1623
Samsung i900 OMNIA
  • grebber
    Kell a "tökömnek" a GPS én soha nem használnám.Tehát akkor gond meg is van oldva mert ha GPS-t nem használom akkor nem megy le a lóvé igaz? Akkor nincs is gond!
  • Dante73
    opsz, elfelejtettem;
    Ez, azért annyira különbözik, mondjuk egy nokiától, (Amin 3 napig ment a GPS aztán közölte, hogy bocsi, de ez fizetős szolgáltatás) hogy akkor, mikor engedélyeztem, hogy használja a fájlt, amit amúgy letöltene a netről, [xtra.bin] (Én szedtem le manuálisan, PC-n, majd a gépre másoltam) akkor felugrott a kis figyelmeztető ablak, hogy VIGYÁZZ! EZ PÉNZBE KERÜLHET!
    Szóval, azért no para, de óvatosan...
  • Dante73
    Ha egy ilyenen gondolkodsz, akkor először is, "Don't call me handy" ugyanis ez egy telefonálásra IS alkalmas PDA. Nem telefon.
    GPRS-t pedig akkor használja, ha mondjuk bekapcsolod a GPS-t, mert lekéri az aktuális műholdadatokat. Nem nagy összeg, de mondjuk külföldön, egy feltöltőkártyás telefon esetén, tud meglepetéseket okozni... Szerencsére, nem túl nehéz letiltani.
  • grebber
    Most gondolkodok egy ilyen telefon vételén.

De ezt nem értem: "Automatikusan behozza a különböző internetkapcsolatokat ( GPRS, EDGE ) amiért fizetni kell természetesen"

Mikor hozza be vagy mi ez?
  • nbs86
    Én a minap csináltam meg egy T-mobilos Omniát használhatóra.
    Szerencsésen frissítettem rajta egy nemrég feltett 6.1.4-es ROM-ot (angol nyelvű, de nem bonyolult, MS3 feletepítve, ami meg magyar) rajta, ezzel már megy a flash video Operából, a CorePlayer viszi a youtube-ot (Ezt szerintem bármiylen ROM-nál tudja), egy kis registry módosítás és szabad ég alatt elég hamar van műhold is, és nem installáltam illetve uninstalláltam rá felesleges programokat, csak az került fel, ami tényleg szükséges, így nem maradtak felesleges idegeítő hibás fájlok. Miután minden flottul ment, teljes backup és kész.
    Régebben nekem is volt, hogy fagyott a gyári ROM, a navi elég lassan fogta a műholdakat, bár én ezt az agpst mindig kikapcsoltam. Most a wifit sem dobja el, illetve vissza tud rá térni készenlétiből, szóval én meg vagyok elégedve ezzel az új főzött ROM-mal. Eddig nem bíztam ezekben, csak gyárira frissítettem, de ezt nem bántam meg.
  • GXR
    Sziasztok!

Nekem is az a baj ( mint sok más sorstársamnak ), hogy automatikusan behozza a különböző internetkapcsolatokat ( GPRS, EDGE ) amiért fizetni kell természetesen. Ajánlották a NODATA nevű programot, amivel ezeket a kapcsolatokat letudom tiltani, és ez sikeren is működött.
    Viszont a problémám az, hogy WLAN hálózaton keresztül szoktam internetezni, és nem tudom megnyitni a flash videokat (youtube, videa stb). Rájöttem ha a NODATA-ban engedélyezem az internetkapcsolatokat, akkor sikerül megnézni a videokat, viszont azt nem a wlan-on keresztül, hanem ugyanúgy bejön a GPRS, EDGE és ezeken keresztül láthatom a videot és ezért is fizetni kell, amikor ezt megtehetném ingnyen is WLAN-on keresztül. Nyugodtan javítsatok ki majd ha vmi hülyeséget írtam.
    Lehet hogy az a probléma hogy nemtudom mit kéne letiltani és mit engedélyezni a NODATA-ban?
    Eek az opciók találhatóak a programban:
    T-Mobile MMS
    T-mobile NET
    T-mobile WAP
    web'n'walk

