a munkához szükséges programokkal sem volt teljesen kompatibilis. De megnézem, ermt van egy vistás gép is itthon és akkor hátha többet tudok majd.. -
kidboy #387 üdv mindenkinek. hol találok a telefonhoz témákat vagy háttérképeket? -
ezeket írja ki:
1 kép2 kép -
igen fel van rakva, felismeri a telefont:
erre gondolsz -
nbs86 #384 A gépen fel van telepítva az activesync? És megismeri a telefont?