1623
Samsung i900 OMNIA
  • cibi17
    Igen! Nbs86 linkelt nekem!
    azt raktam fel!
    és nem jó! nem tudom megnyitni a progit! :(

vmi ötlet?

köszi
  • Bobber
    A crash.txt -t nekem automatikusan a telefon ajánlja fel hogy elküldi nem tudom hogy hova menit de szerintem nincs is sok jelentősége mert nem tartom valószinünek hogy el akarod küldeni.
    tcpmp progibol sajnos elég sok féle van fent a neten és nem mindegyik fut az omnián a kijelző beállítások miatt. Bizonyos warez forumokon vannak feltéve kimondottan omniára optimalizált verziók ha akarod akkor keresd ezeket de ha jól emlékszem nem is olyan sok hozzászólással ezelőtt volt pont róla szó és ott valaki linkelt egy működő verziót.
  • cibi17
    vmiért nem tudom a TCPMP-t elindítani... felraktam, a fájlokat is felüölírtam, erre kiírja, h:
    "Unexpected program failure. Please send "crash.txt" to the
    developers. Program will now exit."
    oké... és hol az a file?
  • cibi17
    h töltsem a telót? most merítsem le teljesen, vagy ne? mert azt olvastam, h teljesen lemerítve nem szereti... :S

plusz progit ha raktam fel, akkor azt h töröljek, ami mégsem kell?
  • nbs86
    TotalCommander PPC-re

Ezt tedd az Omniára és indítsd onnan:
    http://www.totalcommander.hu/?dl=34

Vagy ezt indítsd a gépen ezt és aztán az activasyncen át felmászik ahova kell:
    http://www.totalcommander.hu/?dl=30

Ha magyarul akarod, akkor még ezt is másold fel az Omniára és indtsd el ott:
    http://www.totalcommander.hu/?dl=37
  • cibi17
    tudtok adni egy totalcommanderes linket?
    plusz akkor hova másoljam a telón?
  • Bobber
    érdemes a készülékre telepíteni valami file mannager progit és azzal is megnézni. Nekem az első dolgok között volt hogy totalcommandert telepítsek és nem is volt sose ilyen problémám mint amit említettetek.
  • Petka
    Este 6-kor lesz fent a taril féle 6.5 :)
  • Dante73
    Hasonló van nálam is, blu-n átküldök valamit a telefonra, és sehol nem találom utána. Se az alapértelmezett mappájában a blu átvitelnek, se ott, ahová én magam állítottam, hogy elmentse amit küldtem. Viszont, amit kártyára teszek, azt azonnal látja.
    Nem ártana a telefonnak egy ROM frissítés, gondolom. De mostmár megvárom a 6,5-ös wint, és majd egyszerre...
  • nbs86
    Nem igazán értem.
    Simán ki lehet csomagolni a fájlt. Egy mappa van benne. A mappában sok kis fájl.
    Ha a .cab-ot feltelepíted az Omnián, akkor a progrem belemászik a program Files/TCPMP mappába, amiben ott vannka a cuccai a programnak.
    Ennek a mappának a tartalmát kell felülírni a mediafire-os linkben levő dolgokkal.
  • cibi17
    úgy próbáltam, h kicsomagoltam...
    nincs fent total, vagy ilyesmi... csak a mappát nyitottam meg... de látnia kellene, mert érted? ki van csomagolva
    sok kis file
  • nbs86
    pocket rar-ral vagy totalcommanderrel is üresnek látja?
    vagy csomagold ki a gépen és másold fel utána az Omniára.
  • cibi17
    üres mappát ír :@
    a program filesben is és a my storage-ban is!!!
  • nbs86
    http://picard.exceed.hu/tcpmp/test/tcpmp.pocketpc.0.72RC1.cab

szedd le ezt, ezt indítsd el az omnián, akkor feltelepül.
    A feltelepült mappa tartalmát ezzel írd felül:
    http://www.mediafire.com/?ejyznmzznu0

itt meg le van írva, hogyan állítsd be a feliratot is: 8Feliratkezelés rész)
    http://www.i900.eoldal.hu/oldal/egermozizas
  • cibi17
    Nbs86!

leszedtem a progit! a TCPMP-t
    http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=71.0

innen. ez egy rar... kicsomagoltam, hova kell raknom a gépen, h menjen? vagy h tudjam telepíteni? mert memkártyán csináltam neki egy progik mappát, belépek és azt írja, h üres :$

köszi...
  • nbs86
    Mert AC3-as hnagosd van és azt csak a TCPMP tudja kezelni.