Ezeket lehet letiltani és engedélyezni! Remélem tudjuk orvosolni a problémát. Segítségetekért előre is nagyon hálás vagyok, előre is köszönöm szépen!
  • mackosajt
    beállítások-személyes-gombok-vaku, Angolul: Settings-personal-buttons-flash light

Na itt bepipálod a kis négyzetet, és a hangerő gomb hosszan nyomására a Mai nap képernyőn(Today screen) máris van egy zseblámpád.
    Itt állíthaó be, mennyi idő után kapcsolja le automatice.

Amúgy nem akarlak megbántani, de ha október óta ezt még nem találtad meg, akkor mennyire ismered a kütyüdet?
    Illetve ajánlom figyelmedbe az i900- eoldal olvasgatását, meg a pdafunclub -ot
  • karpet
    Sziasztok! Tavaly október óta használom az Omniát! Vegyesek a tapasztalataim! Volt már, hogy lefagyott! Akkor aztán akksi ki, újraindít! Vlot már, hogy valami miatt software frissités kellett! A navigációjával is gondjaim vannak, néha fél órába is beletelik amig látja a műholdakat és el lehet kezdeni a navigációt! Most ujabban nem indul, indításkot egy ablakban megjelenik" Tskschedole.exe nem futtatható" aztán többszöri indítás után elindult. Volt, hogy navigáció közben egy ablakban mejelenik, hogy "calnot. exe nem futatható. aztán leokézom és úgy tűnik, hogy megy tovább. Valami azért nem stimmel, mert most az iGo8 indításakor a GPS képernyön még pirosan sem látszanak a műholdak! Az Igo helpdeskje az ajánlja, hogy hard reset. Szóval itt tartok. Egy kérdés: Tudja-e valaki, hogy a vakuját hogyan lehet lámpaként használni? Mert lehet, az tuti. No ennyi!
  • Dante73
  • franc0
    Nekem EZ a mérvadó oldal.
  • Dante73
    Kérdésem viszont nekem is volna.
    Mikor a technikai adataira keresek rá a készüléknek, csak az olyan parasztvakításokat találom, hogy 5Mp, meg 3,5G, 400x240 felbontás, és egyebek. Olyat ahol a proci típusa, órajele, vagy egyéb, TÉNYLEG technikai adatok lennének, nem találtam. Valakinek van valami jó linkje a témában?
  • Dante73
    Pálcával a hálozat-ra katt, (felül) ott már megtalálod. (beállítások/adatvédelem)
  • KMPVinyL
    Sziasztok!

Megtudná valaki mondani,hogy hogyan lehet kikapcsolni az Omnián a PIN kód kérését?
  • jupiter1
    ez is megoldódott, most már az itthont mutatja. de minden menüpont angol, nincsenek előre bállitott helyek pl benzinkút bevásárlokközp. stb.
    A fényképező még minndÍg nem talál koordinátákat.
  • jupiter1
    ...előkerültek!

Viszont azt mutatja, hogy valahol Németországban vagyok...
  • franc0
    Nekem nem törli backup-nál. Olyat nem tudok ami egyesével szedi le.
  • csabav
    Szia!

Dopod SIM Manager ezt most próbálom de sajnos nem tud csak sim-re másolni vagy backup-ot de akkor törli is a telefonról. Olyan nincs ami wimdows formátumban menti le, (egyesével Pl.: 255 db az ennyi fájl-ba menti).
  • Petka
    Légy türelemmel, elő fognak kerülni...
  • jupiter1
    sziasztok

sikerült elinditani igo8-at, de amikor műholdat kéne keresnie, egyetlen pötty sem jelenik meg. se zöld, se piros!
  • csabav
    Szia!

