Samsung i900 OMNIA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Böngészõ sokat szemetel és az helyet foglal, emailek, letöltött cuccok.
Nekem 28 mega körül van a szabad memória tárolásra és sosem írt kritikusat. Programmemória meg 56-59 között mozog, nem futtatok sok mindent, mindig bezárom, ha mégis.
Ha esetleg túl szeretnél adni rajta,mennyiért adnád el?!
Privátban keress nyugodtan ha el szeretnéd adni!
Így kell kinézzen végül a GPs portnál viszont legyen 3-as.
Az IGO8-ban meg ilyen kell legyen:
Persze a freki 94,8 vagy a petõfi adott városban levõ frekvenciája.
a NO TMC signal heylett pedig TMC elérhetõ vagy ilyesmi.
Üdv.:
nbs86
Na de a problémára térve, megváltoztatható az, hogy a csengõhangot honnan keresse a gép. Remélem van a registry-be buherálni képes programod. (SKTools vagy bármilyen registry Editor)
Ha nincs, bármilyen ingyenes registry editor megteszi.
Ha megvan, akkor HKEY_Current_User\ControlPanel\SoundCategories\Ring\Directory Ha ide eljutottál akkor a Directory értékét változtasd amire szeretnéd, pl: \My Storage\ vagy \Storage Card\, ha külsõ memóriákártyán vannak a cuccok.
Mentés, softreset és hajrá. Remélem sikerül!
Üdv.:
nbs86
Ezt akkor most megtenném:
1.
Elsõ lépésként csináljunk egy backup-ot a készülékrõl. Erre például egy egyszerû és kényelmes program az SPB Backup.
2.
Fálmásuljuk a .cab fájlt és lefuttatjuk a készüléken a telepítést. A fõ memóriába érdemes tenni, az egész pár száz kilóbájt.
3.
Indítsuk el az OmniaTMC Setup nevû programot, ami bekerült a Programok közé mostmár.
4.
Aktiváljuk a AdvFMSerial-t és engedjük meg a soft-resetet.
5.
Ismét indítsuk el a OmniaTMC Setup-ot a programok közül.
a <TMC port>-hoz írjunk be egy 4-est, a <GPS port>-hoz pedig egy 3-ast.
Nyomjuk meg a MIX-et.
TMCSerial-t is aktiváljuk.
6.
Ha csatalkoztatjuk a fülhallgatónkat, akkor tudjuk hangolni a rádióadásokat, itt keressük meg a Petõfi rádió állomást, Budapesten a 94,8, ami a programban 94800. Ha nem kereshetõ ki ez a frekvencia, akkor zárjuk be és indítsuk el ismét a programot,a fülessel bedugva már.
Ha sikerünk van, azt aa legnagyobb ablakban megjelenõ sok adat pörög lefelé.
Ha ez megvan, akkor lépjünk ki és indítsuk el az IGO-t. Ha rendelkezünk TMC-s térképpel illetve licensszel is hozzá, akkor már csak fel kell ismertetnünk a TMC-t.
Az Igo8 indítása után Beállítások - TMC és itt kerestessük rá a hardverre. Elvileg, ha minden sikrül, kiírja, hogy a program TMC hardvert talált. Ekkor Ha itt vagyunk, akkor az automazikus hangolás elõl vegyük ki a pipát,legyen kézi hangolású. Nem fogjuk tudni állítani a csatornákat, valószínûleg, vagy nem tudjuk kikeresni a megfelelõ állomást. Ekkor a telefon felvevõ gombbal menjünk az asztalra, az igo fusson a háttérben, lehet a kilépés, fusson a háttérben gombbal is.. Indítsuk el a TMC-s programot, hangoljuk meg a megfelelõ frekvenciára, ha kész, akkor pedig lépjük vissza az IGO-ba. Ha minden jól megy, akkor mostmár lesz TMC jel, és a megfelelõ rádió lesz kijelezve.
A drivert magát és a leírást angolul itt megtaláljátok:
OMNIA TMC DRIVER
a meg tanulható elég furán néz ki, szóval megtanulható.
A magyar kézikönyvben sincsen benne a videótelefon?
KÉZIKÖNYV
Jó a készülék, csak egy kis türelem kell hozzá .Az oprendszer miatt nem egyszerû használni, meg tanulható és személyreszabható.
Ha a my storage-ra telepítesz, akkor belsõ memóriát nyersz.
A start-beállítások-kapcsolatok-bluetooth-nál az ftp fülön beállítható az alapértelmezett megosztási mappa, ami lehet szintén a my storage-on.
A csengõhangok mappáját is át lehet írni a registryben,alapból a my ringtones-ban levõ cuccokat látja, de talán ezt már itt a fórumon is kitárgyaltuk. Segítség lehet az i900.eoldal.hu-s weboldal is.
A videótelefonáláshoz nem tudok mit mondani, sosem próbáltam még.
Ha bármi gond lenne, szívesen segítünk.
Üdv.:
nbs86
Amúgy minden jó a telefonban,csak éppen azok a dolgok nem amiért megvettem.Remélem tud vki segíteni,mert ez már felháborító!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha lehet manuálisra állítani akkor tuti lehet hozzárendelni hardveres gombot.
Igaz még most sem jön össze.Talán azért mert egyenlõre még Német a telefon.Nem találom..