SMS visszjelzés meg az üzeneteknél a *üzenetekre kattintva menü - beállítások - opciók, azt hiszem, bár most nincs nálam a gép.
  • cibi17
    vki megtudná nekem mondani, h az miért van, h felraktam egy avit, indítom, megy is, erre alul kiírja, h 'Unsupported Audio Format' és nincs hang...

plusz hol lehet beállítani az sms visszajelzőt? h jelezzen, amikor megkapta?

ty
  • Bobber
    Hát a mobiola web camot anno még a 6600 án használtam ill megnéztem de annyira nem fogott meg:)
    ezek azok a finomságok amikre egy lyen telefont lehet használni:)
    és ahány ember aqnnyi féle felhasználás:)
  • Petka
    Találtam néhány érdekes programot

Mobiola Web Camera
    Wifin vagy kábelen keresztül a számítógépen is használható webkameraként az Omnia kamerája. Teszteltem, működik kábelen és wifin keresztül is. Telepítésnél be kell jelölni a clientet is, mert alapból nem teszi fel.

MochaSoft FTP Server
    FTP szervert hoz létre az Omnián melyet szintén kábelen és wifin keresztül is ellehet érni számítógépről. Jól jöhet, ha havernál nincs kéznél a kábeled, de szeretnél valamit leszedni vagy másolni az Omniára. Szintén tesztelve, nálam a max sebesség 500kbyte/s körül volt, tehát nem mondanám, hogy hasít, de célnak megfelel.
  • nbs86
    Küldtem egy privit, nézd meg ott.
    De természetesen a warez dolog nem szép, a teljes verzió pedig a boltokban.

Ami programot még ajánlhatok Omniára:
    Skype - ingyen a skype oldaláról leszedhető
    Registry Editor - sok van, ingyenes is, néha bele lehet piszkálni a gépbe, persze a saját felelősségre
    WkTASK - hogy minden program tényleg bezáródjon az X-re.
    CorePlayer - kicsit butább a TCPMP-nél, de megy vele a youtube
    PIM backup, asszem ez a neve - ez kimenti az smseket, híváslistát

fizetős:
    SPB Backup - lementeni a gépet
    iGO8
    és esetleg vmi pucováló program, ez is sokféle van. (pl. SKTools)
  • banmarcee
    Hello!
    Srácok honnan tudnám letölteni a Galarm teljes verzióját? Kerestem rengeteget, de csak próbaverziók mindenfelé..:S Légyszi egy linket valaki
    Köszi
  • cibi17
    thx ;)
  • Bobber
    Mint már sok előttem szóló említette i900eoldalon nézz szét nagyon sok hasznos infó van rajta a készülék beállításától kezdve a programokig minden féle. Vannak warez oldalak is ahonnan le leht szedni cuccokat amik futnak omnián de ezt midnenki saját felelőségére tegye ill keresse meg magának.
    programot amit ajánlhatok:

adobe reader mobilra simán letölthető az adobe oldaláról
    pocket music player zenelejátszásra
    tcpmp (aszem mindig elkeverem a betüket:)) videólejátszásra kicsi buhera után feliratokat is kezeli, fentvan i900on mit csinálj.
    total commander érdemes feltenni mert sokmondent megkönnyít.