Köszönöm, megkeresem a progikat és kipróbálom.
  • franc0
    Ha véletlenül MacBook-od van, akkor a SyncMate nevű programmal.
    Ha nem, akkor a telefonszámokra a Dopod SIM Manager, az SMS-ekre pedig a VITO SMS-Chat nevű programot javaslom. Mindkettőt a telefonra kell telepíteni.
  • Petka
    PIM backup nevű progival kiexportálhatod egy fájlba, majd ugyanezzel a programmal importálhatod is.
  • Petka
    Beállítások -> Rendszer -> Programok eltávolítása
    Itt nézd meg!
    Valamint itt sg-n a privát üzeneteidet!
  • csabav
    Sziasztok!

Megtudná valaki mondani, hogy lehet az OMNIÁRÓL lementeni a telefonszámokat és az sms-eket?
  • jupiter1
    ...most fel van települve, de nem indul el. a programok --> igo8 mappából pedig eltűnt az uninstall, Így leszedni sem tudom!
  • jupiter1
    Üdv

egy nem túl szép kérdés
    I900-am van, igo nélkül T-mobile.
    Letöltöttem a torrentről egy pár féle igo-t és egyik sem akar elindulni. tud ebben valaki segiteni? (létezik olyan, hogy nem erre való? esetleg csak PNA-ra)

Plusz a fénykép üzemmódban nem tudok GPS koordiátákat előcsalni, mindig 00000-kat ir.
    És ne azt irjátok, hogy olvassak vissza, mert úgy nem találtam.

köszi
  • predator0
    Sziasztok!
    Van arra mód, hogy a feltelepített Java alkalmazásokat a My Storage-n lehessen tárolni? Kutakodtam neten, de semmi érdemlegeset nem találtam.
  • mackosajt
    Win 7 updaterből valamiért kikapták a cdma-s drivert.
    Ezért a phone rész frissítésel gondok lehetnek... sőt, biztos.
    Akinek nem sikerül beszerznie működő drivrt hozzá, az felejtse el inkább a frissítést, mintsem téglát gyártson.

Biztos ami biztos, és arra a bshi1-re előbb tolnék egy hk3-ast, aztán DXID1.

Nekem most a www.pdafanclub.com -ról letöltött 6.5-ös ROM van fent, eddig tetszik. Szokni kell.
    AMúgy én is win7 alól frissítettem, és nem ellenőríztem le, hogy hibátlanul felment-e a driver... mázlimra korábban 6.1-es DXID1 volt fent, amit még xp-vel nyomtam fel. A phone-nál megállt... aggódtam, majd érdeklődtem. Lehúztam, bekapcs, felállt a rendszer, majd HR.
    Azóta is műkszik.
  • Petka
    Én kipróbáltam a 6.5-öt, de nekem nagyon nem jött be a kezelőfelület. Ha a gyári BSHI1 romod van, akkor arra tudtommal egyből mehet fel a DXID1-es 6.5 Egyébként meg win7-ről nem fog menni a frissítés!
  • nbs86
    Melyik állat élete a legboldogabb?
    a juhé :)

Ha van még kérdés, csak nyugodtan, ha tudjuk, megoldjuk.
  • nbs86
    Esetleg egy virtuális géppel?
    VMWare vagy mi a rák, arra egy XP SP3, aztán azon menni kéne..
    Vagy egy ismerősnek nincs XP-s gépe a közelben, szünetmentes táppal és USB 2-es csatalkozóval hub nélkül?
    Én a gyári vistás gépemre is visszanyomtam a xp-t mert anniyra zavart sok nem kompatibilis program, hogy falra másztam miatta.
  • cibi17
    királyul megy a player ;) köszi mindenkinek ;)

mára jó8
  • HoReSz1975
    az már megvolt, mindent leszedtem, ezeket is ott olvastam...