★ 汤姆 李
★ 汤姆 李
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
soft key applet nevû progi
Tomy-Lee
beállítások-->személyes->gombok =itt lehet kiválasztani mi mit csináljon.
leszarom a konfigod...
★ 汤姆 李
AMD Athlon64 X2 DualCore6000+, 4x1GB DDR2 800mhz, Gainward Nvidia GeForce 9600GT 512MB PCI-E, ASUS M2N-E SLI Alaplap / Hewlett Packard Pavilion dv5-1180eh
clocknot.exe-re vmi olyat olvastam, hogy az idõbeállításnál az idõzónát változtasd meg meg, soft reset, majd változtasd vissza amire eddig volt. Az egyebeknél meg a frissítés ne legyen automatikus, hanem mondjuk kérdés-re állítsd.. hátha megjavul...
Csak sokszor látom ezt a szót és rámragadt, sajnos.
De máskor jobban figyelek.
Üdv:Zoli30
Sõt, szerintem legalább 2-3 évig mennie kéne.
Volt ezelõtt is PDA-m, az már 2004 óta eredeti aksiról megy és még mindig jól bírja azzal. Mobilomban sem cseréltem még akksit sosem és mégis bírja már 2 éve, így nagyon remélem, hogy az omniával sem lesz gond iylen téren sem. kopp-kopp-kopp...
egyébként fél éves lehet az aksi, az már idõs?<#szomoru1>#szomoru1>
Szóval ez a használattól függ meg a romverziótól. Egy frissebb ROM is sokat jelent az üzemidõben. Ha nagyon nyúzod, navigáció fut a háttérben miközben a wifit használva netezel, nem energitakarékos módon, és töltesz le valamit, miköben a bluetooth be van kapcsolva és maximális fényerõ mellett próbálsz kihangosítva filmet nézni, akkor nem bírja sokáig. Ha rapülõ módban, minden energiatakarékosra véve hozzá sem nyúlsz, akkor jóval tovább megy.
Lehet bele venni nagyobb akksit is, másik hátlappal, azzol tovább elkaristol, de errõl nincs személyes tapasztalatom.
Ha tudom, hogy egész nap kelleni fog a teló, akkor egész este töltöm, ha meg látom, hogy félig, 3/4ig van, de egész nap itthon leszek vagy töltõközelben vagyok, akkor néha elszórakozom vele, internet, zene, miegymás és akkor hamar ki tudom meríteni.
Miután már nem megy napig sem, átlagos használat mellett, akkor érdemes lehet egy aksicsere. De ez tõled függ, mikortól válik zavaróvá a gynege akksi. Mindig szépen fel kell tölteni és nem teljesen lemerülésig használni, utána megint teljesen feltölteni. Néhanapján szerintem nem árt neki egy hosszabb ideig való töltõnhagyás sem.
Nektek meddig bírja ki az aksi az omniába? Nekem egy napot se bír:S Mennyi idõ után kell aksit cserélni szerintetek?
EZEN a WEBLAPON
A szikronizáló központot meg nem találom... 😞
De a teljes tartalmát látom az omniának és anet is megy rajta vistás gépen keresztül is.
nekem XP-m van, visszatértem, emrt a vistával csak a gondom volt. Nem a kezelhetõség, hanem a sok hibaüzenet, meg a munkához szükséges programokkal sem volt teljesen kompatibilis. De megnézem, ermt van egy vistás gép is itthon és akkor hátha többet tudok majd..
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
köszi
Ugyanitt a kapcsolatokban pedig a Szolgáltató beállíátsokban kiválasztottam a T-mobile H-t és magától beállította a WAP, MMs mit tudom én miket.De ez elsõ induláskor is a simkártyánál megkérdezte, szintén független ominán.
type="SGH-i900"
port=3
baud=4800
source="nmea"
disable_advanced=0
Ha nincs, akkor a igo mappában levõ sys-txt-be ezt másold bele és próbáld úgy.
Ez rásegít a mûholdak találására.
Vagy
a sys.txt-ben benne van ez?
port=3
baud=4800
source="nmea"
disable_advanced=0
Illetve nekem ez az xtra-s cucc vagyis ez a gyorsabb pozícionálást segító letöltõs vacak ki van kapcsolva és szabad ég alatt viszonylag gyorsan jelet fog a készülék.
Beállíátsok - Rendszer - Speciális GPs (kikapcsolva)
Registry buhera kicsit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver
Ezen belül:
CurrentLogFile (ez az értéke: \GPSID_log.txt)
OldLogFile (ez az értéke most: \GPSID_log.bak)
Na ha rámész ezekre a kulcsokra, akkor ezt az értéket töröld ki, ne a kulcsot, csak az értéket, tehát a GPSID_log.txt-t és a GPSID_log.bak-ot töröld ki. Mentés. Softreset.
A gépen a legkülsõ részben van két fájl a GPSID_log kezdetûek, amiknek az értékét az elõbb semmire változtattad, ezt a két fájlt töröld ki.
Kész is, most már nem függ a gps ettõl a plusz adatletöltõ valamitõl.
Én azt vettem észre, hogy érzékenyebb lett. Tiszta égbolt alatt viszonylag hamar jelet fog. Softreset után indított igo esetén pedig még hamarabb. Az elsõ jeltalálatig várni kell többet, de után hamar elkezdi látni a holdakat.
Persze ez nem kötelezõ, csak egy ajánlat, vigyázz a registrybe buherálástól, nehogy valamit feleslegesen módosíts.
Üdv.:
nbs86