aztán ha skinezni akarod a készüléket akkor pl spb mobile shell
    és egyéb nyalánkságok.
    de te tudod mit akarsz kihozni a készülékből. nézegesd az oldalakat olvass utána mi hogy érhető el. Sokminden angolul van de azért érthető szóval hajrá.
    érdemes egy két omniás forumot keresni ahol konkrét programok leirása is ott van és azt is olvasgatni.
  • cibi17
    valaki tudna mondani pár progit, amit feltétlen ajánlott felpakolni, vagy amit jó használni?
    és egy helyet is, h honnan szedjem le? :)

köszi előre is!
  • Dante73
    Köszi!
  • Petka
    Használja valaki HSDPA modemként az omniát? Szerintem vagy kamu a 7.2mbit/s-es elméleti maximum, vagy nagyon gyenge az antennája. Nálam Huawei E176-os modem 5.5mbit/s-el tölt, ugyanakkor az omniából eddig max 3-at hoztam ki. Nekem gyanús, hogy a leírással ellentétben csak HSDPA 3.6mbit/s képes.
  • nbs86
    Elvileg nem lehet baja, mert ez egy másik OPrendszer.
    A Windows-ra írt prograsmok és a vírusok sem életképesek egy PDA-s környezetben. PErsze léteznek direkt PDA-ra írt vírusok, de én még nem találkoztam velül. Az ESETnek van windows mobile-os vírusírtója, azt hiszem az megy az Omnián, de én eddig nem láttam szükségét a dolognak.
    Amúgy meg irtsd le a vírusokat a gépedről! :)
  • nbs86
    Lehet XTRA nélkül is navigálni, én kikapcsoltam és korábban itt már leírtam mit kell a registryben átírni, hogy menejn simán. Elég hamar talál jelet szabad ég alatt, főleg az új ROM-mal.
    Ha már letöltötte nem kéne neki a GPRS-re menni, bár mindig megpróbálja magát frissíteni, függetlenül attől, hogy a letöltött adatok vagy 5 napra előre jók. De enegm ez zavart, kiakpcsoltam, sőt a NODATA programmal letiltottam a gprst, nehogymá' kimenjek véletlen is. :)
    Médialejátszó: CorePlayer tökéletesen megy vele, még asszema youtube-ot is böngészheted azzal. Mások,a amit kicsit omniásítani kell az a TCPMP, ami ingyenes és felirattal és ac3-al is viszi a divxeket.
    Hozzárendeléshez: Legtöbb esetben a programokon belül a beállításoknál meg lehet andi, hogy miket társítson magához. Ha nincs iylen beállítás, akkor tegyél fel egy totalcommandert aZ Omniára, ingyenes és magyarul is van. Abban hozzárendelhetőek a dolgok egyes programokhoz.
  • cibi17
    egy újabb kérdés merült fel bennem!
    mégpedig az, h ha esetleg vannak vírusok a gépemen (windows :S) és ha usbvel csatlakoztatom a telfont és küldök át dolgokat, pl képek zenék videók, akkor az lehet gond?
    lassíthatja a telót? vagy esetleg tönkre is teheti, ha átmennek a vírsos dolgok?
    mert azért az is egy win az omnián... ezért eddig nem is tettem rá gépre... inkább megkérdezem előtte
  • Dante73
    Az iGO-t csak akkor telepítik előre, ha kéred. (Szerintem, akkor sem szívesen) Ha pedig nincs ott mellette a térképeket tartalmazó kártya, akkor becsaptak. Jó esetben csak ezzel, rosszabb esetben a telefon sem új...
    nbs86!
    Kipróbáltam, és tényleg... megy a my storage-ról is a 8,3-as. Elvoltam vele, tegnap 01-02 közt... Bár, az ablakból nem talált műholdat. Csak a piros pöttyök jöttek be, amit gondolom az XTRA.bin tartalmaz, (gondolom) Tényleg, ha az a gépen van, akkor már nem akar GPRS kapcsolatot igaz? Mert figyelmeztetett, mikor bepipáltam, hogy ez pénzbe kerülhet. (Ez a különbség a Samu, és a nokia között. Az 3 nap után közölte, hogy nono! ha navigálni akarsz, fizess! Addig se a forgalmazó, se senki emberfia nem szólt, hogy fizetős a szolgáltatás, ez meg egy 36kb-s fájl letöltése előtt is figyelmeztet, hogy vigyázz, ez +pénzért van!)