Én ezt nem értem Windows 7 -re nem bírom feltelepiteni normálisan a Windows Mobile eszközközpontot

Nem látja a telefont és a drivert sem tudja letölteni a netről

Valaki tudna valamit erre a problémára ? egyáltalán kell a romfrissitéshez a WM eszközközpont
  • nbs86
    Előbb mindenképpen szervízrom, aztán a főzött.
    De elég sok vélemény van a 6.5-ről és nem éppen csak jók.
    Így én most kihagytam azt. Jó nekem a 6.1.4.
  • nbs86
    Igen, a frissítés XP alól javasolt, USB 2.0-val.
    Vagy van vmi GrandPrix nevű program asszam, azzal is lehet.
    Az eoldlaon olvass előbb utána laposan illetve a pdafanclubbon regsztráció után érdemes elolvasni a ROM-os fórumot.
  • HoReSz1975
    Hello

Én is most akarom frissiteni, csak az a bajom, hogy a Windows 7 nem látja a gépezetet az ActiveSync -el.
    Ezeket töltöttem le:

i900BSHI1_HI3 gyári T-Mobil rom
    i900DXHK3
    i900-DXID1-OMNIA-WM65-ALL - Windows Mobil 6.5

Nem tudom hogyan kezdjek neki, egyből mehet a WM 6.5 -ös, vagy a másik kettőből valamelyik először

Most ez van fent gyárilag: i900BSHI1/BSHI1
  • nbs86
    Ha valaki követi a legújabb dolgokat az Omniákkal kapcsoaltban, az láthatta, hogy van már nem hivatalos WinMobile 6.5 Omniára. Hivatalos tán enm is lesz. De enenk is még elég sok hibája van, így nem ajánlott feltenni. Főleg anélkül, hogy alaposan midnennek utána nem nézel előtte.
    A ROM frissítéssel simán csinálhatsz egy levélnehezéket a készülékől és még a gari is ugrik, így csak óvatosan a dologgal, aki gondolkodik ebben. Eddig csak hivatalos ROM volt a gépemen, amivel vettem az gyorsan merült 2 max 3 nap, lassú műhold találás (registry-s átírással is), nem túl gyors alapműködés. Nem olyan rég feltettem egy gyári hivatalos legújabb ROM-ot, ez baromi sok helyet foglalt, alig maradt programoknak storage memória, de gyorsabban működött, műholdat is jobban talált és legalább 4-5 napig bírta az akksi. Most a napokban lecseréltem egy kicsit még újabb, de nem gyári ROM-ra (ismét ima, hogy minden flottul menjen), kopp-kopp sikerült, kb 10 perc sem volt az egész. Eleinte több fagyás, de mostmár beállt a rendszer úgy tűnik. Tapasztalat, gyors műhold, akksi kb úgy merül, hogy 4-5 napig jó lesz ez is, rengeteg hely a programoknak és még gyorsabb működés. Szóval összességében megérte a dolog, a gyári régi ROMokon elég sokat javítottak és nem is melegszik navi miatt, mint sokan panaszkodtak.
    Csak gondoltam megosztom a véleményemet a dologgal kapcsolatban, ha valakit is érdekel. :)
  • nbs86
    Ha ez sem megy, akkor elcapltaom a kábelemért, mert a minap húztam újra az egész gépet egy hardreset után, sok szar kipróbált program maradékát megszüntetendő és nekem felment rendesen, bár még nem játszottam le rakta semmit. Szóval ha nem megy, akkor tudok becsomagolni neked egy 100%, hogy működőt és felteszem valahova, csak ne lenne ilyen lassú a netem. :(
  • nbs86
    Ez dirket egy _Omniásított TCPMP

Nem az én linkem, találtam.
    De ha ezt felülírod a packommal, akkor tuti megy, persze valszeg anélkül is, próbáld meg!

http://www.megaupload.com/?d=3W5HE10E
  • nbs86
    Ezeknek az akksiknak nem jó, ha teljesen lemeríted őket. Amikor jelzi, hogy kevés, akkor még nyúzhatod kicsit, de addig ne merítsd, hogy kikapcsoljon már. Felteszel egy akksiállapot jelző felső csíkot és akkor látod, hogy meddig van, ha már csak pár rublika, akkor mehet a töltőre. Első pár alkalommal nem baj, ha sokat van a madzag végén.