Imádom az Omniámat. Én is most vettem, és még nem találtam hozzá igazán jó médialejátszót, egyebeket, (pl bizonyos programokat, hogy a fenébe lehet alapértelmezetté tenni, még azt sem tudom) de ahogy alakítom a magam képére, egyre jobban tetszik!
  • cibi17
    de újan vettem! 2év garival!
  • nbs86
    A gyári iGO akkor sem nagyon akar menni kártya nélkül, ha felmásolod a belső memóriába. De létezik olyan ami simán megy ahogy van. Kipróbáltam jópárat és teljesen tökéletesen működtek azok is. A gyári 8.0-ás után megnéztem miylen egy nem gyári 8.3-as, hogy érdemes lenne-e frissíteni, de nm láttam sok értelmét a dolognak. Az újabbikban van táblainfó, ami iylen kis kijelzőn enegem pl. zavart..
  • nbs86
    i900.eoldalon van egy NODATA programocska, azzal letilthatod a gprs-t.
    Ha meg előre telepítették neked a navigációt, akkor ott kell legyen a programfiles-ba az igo8 mappa, az todayen az igo indító, meg a memóriakártya helyén az eredeti nav n go SD kártya.
    Ha nem kaptál hozzá kártyát és mégis van iGO, akkor az egy warez verzió.
    Olyat bármikor le lehet szedni és szépen fut kártya nélkül a legújabb térképekkel is, dehát ilyet nem szabad...
  • nbs86
    Igen, ROM verziótól is függ a kép, mert néha frissítik a fényképező driverét. DE iylen kis objektívtől azért nem kell csodákat várni, hiába az 5 MP. Arra jó, ha nincs nálad fotógép, akkor is megörökíthess néhány pillanatot.
    A GPS merre van?
    A GPS az egy eszköz, ami bele van építve. Hogy mi az, ami kezeli? Pl a fényképező vagy a google maps vagy az iGO vagy ezer másik program.
  • Dante73
    Ahhhaaa...
    (ahogy azt Móricka....) Az IGO nem működik kártya nélkül, én úgy tudom. Esetleg, ha a térképek a telefonba vannak másolva, amit nem igazán hinnék...
    Azt, pedig, hogy hogy ne menjen netre, a lentebb linkelt oldalon, nálam hozzáértőbbek írják le, közérthetően, egyszerűbb, ha megnézed ott. (Lényege, hogy a műholdadatok legyenek eleve a telefonon, amit otthon a pc-ről, vagy wifi-n célszerű előre letölteni, és a megadott helyre bemásolni)
    Ha rajta van az igo, akkor azt a programok közt megtalálod, szabadban elindítod, pár percet vársz, míg pozicionálja magát, és kész is. De, gyanítom, használtan vetted, és... nem szépítem, átvágtak. Térkép mindenképp kell hozzá, és a térképhez való igo. Egyszerűbb egy komplett csomagot lekapni, a mostanit törölni, és újra feltenni, mint a verziódhoz jó térképet előkeríteni...
  • cibi17
    oké rendben, ezt értem, de én úgy vettem az omniám az egyik boltból, h ott telepítették rá nekem már a gps-t... szóval elvileg már menni kellene... és azt pl hol tudom letiltani, h ilyen gprs-re ne menjen? meg semi fizetős netre? mert előfizus vok és nem lenne jó :D
  • dezsoo
    Köszi:)
  • Dante73
    A fényképek valóban nem a legjobbak, de állítólag javít majd valamit a dolgon a win6.5, ami rövidesen jön.
    GPS pedig kártyán van. Telepítés után a programokból, vagy a vidgetekből éred el. Első indítás előtt érdemes a lenti hszben levő linken körülnézni, egy -két forintot meg lehet takarítani vele. (Nem menjen netre, a műholdadatokért például)
  • Dante73
    Ha omniára kell, (mi másra?) akkor felesleges. Tedd kártyára a dvd-ripet, és lőn, a samu lejátssza. (640x480-at pl simán).
    Egyébként, www.i900.eoldal.hu regisztrálsz, fórum, és máris ingyenes programok tengeréhez lesz linked. Sok sok hasznos infó, tanács, egyebek.
  • xBalázsx
    az omniára simán csak rámásolsz egy avi-t és megy nem?:)